Suomalaisyhteisön riidat !

mummosuomesta

Olen ajatellut Fuengirolaan muuttoa eläkeläisenä ja ajattelin , että tuleeko suomalaiset siellä keskenään toimeen ? Itse en juoruile muista ihmisistä , mutta seurannut Fuengirolan tilanteita ja onko niin , että Suomalaiset ei pääse kateellisuudesta ja riitelystä eroon ? Onko millainen ilmapiiri Suomalaisten keskuudessa ? Fuengirola lähialueineen kuitenkin sen verran tiivis ja pieni alue , että voihan siellä ahdasta olla jos Suomalaisella kateus meiningillä mennään ???

14

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyvaakinloytyy

      Suomalaiset ovat melko juoruisia. Pääosin on ratkaisevaa, kuinka itse toimii. Jos itse ei lähde mukaan juoruilemaan ja pahaa puhumaan toisista, sillä voi tienata paljon luottamusta ja toisten ihmisten kunnioitusta.

      Juoruilun suhteen suurinkaan ongelma ei ole paikkansa pitävät juorut. Suurempi ongelma on keksityt juorut. Jos jotain tietoa ei saada nyhdettyä, sen jälkeen ihmiset keksivät omia juoruja. Ihmiset myös luulevat tietävänsä monesta asiasta niin paljon, mutteivat tiedäkään todellisuudessa taustalla olevaa tilannetta. Jos joidenkin ihmisten tai yhteisöjen päätökset ja toiminta ei miellytä, keksitään perättömiä juoruja vaikeuttaakseen heidän elämäänsä.

      Kyllä Fuengirolassa on myös tasapainoisia, järkeviä ja mukavia ihmisiä. Valitettavasti joutuu elämään myös ihmisten kanssa, joilla ei ole kaikki kotona.

    • Dominikus39

      Ei ole mitään juoruilua Fukessa,kateellisia kylläkin :DDD )))

    • Eläkkeelle

      Missä harrastuspiireissä voisi tutustua järkeviin, ei niin kateellisiin ihmisiin? Missä mukava suhteellisen raitis porukka viettää aikaansa?

      • Omatjuomatmukaan

        Päivisin Centro Finlandesin Kukko-kerho tapaa päivittäin ko 11-15. Syy varmaankin on porukkaan liittyneiden ilmainen sauna vuoro.


    • töitä-Aurinkorannikolla

      Keskustelu erilaisten ihmisten kanssa, elämän ilmiöiden pohdinta ja itsetuntemuksen harjoittelu – ne ovat kaikki hienoja asioita, eikö niin.
      Tony Dunderfeltin sivuilta löydät ihmistuntemusta käsitteleviä ajatuksia, kirjoja, artikkeleita ja valmennuksia, jotka inspiroivat Sinua ja syventävät ymmärrystäsi elämästä.

      • myös.kirkko.apuna

        Kirkko on ainoa apua antava suomalainen organisoitu yhteisö Aurinkorannikolla. Sen syliin moni on turvautunut.

        Aurinkorannikon luterilainen seurakunta kieltäytyy silti haastattelusta. Se ei halua millään tavoin kommentoida aihetta edes yleisellä tasolla: miten lastensuojelun käytännöt hoituvat seurakunnan näkökulmasta Espanjan ja Suomen välillä?
        Seurakunta perustelee kieltäytymistään sillä, että sillä ei ole viranomaisvaltuuksia. Kirkko haluaa vain tukea hiljaisesti Aurinkorannikon suomalaisperheitä.


    • Asukas5341

      Fugessa on paljon järkeviä ja erittäin mukavia ihmisiä. Niitä EI löydä täältä kuten voit huomata. Eikä siitä lähimmästä suomibaarista. Se porukka on erikseen ja heihin törmäät kadulla, kaupassa, ravintolassa (siellä on vain pari kolme oikeaa laadukkaampaa suomalaista), eri tapahtumissa jne.

      • MMRa

        Tämä vähän ohi topikin, mutta tarvitsisi pikaisesti apua ja tätä "topikkia" ilmeisesti lukee espanjankielinen taitoiset aktiivisesti. Oman kielitaitoinen perusteella voin ymmärtää lauseen kahdella tavalla "Hasta el viernes no puedo" - mitä kielen osaajat ovat mieltä? Olen sopimassa treffejä espanjalaisen kanssa ja tällainen tekstiviesti tuli vastauksena.


    • mäpellaankolffia

      Ihanko pakko on tunkea suomi-junttien porukkaan jos huolestuttaa vai todellisuudessa taidatkin haluta "messiin". Kuunaan päivänä en voisi olla ns.suomi-yhteisössä ulkomailla, koska tarkoitus on nimenomaan ottaa etäisyyttä.

    • Fuge-hieno-paikka

      Ei se mikään paha yhteisö ole. Yleensä tyhjät tynnyrit kumisevat eniten. Ihan mukavaa porukkaa siellä on. Nämä keskustelupalstat antavat helposti väärän kuvan.
      Monasti pieni porukka saa enemmän näkyvyyttä kielteisillä näkemyksillä kuin suuri enemmistö joka on suhteellisen tyytyväistä ja pärjää omillaan. Ei näistä onnellisista ihmisistä oikein saa vetäviä otsikoita. Jos koira puree postinkantajaa ei se ole uutinen mutta jos postinkantaja puree koiraa, se on uutinen.

    • fkptreLq

      Ellei avaaja vielä osa espanjankieltä, niin oitis kielikursseille, myös Espanjassa, jotta saa kontaktia myös paikallisiin. Ei mitään järkeä edes harkita asettuvansa johonkin maahan jonka kieltä ei edes halua opiskella tullakseen sen suhteen itsenäiseksi.

      Outo kysymys, että missä harrastepiireissä on fiksua väkeä, sillä eikös ne ihna omat milenkiinnon kohteet ja eri hobit ole eläkeikään mennessä muovautuneet. Tokihan uusiin virikkeisiin on hyvä myös lähteä.

    • Munmielipide

      Mitä vähemmän suomalaisia sit ä vähemmän suomalaisten välisiä riitoja.
      En tulisi Fugeen kirveelläkään!

    • Riidaton

      Jos ei kaipaa suomalaisia niin miksi ihmeessä muuttaisi Fuengirolaan tai varsinkaan asuisi Suomessa?!?!?!?!?

      Ne taas jotka pitävät suomalaisista voivat vaihtaa ilmastoa ja saada paljon uusia hyviä ystäviä.

      Jos kaipaa riitoja (kuten moni näyttää tekevän) niin niitäkään ei löydy Fuengirolasta vaan paljon helpommin täältä Suomi24;ltä. Tosin ne on keksittyjä mutta väliäkö tuolla.

      • KerrankinOsui

        Hyvä "Riidaton"!!!
        Ihan pistämätön kommentti sinulta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe