pölynimuri

veneimuri

Uusi vene keväällä ja uudet kujeet. Millaisia imureita olette veneissä käyttäneet? Pienten lasten kanssa roskaa tulee paljon... Syksyllä kun veneitä kävi katsomassa ja haistelemassa niin aika monesta olisi voinut todeta, että homeen hajua olisi varmaan ollut vähemmän jos paikat olisi säännöllisesti siivottu kunnolla... (ja nää oli max 10v vanhoja veneitä...).

Imureissa on valittavana pientä akkukäyttöistä vesikuiva-imuria Waecolta, tavallisia akkukäyttöisiä rikkaimureita, tavallisia autoimureita, pieniä tavallisia verkkovirtaimureita... Onko jollain erityisen hyviä kokemuksia omastaan?

(ja joo, kevät on tulossa ja tekee mieli ostella veneeseen kaikenlaista jotta toukokuu olisi lähempänä...)

29

4174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerralla.kunnollinen

      Omasta mielestäni 12V pikkuimuri oli turha virheinvestointi. Kunnollinen 230V verkkovirtaimuri on paljon tehokkaampi ja veneessä käytännöllisempi.

      Imurointi ei varmaankaan ole tarpeellista silloin, kun vene on kulussa. Miksi pitäisi olla akkukäyttöinen? Mielluummin imuroit kunnolla sitten, kun olet laiturisähkössä. Väliajat pärjäät harjalla ja rikkalapiolla (päivittäin!).

    • märkäkuivaimuri

      Laadukas märkäkuivaimuri saat myös pilssin puhtaaksi tarvittaessa.

      • puhdas.kuiva.pilssi

        Jos pilssi on märkä, se kyllä kannattaa kuivata sienellä ja pyyhkiä esim. tolulla. Jos pilssiä ei pidä kuivana ja puhtaana, pian koko vene alkaa haista. En ymmärrä, miksi pilssin puhdistamiseen tarvittaisiin "laadukas märkäkuivaimuri".
        Jos pilssissä on vettä muulloinkin kun kovatuulisten avomerietappien jälkeen, jostain voi vuotaa. Vuotaako akselitiiviste? joku letkuliitos?


      • Puomiukko

        Onko läpikannen mastosta kokemusta? Sateella pukkaa helposti vettä pilssiin mastouraa pitkin.


      • onk_järkke
        puhdas.kuiva.pilssi kirjoitti:

        Jos pilssi on märkä, se kyllä kannattaa kuivata sienellä ja pyyhkiä esim. tolulla. Jos pilssiä ei pidä kuivana ja puhtaana, pian koko vene alkaa haista. En ymmärrä, miksi pilssin puhdistamiseen tarvittaisiin "laadukas märkäkuivaimuri".
        Jos pilssissä on vettä muulloinkin kun kovatuulisten avomerietappien jälkeen, jostain voi vuotaa. Vuotaako akselitiiviste? joku letkuliitos?

        Ajattelitko sitten imuroida esim. veneen patjoja pilssivedeltä haisevalla imurilla - come on !!
        Kyllä nuo pitää olla erikseen tai sitten se pitää putsata kunnolla joka kerran jälkeen.


    • veneimuri

      Varmaan syyt akkukäyttöiseen/12v johdolliseen olisi se, että veisi vähemmän tilaa ja noin olisi myös nopeammin käyttöönotettavissa(= tulisi käytettyä enemmän). Uudessa veneessä kaksi takakajuuttaa joten isoa varastoa ei ole... Mutta jos tuollainen rimpula ei hoida tehtäväänsä niin sittenhän sitä ei tule käytettyä...

    • ääni_oikealle_imurille

      meillä pieni 230V imuri. Toimii ihan hyvin ja mahtuu pieneen tilaan. Pitkät putket letkusta olen jättänyt kotiin. Kyllä sitä 1-2 kertaa viikossa on maasähkön tavoitettavissa.

    • Firstworldsolution

      Mebollaan hankittu isompi vene jossa on ylimääräinen hytti. Hankittiin sitten ulkomailta pieni kätevä sisäkkö. Se siivoaa ja tarjoilee ja sillä on sievä pitsiessu. Lapset tykkää, etenkin vanhin poika.

      • Kumpi_

        onko 12V vai 230V malli?


      • Veivaaaageneraattoria

        Kyllä tässä tuntuis virtaa piisaavan.


    • Luvunhätkyttäjä

      Itse ulkoistin koko homman, ja nykyisin käy siivooja kotilaiturissa kerta viikkoon. Ei kovin kummoinen kuluerä, veneilyn kustannuksia ajatellen.

    • Meillä on ihan tavallinen kotipölynimuri, joskin valikoitu mahdollisimman pienikokoinen, joka menee luukkuun sisälle. Harjalla ja luutulla menee silloin kun ei ole sähkössä ja aina muutaman päivän välein kumminkin ollaan sähkössä, jolloin imurointi onnistuu kätevästi. Tuppaa nuo akkuimurit olemaan joko tehottomia tai sitten se akku on sileä vähän käytön jälkeen. Eräällä asiakkaalla oli Dysonin 12V imuri, joka oli kyllä todella tehokas ja hyvä. Maksoi sitten jo satoja euroja. Voihan pelimies asentaa tehokkaan invertterin ja käytää sitten imuria sitä kautta. Kone kyllä saisi olla sitten käynnissä imuroinnin aikana, mutta sitähän voi tehdä sitten vaikka satamasta lähtiessä tjsp.

      Feston imuria, jossa on systainer kiinnikkeet niskassa, kantelen sitten noin muuten veneasennuksiin. Se on sitten ihan toinen laulu.

      Tuo on muuten aika mielenkiintoinen kone. Käpistelin sitä tuossa joku aika sitten Onnellisen Traktorimiehen marketissa, mutta jätin vielä hyllyyn. Voisi sopia veneilijällekkin.

      http://fi.milwaukeetool.eu/tyokalut/akkutyokalut/m18-vc/

      • VanhaPelican

        Akkuimuri, jonka säilytys/latausteline ottaa sähköä heti kun on maasähkössä kiinni. Perusteellisempia märkäimurointeja/höyrypesuja kotisatamassa sähkön päässä, velheet autosta veneelle roudattuna. Sillon on ollut roskasakkia kyydissä tai kevät/syksy...


      • veneimuri

        Siisteinpänä veneen varmaan saisi pidettyä jos olisi tuollainen setuppi. Periaatteessa karttapöydän alle saisi pysyvään maasähkölataukseen imurin. Olisi silloin heti valmis käyttöön. Asia erikseen varmaa, että kuinka monessa noista lataustelineistä imuri pysyy aallokossa kiinni...


      • ei.turhia.asennuksia
        veneimuri kirjoitti:

        Siisteinpänä veneen varmaan saisi pidettyä jos olisi tuollainen setuppi. Periaatteessa karttapöydän alle saisi pysyvään maasähkölataukseen imurin. Olisi silloin heti valmis käyttöön. Asia erikseen varmaa, että kuinka monessa noista lataustelineistä imuri pysyy aallokossa kiinni...

        Älä nyt hyvä mies rupea uuteen veneeseesi ruuvailemaan akkukäyttöisiä sähköleluja, joihin kumminkin kyllästyt! Halvempi ja parempi ratkaisu on "oikea" pöylynimuri. Eiköhän sille joku säilytyspaikka sinunkin paatissasi löydy.


    • ainakinbavarialla

      Ostin oman purteni uutena Saksasta. Siinä oli kompakti verkkovirtaimuri keulakajuutan kaapin alaosassa. En ollut sitä erikseen tilannut, vaan se kuului ilmeisesti vakiovarustukseen.

    • 1112221212121
      • Tuo Dyson oli kova - ylivoimainen, jos voisi sanoa. Testasin sitä asiakkaan veneellä viime kesänä.


    • 90_kakkaa

      En omista venettä.

    • oioi

      Pieni akullinen rikkaimuri riittää (lähes) päivittäiseen roskanpoistoon. Yleensä sille on eniten tarvetta luonnonsatamissa, joista roskaa tulee erilailla kuin laitureilta. Pari kertaa kaudessa kannetaan kotoa iso imuri, yleensä kuukauden kesälomapurjehduksen ja kauden päätteeksi. Riittää hyvin.

    • Dammsugare
    • veneimuri

      Nyt kesä(loma) on ohi niin kerrotaanpa vielä kokemuksetkin aiheesta. Ostin lopulta tarjouksesta Dysonin rikkaimurin. Sen kotikäytöön ei auto/vene käyttöön tarkoitetun täysillä suulakkeilla varustetun. Ihana laite. Teho riittää kaikkeen arkikäyttöön mainiosti. Suorastaan hauska imuroida lasten ruokailun jälkiä. Akkua tuli ladattua 6vk reissun aikana joitain kertoja kun oltiin maasähkössä. Keskikokoisenkaan veneen imurointi ei montaa minuuttia vie... Ainoa haaste oli, että vaimo tykkäsi siitä niin paljon, että se kuulemma tuodaan kotiin kun kausi loppuu ja saas nähdä täytyykö keväällä ostaa veneelle uusi... (Kotona ollut aikaisemmin electroluxin rikkaimuri kunnolliset imurit erikseen.)

    • Firstworldsolutions

      Me ollaan vielä jatkettu sillä sisäköllä. Se on opetellut purjehtimaan Tässä kesän aikana ja meinattiin että jos annetaan sen purjehtia talveksi kotiin niin säästetään talvisäilytyksen hinta.

      Siitä on kehkeytynyt taitava purjehtija ja kokki, mutta napakan tuntuisesti myös imuroi.

      • SeSisäkkö

        Höh, imuroida kyllä osasin ihan kiitettävästi kipparin mielestä mutta rouva teki kyllä safkat...


    • 430

      Minulla on keskuspölyimuri

    • Albinnova

      Ostin keväällä Boschin 18v imurin (http://www.motonet.fi/fi/tuote/789272/Bosch-PAS-18-LI-SOLO-polynimuri) ja nyt kesäloman jälkeen voin todeta että erittäin hyvä ostos. Imuteho rittää. Tuntuu että on yhtä tehokas kun halpis 220v kone mitä meillä oli aikaisemmin mukana. Käyttää samat akut kun porakone joten meillä on useita akkuja mukana veneessä. Ainoa miinus on kova ääni.
      Niin ja meillä ei ole käytetty maasähkö kertaakaan tämän kesän aikana. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe