Saab vähiten arvostettu

Saabsepieniuuskaupunkila

Saab on vajonnut vähiten arvostetuksi automerkiksi. Jopa Ladoja, Ifoja, Volgia ja Wartburgeja keräillään, mutta Saabit viedään aina paalattavaksi.

28

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saabbisti

      huonoja autoja ei arvosteta

    • Saabharrastajat

      Kerros toi amerikkalaisille jotka kerää vanhempia Saabeja.Tiedätkö viisastelia edes mikä Saab on sse tai ems.Venäläisille kelpaa myös Saab ja Virolaisille.Ruotsiissa on Iso Saab clubi.Oletko ollut uudessa kaupungissa Saabia tekemässä?

    • roska_kuski

      Ainakin saksalaiset pitävät Saabia kaikkein huonoimpana autona kautta aikojen.

    • Saksalainen-Dekra

      Ainakaan saksalaiset ei arvosta, suurivikàisin luokassaan.

    • standingmilehaili

      toimivin luokassaan suomessa

    • eipäkiinnostapätkääkään

      Mitä väliä?

    • parastaaryhmääsaab

      aloittaja puhuu vastoin parempaa tietoa.Kun ei ole itselläsi ollut varaa ostaa Saabia uutena eikä vanhana.Itse olen ostanut parin vuoden välein uuden Saabin vuodesta1972 lähtien 99 malleja ja mutaman Saad900mallin vuoteen 1988asti.olen myös omistanutSaab96 malleja samaan aikaan.nyt on Saabin vanhempia malleja harraste autona.ne oli hyviä ja kestäviä autoja.Paitsi gm tekemät.Siihen aikaan me rahamiehet tiesimme mikä Saad on perseaukisen ei tarvinnut tietää vaan sai tyytyä mosseen kuten taisi aloittaja tehdä.

      • saabbisti

        Saab on tunnettu köyhien auto. Ellei rahat riitä Ladaan, voi ostaa Saabin.


      • köyhälukee
        saabbisti kirjoitti:

        Saab on tunnettu köyhien auto. Ellei rahat riitä Ladaan, voi ostaa Saabin.

        keros rahamies koska sulla oli uutena ostettu saab tai lada?


    • ihmetteleee

      voi kauheeta voisko saab olla uutena halvempi ku lada?

    • Sevarmakotimainen

      Kyllä Saabia arvostetaan, vilkaiskaapa Suomen Saab-klubin toimintaa, jäseniä on kai noin 3000 ja uusia tulee koko ajan, vaikka uusia autoja ei ole enää tehty .
      Autoasia on ihmeellinen ja monisävyinen, yksi tykkää Ladasta, toinen jenkkipellistä ja monet hyvistä eurooppalaisista ja japanilaisistakin. Ei ole yhtä totuutta, turha sitä on etsiä täälläkään.
      Oma saabismini alkoi kauan sitten kun olin Saab Safirin huoltokurssilla lentosotakonekoulussa. On ollut hienoa ajella lentokonemiesten suunnittelemilla ja tekemillä autoilla, ei millään moottoroiduilla lännenvaunuilla tai moottoripyöräkehitelmillä.

      • sekoitatasioita

        Lentokone-Saabilla ei ole mitään tekemistä auto-Saabien kanssa. Niitä yhdisti vain nimi, eikä enää sekään.


    • saabindilomiinsinööri

      Väärin taas Saab on alkujaan suunitellut sean sixtensaxon joka oili lentokosuunnittelija.Saab 1950 hyödynnettiin lentokoneen siipitekniikkaa väärin päin.Saabin ilmavastus kerroin oli 0.31 eli mailmanpienin jo 1951 vuonna ja saab99 tyypin oli 0.34 .eli pienempi kuin kuin suurimmassa osassa nykyautoja.Eli urheiluauto luokkaa.Lukekaa ja puhukaa ja kirjoitelkaa vasta sitten.Lukekaa vikipediasta.Olen liian sairas enään pitämään luentoa Saabista.Olen jo 90v.

      • Prööötti

        Kerro edes jokunen nykyauto jossa olisi suurempi ilmanvastus kerroin kuin tuossa 99 mallissa?

        Tietenkin pitää ensin määritellä mikä on nykyauto?


    • saabasentaja
    • ammattikoulaiset

      toyta ,mersu.opel ja monessa muussa.nyky autoissa on yleisin 035-0.50 jos tiedät mitä ne tarkoittaa.tule vaisuudessa päästään tai tavoite on 0.14-0.23 lukemiin ja eri poltoaineella kulkeviin.meidän perhessä pio pensa auto, toimii re85 pensalla ilmavastus kerroin on 035. Ai on tämän koulun jälkeen piskella tekniikankehitys puolen didlomi- insinööriksi.Saabin inssi on oikeassa juttu näytetty opelle.

    • talommiesmiettii

      nyky autoissa on ilman vastus kerroin korin muodosta ja koosta riipppuen noin:0.22-0.35 luokkaa.pienemmissä on huonmpi ilman vastuskwrroin kuin isommissa ,koska niihin ei saada tarvittavaa muotoa.Ilman vastus kerroin kasvaa nopeuden mukaanMyöspensan kulutus samassa suhteessa.Asuntovauissa on myös yllättävän pieni ilman vastus kerroin noin 0.36-0.50 .noin 70 km/h nopeudella.Tässä on kysymys tuulivastuksesta.Saab 99 ilman vastus kerroin on 80 lukulaiseksi pieninmästä päästa,mutta alka yleinen ja siloin jo oli autoja jossa oli 0.27 ima vastuskerroin.1950 luvulla oli saad 91-92 tyypissä taisi olla mailman pienimpiä,mutta sen aikaiset mitaus tulokset ovat nyky aikaisten mitaustekniikaan verrattuna epä tarkkoja.Tämä tieto on hankittu kirjastosta,ja on täysin lukijan vastuulla.Anteeksi vanha Saab insinööri jos kannsakoulunkäynyt talkkari auton kuljettaja tutkii.

    • talkkarimiettii

      Ei löytynyt .Uudesta saabista oikein ilmanvastuskertoimia. Se on se malli mitä ei saatu myyntiin,kun toiminta loppu.Nykyään Saabin tilanteesta ei voi olla ja sen loppumisesta täysin varma.Ostin Saab-Scanian tekemän .Saab 900 i automaatin.1984 mallin,ajoin sen 500 km matkan kotiin ja hyvin toimii.Kulutti noin9 l sadalla ajoin noin 90 km/h se oli maxsimi nopeus.Se on combicoupe 5 bsedan.Otteessa se on muu auto.Eli se on lehmän kuljetukseen näköjään tarkoitettu.Kumma kun Saabeja ei sanota autoksi ,heti naapuri sanoi ai sä olet ostanut Saabin.

      • roska-kuski

        Eipä kai Saabin aikoihin mitään ilmanvastuksia mittailtu.


    • seonfaktaaa

      pötyä.kyllä mittailtiin.amerikan tuulitunnelissa.

    • autotennen

      Tiedoksi SAAB on tarinan mukaan keksitty ja sen muoto perunakellarissa ja volvo kännissä ruotsissa sillalla rapujuhlissa.Kuinkahan kännissä keksittiin ford.

    • KukaanEiTarvitseSaabia

      Olisiko kukaan oikeesti jäänyt jostain paitsi jos ei koskaan olisi yhtään Saabia valmistunut. Uudessakaupungissa olisi valmistettu jotain ihan oikeata autoa ja valmistettaisiin edelleen.
      Eikös nää ysikolmoset ja viitoset ole jotain Ooppeli klooneja tai ainakin nuo viitos mallit? Ei kuulosta yhtään paremmalta.

      Tuon Volgan hintakehitys on nykyisn mielnkiintoinen. Se on oikeassa nousukiidossa. Siis oikeissa automaissa (ei Suomi).

    • saadtyöntekijäuuskaupnki

      uudessa kaupungissa valmistettiin talbotteja ja saabeja.Saab 96.99.olivat aitoja suomi/ ruotsi saabeja ja yki 1 oli suomi saab saab valmet.yki3 oli ruotsi /suomi saab.Alkupään 900 malit jotka perustuivat 99 tekniikkaan,mukaan lukien saab 90 .Oli saab valmetin/saab scanjan tekemiä1986 siitä eteen päin saabit olivat jo GM:omistus suhteen tuloksia ja käsijarru 1989 muutui taakse saab900 on Gm.93-95 on opel ja saab9000 on Lancia Deltta.

    • Suappihanhajoo

      Minulla oli aikanaan 93 Saab . Vm 2000 , niitä GM Saabeja. Etujarrut vectrasta. Loppukin ooppelitasoa. Ilmastoinnin kompura porsi, remontti lähes 1500€. Lämmöt heitteli omituisesti, kysyin huollosta mikä vikana. Eivät tienneet, vein auton samana päivänä vaihtoon.

    • Snurra

      Se on aivan sama, mitä automerkkiä kukakin arvostaa. Mikä on maailman paras automerkki? Onko se Porsche vai mikä se on?

      Saabeilla ajavat nautiskelevat autoistaan ja pitävät ne kunnossa. Turbo-Saabit aina -78 99 turbosta 9-5 Aeroon ovat skandinaavisen autosuunnittelun mestariteoksia, jotka (toimiessaan) tarjoavat parasta mahdollista ajonautintoa. Per Gillbrand oli moottorinero, joka suunnitteli nämä autot. Vähän kuin se Blade Runner -elokuvan robottisuunnittelija.

      Itse ajan Saabilla, muut ajakoot valitsemillaan tuotteilla.

    • ihankotottaon

      oih voisko saab olla parempi kuin mun hieno mersuni.

    • roska-kuski

      Saabeihin ei enää osia löydy edes purkamoilta, koska menevät suoraan paaliin.

    • aitosaab

      roskakuski,ei pidäpaikkaansa ostin viimeviikolla vahempaan saabiin ,laturin ja tehdaskorjatun moottorin sekä murrosnivelet ja paljon muuta.Ei ole osia purkaamoilla vanhempiin alle 90 luvun Saabeihin koska niitä kerätään.Uudemmat 93 tyypin ja niin edelleen ne opel gm saabit joutaa paaliin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe