Jottei totuus unohtuisi

Jatkotoimenpiteet

Mäkelän erottaminen kaatui mitättömään muotovirheeseen. Sinänsä hänen erottamiselleen oli kuitenkin olemassa perusteet. Eli nyt kuullaan Mäkelää ja tehdään uusi erottamispäätös.

63

498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syytteettulossa

      Kannattaisi lukea päätös uudestaan.

    • Vaalittulossa

      Keskusrikospoliisi suorittaa esitutkintaa asiassa, jossa selvitetään, onko Kittilän kunnan päätöksenteossa syyllistytty mahdollisesti virkavelvollisuuden rikkomiseen tai muihin virkarikoksiin. Esitutkinta koskee muun muassa kunnanhallituksen toimia Oy Levi Ski Resort Ltd:n konsernivalvonnassa ja tähän liittyvässä asiakokonaisuudessa sekä mahdollisesti myös kuntapäättäjien toimia kunnanjohtajan erottamiseksi. Kun esitutkinta ei ole vielä edennyt siihen vaiheeseen, että tiedettäisiin, mitä rikosnimikkeitä ja missä ominaisuudessa esitutkinta koskee, kunnanhallituksen ja tilapäisen valiokunnan jäsenten asema epäluottamuksen ja sen syiden selvittäjänä on kyseenalainen. On todennäköistä, että kunnanjohtajan virkasuhteen irtisanomista koskevan päätöksen valmisteluun sen eri vaiheissa on osallistunut esteellisiä henkilöitä. Rikostutkinta ei vielä valtuuston tehdessä päätöstä ollut siinä vaiheessa, että esteelliset henkilöt olisi voitu edellä mainittua tarkemmin yksilöidä. Tämän vuoksi kunnanjohtajan erottamista koskevan asian käsittelyä ei olisi tullut jatkaa lainkaan.

    • Mistä_juttu_alkoi

      Kertoisitko mikä oli sinänsä mitätön muotopäätös.

      Anna irtisanottiin hänen kyseenalaistaessa yhdessä hissiyhtiön hallituksen kanssa toimet, joilla hankittiin merkittävä investointi. Asian selvitys on kesken, mutta ilmeisesti siihen liittyy myös yhtiön johdon henkilöstöpolitiikkaa, sitäkin oletettavasti tutkitaan eri nimikeellä,mutta yhteydessä samaan asiaan.

      Tämä investointi herätti hallituksen, omistajatahot sekä konserinitoiminnasta vastaavan kunnanjohtajan.

      Tämäkö oli se mitätön muotovirhe?

    • Kaato_paikka

      Ei tuo niin mitätön virhe ollut. Päätöksen perusteenahan oli mm, että koko selvitys oli puutteellinen, koska ei tehty pöytäkirjoja valittujen henkilöiden kuulemisesta. Siten ei voitu myöskään näistä asioista kuulla AM:ää.

      "Kun kunnanvaltuuston päätös kumotaan edellä todettujen kuulemisessa ja asian valmistelussa tapahtuneiden virheellisyyksien ja puutteellisuuksien johdosta, lausuminen muista päätöksen lainvastaisuutta koskevista valitusperusteista raukeaa."

      Eli helppohan tuo onkorjata. Perustetaan uusi porukka pistämään kuulemiset uudestaan, kirjoitetaan tällä kertaa muistiot ja kuullaan sitten AM:ää uudestaan ja tehdään erotuspäätös

      Porukkaa pitää varmaan kuitenkin hieman vaihtaa, kun asian tiimoilta jo koleme henkilö on syyteharkinnassa kuntaa vastaan tehdystä törkeästä petoksesta.

      • KannattaaKuulla

        Aloittaja haluaa, että veronmaksajille saadaan mahdollisimman suuret vahingot. Juuri sitä typeryyttä millä koko juttua on viety eteenpäin. Valittakaa päätöksestä, sillä kulut kasvavat vieläkin enemmän. Ihan ilmainen vinkki.


      • Jäävejäkaikki

        Mäkelän erottaminen ei ole perustunut asiallisiin ja riittäviin syihin. Valiokunnan puutteellinen asian valmistelu, tietojen virheellinen ja olematon dokumentointi sekä kunnanjohtajan kuulemisen laiminlyönti ovat johtaneet siihen, ettei kunnanvaltuustolla ole asiasta päättäessään ollut oikeaa ja riittävää tietoa. Ainoa syy Mäkelän irtisanomiselle on ollut tutkintapyynnön tekeminen hissiyhtiön johtajasta, mikä ei voi missään tapauksessa olla asiallinen ja riittävä syy irtisanomiselle


      • pohojoonen

        Tämä kaikki hässäkkä kiteytyy aloittajanimimerkin "jatkotoimenpiteet" ajatusmaailmaan, eli tehdään vain uusi päätös jolla korjataan entisiä laittomuuksia ja laiminlyöntejä, ja ollaan entistä syvemmällä tässä suossa.
        Lait ja asetukset sivuutetaan äänestyspäätöksillä, siellähän on kohta kunnanjohtajiakin että päät kolisee, voi h...vetti noita umpitolloja


    • Jatkotoimenpiteet

      Mäkelän erottamiselle oli asialliset ja riittävät perusteet. Ei kunnanjohtaja voi huseerata miten haluaa, vaan valta on hallituksella ja valtuustolla. Erottamispäätös kumottiin, koska Mäkelää ei kuultu asianmukaisesti. Mitkään muut hallinto-oikeuden mainitsemat perusteet eivät olisi ilman tätä virhettä riittäneet päätöksen kumoamiseen.

      • Eiaihetta

        Ainoa syy Mäkelän irtisanomiselle on ollut tutkintapyynnön tekeminen hissiyhtiön johtajasta, mikä ei voi missään tapauksessa olla asiallinen ja riittävä syy irtisanomiselle.

        Kerro loput perusteet?

        Kannattaisiko lukea päätös ennen kuin kommentoi päättömiä.


      • Oikeusvoitti

        Niin kauan kuin kunnassa on korruptiota, nepotismia, ja laittomia kunnanhallituksen ja valtuuston päätöksiä, olisi erittäin toivottavaa että kunnanjohtaja huseeraisi laillisuuden puolesta. Näin teki, ja siksi potkut. Kittilän pikku leikkikentällä muutaman napamiehen tai naisen pasmat meni sekaisin kun tuli fiksumpia paikalle. Sisäsiittoiset eivät tällaista kestäneet.


      • Kaato_paikka

        Laillisiin perusteisiin on vaikea uskoa, kun niiden kasaaminen takia on kolme keskushenkilönä syyteharkinnassa törkeä petos nimikkeellä


    • vai_mitä

      Tämä on mitättömästä muotovirheestä aika kaukana. Parempi kutsua täydeksi fiaskoksi.

    • Markus_Rovaniemeltä

      Maksakaa Anna ulos ja lopettakaa tämä pelleily. Kahden/kolmen vuoden palkka kaksin- tai kolminkertaisena.

      • puolensavalinnut

        Kannattaa maksaa ulos. Mielenkiintoista seurata kumman etua Inkeri ajaa mahdollisissa palkkaneuvotteluissa, kunnan vai Anna Mäkelän.


      • JatkoKiinnostaa

        Ei Inkeri neuvotteluja käy ellei siihen valtuuteta, sillä toimeenpano- ja valmistelu kuuluvat kunnanhallitukselle ja sen alaisille virkamiehille. Toki esteettömille, joita saattaa olla aika vähän käytettävissä. Asian sopiminen edellyttää myös toisen osapuolen, AM, halua sopia asia. Ei siis ole mikään yksipuoleinen maksamistoimi.


      • Puolueeton
        puolensavalinnut kirjoitti:

        Kannattaa maksaa ulos. Mielenkiintoista seurata kumman etua Inkeri ajaa mahdollisissa palkkaneuvotteluissa, kunnan vai Anna Mäkelän.

        Minkä puolen Mäkelä on valinnut? Suomen lain vai Kittilän lain?


      • kallistaon

        Kalliiksi tulee jos maksetaan.
        14kk palkka sivukulut = 14 x 6800 x 1,7 = 161840
        24kk palkka eteen sivukulut = 24 x 6800 x 1,7 = 277440
        Jos seuraavat kaksi vuotta maksetaan kaksinkertaisena niin summaksi tulee 716720 euroa. Se on 120 euroa per asukas vauvasta vaariin. Ei mitään tolkkua.

        Kaikki tämä vain yhden tutkimispyynnön takia. Kunnahallituksen vaihtaminen lainkuuliaisiin ei maksa mitään.


    • siisihanoikeestihei

      On kyllä jännä käyttää ilmaisua "mitätön muotovirhe" - tällaisilla sanamuodoilla vähätellään tapahtunutta. Kannattaisi huomioida, että "mitättömän muotovirheen" tekijät kuitenkin vastaavat kymmenien miljoonien eurojen kuntabudjetista ja että he ovat päättäjinä myös vastuullisessa asemassa. Varsinkin kun mediamylläkän myötä olisi ollut mahdollista saada neuvoja ministeriönkin puolelta, mutta ei kelvannut.

    • Ajattelenvain

      Varmaan tuossa vaikuttaa sekin, että Rovaniemen hallinto-oikeus lakkautettiin. Ei ne Oulussa tunne paikallisia olosuhteita.

      • Liianpaikallista

        Mitä ihmeen 'Paikallisia olosuhteita'..?
        Kittilän lakiako? Vai paikallista mafiaklaania, jota ei saa kyseenalaistaa? Vai itseriittoista sisäpiirimeininkiä, jossa kunnan ulkopuolelta tulevat tai olevat ovat uhka?
        Pitäisikö kirjoittajan mielestä olla jokin oma tapa tulkita lakia aina sen mukaan missä ollaan ja keitä tuomarin edessä?


      • Kaato_paikka

        Tulkitsin itse ajettelinvain kommentin hyvänä sarkasmia. Eli joko minä tai liianpaikallista käsitämme ainakin toinen väärin. Toivon olleeni oikeassa tai ajetteleevain olevan Timpan nick. Muuten tää mailmama ( tai ainakin Kittilä) on turhan pelottava paikka.


      • Ajattelinminäkin

        Huikea kommentti, olettaen että oli sarkasmia!


    • Lakikunta

      Missä on nyt se telkkaristakin tuttu Kuntalakikirja ?
      Missä on sen kirjan kunnanvaltuutettu esittelijä ?

    • Verisorry

      Totuus...:)))
      Totuuden nimessä on sanottava että näin tavallisen kuntalaisen näkökulmasta oli vain yksi asia, mikä hieman ihmetytti Anna Mäkelän toimissa. Se oli se joka kotiin jaettu kuntatiedote, jossa oli otsikko Poliisi saapuu Kittilään. Minusta otsikko ja sen alla ollut teksti ei ollut oikein asianmukaista menettelyä kunnanjohtajalta, vaan siinä oli pieni eikä niin pienikään provokaation tai provosoitumisen maku. Mutta totuuden nimessä sanon senkin, että paljon paljon enemmän oli ihmeteltävää kunnanvaltuuston ja -hallituksen toimissa. Samanlaista tunarointia en ole nähnyt sitten Suomen Hiihtoliiton hommissa Lahden MM-hiihdoissa 2001. Päätöksiä tehdään syvän tunnekuohun vallassa ja menettelyn laillisuus jätetään täysin tarkastamatta etukäteen. Tai oliko kyseessä tietoinen menettely. Pohjoisessa sellainen näyttää olevan muuallakin maan tapana, kun katsoo esim. Saamelaiskäräjien touhua.

      • kuntalainen1

        Kuntatiedotteen tarkoitus oli olla viimeinen oljenkorsi saada päätöksenteko laillisuuden puolelle. Tätä ennenhän käytiin kulisseissa kovaa vääntöä hissiyhtiön valvonnasta ja tutkintapyynnöstä. Tiedote oli raflaava ja ampui pahasti yli, mutta AM kuvitteli että asian julkisuus toisi järkeä päätöksentekoon.

        Toisin kävi.


      • saapuiuseasti

        Poiliisi saapuu Kittilään, hyvää ja aiheellista toistoa.


      • saapuukovielä

        Luin tiedotteen pitkän ajan jälkeen läpi, ja se oli mielestäni hyvin asiallinen, otsikko toki raflaava. Jos joku pitää sitä asiattomana, kokonaisuutta voi suhteuttaa silloiseen tilanteeseen: tuossa vaiheessa toimikunta AM:n erottamiseksi oli laitettu pystyyn ja se oli ehtinyt kokoontua monta kertaa. Oli lähes ilmiselvää, mitä syksyn aikana tulisi tapahtumaan.


      • kaato_paikka

    • loppuhäämöttää

      Poliisi on tosiaan saapunut useasti. Tiedote oli räväkkä muistutus hallinnon tilasta ja soisi seisovan kestona kokoushuoneiden seinällä.
      Ehkä AM halusi myös herätellä tavallisia kuntalaisia kyselemään että, hei, mitä oikein hommaatta?
      Kaikilla taisi olla tieto että valtuuston pelin henki on, lähtee. makso mitä makso.
      Mutta miksi?

      Oliko AM toiminut väärin? Hissiyhtiön johto toi epäilyt ilmoille joten nyt ammuttiin posteljooni ja potkittiin vanha johto ulos.
      Samaan aikaan herjaus ja syyllisten etsintä jatkui, ja niitä riitti kunnanisien mielestä. Suurella suulla kerrottiin valtakunnanmediaan ties mitä älyttömyyttä, aina kun joku keksi kysyä.

      Lakikirja kampanja meni niin pahasti pieleen kuin olla voi. Kittilän Laki tuli tunnetuksi, SK myi hyvin nettilehteä ja loput kohu artikkelit sinkoilivat sähköposteissa.
      Kunnanhallitus ja valtuusto munasivat itsensä koko kansan edessä. Web - lähetystä seuratessa myötähäpeän määrää oli vaikea kuvata, nämä oikeasti päättävät isoista budjeteista mutta eivät osanneet edes tulla kameroiden eteen säällisesti pukeutuneina ja hiukset puhtaina.

      Nykyisin kukaan ei enään puhu mitään ja Yrityksen tehtäväksi ilmeisesti on tullut viestintä. Kunnalla on tiedottaja joka ei taida saada tiedottaa.
      Valiokunta osasi kokoontua liki 20 kertaa, mutta nyt kukaan ei enään muista mitään, eikä halua sanoa mitään. Sen vielä varmisti taannoinen Oulun miesten vierailu.
      Oletettavasti päättäjien vähemmistönä ovat ne jotka eivät ole käyneet kuultavana, tänne on syntynyt kuntademokratian irvikuva.

      Tämä kuntakuvatus ei nouse suosta yksin, paineet on kovat ja menneisyyden lasti on mittava. Nyt sen lasku alkaa paljastua, makso mitä makso on edessä. Kukaan ei tiedä minkälaisista laskuista puhutaan, mittavat oikeudenkäynnit saattavat olla totta.

      Kunnanhallituskin voi joutua mielipuolisen tehtävän eteen, lausumaan kantansa joidenkin tapaan hankkia lakineuvoja ohi valtuuksien.
      Kuka tai ketkä sen voisivat tehdä jotta se olisi legitiimi?

      Jos syyttäjä lyö pöydälle värisuoran, taitaa kunnan päätöksenteon laillisuus rapista pohjamutiin. Olisiko syytä valmistautua jonkinlaiseen apuun, vielä kerkeäisi.
      Ymmärrystä päätöksen tekoon ja vastaus itselle. Miksi AM piti erottaa, makso mitä makso?

      • KannattaaKuulla

        Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan tilapäisen valiokunnan työ on todettu puutteellisesti pöytäkirjatuksi ja siten muotovirheelliseksi. Kunnanhallituksen vaihtoehdot ovat:
        1. valittaa päätöksestä -> ei tule menestymään, muotovirheet ovat yksiselitteisen selviä; tällä voidaan "pelata" aikaa, mutta loppupyykin hintalappu kohoaa huimasti ja toiminta olisi jo tietoisen tahallista oikeuden väärinkäyttöä
        2. käynnistää eroprosessi uudestaan -> lähtisi käytännössä alusta tilapäisen valiokunnan asettamisella, koska tilapäisen valiokunnan työ on halliinto-oikeudessa todettu muotovirheelliseksi ja siihen ei voi sellaisenaan tukeutua; paranisiko työn taso? tuskin paikallisilla voimilla
        3. yrittää löytää joku tie sopimiseen AM:n kanssa; laskun viimekätisistä maksajista vuorostaan tulisi pitkällinen prosessi, sillä eihän nämä kustannukset kuulu veronmaksajien maksettaviksi
        4. AM palaa virkaansa, saa korvaukset tähän astisista mokista ja jatkaa K:län kunnanjohtajana.

        Kiva nähdä seuraavien kunnanhallitusten esityslistat ja pöytäkirjat.


      • uteliasolentuosta

        "3. yrittää löytää joku tie sopimiseen AM:n kanssa; laskun viimekätisistä maksajista vuorostaan tulisi pitkällinen prosessi, sillä eihän nämä kustannukset kuulu veronmaksajien maksettaviksi"

        Hei tiiäkkö miten nuo kustannukset saapi laitettua asiasta päättäneiden maksettaviksi? Mitkä on siis perusteet tuolle maksatukselle? Rikos/ valtuutetun vastuu vai mikä?


      • PerusKeissi

        Kaksi perusvaihtoehtoa:
        1. siviilioikeudellinen vahingonkorvaus, tahallisesti/törkeällä tuottamuksella aiheutettu vahinko
        2. Velvollisuus korvata rikoksella aiheutettu vahinko, virkarikos (tahallinen laiminlyöti selvittää asia laissa edellytetyllä tavalla)


    • Auvo--

      Kun kyseessä kerran on pelkkä "mitätön muotovirhe", niin olisi kiva kuulla aloittajalta, että miten arvon kuntapäättäjät ovat moiseen suuressa viisaudessaan sortuneet? Mulla ei ole minkäänasteista oikeustieteen koulutusta, mutta ihan peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilta muistan sellaisen länsimaisen oikeusjärjestelmän peruskiven, kuin syytetyn oikeuden lausua oma mielipiteensä syytteestä. Lapsikin tajuaa, että tässä tapauksessa tuota oikeutta loukattiin reilusti, mutta esim. tilapäisen valiokunnan varapj, varatuomari Patakangas ei. Arvon aloittaja, miten tämä on mahdollista?

      En itse ole kittiläläinen, mutta älkää nyt hyvät kuntalaiset tyytykö siellä Kurulan "en kommentoi" -linjaan. Nyt on kyseessä niin syvä kriisi, että kunnanhallituksen puheenjohtajalla on toimensa puolesta ehdoton velvollisuus tiedottaa kuntalaisia. Hän on yhdelle kunnan arvokkaimmista paikoista itse halunnut, sinne hänet on valittu, nyt hän ei voi luikkia pakoon. Kuntalaisilla on oikeus tietää miten heidän verorahojaan on tuhlattu ja tullaan tuhlaamaan.

      • KannattaaKuulla

        Päätöksen mukaan tp. valiokunta/kh/valtuusto käsittelyyn sisältyy muotovirheitä kahta eri tyyppiä.

        Ensinnäkin valiokunnan raporttiin liitettiin AM:n kuulemisen jälkeen aineistoa, josta AM:ää ei kuultu.

        Toiseksi tilapäisen valiokunnan lausunto oli jo alunperin siten puutteellisesti koottu ja dokumentoitu, että se ei sisältänyt kaikkea valiokunnan aineistoa (kuulemisia yms.), joten puuttuvan aineiston osalta AM:llä ei ollut alunperinkään mahdollisuutta tulla kuulluksi asiassa.

        Kyseessä siis siten ole "mitätön muotovirhe", joka korjaantuisi AM:n kuulemisella. Päätöksen mukaan muotovirhe on myös syntynyt sitä kautta, että tilapäisen valiokunnan työ ei ole asiallisesti tehty. Asia ei siis korjaannu sillä, että AM:ää kuultasiin uudelleen, vaan raportti on tehtävä uusiksi ennen kuulemista.


      • Auvo--

        Joo, olen kyllä lukenut oikeuden päätöksen. Pointti oli, että nämä muotovirheet olivat mielestäni ihan päivänselviä. Pitää varmaan huolestua yliopistojen oikeustieteen laitosten opetusten tasosta, kun varatuomari ei tällaisia virheitä huomaa.

        Muutenkin aloittajan idea on turha. En mitenkään usko, että Mäkelällä on haluja palata riitelemään Kitilään. Nyt puhutaan vaan sopivasta korvauksesta kunnan ja Mäkelän kesken. Aloittajan mainitsemalla prosessiin uudelleenaloittamisella hukattaisiin vaan lisää aikaa, kuormitettaisiin lisää oikeusistuimia ja pitkitettäisiin kriisiä. Ja Mäkelän palkka juoksisi koko ajan.

        Toisaalta, eipä ne Kittilän päätökset tähänkään asti kovin rationaalisia ole olleet. Kaikki on siis mahdollista.


    • MaailmaMuuttuu

      TP:n toiminnasta ei kannata leimata koko juristikuntaa ja juristiopiskeluja. Äijä on ilmoittanut 2012 vaaleissa iäksi 70 vuotta, eli kansaneläke on juossut jo monta vuotta ja opinnotkin taitavat olla 60- tai 70-luvuilta. Kysymys kai on kuka tällaisen edustajan toimikuntaa valitsi/halusi? Ja kenen etua se palveli? Ja kenen rahoilla se maksettiin?

      • 126228

        Luulisin, ettei TP saa kansaneläkettä senttiäkään, ainoastaan työeläkettä. :)


      • Auvo--

        Olivatko nämä oikeusvaltion periaatteet sitten jotenkin erilaisia 60- tai 70-luvulla? Onko syytetyn oikeus lausumaan todella näin uusi keksintö? Se minun peruskoulussa saamani yhteiskuntaopin opetus oli kieltämättä vasta 80-luvulla.

        Jos taas TP on jostakin syystä unohtanut näin perustavanlaatuiset asiat opiskelemastaan alasta, on pakko kysyä, onko hän oikea ihminen päättämään kunnan asioista?

        No, turha tässä on Patakangasta yksinään osoitella, mutta pidän vaan huvittavana, että juristi antaa tällaisen tapahtua.


    • loppuhäämöttää

      Hurmos siinä valiokunnassa vallitsi. Yli 70v ikä ja juristin koulutus ei ole tyhmäksi tekevä yhtälö.
      TP on ollut monessa mukana, jopa hissien tj:n hommassa. Juristi on oletettavasti tiennyt ettei näyttö pidä, sillä vain ei ollut niin väliä. Tärkeintä oli saada AM napapiirin alapuolelle ja äkkiä.

      " Kenen etua se palveli ? "
      Tätä asiaa on miettinyt moni, kenen etua koko valiokunta palveli ?
      Kosto sillä saatiin aikaan, mutta mitä se palveli ? Yksittäisen/yksittäisten ihmisten sairastunutta mieltä vai mitä ?
      Palveliko valiokunta kuntalaisia, negaation kautta kyllä, rahaa menee kunnan kassasta sekä ennenkaikkea valtion kassasta.
      Tähän typeryyteen ei miljoona ( 1 000 000€ ) riitä.

      Kostaa täällä osataan, ja varmasti on mietitty miten pääsisi kiinni pariin eläkeiän kynnyksellä olevaan virkamieheen, on potkittu edestä - ja takaa mutta ei ota osuakseen.
      He eivät ole typeriä vaan loogis - analyyttiseen ajatteluun taipuvia virkamiehiä, joiden rinnalla sinne-tänne sätkivä keskinkertainen kuntapolitiikko vaikuttaa vähemmän viisaalta, tyhjän tynnyrin kolistelijalta.

      ..."kenen rahoilla se maksettiin?"
      Selvältä tuntuu että kuntapolitiikoilla on sidoksia matkailuun ja liike-elämään, vähän sieltä ja täältä muttei juuri mitään... Yksittäistä maksajaa tuskin löytyy, se vasta pommi olisi. Lopullinen maksaja menee 50/50, kunnan veronmaksajat - ja etelän veronmaksajat valtionosuuksien kautta.
      Muutoin valiokunnan kulut olivat vajaat 20 000€, ja sillä saatiin aikaan paljon lisää kuluja.

      Henkilökunta ei juuri arvostanut tätä näytelmää joten valiokunnan on turha itkeä, kun heitä ei aktiivisesti sparrattu arvottoman sepustuksen kasaamisessa. Miksi olisi, laillista irtisanomisperustetta ei ollut, oli vain tarve irtisanoa ja heti.

      Harmi sinänsä ettei kukaan uskalla lausua mitään, kuulusteluissa on luriteltu, kuka mitäkin.
      Se on kohta luettavissa... kuka kertoi mitä ja kenestä. Kuka käski ja ketä...Mitä Resortissa tapahtui...totuus saattaa pelottaaa monia.
      Siitä saamme hyvät referaatit valmiiksi purettuina, kiitos etukäteen SK.

      • MaailmaMuuttuu

        Olen kuitenkin sitä mieltä, että ammattitaitoaan ja -etiikkansa arvostava ja niitä aktiivisesti käyttävä juristi ei olisi tuollaiseen toimikuntaan osallistunut tai sen raporttia ollut hyväksymässä. Näin iästä riippumatta.


      • 24-lausunto

        Ryhdikästä, niin minäkin . Sutkeja on, ilman junantuomia. pojilla on kujeet,


    • vasta_alku

      Huolestuttavintahan tässä on että juttu etenee juuri kuten asiantuntija, Mäkelä, Mäkinen ovat kertoneet. HO päätös on melkein sanasta sanaan sama kuin Mäkisen esitys:
      http://dynasty.kittila.fi/kokous/20151044-5.HTM

      Mäkeläkin tiesi asian jo 1,5v sitten:
      http://www.kittilalehti.com/arkisto/makela-on-surullinen-kuntalaisten-puolesta.html

      Sen sijaan valtuutetut ovat aivan kujalla:
      "Mauri Taskila (vas.) kertoi puolestaan, että valiokunnan tekemä työ on ollut hyvää.
      – Asiat näkyvät perusteellisesti raportissa. Aina voi sanoa, että ei olla kylliksi kuunneltu. Tärkeintä on, että selville vesille päästään. Tuskin asiat tällä valtuustokaudella selviävät, Taskila sanoi.
      Myös Torsti Patakangas (kok.) oli samaa mieltä. Hänen mukaansa valiokunta on kuullut asianmukaisesti kunnanjohtajaa ja kunnanhallitusta raportistaan, eivätkä kuulemiset ole aiheuttaneet muutoksia sisältöön."

      Lasku valtuutetuille jos nyt ei ala kuntaliiton tai ministeriön apu kelvata.

      • Hyvintiesivät

        Mitä tässä ministeriötä odotellaan. Niin "Kujalla" kukaan valtuutettu voinut olla etteikö olisi tiennyt mistä on kyse, kenkää ja heti oli linja.
        "Ovat päättäneet hinnalla millä hyvänsä" kuului kylillä keskusteluissa, muuhun käsitykseen ei voi oikein edes päätyä. Sanoiko kukaan sitä kuulusteluissa jää nähtäväksi.

        Joku virkavastuu pitää olla poliitikoillakin, tämä oli mielivaltaa Mäkelää kohtaan, josta aiheutuvat kulut kaadetaan valtion ja veronmaksajien niskaan.


    • Könkäänkatis

      Mäkelän erottaminen kaatui heti kättelyssä muotovirheeseen. Itse erottamiseen ei hallinto-oikeus ottanut kantaa koska erottaminen oli laiton jo em muotovirheen vuoksi.

    • tolkunihminen

      "Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Tarmo Salonen kommentoi hallinto-oikeuden päätöstä maanantaina sanomalla, ettei oikeus ottanut kantaa pääasiaan eli siihen, oliko erottamispäätös oikea, vaan asia kaatui muotovirheeseen.
      – Luottamusta ei hankita, että on muodollista vaan oikein, hän sanoo.
      – Kun maallikot ovat asialla, muotoseikat jäävät toissijaisiksi.

      Pitäisi olla kunta-alan juristi, että pärjäisi valtuutettuna, hän ihmettelee."
      Kittilälehti

      Jos valtuutettuna ei pärjää kuin kunta-juristi, niin pitäisikö tehdä johtopäätös?

      • Itsetunnonkohotus

        Näköjään Tarmo Salonen ei ole myöskään lukenut päätöstä.
        Kommentoidaan vaan yhden tiedon perusteella.

        Kai Salonen lukee kokouksien esityslistat ennen kuin menee kokoukseen?

        Paljonko valtuuston jäsen "välittää" työstään kun ei jaksa valmistautua kokouksiin ja olla kiinnostunut kuntansa asioista?


      • Könkäänkauhu
        Itsetunnonkohotus kirjoitti:

        Näköjään Tarmo Salonen ei ole myöskään lukenut päätöstä.
        Kommentoidaan vaan yhden tiedon perusteella.

        Kai Salonen lukee kokouksien esityslistat ennen kuin menee kokoukseen?

        Paljonko valtuuston jäsen "välittää" työstään kun ei jaksa valmistautua kokouksiin ja olla kiinnostunut kuntansa asioista?

        Asiallinen kysymys. Jos on lukenut, onko ymmärtänyt.


      • kurulan_manttelinperijä

        Legendaariset kommentit Takilta!

        HO päätös meni näköjään ohi ja lakipykälät ei kertakaikkiaan voi tulla yllätyksenä. Pykälät on selostettu kymmenissä esityksissä rautalangasta vääntäen ja apua on tarjottu ministeriöstä asti. Ei voi sanoa etteikö olisi sataan kertaan kerrottu missä on ollut vaarana, että on lähdetty laittomuuden tielle, ja mistä lakiapua saa.

        “Kun maallikot ovat asialla, muotoseikat jäävät toissijaisiksi”

        Nauraisin ellei päätöksenteon taso itkettäisi.


      • lakiapuatarjottiin

        Salonen on jo unohtanut että heillä oli omat juristit neuvomaassa, mutta heidän neuvot olivat totaalisen vääriä. Oli Eilavaaran asiantuntemus, Patakankaan asiantuntemus, Mäkitalon kunta-alan vankka kokemus, Salmen asiantuntemus ja muiden valiokunnan kuulemien tietämys luottanuksen menetyksestä.

        Ministeri Risikko tarjosi ministeriönsä lakiosaston apua Kittilään. Samoin teki kuntaliiton lakiosasto. Ei kelvannut. Ei met tarvita, meillä on paremmat asiantuntijat.

        Kokenut kunnallishallintomies Mäkinen sivuun ja täysin kokematon vailla hallintopuolen kokemusta oleva kunnanhallituksen pöytäkirjanpitäjäksi. Taas mentiin metsään ja lujaa. Kuka on tästä kaikesta vastuussa?


    • Liirulaaru

      Nolo tapaus kaikkiaan! Olisi ollut hieman malttia, niin Mäkelän olisi voinut erottaa täysin laillisin perustein, mutta ei ...alettiin vouhkaamaan heti, kun hän oli tehnyt tutkintapyynnön Levin hissien toimitusjohtajasta. Mutta "tyhmä pää niin koko kunta kärsii" vanhaa sanalaskua mukaillen.

      • Eivaihtoehtoa

        Tutkintapyynnön tekeminen ei välttämättä riitä irtisanomisperusteeksi. Levin hissi on yritys ja sitä koskee eri lait.
        Jos Mäkelä ei olisi tehnyt tutkintapyyntöä niin olisko hän silloin syyllistynyt virkarikokseen?

        Oma vastaukseni olisi kyllä.


    • syyt

      Otetaanpa kertauksen vuoksi valiokunnan raportista löytyvät irtisanomisperusteet (kh lausunto ei mukana):
      1. Kunnanjohtajan yhteistyöhaluttomuus ja kunnanhallituksen aseman aliarvioiminen
      1.1 Kirjallinen kommunikointi Ski resort asioissa
      1.2 puutteellinen informointi Levin Matkailu yhtiökokouksesta

      2. Puutteet kunnanjohtajan valmisteluvastuussa
      2.1 eriävät mielipiteet

      3. Epäselvyyden Levi Ski Resort Ltd:n rikosilmoitusasiassa

      4. Kunnanjohtajan johtamistaidon puutteet
      4.1 Sirkan päiväkodin sulkemisen hitaus
      4.2 Lapeco asiaa ei saatu ratkaistua

      Edes nämä yhdessä eivät voi mitenkään riittää luottamuspulaan. Ainut vähänkään kyseenalainen asia on yhtiökokouksen koolle kutsuminen, johon siihenkin on oikeus, mutta kaikki muut ovat täysin rittämättömiä syitä. Luottamus voi toki mennä rikosilmoituksen vuoksi, mutta se ei ole missään määrin asiallinen syy. Prosessin uudelleenaloitus ei siis auta pätkän vertaa. Olisi näet vähintäänkin epäilyttävää jos uudessa prosessissa löydettäisiin uudet syyt. Vielä epäilyttävämpää olisi jos syiksi luetaan edellisen kuulemisen jälkeinen aika. Tällöin HO pääsisi pohtimaan voiko luottamus mennä sen vuoksi että luottamus on jo todettu menneeksi ja henkilö on jo irtisanottu laittomasti. Silti Patakangas pohtii seuraavaa:
      "prosessi olisi mahdollista aloittaa alusta: kunta nimeäisi uudestaan tilapäisen valiokunnan, kuuleminen suoritettaisiin uudestaan ja valtuusto käsittelisi asian uudestaan."

      • yksyrittäjä

        Kuntalaiset odottavat, että Anna Mäkelä palaa kuntamme johtajaksi ja palauttaa lain kuntaamme. Toivottavasti tahallisiin laittomuuksiin syyllistyneet luottamushenkilöt vetävät ovat johtopäätöksensä ja tajuavat siirtyä syrjään.

        Kittilän politiikassa mukana oleva ja tämän sopan yksi pääkokki vetää koko Lapin yrittäjien maineen lokaan. Hävettää koko touhu.


      • TurhAitku
        yksyrittäjä kirjoitti:

        Kuntalaiset odottavat, että Anna Mäkelä palaa kuntamme johtajaksi ja palauttaa lain kuntaamme. Toivottavasti tahallisiin laittomuuksiin syyllistyneet luottamushenkilöt vetävät ovat johtopäätöksensä ja tajuavat siirtyä syrjään.

        Kittilän politiikassa mukana oleva ja tämän sopan yksi pääkokki vetää koko Lapin yrittäjien maineen lokaan. Hävettää koko touhu.

        Sanoppa muuta. Näitä kokkeja suolapurkkeineen on riittävästi, anonyymi palstalla ei tule heille paljoakaan tukea ja sama näkemys kunnassa vain lisääntyy kun totuus hissukseen paljastuu.
        Aika ison suolasäkin soppaan kantoi myös P.P pohdinnoillaan jotka olivat aikanaan LP- verkkolehdessä.

        Hämmentävää tosiaan on vanhojen kääkkien ruikutus kuntajuridiikasta.
        Liki jokainen tunsi sisimmässään ettei mene oikein, mutta antaa mennä vaan.


    • Tunarit

      Tämä erottaminenhan sitten tapahtui valiokunnan "yhteisten mielikuvien perusteella". Eiköhän meillä veronmaksajillakin ala olemaan näistä päättäjistä ihan todellinen kuva ajatellen seuraavia vaaleja. Ehtii ne vielä paljon tunaroimaan ennen seuraavia vaaleja, mutta ei voi muuta kuin odottaa. Kärsitään vielä ensi vuoden veroprosentin nosto. Iteppä ne sinne äänestimme.

      • TpValiokunta

        Kannattaa muistaa, että luottamuspulan näyttäminen on vain yksi aspekti irtisanomisperusteen arvioinnissa. Lisäksi on näytettävä, että se muodostaa objektiivisesti arvioiden asiallisen ja painavan perusteen palvelussuhteen päättämiseen. Ei onnistu, enää.


    • valtajavastuu

      Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Nyt nähdään löytyykö myös niitä vastuunkantajia.

      Voiko työntekijöitä Suomessa kohdella tavalla jolla kunnan luottamushenkilöt Anna Mäkelää kohtelivat?

      Vailla pohjaa olevia väitteitä, jotka sitten veivät sen kuuluisan luottamuksen.

      Hyväksyisittekö että teitä itseänne arvon luottamusmiehet voisi kohdella samalla tavalla?

    • Shitlandia

      Eiköhän se ole myöhäistä kun on paskat housussa.Kannataisi lukea päätös uudelleen ja vielä yrittää ymmärtää sen sisältö.Mutta kun on lusikalla annettu niin ei kauhalla voi vaatia....
      Koko jupakan suurin muotovirhe ja vitsi paikalliset poliitikot(muutamaa poikkeusta lukuunottamatta,heille suuri kiitos!!) ja Könkään komentokeskus.
      Ja kuntalaiset maksaa Annan erottamisesta aiheutuvat kulut.....
      Miettikää ketä äänestätte seuraavan kerran.

    • eimollata

      Toivottavasti seuraavissa kunnalisvaaleissa on ehdokkaana Palosaaren sisarukset. Ilman heidän osaamistaan ei Kittiä tule selviämään. Nyt lopultakin heidän mollaamisen sijaan on tosiasiat tunnustettava ja annettava vastuu heille, jotka pystyvät sen kantamaan. Niin Päivikki kuin Jounikin ovat antaneet näyttönsä yhteisten asioiden hoitamiseen tarvittavista kyvyistään. Onnea ja menestystä jatkossakin molemmille.

      • medianäkyvyyttä

        Päivikki ja Jouni ovat ainakin hoitaneet Kittillälle ilmaista näkyvyyttä julkisuudessa ja se tuntuu jatkuvan! Hissisotku, laiton kaatopaikka jne.

        Eri asia on sitten onko näkyvyys hyvästä vai pahasta...


      • Perhedynastia

        Miksi? Kuka haluaa elää orjuudessa ja vailla sananvapautta.


    • onnea_matkaan

      Julkisuuden tietojen mukaan kaupankäynnin eettinen näkemys on valtavirrasta poikkeava. Onko siinä jotain väärää, sen päättää siihen perehtyneet asiantuntijat.
      On parempi ettei liike-elämä sotkeudu yhtään enempää kuntapolitiikkaan, niin on parempi.

    • talousneuvos

      Onneksi meillä Kittilässä on kaiken tietävä talousneuvos.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe