ahdistaaaaaaa

dnggggd

minä pelkään että tuun huonoks ihmiseksi kennellä ei oo omatuntoo mä en halua tulla semmoseksi ihmiseksi vaikka mä inhoon murhaajia mä voisin tulla iha minkälaiseksi ihmiseksi vaan mut kunha ei pahaksi ihmiseksi oon miettiny jo pari viikkoo ja pelänny ja haluun nä ajatukset pois päästäni ja olla niinku ennen, mä olen lukenut netistä että minkälaine ihmine on jos on paha ja sanottii että ei oo omatuntoo, sen jälkeen oon miettiny kaikkee, et onkoha mulla omatunto. oon rukoillu jumalaa ja pyytäny apua että musta ei tulis ikinä pahaa ihmistä.

mä haluun olla hyvä,terve,omatuntoinen,avulias,sydämmelinen,ei itsekäs ja semmone ketä ei halua kenellekkää mitää pahaa.

kertokaa minkälainen ihminen on ja sen muutama vuosi sittetuli nenäpäivö keräys ja lahjotin sata euroo sinne ja olin sydämmelinen. mulla on isä puoli mikä välillä riehus mutta ei oo vaaralinnen tykkkää juoda. ja onko paha ihminen aina ollut paha jopa syntymästä asti ja välittääkö ne mitään tulevaisuudestaan että iha sama jos tulee joksikin hulluksi.

7

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pahikset

      Pahaa ihmistä on aika hankala määritellä. Jokaisella on vähän eri näkemys siitä, mikä tekee jostakusta ns."pahan". Itse en juurikaan pidä ilmaisusta että joku olisi paha, vaikka joihinkin yksilöihin se toki sopii (katumusta tai minkäänlaista sympatiaa tuntemattomat ihmiset).
      Voisin sanoa, että jos pohdit näitä asioita ja, kuten mainitsit, oikeasti haluat auttaa ja kohdella ihmisiä kuin itse haluasit tulla kohdeltavaksi, et tosiaankaan ole "paha".
      Ihmismieli on äärettömän monimutkainen koneisto ja aina kaikki ei mene niin kuin pitäisi, etenkin jos käyt läpi hankalaa elämäntilannetta tai lapsuuteesi/menneisyyteesi liittyy rankkoja hetkiä. Varsinkin lapsuudessa koetut traumat, huono kasvatus tai muu kaltoinkohtelu on osasyynä " pahoille" ajatuksille. Ja kyllä, suurin osa muita satuttavista ihmisistä on kasvanut sellaiseksi. Geenit vaikuttavat loppujen lopuksi hyvin vähän persoonaan verrattuna ympäristöön ja saatuihin ihmiskontakteihin. On olemassa monia psykologisia tutkimuksia, joissa voidaan todeta ihmisen persoonan olevan hyvinkin muokattavissa olosuhteiden mukaan. Tunnetuin varmaankin vankilakoe (en muista virallista nimeä). Joten itse uskon kenen vain kykenevän kieroutuneisiin tekoihin, jotkut ovat vain herkempiä ympäristön paineille kuin toiset.
      Jos ajatukset todella vaivaavat, ehdotan ammattilaiselle puhumista. Psykoterapeutti ei tuomitse ajatuksiasi ja osaa mahdollisesti auttaa pääsemään niistä yli.
      Onnea sinulle!

      • Pahikset

        Korjaus: lapsuudessa koetut tapahtumat VOIVAT olla syynä ajatuksillesi.


      • Pahikset
        Pahikset kirjoitti:

        Korjaus: lapsuudessa koetut tapahtumat VOIVAT olla syynä ajatuksillesi.

        Lisään vielä että tiedän ristiriitaiset tunteesi, sillä itse olen myös kamppaillut kyseisten ajatusten kanssa, pohtien olenko menettänyt empatian tunteeni. Todellisuudessa olin vain masennuksen vuoksi täydellisessä tunnekadossa ja psykologisten ongelmieni vuoksi eivät henkiset resurssini riittäneet muiden ihmisten välittämiseen. Samat ongelmat aiheuttivat myös hyvinkin graafisia ja kieroutuneita ajatuksia ja haluja.


      • wfunwijfnijewa

        kiitos vastauksesta.


    • Sinulleavuksi

      Hae apua ensin vaikka terkkarista, äläkä käytä kofeiinipitoisia tuotteita kuten kahvia ne vain pahentavat pelkoja/luuloja. Syö perusruoan lisäksi enintään 3 tunnin välein terveellinen välipala, psykosomaattiseen oireiluun auttaa hieman aspiriini entero 100 mg, mutta niitä ei pidä liikaa ottaa, ja ota teelusikallinen kylmäpuristettua rypsiöljyä päivässä. Aivot tarvitsevat hyviä rasvoja. Ehdottomasti tuohon psyykkiseen oireiluun auttaa hyvä psykoosilääke.

    • Sortteeraaja

      Pahuus on myös suhteellista. Jos itse on elänyt ympäristössä, jossa kaltoinohtelu, väkivalta ja lyttääminen on ollut rajua ja jokapäiväistä, niin enpä tiedä kuinka paljon tällaiselta yksilöltä kannattaa normisten ihan ns. pikkuasioista tulla hakemaan lohdutusta ja ymmärrystä. Jää yksipuoliseksi, väsyttäviksi ja tylsiksi sellaiset ymmärryssessiot ja suhteet.

    • Sortteeraaja

      ..jatko: siis tietysti tällainen kovia kokenut henkilö ymmärtää kognition tasolla normiksen vastoinkäymisiä, mutta saattaa pinnan alla lurkkia haukotus ja halveksunnan tyyppinen tympäännys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1635
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1275
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      90
      1182
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1106
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1102
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      991
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      942
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      907
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      771
    Aihe