ERINOMAINEN ohjelma Lähi-idästä Ylellä!

KTS--

ERINOMAINEN ohjelma Lähi-idästä Ylellä!

Ulkolinja: Israelin mediasota

"Yhdysvalloissa Israelin maine on puhdas, vaikka Euroopassa Israelin iskut Gazaan on tuomittu laajasti. Israelilla on käytössään valtava propagandakoneisto, jolla se vaikuttaa tehokkaasti amerikkalaisten mielikuviin."

Siinä tuotiin esiin koko se propagandamyllytys, jolla Lähi-idän todelliset ongelmat, kuten miehitys ja laittomat siirtokunnat on pyritty peittämään jauhamalla terrorismista ja liioittelemalla sitä.

Pari esimerkkiä:
Israel vaittää, että Hamas rikkoi Gazan tulitauon.
Todellisuudessa Israelin armeijan omat raportit kertoivat aikaisemmin että Hamas noudatti tulitaukoa sataprosenttisesti.

Kun Obama toi esiin, että Lähi-idän rauhan on perustuttava vuoden 1967 rajoihin, hänen väitettiin muuttavan USA:n ulkopolitiikkaa. Tosiasassa hän seurasi pitkäaikaista doktriinia, jonka mm. Ronald Reagan aikoinaan sanoi paljon jyrkemmin.

Tämä mediaongelma on suurin Yhdysvalloissa. Euroopan media on huomattavasti tasapuolisempi.

Nykyinen sosiaalinen media on kuitenkin muuttamassa tilannetta. Nuoriso ei ole enää valtamedioiden varassa vaan voi itse somen avulla nähdä miehityksen todellisuutta.

Noah Chomskyn mukaan valoa ilmaantuu tunnelin päähän heti kun USA:n kansa sen haluaa nähdä.


http://areena.yle.fi/1-3027223#autoplay=true

32

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • " Israel vaittää, että Hamas rikkoi Gazan tulitauon."

      Minäpä muistan, että Hamas ei halunnut tulitaukoa edes siksi ajaksi, että Gazaan olisi voinut viedä ruokaa. Se olisi ollut Hamasille suuri voitto, kun Gazalaiset olisivat kuolleet nälkään, olisi voinut syyttää Israelia.

      • KTS--

        Olet propagandan uhri. Katso tuo ohjelma. Jopa väite Hamasin peruskirjan siitä yhdestä kohdasta on paikkanasapitämätön mutta siihen aina palataan.


      • Jope32

        Mistä tiedät? Kyllä uutisointi on perin pirullista ja tietoa pitää hakea. Kun Israel haluaa sotaa, se aloittaa sen jollain konstin aina. Viime kesänä ensin tappamalla kolme palestiinalaista lasta. Sen jälkeen gazalaiset antoivat vastapainoa tappamalla kolme. Sen jälkeen juutalaiset polttivat elävältä gazalaisen teinin. Sitten olikin pöytä katettu ja israelilaiset moukaroivat ja tappoivat tuhansia gazalaisia, no kysynkin, montako israelilaista kuoli...ei kovin montaa! Väkivaltaa, mielivaltaa, lasten ja nuorten tappamista...tällä ei ole todella kasvattava vaikutus ja inho israelilaisten toimia kohtaan on herännyt kautta maailman.


      • Palestiinan lapset olivat sotilaita. Pommi lapsen vyöllä on yhtä tappava kuin aikuisen vyöllä.


      • hahahahaaa
        fari.g kirjoitti:

        Palestiinan lapset olivat sotilaita. Pommi lapsen vyöllä on yhtä tappava kuin aikuisen vyöllä.

        "pommi lapsen vyöllä"?? Heh heh heeee.Etkö parempaa keksinyt?


    • Liittyy samaan... Israel ei saisi puolustautua.

      Palestiinalaisten puolesta probaganda on totta, hyvää ja oikein, mutta Israelin puolesta probaganda on valhetta ja väärin.

      No miksi ?

      Koska juutalaisten kuuluu sanoa: ' Meidän syy, emme ole olleet tarpeeksi hyviä juutalaisia. '

      Ja toisten kuuluu sanoa: 'Jos teemme teille pahaa, emme me ole syyllisiä, vaan teidän syntinne saivat sen aikaan. '

      • Todistaja

        Onko se puolustautumista kun murhataan lapsiakin päiväkoteihin, tarhoihin, koteihin? Kysyn vaan!! Eiköhän ole mennyt överiksi useimmiten. Onhan Israel käynyt usalaistenkin kimppuun 1967, selitykset olivat leväperäisiä. He halusivat sotia ilman silminnäkijöitä, todistajia Israel ei halua laittomille tekosilleen.


      • Todistaja kirjoitti:

        Onko se puolustautumista kun murhataan lapsiakin päiväkoteihin, tarhoihin, koteihin? Kysyn vaan!! Eiköhän ole mennyt överiksi useimmiten. Onhan Israel käynyt usalaistenkin kimppuun 1967, selitykset olivat leväperäisiä. He halusivat sotia ilman silminnäkijöitä, todistajia Israel ei halua laittomille tekosilleen.

        Pitäisikö Israelin vaan katsoa kuinka palet lähettävät rakettejaan israelilaisten päiväkoteihin tai odottaa kun Hamas saa valmiiksi pirulliset hyökkäystunnelinsa israelin puolelle?
        Ei saisi puolustautua vai?
        Pitäisikö Israelin vain katsoa kuinka vihamielinen iran saa ydinpominsa valmiiksi ja lähettää superohjuksensa Israeliin?
        Miksi pappisvaltio Iran yleensäkin haluaa tuhota Israelin ja siten myös itsensä?
        Heillä ei pitäisi olla mitään asiaan Välimeren rannoille, koska ne kuuluvat arabeille ja Israelille.
        Taasko joku yhteinen vihollinen saa kansan yhtenäiseksi ja unohtamaan maan kurjuuden.


    • gdgdsgdhgfsh

      Erinomainen yle sensuroi presidentin puheen yle areenaan.Voisivat tehdä ohjelman ,eräästä ns turvapaikan hakijasta joka roikotta irti leikattua päätä.

      • taizionistista

        joka ampuu naapurinsa alas oliivipuusta,
        kun pohjoismaiset kukkahattutädit ei ole ihmiskilpinä välissä,
        tojumassa siirtokuntalaisen murhanhimoa...


      • ällähyakbar

        Ählämit ilmeisesti kokoontuu helsinkiin huomenna,kutsuvat netissä raiskaamaanko.


      • jutkutVetääDuplot

        päähänsä nylkyttävät seinää ja lähtevät terrorisoimaan ihmisiä,
        peräkammarinpojat raiskaa marjanpoimijoita...


      • allahyäkbar
        jutkutVetääDuplot kirjoitti:

        päähänsä nylkyttävät seinää ja lähtevät terrorisoimaan ihmisiä,
        peräkammarinpojat raiskaa marjanpoimijoita...

        Tässä me kumarramme mekkaan,edessä heiluu somasti Ahmedin ahteri.Katsokaa Ahmed ja Ismael tuolta tulee portto,ei mukana vanhempaa sukulaismiestä ,kasvot paljaana,otetaan se kiinni.


      • wannabejutku

        suomessa tuhat naista raiskataan vuodessa,
        peräkammarinpojat innokkaina,
        ei riitä navettarakkaus, pitää saada raiskata...


      • keittiöpsykol

        Olet tärähtänyt.


      • tambieda
        keittiöpsykol kirjoitti:

        Olet tärähtänyt.

        Muslimin morsmaikut ovatkin vähintään tärähtäneitä elleivät peräti sairaita.


      • kuteWannabezionistit

        suur-israhell projektin uskonsoturit, jihadistit...


      • allahyakbar

        Jihad kuuluu ihailemaasi islamiin.Asiasta toiseen ,menetkö illalla helsinkiin,poliisi on valmiudessa,menetkö keppihevostelemaan vai pellepuvussa.


      • emmasfeeffsegg

        Pian tuon näemme,vastaanotto keskuksista pyydetty,klo 20.00 kolmen sepän patsaalle,tai rautatientorille.


      • allähyakbar

        On edesvastuutonta epäillä ,noin kahtatuhatta 1.1.1998 syntynyttä pakoloislasta mistään rikollisesta.


    • lopullinentotuus

      Ja lopuksi miksi nämä tappelee keskenään? Yhdessä valtiossakin voi olla useita uskonsuuntia ja tappelevat, tappavat toisiaan. Ne pitäs erottaa betonimuurilla toisistaan ja rajoille sellainen vartointi, että eivät liiku toisten alueille. Loppus sota ja tappaminen.

      • Tiettyä_järkeä

        on kirjoituksessasi. Muuri on jo tehty ja tosiaan sen jälkeen esim. suora kiväärituli isralilaisiin siviilikohteisiin on ollut mahdotonta. Tällä palstalla kuitenkin sitäkin nimitellään apardheidmuuriksi.


      • ihmismuuriEstää

        suoran kivääritulen laittomista siirtokunnista,
        naapurin oliivipuihin...


    • Köykäinen

      oli ohjelma. Oli koottu samaa mieltä olevat ihmiset hymistelemään keskenään ja erilaisten näkökulmien esittäjät esitettiin kaikki fanaatikkoina. Roger Waters voisi jatkossakin keskittyä musiikin tekemiseen. Häntä on aiemminkin perustellusti syytetty antisemitismistä. Israelin valtion tuskin tarvitsee ottaa vastuuta amerikkalaisten kristittyjen saarnaajien äkkivääristä kommenteista.

      Historian taustojen kertaaminen oli täysin yksipuolista.

      Eurooppalaiseen uutisoiniin kaipaisin enemmän tasapuolisuutta. Erityisen pettynyt olen BBC:n toimintaan. Kun pariisilaisen pilalehden toimitukseen iskettiin loukaten sananvaputta ja tappaen ihmisiä, niin ensimmäiseksi BBC:ntoimitukseen tuotiin palestiinalaisten edustaja kertomaan iänikuista mantraa siitä, miten Länsirannan miehitys on syy kaikkeen. Vastaavia esimerkkejä on vaikka miten paljon.

      • >Oli koottu samaa mieltä olevat ihmiset hymistelemään keskenään ja erilaisten näkökulmien esittäjät esitettiin kaikki fanaatikkoina.
        Mitä Pirua? Tuollainenhan on TV7:n yksinoikeus! Ei muut saa niin tehdä!


      • Yksinoikeus

        ei ole TV7:llä. Täysin vastaavalla tavalla tässä ohjelmassa esitettiin yksipuolisia väittämiä. Kaikkien pahin on tämän kirjeketun aloittaja. Hän on avoimesti kirjoittanut, että sionistivetoinen media valehtelee aina. Avoimesti siis kerrotaan, että ollaan yksipuolisia. Myös sinä taidat ilmoittautua näiden yksipuolisten hymistelijöiden joukkoon. Leimaat toisen osapuolen uskonnollisiksi fanaatikoiksi, jonka jälkeen sellaisista hörhöistä ei tarvitse olla kiinnostunut.


    • TotuusTuliEsiin

      Hyvä dokkari!

    • pitkämuisti

      Mihinkähän olivat unohtuneet paestiinalaisten tekemät lukuisat terroriteot vuosien varrelta.:lentokonekaappaukset,israelilais urheilijoiden murhat olympialaisissa.itsemurhaiskut,bussiräjäytykset,koulaisbussin kaappaaminen,matkustajaaluksen kaappaaminen ja lukemattomat pienemmät terrorihyökkäykset juutalaisiviilejä kohtaan. Ja ne n.10000 rakettia,ja kranaattia israelilaisiin siviili asutuksiin Gasasta vuosien varrelta. Että niin tasapuolinen "dokumentti".

      • totuudenkertojatässä

        noh, omille alueilleenhan ne sieltä gazasta ampuu, kaikki alueet kantaman alueella ovat juutalaiset heiltä väkivalloin ryöstäneet.
        Näin se vaan totuus on.


      • Tyypillistä
        totuudenkertojatässä kirjoitti:

        noh, omille alueilleenhan ne sieltä gazasta ampuu, kaikki alueet kantaman alueella ovat juutalaiset heiltä väkivalloin ryöstäneet.
        Näin se vaan totuus on.

        tämän palstan kirjoittelua. Aluksi kirjoitat ihan mitä päähän pälkähtää ja lopuksi sanot, että tämä on totuus.


    • ' Vuosina 1922–1947 Palestiinan brittiläinen mandaattialue käsitti nykyisen Israelin, Jordanian (vuoteen 1946 saakka) sekä Gazan ja Länsirannan.'

      • alueOliRauhallinen

        egyptistä turkkiin,
        kunnes ranskalaiset jakoi sen mielivaltaisesti,
        ja manipuloi ihmiset toisiaan vastaan,
        sitä kylvöä nyt niitetään pakolaistulvan muodossa...


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe