TUPAKKALAKI.

sä1

15

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sä1

      Tupakkalain kokonaisuudistus on viimein loppusuoralla ja hallituksen esitystä uudeksi tupakkalaiksi odotellaan vielä helmikuun aikana. Uudistus tulee vaikuttamaan myös taloyhtiöihin, joissa tupakoinnin kieltäminen asukkaan hallinnassa olevissa tiloissa on perinteisesti ollut lähes mahdotonta.

      Uuden lain perusteella tupakointi voitaisiin kieltää mm huoneistoparvekkeilla ja huoneiston käytössä olevilla ulkoalueilla sekä jopa huoneiston sisällä. Tällä hetkellä taloyhtiöillä ei juurikaan ole keinoja puuttua näissä tiloissa tapahtuvaan tupakointiin, vaikka se aiheuttaisi asumishaittaa naapureille.
      Kaikki vaan pihalle poltaa. Varsinkin kerrostalossa..!!;

    • sä1
    • sä1

      Taloyhtiö voi pian kieltää nykyistä helpommin parvekkeella tupakoinnin, jos ehdotettu tupakkalain uudistus menee läpi, uutisoi Karjalainen.

      Sosiaali- ja terveysministeriön luonnoksessa uudeksi tupakkalaiksi ehdotetaan, että parveketupakointi tai terassilla polttaminen voitaisiin kieltää, jos tupakoinnista aiheutuu savuhaittaa muille asukkaille tai jos savu kulkeutuu muihin asuntoihin. Asiasta pitäisi saada terveysviranomaisen lausunto.

      Nykyisin tupakkalaki mahdollistaa tupakoinnin kieltämisen taloyhtiön yleisissä tiloissa. Parveketupakointi taas voidaan kieltää terveydensuojelulain nojalla, jos se aiheuttaa terveyshaittoja muille asukkaille eikä ongelmaa pystytä ratkaisemaan korjaustöillä. Käytännössä kieltoyritykset ovat kaatuneet selkeän terveyshaitan puuttuessa.

      Lakiuudistuksen on tarkoitus tulla voimaan viimeistään toukokuussa 2016.

    • jopahan

      On totisesti.

    • kynttiläteline

      Mulle on ihan sama missä tupakkani poltan joss se parvekkeella kielletään ni saapahan naapurit kuunnella öistä ravaamista rappukäytävässä. Buhehhehe sitä tuskin kielletään?

      • sä1

        Rappukäytävässä on yöllä hiljaisuus voimassa. ;) ei siellä mitään meteliä saa kuulua.


      • sä1

        Taloyhtiön järjestyssäännöissä on esimerkiksi usein määritelty, että kello 22-07 talossa on hiljaisuus. Silloin on huomioitava naapurit ja äänenvoimakkuutta pienennettävä :)


      • OsaanLukea
        sä1 kirjoitti:

        Taloyhtiön järjestyssäännöissä on esimerkiksi usein määritelty, että kello 22-07 talossa on hiljaisuus. Silloin on huomioitava naapurit ja äänenvoimakkuutta pienennettävä :)

        Mulla ei ole sen kummempaa hiljaisuutta ollut koskaan. Eikä tule olemaan. Elän niinkuin elän vapaasti ja normaalisti hiipimättä.


      • sä1

        Eli asut omakotitaloa..? No siellä nyt saa polttaa.! Mut kyllä harjavallassa on vielä niitäkin kerrostaloja eletään miten sattuu.!


    • sä1

      Lakiuudistuksen taustalla on myös Euroopan unionin tupakkatuotedirektiivi, joka velvoittaa direktiivin täytäntöönpanoon kansallisella lainsäädännöllä viimeistään toukokuussa 2016.

      Yksi odotetuista lainuudistuksen kohdista on parveketupakoinnin rajoittaminen. Ministeriön lausuntokierrokselle lähettämän esityksen mukaan taloyhtiöt voisivat nykyistä helpommin kieltää tupakoinnin parvekkeella.
      Lakiesitys on tosin ristiriidassa istuvan hallituksen normienpurkutalkoiden kanssa, koska ehdotuksen mukaan taloyhtiö tarvitsisi terveysviranomaisen lausunnon siitä, että tupakoinnista aiheutuu savuhaittaa.
      Huoneistoon rakenteiden kautta kulkeutuvan savuhaittaan puuttumiseen taloyhtiö voisi puuttua myös, mutta terveysviranomaisen lausunnon perusteella.
      Lainsäädöksen käytännön toimeenpano voi olla hankalaa, sillä miten terveysvalvonnan virkamiehet ehtivät ja riittävät lausuntojen antamiseen tuhansissa taloyhtiöissä. Eikö kiellosta tai rajoituksista päättämistä voisi uskoa ilman lausuntobyrokratiaa kiinteistönomistajalle ja taloyhtiöille, joissa asukkaat ovat osallisina.

      Parveketupakoinnin kieltäminen on pelkästään loogista, sillä parvekkeelle siirtyvä tupakoitsija ei halua jostain syystä savustaa omaa huoneistoaan. Jokin haitta tupakansavusta siis aiheutuu.!!

    • sä1

      Eli kysymys kuuluu: Kuuluuko parveke huoneistoon. No, tottakai kuuluu. Mutta tästä huolimatta astmaattisten ja muiden keuhkosairauksista kärsivät ihmiset saavat kärsiä tästä tupakan hatttojen terrorismista.
      Tupakan polttaminen on tässä maassa kielletty monessa paikassa ja onkin aika ihmeellistä, että nämä vuokranantajat eivät erikseen pysty kieltämään sopimuksissaan syöpävaarallisen savun levittämisen ja altistavat osaltaan syyttömät ihmiset syöpäsairauksille. Pystyisivät tietysti mutta eivät näköjään halua.!
      Vuokranantajan tulee sisällyttää vuokrasopimukseen täysi tupakointikielto sisällä ja parvekkeilla. Jos vuokralainen tämän hyväksyy, tupakointikieltoa ei voi rikkoa. Jos sen tekee, on vuokrasopimus lopussa. Se tulee olla sopimuksen ehto: hyväksy ja vuokraa tai älä hyväksy ja etsi toinen asunto.

      • Hyvvee

        Taikka sitten mainita erikseen vuokrasopimuksessa, että taloyhtiössä parveketupakointi sallittu. ;)


      • sä1
        Hyvvee kirjoitti:

        Taikka sitten mainita erikseen vuokrasopimuksessa, että taloyhtiössä parveketupakointi sallittu. ;)

        Jos laki muuttuu niin ei parvekkeella saa polttaa.! Vaikka vuokrasopimuksessa lukisi mitä vaan.!! :)


    • sä1

      Uusi tupakkalaki astuu voimaan 20. toukokuuta.

      Lain mukaan esimerkiksi Venäjältä saa tuoda verovapaata tupakkaa Suomeen vain yli vuorokauden kestävältä matkalta.

      Nyt aikarajoitusta ei ole, ja itärajalla rehottaa laiton tupakkakauppa.

      – 24 tunnin aikarajalla pyrimme estämään laitonta tupakkakauppaa ja vähentämään terveyshaittoja, sanoo neuvotteleva virkamies Meri Paavola sosiaali- ja terveysministeriöstä.


      Toinen näkökulma
      Viininjärveltä Nuijamaan raajanylityspaikalle kiitävässä Volvossa myhäillään Helsingin ja EU:n herrojen aivoituksille. Eduskunnassa parhaillaan käsiteltävänä olevan uusi tupakkalaki panee miesten ensi kesän matkasuunnitelmat uusiksi.

      – Tähän mennessä olemme tehneet vain puolen tunnin pikavisiitin naapuriin ja tuoneet tuliaisina seitsemän euron tupakkakartongin ja tankillisen bensaa.

      – Uuden lain myötä joudumme yöpymään rajan takana. Meillä rajakylien pojilla on aikaa, sillä töitä ei ole ollut tarjolla aikoihin, sanoo kuskin paikalle joutunut Tapio Kettunen.
      Takapenkiltä tulee tukea.
      – Sitten on pakko jäädä yöpyä kympillä Jänisjärven hotellissa. Siellä iso olut ja viskipaukku kaveriksi maksavat yhteensä neljä euroa. Nämä eurot jäävät sitten kotipuolen pupinpitäjältä saamatta. :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe