"Hitler oli takalinjojen sika 1914-18"

Kaarle-Martel

Myytit murtuvat. Professori Thomas Weber kirjassaan "Hitlerin ensimmäinen sota" kumoaa myytit Hitleristä ensimmäisen maailmansodan urhoollisena taistelijana etulinjassa. Hitler oli "taistelulähetti" mutta Weber osoittaa tutkimuksissaan että aiemmat historioitsijat ovat unohtaneet sen että Hitler toimi RYKMENTTITASON LÄHETTINÄ, ei komppanian eikä pataljoonan. Tämä tehtävä rykmenttilähettinä mahdollisti sen että Hitler oli lähes jatkuvasti ollessaan List-rykmentin kanssa rintamavastuussakin vähintäin 1-3 kilometriä rintaman kuumimmista paikoista. Erään toisen rykmenttilähetin muistelut paljastivat miten turvassa tällaiset lähetit olivat ja miten heidän tehtävänsä olivat pikemminkin verrattavissa puhelinvaihteessa toimineen sentraalisantran tehtäviin.

Weberin tutkimukset paljastavat myös miten todellisissa kuumissa paikoissa olevat taistelijat pitivät pilkkanaan Hitleriä mainiten ettei tuo onneton tyyppi osannut aukaista edes säilykepurkkia kiväärin pistimellä. Hitler oli yksinäinen tyyppi joka ei osannut rentoutua vapaa-aikoina vaan luki jo silloin poliittista kirjallisuutta ja töherteli piirrustuksiaan. Hänen kuuluisa rautaristinsä on luku sinänsä. Weberin kirja osoittaa että ensimmäisen luokan rautaristin sai suuremmalla todennäköisyydellä sellainen joka oli lähes jatkuvasti tekemisissä ylempien upseerien kanssa. Hitler on pidetty upseerien keskuudessa sillä HÄN OLI NÖYRISTELIJÄ ylempiään kohtaan. Rautaristiä hänelle suositti hänen JUUTALAINEN ESIMIEHENSÄ. Etulinjoilla taistelleiden mielestä Hitler oli vain "takalinjojen sika".

List-rykmentin sotilaat sodan jälkeisenä aikana myös silmiinpistävän vähän kannattivat natsipuoluetta. Sen sijaan natsit saivat paljon kannatusta esikunnissa työskennelleiden keskuudessa. Mitä kauempana rintamasta sitä todennäköisemmin he olivat natsipuolueen kannattajia. Weberin kirja myös kumoaa täysin antisemitismin List-rykmentin sisällä ja yleensäkin 1914-18 Saksan armeijassa.

http://www.theguardian.com/world/2010/aug/16/new-evidence-adolf-hitler

108

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaarle-Martel

      Lisää kirjoituksia "takalinjojen siasta":

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-1303804/Adolf-Hitler-loner-rear-area-pig-according-WWI-regiment.html

      Hitler oli lähettipoika joka toimi useimmiten 3-5 kilometriä etulinjasta, siis alueella jossa oltiin täysin turvassa vihollisen murhaavalta tykkitulelta ja sodan kauhuilta. Hitler ei myöskään radikalisoitunut sodassa. Sota oli hänelle pikemminkin akilleenkantapää, kipukohta.

      Syy minkä vuoksi Hitler ei halunnut juuri puhua vuosien 1914-18 kokemuksista oli se ettei hän halunnut muistella sitä millaisena pellenä, herrojen mielistelijänä, kuuluisena "takalinjojen sikana" häntä taistelijat pitivät. Myöskään mitään merkkiä antisemitismistä ei ollut. Natsien pelosta ilmeisesti useimmat sotakaverit eivät halunneet tulla julkisuuteen juttuineen siitä mitä Hitler sodassa todellisuudessa teki.

      Kuten sodassa useimmiten käy - ne jotka ovat etulinjassa ja kuin ihmeen kaupalla säilyttävät henkensä ovat todennäköisemmin koko hullua sotaa vastaan sodan jälkeen kuin nämä takalinjojen sankarit.

    • myyttimyytistä

      Mistä myyteistä nyt puhutaan?

      Kirjassaan Hitler ei kyllä mitenkään peittele mikä oli hänen asemansa ensimmäisessä maailmansodassa, eikä myös väitä ollleensa mikään taistelutehtävissä kunnostautunut sankari. Ja kyllä hän aivan selkeästi kertoo usein olleensa jyrkästikin erimieltä joidenkin palvelutoverien kanssa, joita hän piti luusereina ja ainaisina valittajina.

      • Kaarle-Martel

        Historioitsijat ovat ennen Weberiä erehtyneet luulemaan että lähettien tehtävät olivat yhtä vaarallisia. Mutta he eivät selvittäneeet miten suuret erot olivat divisioona/rykmenttilähettien ja toisaalta komppanioiden/pataljoonien lähettitehtävissä. Hitlerin operaatioalue oli useimmiten 3-5 kilometriä etulinjan takana, siis suojassa tykkitulelta. Hän nukkui lämpimässä sängyssä yönsä kun taas etulinjassa tilanne oli aivan toinen. Hän oli "takalinjojen sika". Pointti on siinä että Hitler tietoisesti liioitteli sotapalveluksena vaarallisuutta. Tässä kirje jonka hänelle kirjoitti samassa yksikössä samanlaisissa tehtävissä ollut sotakaveri vuonna 1932 kun Saksan presidenttivaalien alla Hitlerin sotapalvelus oli asetettu kyseenalaiseen valoon:

        “Look Hitler, you know as well as I do that we both served honorably, but you also know as well as I do that everyone in the trenches thought otherwise. They thought that we were Etappenschweine. They thought our job wasn’t as dangerous. They thought we could sleep in a warm bed at night while they slept in trenches and were exposed to the cold and the rain and enemy fire.”

        Linkki:

        http://historynewsnetwork.org/article/136933#sthash.mlbmrM0o.dpuf

        Hitler oli etulinjan taistelijana vain muutamia päiviä vuoden 1914 syksyllä. Sen jälkeen hän oli takalinjojen lähettinä. Muuten hän ei olisi hengissä tai ainakaan yhtä kappaleena sodasta siviiliin palannutkaan. Weberin tutkimus romuttaa Hitlerin sotasankarimyytin. Mutta oikeastaan vielä kiinnostavampaa on kuvaus siitä miten taistelujoukoissa pasifismi ja myöhemmin hengissä selvinneiden haluttomuus äänestää natsipuoluetta oli merkillepantavaa. Myöskään mitään juutalaisvastaisuutta ei ollut näissä joukoissa, kuten ei edes esikunnissa laajemmin havaittavissa.


    • Hitlerin-lahjat

      lahjat hyödynsi ensimmäisena muuan Münhenin varuskunnan valistusupseri, joka koulutti hänestä kommunisteja vastaan taistelvan poliittisen agitaattorin.
      Siitä se alkoi.

    • Kaarle-Martel

      Hitlerin ensimmäisen luokan rautaristi on myös aika omituinen sillä suosituksessa ei mainittu mitään perusteluja miksi se olisi hänelle annettu. Varsinkin jalkaväen taistelijoiden tapauksessa yksityiskohtainen perustelu, suoritus, oli aina laitettava. Hitler sai tämän rautaristinsä kesällä 1918 kriittisessä vaiheessa ja ajankohta saattoi olla tässä selittävä tekijä. Kieltäytymiset, karkuruus, haluttomuus ym olivat jo niin voimakkaasti lisääntyneet että kynnys rautaristin saamiseksi laskettiin jo matalammaksi. Esim antamalla lupaus "mikäli viet sanoman perille suositamme sinulle rautaristiä".

      Muistutettakoot sekin että talvisodan aikana ei Mannerheim-ristejä jaettu. Ne tulivat jatkosodassa. Ja eniten sodan loppupuolella. Myös erityyppisiä muita kunniamerkkejä kuten panssarien tuhoamisesta alettiin jakamaan Suomen armeijassa vasta kesällä 1944. Hitlerin tapauksessa tällainen nöyrä, sokea tottelevaisuus ylempiä kohtaan nousi arvoonsa kun kieltäytyminen ja sotaväsymys Saksan armeijassa vuonna 1918 oli erittäin laajalle levinnyt.

      Hitler teki vain yhden yrityksen kalastella kannatusta sotakaveriensa keskuudessa - vuonna 1922. Se oli täydellinen epäonnistuminen. Paikalla olleet veteraanit kannattivat toista puhujaa joka myöhemmin meni naimisiin juutalaisnaisen kanssa. Myöhemmin Hitler ei osallistunut millään tavalla suuriin veteraanien kokouksiin. Hän tajusi sen että häntä ei oikein hyväksyttyä tuohon toveripiiriin. Ne jotka Hitlerin olivat tunteneet vuosina 1914-18 varmasti aiheellisesti miettivät mikä on Saksan tulevaisuus tuon miehen johdossa.

      Todennäköinen syy miksi Hitlerille myönnettiin 1.luokan rautaristi 1918:

      "There’s a suggestion that the proposal was triggered, in the summer of 1918, when Hitler and someone else offered to take a message forward through difficult terrain. Apparently Gutmann said, “If you make it through there, you will get an Iron Cross.There is a suggestion that Gutmann had difficulty in delivering on his promise as Hitler’s action was insufficient for an Iron Cross, First Class, which if true might explain why the citation is so general. That suggests that Gutmann and the other officers of regimental headquarters felt they had to deliver on the promise and probably also considered Hitler’s longevity and the fact that Hitler was well liked by his superiors. There seems to have been a sense that, if we put down in the citation what he actually did, we might not get it through higher ranks, and therefore we have to come up with something general to get the proposal through.”

      http://historynewsnetwork.org/article/136933#sthash.mlbmrM0o.dpuf

      • ertertsdfg

        Keisari esitti 1918 että rautaristejä on alettava jakaa tiheämmin sotilaille taistelumoraalin parantamiseksi. Tyypillinen "inflaatioilmiö" kun sotaväsymys seuraa. Hitlerin rautaristin myöntämisen yksityiskohtaista syytä ei löydy mistään dokumentista.


    • v....v....v....v....v

      Hitlerin joutuminen kaasuhyökkäyksen seurauksena sokeutuneena sotasairaalaan on asetettu viime vuosina kyseenalaiseksi. Hänen oireensa viittaavat pikemminkin psykosomaattisiin stressistä aiheutuneisiin vammoihin. Hitler joutui siis "lataamoon" syksyllä 1918.

    • Tarkoitushakuistako

      Onpas huvittavia "tutkimuksia" 100 vuotta tapahtumien jälkeen ja tietenkin voittajavaltojen "tutkijoiden" taholta.

      • Kuit-van-Hunttelaar

        Itse asiassa, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, juuri ensimmäisen maailmansodan syttymisen suhteen USA:ssa ja Britanniassa on vankimmin kumottu myytti Saksan syyllisyydestä vuosien 1914-18 katastrofiin. Myös Itävalta-Unkarin syyllisyys on asetettu hyvin kyseenalaiseksi.

        Sen sijaan Saksassa itsessään ollaan jämähdetty pahasti 1960- ja 1970-luvulla omaksuttuun syyllisyyden tunnustamiseen. Saksalaiset tutkijat - ohittamalla vastakkaissuuntaisen todistusmateriaalin - syyttävät Saksaa syntipukiksi. Saksa ei ollut kuitenkaan yhtään sen suurempi syyllinen kuin Ranska, Venäjä tai Britannia. Omituista itsesensuuria nyky-Saksassa.


    • sfdfgfdf

      Vai niin: Joko tutkijat ovat muuten päässeet yksimielisyyteen Adolf-paran kiveksestä/kiveksistä?

    • Buah-hah-hah

      Weberin tutkimuksen mukaan vain 2% sen yksikön sotilaista jossa Hitler palveli liittyi myöhemmin natsipuolueen jäseniksi.

      "Weber concludes that the unit Hitler served with was by no means a sort of precursor to the Nazi Party, as some have claimed. In fact, as Weber and his researchers discovered, only 2 percent of the soldiers in that unit would later go on to join the Nazi Party."

      Mitä tästä opimme? Sen että mitä vähemmän ihminen tiesi sodan kauhuista sitä todennäköisemmin hänestä tuli natsipuolueen kannattaja tai jopa jäsen.

      On muuten todella hämmästyttävä juttu että Weber noin sata vuotta myöhemmin löytää dokumenttiaineistoa joka on jäänyt monilta Hitler-tutkijoilta havaitsematta. Pöljät kuten Kershaw ovat uskoneet mieluummin Hitlerin omia juttua sotakokemuksistaan.

      • sdfgfdfg

        Ei niitä NSDAP:n jäseniä muutenkaan ollut kuin n. 10% Saksan kansasta (n.8 miljoonaa vuonna 1945)


    • minulla-ei-muuta

      Ei mitään uutta auringon alla. USA:n nykyisen ulkoministeri Kerryn esittäminen Vietnamin sotasankarina on saavuttanut yhtä falskeja piirteitä. Kerry palveli puolisen vuotta Vietnamissa ja rikkaan isänsä suhteilla kalasteli pussillisen kunniamerkkejä ja "kunnostautui" paikallisen kalastajien ja heidän perheittensä terrorisoimisella seilatessaan tykkiveneellään Mekong-joella. Kerry ei tiettävästi kertaakaan joutunut todelliseen taisteluun.

      • Nämä-on-jo-kuultu

        Outoja kalastajia perheineen. Ampuivat Kerryn paattia sen verran, että tämä haavoittui kolme kertaa ja joutui toviksi sotilassairaalaan. Mutta ihan tyypillinen punikin väite, eipä sen puoleen.


    • isokasvaalee

      Adolf oli aikansa taiteilija. Ei hänestää olisi saanut
      aitoa rautaristin soturia tekemälläkään. Kuka
      antoi rautaristin valokuvaaja, ratsastaja Gustaville ?

    • Hyihyihyy

      Pyh. Saksalaista stallarihistoriaa eli jokisipilöimistä. Eli silkkaa valhetta. Hitler oli taisteluissa hyökkäysvaiheessa ja lähettinä jailmeisesti myös vaarallisessa paikassa. Rautaristihän tuli vankien ottamisesta. Sitten oli kasuhyökkäyksessäkin sokaistuminen.

    • zxcvbnmk

      2% miehistä on myös luonnevikaisia. On myös amerikkalaisen Marshallin tutkimus jonka mukaan pääosa käsiaseilla suoritetusta tappamisesta 1914-18 ja 1939-45 suoritti 2% jv-sotilaista. Marshallin tutkimuksen mukaan peräti 80% sotilaista maailmansodassa jätti taisteluissa ampumatragedia tai ampui tähtäämättä minnekään.

      • MeAgain

        Oikeastaan Marshall itse väitteli suunnilleen 15-25% puolesta. Tosin on epäselvää kuinka hän oli tullut johtopäätökseensa ja oliko hän todellisuudessa edes tehnyt mitään kattavaa tutkimusta.


    • sfsdfgsfdg

      Uutta on tuo että Hitlerin "sokeutuminen kaasuhyökkäyksessä" olikin siis ns. rintamatärähdys. Ei ihme että natsit pimittivät tämän asian tehokkaasti.

      • Hitleriähaukkuvatkaikki

        Ka tämä tarina oli tosi...

        Kas, kun vasta nyt on keksitty, vaikka Hitler on kirottu alimpaan helvettiin 70 vee..


    • Getshup

      ?..ja Gustav hieroi sikaa ?

    • näin-on-näreet

      Ei ihme että Hitlerin lähimmät tukijat olivat etupäässä miehiä jotka eivät kokeneet ensimmmäisen maailmansodan kauhuja rintamalla. He olivat siihen liian nuoria. Ja Hitlerin natsipuolue sai selvästi vähemmän kannatusta rintamamiehistä, varsinkin etulinjan taistelijoista kuin niistä joka olivat olleet takalinjoilla. Kovin kannatus tuli niiltä joilla ei ollut sotakokemusta ollenkaan. Listin rykmentin sotilaista 80% kannattivat demokraattisia puolueita, eteenkin sosialidemokraatteja.

    • sdferargsfd

      Listin rykmentin kahdeksasta lähetistä yksikään ei kaatunut taisteluissa. Listin rykmentin jalkaväkisotilaista kuoli yli neljäsosa. Hitlerin haavoittumisetkin tapahtuivat rykmentin esikunta-alueella, siis kaukana varsinaisesta tulimyrskystä.

    • Stankovic

      Vuosina 1914-18 Hitler ei yhtä viikkoa lukuunottamatta ollut tapahtumien keskipisteessä etulinjan taistelijana. Vuosina 1939-45 hän ei viitsinyt vierailla pommitetuissa Saksan kaupungeissa. Takalinjojen sika.

      • Hitleriähaukkuvatkaikki

        Häh? Hänhän kuolikin täysin tuhotussa Berliinissä. Juuri nämä murhapommittajat ovat antaneet tälle stallarille tehtäväksi tälaisen valehtelun ja syyllistämisen


    • lopullinen-totuus

      Jatkosodan ensimmäisenä kesänä Suomen armeijan viestipataljoonissa sotineista vain 0,2% menehtyi taisteluissa kun jalkaväkirykmenttien kiväärikomppanioissa sotineista menehtyi noin 17% ja jääkäripataljoonien kiväärikomppanioissa sotineista 23%. Tässä näette eron etulinjan taistelujoiden ja takalinjojen sikojen välillä. Suomessa näitä jälkimmäisiä kutsuttiin vain koiraslotiksi.

      • aliluti1998

        "Koiraslotta" oli jermujen sotilasvirkamiehistä käyttämä nimitys. Yleisnimitys takalinjojen tehtävissä oleville oli lähes suoraan saksasta käännetty "etappipossu".


      • hrtyhdfghd

        Koiraslotta oli yleisnimitys etulinjan miesten keskuudessa niistä sotilaista jotka eivät tarvinneet olla varsinaisella taisteluvyöhykkeellä. Jatkosodassa asevoimiin kuului suurimmillaan 500 000 miestä mutta heistäkin vain runsas 100 000 oli rintamalla taisteluvyöhykkeen taistelijoita.

        Tämä muuttaa koko kuvaa myös sotaveteraaneista. Heistä ylivoimainen enemmistö oli näet Hitlerin tavoin "takalinjojen sikoja". Ihmiset eivät tajua tätä valtavaa eroa.


      • aliluti1998
        hrtyhdfghd kirjoitti:

        Koiraslotta oli yleisnimitys etulinjan miesten keskuudessa niistä sotilaista jotka eivät tarvinneet olla varsinaisella taisteluvyöhykkeellä. Jatkosodassa asevoimiin kuului suurimmillaan 500 000 miestä mutta heistäkin vain runsas 100 000 oli rintamalla taisteluvyöhykkeen taistelijoita.

        Tämä muuttaa koko kuvaa myös sotaveteraaneista. Heistä ylivoimainen enemmistö oli näet Hitlerin tavoin "takalinjojen sikoja". Ihmiset eivät tajua tätä valtavaa eroa.

        Ainakin lähteet kertovat koiraslottien olleen nimenomaan sotilasvirkamiehiä. Samaa ovat sanoneet tapaamani veteraanit.

        http://www.kysy.fi/kysymys/katsoin-teemalta-jaakko-pakkasvirran-ohjaaman-elokuvan-pedon-merkki-ja-siella

        Etappipossu ei ole ollut yhtä käytetty ilmaisu, mutta senkin olen nähnyt ainakin 1940-luvun sotakirjallisuudessa.


      • Tiedustelijan_poika
        hrtyhdfghd kirjoitti:

        Koiraslotta oli yleisnimitys etulinjan miesten keskuudessa niistä sotilaista jotka eivät tarvinneet olla varsinaisella taisteluvyöhykkeellä. Jatkosodassa asevoimiin kuului suurimmillaan 500 000 miestä mutta heistäkin vain runsas 100 000 oli rintamalla taisteluvyöhykkeen taistelijoita.

        Tämä muuttaa koko kuvaa myös sotaveteraaneista. Heistä ylivoimainen enemmistö oli näet Hitlerin tavoin "takalinjojen sikoja". Ihmiset eivät tajua tätä valtavaa eroa.

        Näistä 500 000:sta sotilaasta n.300 000 oli taistelussa eikä mitään helvetin takalinjan sikoja


    • Franken

      Hitler oli luuseri joka loistavalla demagogialla nosti itsensä diktaattoriksi. Vuonna 1928 natsipuolueen kannatus oli vain 2%. Suuri lama toi natseille sitten kurkun toisensa perään. Viimeisissä vaaleissa heidän kannatuksensa kääntyi kuitenkin jo oireellisesti laskuun. Oikeastaan kommunistien hölmöily pilasi Hitlerin kuningastien katkaisemisen. Kommunistien eliminointi nimittäin riitti muutaman keskipuolueen virhearvion jälkeen nostamaan natsit valtaan. Mutta kannatus äänestäjien keskuudessa oli jo kääntynyt laskuun.

    • kjjkkjkjjk

      Juu....Hitler oli pelkuri, sai rautaristin tsäkällä, sen taulutkin oli paskoja ja ja ja sitten vielä....

    • jjj-ff

      Hitlerillä oli oikea suunta tuhota kommunismi.

    • Penna-Tervo

      Todella mehevät paljastukset riittävän ajoissa, esim 1928-29 olisivat voineet upottaa Hitlerin. List-rykmentin veteraanien kuvaukset, hänen estoisuus, ym kuplan puhkaisussa olisivat olleet paha tilanne Hitlerille. Saksalaisten virhe oli se ettäHitleriä ei osattu tehdä naurunalaiseksi riittävän ajoissa.

      • nykyääneitajuta

        Etkö todella käsitä että kaikki nämä "mehevät paljastukset" Hitleristä ovat lähinnä jälkipolvien kehittelemää fantasiaa.

        Omana aikanaan hänen poliittiset vastustajansa eivät olisi tällaisille höpöhöpö jutuille antaneet mitään arvoa. Silloin oli aivan tavallista että vastustajan puhetilaisuuksissa hakattiin aina enemmän tai vähemmän ihmisiä sairaalakuntoon, ja tuli niissä ruumiitakin tavantakaa. Nimenomaan kommunistit olivat silloin erityisen mieltyneet väkivalloin hajoittamaan muiden puhetilaisuuksia.


    • elintilaapitisaada

      ..entäs se juttu, jossa eräs britti sotilas on osoittanuut kiväärillä A.Hitleriä kasvoihin ja ei laukaissut asettaan? Jutusta kohistiin ja jotenkin se muka todistettiin oikeaksi? Onhan Hitler ollut kaasuhyökkäyksen uhrinakin.
      Ja on käsittämätööntä, että Saksa ei käyttänyt 2.maailman sodassa taistelukaasuja! Keskitysleireille ihmisiä tuhottiin kaasuilla.
      Miksi tämä asia oli Hitlerille niin kauhea, että! Miksi hän ei kauhistellut koko sota helvettiä ja pitänyt saksan kansan sodan ulottumattomissa....no joo ,retorinen kysymys...

      • historian-faktat

        Tuo juttu britistä joka pelasti Hitlerin hengen olemalla ampumatta on todettu täysin huuhaaksi. Hitler käytti sitä ovelasti hyväkseen neuvotellessaan Chamberlainin kanssa v. 1938.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Tandey

        http://www.bbc.com/news/uk-england-26374583

        But, historian and author of a book on Pte Tandey's life, David Johnson, thinks the evidence suggests the story is an urban myth.

        Inside Out looks at the evidence on both sides and asks if Pte Tandey was the man who spared Hitler's life when he was wounded.


    • Sika-tai-ei

      Natsit saivat 1928 noin 800 000 ääntä ja 12 edustajaa lähes 500:sta. 1930 äänimäärä oli yli 6 miljoonaa ja yli sata paikkaa toiseksi suurimpana puolueena.
      Presidentin vaaleissa 1932 Hitler hävisi Hindenburgille, mutta sai 11 ja 13 miljoonaa ääntä.
      Heinäkuussa natsit saivat 13 miljoonaa ääntä ja suurimman puolueen paikan valtiopäiville. Enemmistö oli kyllä kaukana. Marraskuussa tuli tosin takaisku, mutta se ei muuttanut tilannetta. Hitleristä tuli valtakunnankansleri 30. tammikuuta 1933 täysin laillisesti.
      Viimeisissä vapaissa vaaleissa Hitler sai 44 % kannatuksen.

      Vihoviimeisessä Hitlerin järjestänässä äänestyksessä 19. elokuuta 38 miljoonaa äänesti Hitlerin täydellisen vallan puolesta, neljä miljoonaa vastaan.

      EIKÖHÄN NÄIHIN LUKUIHIN SISÄLLY MYÖS RINTAMAMIEHIÄ?

      • Kaarle-Martel

        Kuten täällä on jo kirjoitettu: rintamamiehiä oli monenlaisia. Toiset etulinjassa olleita ja toiset näitä "etappisikoja". Hitler oli "etappisika". Oli oireellista että natsit saivat vähemmän kannatusta niistä jotka olivat tulleet tulihelvetistä kuin niistä jotka olivat patsastelleet armeijakuntien, divisioonien ja rykmenttien esikunnissa.

        Edes pataljoonien "etappisiat" eivät olleet joitakin vaiheita lukuunottamatta niin vaarallisessa tehtävässä kuin kiväärikomppanioiden ja kk-joukkojen miehet. Useimmiten Hitlerin vaarallisin etappi oli siis pataljoonan bunkkerikorsu joka usein sijaitsi 1-3 km linjasta. Lisäksi se tiedettiin että nämäkin pataljoonat eivät olleet etulinjassa kuin useimmiten 3-5 päivää kuukaudessa.

        Hitler valehti, huijaisi jälkipolvia sotakokemuksiensa vaarallisuudesta.


      • bcvbncvb

        "Viimeisissä vapaissa vaaleissa Hitler sai 44 % kannatuksen."

        Vapaissa vaaleissa? Yhtä "vapaat" kuin Neuvostoliitossa.


      • historioitsija
        bcvbncvb kirjoitti:

        "Viimeisissä vapaissa vaaleissa Hitler sai 44 % kannatuksen."

        Vapaissa vaaleissa? Yhtä "vapaat" kuin Neuvostoliitossa.

        Viimeiset vapaat vaalit Saksassa järjestettiin heinäkuussa 1932, jolloin natsit saivat noin 37 % kannatuksen. Loppuvuodesta pidetyissä uusissa vaaleissa kannatus oli vielä 32 %. Natsit olivat kummassakin näissä vaaleissa kannatukseltaan suurin puolue.

        Vuonna 1933 vaaleissa natsien SA pahoinpiteli ja tuhosi muiden puolueiden toimitsijoita ja toimitiloja. Monia henkilöitä oli myös pidätettynä aiheetta, jolloin vaaleihin osallistuminen kävi mahdottomaksi.

        30.1.1933 Hitleristä tuli laillisesti presidentin päätöksellä valtakunnankansleri, joka vastaa pääministeriä. Sen jälkeen aloivat natisen laittomuudet, joilla he kaapasivat vallan osavaltioissa ja paikallistasolla asein ja väkivaltaa ja sen uhkaa käyttäen. Lopulta natsit toteuttivat vallankaappauksen kaikkia lakeja (myös perustuslakeja) rikkoen.


    • Kaarle-Martel

      Tässä joitakin ladattuja sivuja "etappisian" vaiheista ja rintamiesten todisteista että "etappisika" sotamies Adolf Hitler oli kaukana etulinjasta eikä koskaan vuoden 1914 muutamaa päivää lukuunottamatta ollut vaarassa kivääri tai kk-tulituksessa.

      http://postimg.org/image/jvpcyr1sj/

      Sotakaveri Alexander Moritz Freyn muistelut jossa hän kertoi miten hänellä ja Hitlerillä oli lopulta varsin lokoisat ja helpot oltavat rykmentin esikuntalähettinä, "etappisikoina":

      http://postimg.org/image/swiy17wgx/

      • Kaarle-Martel

        Kukaan ei ole koskaan maininnut siitä että Hitler olisi ollut sotapelkuri. Sen sijaan se on nyt selkeästi osoitettu että Hitler ja natsit rakensivat myytin jossa Hitlerin sotapalvelus olisi ollut yhtä vaarallinen kuin etulinjan rintamamiehillä tai jopa kuten Hitler väitti, vieläkin vaarallisempi. Tosiasiassa Hitlerin majoituspaikka oli yleensä noin 10 km etulinjasta ja hän kuljetti postia rykmentin esikunnan ja siihen kuuluneiden pataljoonien esikuntien välillä. Ja pataljoonien esikunnat olivat nekin aika kaukana rintaman etumaisista linjoista ja mm. konekivääritulituksen ulkopuolella.

        Hitler nukkui usein omassa huoneessa, sai syödä mahansa täyteen parempaa ruokaa kuin etulinjan sotilaat. Hänellä oli puhtaammat asut, puhtaammat olosuhteen kuiva paikka nukkua yönsä. Sadat tuhannet etulinjan miehet olisivat vaihtaneet osansa Hitlerin ja muiden "etappisikojen" kanssa. Sitten kun asiat menivät vaikeaan suuntaan kesällä 1918 ja liikuntasota alkoi myös Hitler, vaikka ei silloinkaan joutunut pahimpiin paikkoihin sekosi.

        Hitler kuten Stalinkin olivat hanakoita lähettämään muut tuhoon rintamalle. Hän ei koskaan piitannut vierailla myöskään pommituksista kärsineiden luona. Hitler ja Stalin olisivat kyllä ansainneet joutua etulinjaan tykki- ja konekiväärituleen.


      • Hitleriähaukkuvatkaikki

        Termi worshippers jo paljastaa kirjailijan asenteellisuuden ja saarnamentaliteetin. Kaikki "todisteet" ovat tietenkin näitä maksettuja valhetodistajia


    • khazarjewstakeover

      Adolp Jacopa Hietler kuului ns. Juutalaisrykmenttiin

    • rthgjdfgdgf

      Ja avainhenkilö joka pystyi osoittamaan miten Hitler sumutti jälkipolvia palveluksestaan ensimmäisessä maailmansodassa oli Korbinia Rutz, mies joka toimi aluksi samoissa tehtävissä kuin Hitler ja kohosi myöhemmin komppanian päälliköksi.

    • Hitler-oli-ressukka

      Was Hitler a hero of his Regiment? No. Was anti-Semitism rife in the Regiment? No. Did his fellow soldiers support his rise to power? In the large majority, No. Discovery after discovery confirmed that the received wisdom was wrong. -

      http://blog.oup.com/2010/11/hitler/#sthash.uTvhtoCt.dpuf

    • Penna-Tervo
      • fhgghcg

        Sairaalan nimi oli Pasewalk.


    • fgggghg

      Olisihan se pitänyt arvata. Heti kun Hitler joutui kovaan paikkaan hän romahti täysin. Todennäköisesti hän ei lokakuussa 1918 edes joutunut niin kovaan paikkaan mutta yleisen Saksan armeijan henkisen luhistumisen myötä lysähti itse kasaan kuin tyhjä jauhosäkki, tuo yksikiveksinen itävaltalainen hylkiö.

    • SaatananJutkut

      Hyi mitän siionisti-juutalaisten paskaa täällä taas kirjoitetaan.
      Kuka tämä Thomas Weber on? Nettiä selaamalla löytyy seuraava tieto: "Thomas Weber on historian professori ja kansainvälisten asioiden sekä perustajajäsen keskuksen johtaja Global turvallisuuden ja hyvän hallinnon Aberdeenin yliopistossa.

      Weberin tutkimuksen ja opetuksen asiantuntemus on Euroopan, kansainvälinen ja globaali poliittinen historia. Hän on kiinnostunut kansainvälisen turvallisuuden, juutalainen / ei-juutalaisten suhteiden ja historiallisten menetelmiä. "

      Niin, kun sontatunkiota kaivelee, esiin tulee likainen jutku!

      Hitler ei mitenkään kerskunut sotasaavutuksillaan tai peitellyt niitä. Mistä tälläinen luulo on tullut? Miten Hitlerin sotilasura sitten sujui? Hänelle myönnettiin rautaristi kaksi kertaa, ensimmäisen kerran joulukuussa 1914, toisen luokan rautaristillä. Tuskin tuli tuntemattomalle sotamiehelle esimiehen mielistelystä. Hitler myös otti joukon ranskalaisia sotavangiksi pelkän pistoolin avulla. Tässä Wikipedian kertomusta Hitlerin sotataipaleesta:

      "Sodan aikana Hitler osallistui länsirintamalla noin 40 taisteluun,[25][26] mukaan lukien Ypres, Fromelles, Messines, Wytschaeten, Somme, Artois, La Basse, Arras, Chemin des Dames, Marne ja La Montagne.[20] Hän haavoittui kahdesti, ensimmäisen kerran jalkaan lokakuussa 1916. Melko tarkkaan kaksi vuotta myöhemmin Ypresin edustalla Wervickin eteläpuolella englantilaiset ampuivat kaasukranaatteja yön ajan rintamalle. Hitler kesti yön kaasunaamarinsa turvin, mutta sai viimein aamulla keltaristikaasumyrkytyksen. Hän menetti näkönsä tilapäisesti. "


      Tämän jälkeen hän sai ensimmäisen luokan rautaristin. Ei kuulosta "takalinjan sian" sodalta. Entä jos Hitler olisi ollut rykmentin esikunnassa toiminut upseeri? Olisiko häntä nyt mustamaalattu sen johdosta? Hitler kuitenkin oli rintamalla ja kesti hengissä 4 vuotta. Hänen kaksi haavoittumistaan osoittaa ettei taistelulähetin työ ihan vaaratonta ollut

    • zxcvbnmk

      Tohtori Edmund Robert Forster hoiti Hitleriä Pasewalkissa. Hän Hitler oli ainoa niistä kaasuhyökkäyksen uhreista joka sai siirron Pasewalkiin koska HÄN EI OLLUT SOKEUNUT KAASUSTA VAAN SOTAHYSTERIASTA. Tämän lääkärit havaitsivat heti. Pasewalk oli yksi monista pienistä sairaaloista joissa hoidettiin "tärähtäneitä". Osa ei kuullut mitään, osa ei nähnyt mitään, osaei tajunnut mistään mitään, osa ei osannut liikkua.

      Tohtori Forsterista tuli myöhemmin arvostettu professori. Vuonna 1933 hän löytyi ammuttuna. Myös kenraali Schleicher joka halusi haltuun Hitleriä koskevat asiakirjat murhattiin kuten hänen lähin alaisensa. 1933 lähtien natsit, Gestapo ja SS etsivät ja tuhosivat aineistoa jotka olivat Hitlerille arkaluonteisia.

      • BornAgain

        Jos arkistot on hävitetty, millä perustalla tämä "tutkimus" oikein lepää? Aivan toisenlainen kirja on hiljattain ilmestynyt huolellisten tutkimusten tuloksena (Frontsoldat Adolf Hitler). En usko pätkääkään tästä brittiläisestä vaahtosuutekeleestä.

        On uskottavaa, että aivan etulinjassa ei olisi selvinnyt kukaan neljää vuotta hengissä. Hitler kuitenkin joutui eteen silloin tällöin ja tietenkin myös viestitehttävissään.


      • zxcvbnmk

        ks. kirje

        https://figgseyeclinic.com/tag/hitler/

        Hitler valehteli Mein Kampfissa tuosta "kaasuhyökkäyksestä". Hitler diagnosoitiin Pasewalkissa ja taudin nimi oli: "hysterical amblyopia"

        Sen oireista....

        http://www.aaopt.org/hysterical-amblyopia-and-vision-therapy

        The Independentinin kirjoistuksesta poimittua.

        The letters, written in 1943, recall that Otfrid Förster, a renowned neurosurgeon, told each of the Americans in the 1930s that he had inspected Hitler's medical file from Pasewalk military hospital in Germany in 1918. He told them the file clearly showed that Hitler had been treated for hysterical blindness. One letter records: "Förster told me that in 1932 he was interested to look up the medical record of a rising politician called Adolph [sic] Hitler in the medical records of the German war office. He found that... the diagnosis was 'hysterical amblyopia'."

        http://www.independent.co.uk/life-style/history/hitlers-war-boast-exposed-as-a-myth-2373590.html


    • ghufgjjgfhjggh

      Halusiko Charlie Chaplin viestittää meille jotain?
      Natsit olivatkin juutalaisia, jotka vapaamuurarit oli valtaansa asettaneet, tarkoituksena vähentää ihmisiä, tappaa Euroopan intelligensia, ryöstää Eurooppa ja perustaa varoilla juutalaisvaltio Palestiinaan.

      Illuminaatin korkein aste 33
      http://aijaa.com/008139712390

      Kaksoisristi=(You)Doubble Cross(me) = Tarkoittaa kaksoispetosta, nazit olivat juutalaisia, jälkeenpäin tekeytyivät uhreiksi, ja alkoivat rahastaa eurooppalaisia juutalaisten tekemistä rikoksista...kätevää.
      http://myagic.files.wordpress.com/2008/04/sjff_03_img1003.jpg

      Juutalainen Adolphe JACOB Hitler oli juutalaisten kauan odottama
      messias, joka johdatti diasboraan joutuneen kansan takaisin luvattuun
      maahan?

      Eurooppaan juurtuneitten juutalaisten saaminen takaisin luvattuun
      maahan ei tietenkään tulisi olemaan mikään helppo juttu. Yksikään
      juutalainen ei olisi vapaaehtoisesti vaihtanut liiketoimintaansa,
      kiinteistöjään ja vaikutusvaltaansa palaan hiekkaerämaata.

      Suostuttelu siis ei tullut alun alkaenkaan kysymykseen, vaan alusta
      asti suunnitelman piti näytt siltä, ettei juutalaisilla ole muuta
      vaihtoehtoa kuin muuttaa PALESTIINAAN.

      Tämän takia Rotschildin valtaansa asettaman Adolphe JACOB Hitlerin
      piti tehdä selväksi Euroopan juutalaisille, että he ovat vainon
      kohteena, todellisuudessa Hitleri käski suojelemaan juutalaisia,
      juutalaiset varustettiin Davidin tähdellä, joka oli merkki
      suojeltavasta kohteesta, ei tuhottavasta.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Arthur_Balfour
      Arthur James Balfour (25. heinäkuuta 1848 - 19. maaliskuuta 1930) oli
      Balfourin ensimmäinen jaarli, brittiläinen valtiomies ja Yhdistyneen
      kuningaskunnan pääministeri 1902-1905. Hänet muistettaneen parhaiten
      vuoden 1917 Balfourin julistuksesta, jossa Britannia ilmoitti
      tukevansa kansallisen kodin perustamista juutalaisille Palestiinaan.

      Suomenkielinen Wikipedia tosin ei kerro, että hanketta ajoi
      juutalainen Rotschildien pankkimafia.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration_of_1917
      The declaration was made in a letter from Foreign Secretary Arthur
      James Balfour to Baron Rothschild (Walter Rothschild, 2nd Baron
      Rothschild), a leader of the British Jewish community, for
      transmission to the Zionist Federation of Great Britain and Ireland, a
      Zionist organization. The letter reflected the position of the British
      Cabinet, as agreed upon in a meeting on 31 October 1917. It further
      stated that the declaration is a sign of "sympathy with Jewish Zionist
      aspirations."
      The statement was issued through the efforts of Chaim Weizmann and
      Nahum Sokolow, the principal Zionist leaders based in London; as they
      had asked for the reconstitution of Palestine as the Jewish national
      home, the declaration fell short of Zionist expectations

    • ahitler

      ..Kerry oli taisteluissa;" hän havaitsi , oli veneen päällikkö, megon jooen rannalla tulitusta ja ajoi veneensä rantaan. otti automaatikiväärin ja ampui useita vietkongin sotilaita tuhoten heidän pesäkkeensä. Kaveri ei siis ole ns. "Kekkonen"-takalinjojen raukkis, teloitettavien kauhu. Pahoitteli vielä tekojaan.
      Hitler onnistui sodassa. Jospa se oli syynä psykologisesti hänen sotahulluiluunsa? Onnistuminen tarkoittaa, selvisi hengissä...näinhän sodat aina jatkuvat, "urheat" kertovat sankaritarinoita jne...

      • folktingeteikadu

        kekkonen oli teloittajana haminan valleilla1918, ja vanhana miehenä katui, josta suomen työkansa hyötyi, ----asiat oli kekkosen suomessa työmiehiä suosivia....
        Tammisaaren folktinget massa -teurastajat 1918 ei katuneet, kuten ei -39 -- 44 karkuun juosseet rantaruotsalaisosastot, -----ne ei katuneet, se kuului folktinget henkeen !!!


    • luku.sinänsä

      Sitä samaa luuseriainesta mitä nykyisetkin natsit ovat, mummojen potkijoita ja herrojen p...seennuolijoita.

    • lopullinen-totuus

      Ei Hitler onnistunut sodassa. Hän koki rintamatärähdyksen vaikkei ollut edes etulinjan taistelija vaanrykmentin esikunnan lähetti. Sai rautaristin ilman yksityiskohtaista perustelua aikana jolloin rautaristejä alettiin jakamaan yleisen sotaväsymyksen takia. Hitlerin rautaristin mahdollisti se että oli tottelevainen ylempiään kohtaan, ei purnannut ja ennenkaikkea että oli tekemisissä upseerien kanssa päivittäin. Sen sijaan etulinjan helvetillisissä oloissa taistelleet sotamiehet hyvin harvoin saivat rautaristejä osoittivat he sitten rohkeutensa miten tahansa sillä he eivät olleet upseerien kanssa jatkuvasti tekemisissä. Pataljoonien esikunnat olivat usein 1-2 km etulinjasta.

    • Hitler-korosti

      Führerinä rintamamiestaustaansa. Hänen takissaan oli puolueen jäsenmerkin lisäksi vain 1. lkn rautaristi ja haavoittumismerkki.

      • lopullinen-totuus

        On hyvä asia että näin jälkeenkinpäin paljastuu ettei Hitlerin saama 1.luokan rautaristi suinkaan tullut mitenkään erityisen suurta urheutta vaatineesta tehtävästä kesällä 1918 vaan se oli esimerkki siitä miten moraaliltaan luhistumassa olleen armeijan oli näillä merkeillä yritettävä epätoivoisasti maanitella ja ylläpitää sankarimyyttiä.

        Hitler ei siis ollut etulinjan taistelija vaikka hän pyrki tämän kuvan itsestään antamaan. Hänelle oli myös karvas pala se että List-rykmentin sotilaat tiesivät mikä hänen tehtävänsä sodassa oli: rykmentin esikunnasta viedä sanomia juosten pataljoonien esikuntiin. Jos Hitler olisi ollut vaikkapa komppanian taistelulähetti olisi kuva ollut jo toinen.

        Ja lisäksi - siitä huolimatta että Hitler sai nukkua useimmiten yönsä huomattavasti paremmissa olosuhteissa kuin etulinjan taistelijat hän sitten lokakuussa 1918 henkisesti romahti ja lähetettiin Pasewalkin parantolaan (Saksan itäosiin) toipumaan psyykkisestä (ei fyysisestä) sokeutumisestaan.


    • vihajaahneuspropagandaa

      Juutalaiset, esim. antisemitismiä vastaan taisteleva juutalaisjärjestö (usa-rahoitus), ajaa yhä vielä kummaa agendaa. Uskottavuus on kadonnut ajat sitten !
      Israel ja usa juutalaiset meinaa edelleenkin tienata holokaustilla, antisemitismillä, . Aiheet vaan alkaa loppua....... jne. jne...
      Israelissa nuoria koulutetaan vihaan, jne.. Aivan kuten muslimit tekee. Verikosto siis jatkuu vaan....
      Ahneudessaan ja vihassaan eivät ymmärrä, että se nyt iskee omaan nilkkaan ja - uskottavuus on kadonnut !

      • minulla-ei-muuta

        Pikemminkin Hitlerin yritys peitellä sitä että sodassa kovia kokeneet etulinjan sotilaat olivat kyllästyneet militarismiin, sotahulluuteen ja halusivat rauhaa eivätkä suinkaan vihanneet juutalaisia kuten Hitler väitti, osoittaa millainen kurja valehtelija ja sodan kauheuksista mitään tajuamattomat nuoret ikäluokat vuoden 1918 jälkeen jymäytettiin Hitlerin demagogialla.

        Hitlerillä oli naurettava houraileva käsitys sodan ihananuudesta, sankarallisuudesta, isänmaallisuudesta vaikka vuosien 1914-18 oli täydellinen katastrofi paitsi Saksalle myös koko Euroopalle. Näitä valehtelevia, manipuloivia militaristisikoja ei Eurooppa enää kaipaa.


      • kärsikärsidollareitasaat

        se ampuu jolla on pyssy ja panoksia.
        juutalaiset yrittää viel rahastaa hitlerillä. hitler on kuin juutalaisten joulupukki, se tuo rahaa ja etuoikeuksia kun kunnolla vaan kärsii..


      • kostojatkuu

        Juutalaiset muka oikeuttaa palestiinan gheton tuhoamisenkin noilla vanhoilla jutuilla.......verikosto jatkuu polvesta toiseen,


      • Lapsenasilvotut

        -Julmuuden perinne. mm. välimerellä ja lähi-idässä on verikoston perinne, ja se elää yhä.....
        Ja on äärimmäisiä kidutusmenetelmiä, esim. ennem se ristipuu, nykyään sähkö ja vesi kidutus.
        - siinä se on raaka elämänmalli !!!
        Lapsilta silvotaan munat ja pillu , ja se aiheuttaa koko elämän aikaisia frustraatioita ja pelkoja ja neurooseja. Osin sodatkin johtuu lapsena kohdatusta julmuudesta.


    • Kuit-van-Hunttelaar

      Hitlerin sokeutuminen psyykkisesti ei ollut mitkään erikoistapaus. Peräti 15% brittiarmeijan sotilaista länsirintamalla jo 6 kuukautta sodan puhkeamisen jälkeen luokiteltiin psyykkisesti sairastuneiksi ja jo silloin merkittävä osa heistä sokeutui shokkivaikutuksesta. Osa tuli myös kuuroiksi, puhumattomiksi, täriseviksi eivätkä monet pystyneet hallitsemaan tasapainossa seisomistaan ja sekoilivat paikkojen ja etäisyyksien suhteen.

      "Shell Shock Part 1 of 4"

      https://www.youtube.com/watch?v=cc7ehb8agWY

    • rtyrtsdfgs

      Hitlerin elämän suuri käänne saattaa liittyä tuohon psykiatriseen hoitoon Pasewalkin sairaalassa loka-marraskuussa 1918. Ennen sinne tuloa ei ollut mitään merkkejäkään että hänestä olisi ainesta kansankiihoittajaksi ja poliittiseksi johtajaksi. Mutta sen jälkeen jotain merkillistä alkoi tapahtumaan.

    • BornAgain

      Todisteena siis väitetty sairaalan lääkärin todistus. Hän ontietenkin sopivasti jo kuollut. Olisi muuten kannattanut edes yrittää muuttaa näiden kaienmkaailman Krutxien nimet edes arjalaiselta kuulostaviksi. Ilmeisesti on joskus vain ajauduttu käyttämään tuollaisia, joten voivoi. Ehkäpä on kyseessä oikea tyyppi, joka on lahjottu tai jonka suuhun sanat pantu

    • oioplköjkl

      Hitler pääsi muita vähemmällä I maailmansodassa. Hän sai rykmentin esikunnan lähettinä rautaristin siinä vaiheessa kun kunniamerkin sai kun ei enää rettelöinyt ylempiään vastaan vaan sokeana tottelevaisuudesta juoksi kuin koira esikunnan viestinviejänä. Tuskin ukko mikään erityisen rohkea oli. Siitähän kertoo tuo lokakuun 1918 henkinen romahtaminenkin.

      • Hitler-oli-etappisika

        Hugo Gutman suositteli sitä koska oli luvannut sen Hitlerille jos tämä vie viestin pataljoonaan (huom ei siis etulinjaan, vaan pataljoonaan) koska puhelinyhteys oli poikki. Hitler vei viestin. Gutman joutui hankalaan asemaan sillä hänen olisi pitänyt yksilöidä syy miksi Hitlerille myönnettiin rautaristi. Sattui kuitenkin niin sopivasti että rykmentin komentajana oli silloin väliaikaisesti mies (Godin) jolla ei ollut mitään kuvaa mitä toukokuun lopulla 1918 oli tapahtunut ja niin hän puolsi rautaristiä ilman perusteita.

        "It took Gutmann two months to redeem his promise, as that sort of dangerous assignments was really an everyday occurrence, and therefore was normally not considered a basis for this extraordinary distinction. That Gutmann succeeded may be due to the fact that the regimental commander was absent between July 26 and August 4.

        In his absence the regiment was commanded by Freiherr von Godin who was a stranger to the regiment and thus hardly able to appraise the justice of awarding Lance-Corporal Adolf Hitler the honour."

        Ja niin "etappisika" korpaari Hitler sai rautaristinsä juutalaisen esimiehensä avulla ja asioista tietämättömän väliaikaisen rykmentin komentajan puoltamana. Hitlerin rautaristin saamisessa ei näytä olleen vankkoja perusteita. Hän ei tehnyt mitään poikkeuksellisen urhoollista. Pikemminkin hän teki vaaditun tehtävän kriittisenä hetkenä. Juuri myöntämisen perusteiden puuttuminen askarruttaa. On myös kiinnostavaa että Hitler alkoi kanniskella rautaristiään vasta vuonna 1927 eli ollessaan jo aika tunnettu poliittinen hahmo Saksassa.

        https://firstlightforum.wordpress.com/2012/08/02/jew-hugo-gutmann-recommends-gay-creep-hitler-for-his-iron-cross-award-in-ww1/


    • Adolfus

      Tanssi ja hoiti koiraa Flanderin perhosensa eli Hessin kanssa.

    • Näinhän se on, että sodassa kaikkien pitäisi istua tai seistä yhdessä rivissä, täsmälleen yhtä kaukana vihollisesta.
      Tämä se olisi tasa-arvoa, eikä kukaan pääsisi valittamaan, että joku pääsee helpommalla.

    • hjuhvkjv

      Saksan sotilaita kuoli tuossa sodassa 2 miljoonaa joista noin 350 000 ei taistelujen takia. Sen armeijaan kuului lopulta noin 250 divisioonaa muita joukkoja. Yhtä divisioonaa kohden kuoli taisteluissa noin 5000-6000 miestä eli 1 200- 1600 vuodessa. Hitlerin rykmentin sotilaista kuoli noin 25% joten se ei itse asiassa joutunut ainakaan kovempiin paikkoihin kuin muut yksiköt, pikemminkin sillä oli usein tuuria. Esim Sommen taisteluun se osallistui vain 6 päivän aikana ja sitten se vedettiin pois. Myös muilla yksiköillä kovimpiin taisteluihin osallistuminen kesti vain muutamat päivän. Muuten ne olisivatkin luhistuneet aivan täysin.

      Hitlerin puheet siitä että hän oli neljä vuotta juoksuhaudoissa oli täyttä hölynpölyä. Jopa taistelujoukoissa sotineiden palveluajasta etulinja muodosti vain 10-15% palveluajasta. Ja "etulinja" ei välttämättä ollut aina edessä. Ei-kenenkään maa käsitti usein 500-700 metrin matkan jota pienet partiot tarkkailivat. 60% kuoli kranaattien vaikutuksesta ja 35% luoteihin.

      • nykyääneitajuta

        "Hitlerin puheet siitä että hän oli neljä vuotta juoksuhaudoissa oli täyttä hölynpölyä."

        Niin, ja kun ajattelee kuka tuollaisia väittämiä ylipäätään on hänen sanomakseen laittanut? On se kaksinkertaista hölynpölyä. Taisteluni-kirjassaan hän ei näet sota-ajasta kirjoittaessaan lainkaan liioittele tuollaisia. Eikä hän ylipäätään korosta sotavuosiaan, kuin ehkä siinä suhteessa, että sotilaselämä antoi pohjaa sen ajan politiikan kovaotteisuuden hoitamiseen. Hän kertoo joidenkin vanhojen asetovereiden toimineen järjestysmiehinä puhujatilaisuuksissa, joissa todella piti kyetä käyttämään nyrkkejä.


      • Hitler-oli-etappisika

        Itse asiassa Hitler väitti nimenomaan Mein Kampfissa olleensa "juoksuhaudoissa". Tosiasiassa hän oli siis rykmentin esikunnan lähetti ja ei edes vieraillut etummaisissa etulinjoissa kertaakaan koko sodan aikana. Hänen osallistumisensa itse taisteluun rajoittui noin yhteen viikkoon vuonna 1914. Sen jälkeen hän oli "etappisika" ja toimi yleensä 3-10 kilometriä etummaisen rintamalinjan takana.


      • nykyääneitajuta
        Hitler-oli-etappisika kirjoitti:

        Itse asiassa Hitler väitti nimenomaan Mein Kampfissa olleensa "juoksuhaudoissa". Tosiasiassa hän oli siis rykmentin esikunnan lähetti ja ei edes vieraillut etummaisissa etulinjoissa kertaakaan koko sodan aikana. Hänen osallistumisensa itse taisteluun rajoittui noin yhteen viikkoon vuonna 1914. Sen jälkeen hän oli "etappisika" ja toimi yleensä 3-10 kilometriä etummaisen rintamalinjan takana.

        Juuri näin Kannattaa itsekunkin lukea ko.kirja niin lukija itse saa silloin melko hyvän kokonaiskuvan, kuka liioittelee ja mitä. Onhan olemassa sanonta" Lukee kuin piru raamattua" joka voidaan myös tulkita muotoon "Tulkitsee kuin piru raamattua".


      • Hitlerin-ensi
        Hitler-oli-etappisika kirjoitti:

        Itse asiassa Hitler väitti nimenomaan Mein Kampfissa olleensa "juoksuhaudoissa". Tosiasiassa hän oli siis rykmentin esikunnan lähetti ja ei edes vieraillut etummaisissa etulinjoissa kertaakaan koko sodan aikana. Hänen osallistumisensa itse taisteluun rajoittui noin yhteen viikkoon vuonna 1914. Sen jälkeen hän oli "etappisika" ja toimi yleensä 3-10 kilometriä etummaisen rintamalinjan takana.

        tehtävä rintamalla marraskuussa 1914 oli komppanian lähetti. Eli kyllä hän oli etulinjassakin.Hän oli innokas sotilas ja haavoittui kahdesti, mutta ei kelvannut aliupseeriksi oudon luonteensa takia.


      • jhkghjkghjk

        Eikös täällä ole jo mainittu että vuoden 1914 syksyllä hän oli noin viikon verran etulinjassa liikuntasotavaiheessa. Tuohon aikaan mitään juoksuhautojen kulutusostaa ei ollut vielä edes käynnissä vaan kyse oli lähinnä saksalaisten ja brittien välisestä kisasta siitä kuka ehtii Kanalin rannalle ensin ja kuinka pitkälle lounaaseen. Sitten alkoi noiden juoksuhautojen kaivaminen valtaviksi järjestelmiksi.


      • AatuOliAito
        Hitler-oli-etappisika kirjoitti:

        Itse asiassa Hitler väitti nimenomaan Mein Kampfissa olleensa "juoksuhaudoissa". Tosiasiassa hän oli siis rykmentin esikunnan lähetti ja ei edes vieraillut etummaisissa etulinjoissa kertaakaan koko sodan aikana. Hänen osallistumisensa itse taisteluun rajoittui noin yhteen viikkoon vuonna 1914. Sen jälkeen hän oli "etappisika" ja toimi yleensä 3-10 kilometriä etummaisen rintamalinjan takana.

        Hitler toimitti rykmentin asioita myös tykkitulessa kun tavalliset soltut olivat syvällä maan alla korsuissa piilossa. Hän siis juoksi juoksuhaudoissa viemässä viestiä rykmentistä pataljooniin ja muiden rykmenttien esikuntiin. Täytyy muistaa että vihollisen tykkituli ylsi aina rykmentti tasolle ( n.5-10 km.) saakka. Taistelulähetin virkaa on pidetty vaarallisena.
        Miksi muuten kukaan Hitlerin haukkujista ei puhu hänen toisen luokan rautarististään? Siitä jonka hän sai jo sodan alussa 1914 joulukuussa. Silloin kun sotaa oli käyty kolme kuukautta oli risti arvossa.


    • minulla-ei-muuta

      Faktatiedothan ovat List-rykmentin osalta ne että siinä palvelleista yli neljäsosa kuoli sodassa. Sen sijaan näistä rykmentin "etappisioista" joita oli 8 yksikään ei menehtynyt sodassa. Yksi kuoli Romaniassa epämääräisissä olosuhteissa. Eiköhän tässä ole jotain viitteitä siitä että Hitler oli lopultakin aika paljon turvallisimmissa tehtävissä kuin etulinjan taistelijat.

      • BornAgain

        Omham mootä rylmenttejä, jotka tuhoutuvat kokonaan nopeasti. Siis alun hyökkäysvaihetta lukuun ottamatta ei joutunut suurtasteluiden keskelle kaiketi koko osasto


    • Stroganov

      Hitlerin puheet ja kirjoitukset siitä että List-rykmentti olisi ollut "vapaaehtoisista koottu" ei pidä paikkaansa. Kyseessä oli hyvin pientä vapaaehtoisten "koululaisten" joukkoa lukuunottamatta tyypillisestä reserviläisrykmentistä.

      " Hitler was assigned to the Bavarian reserve infantry regiment No. 16 (RIR 16), commanded by Colonel Julius List. According to Weber, RIR 16 was not the volunteer regiment it has been described as, and List's regiment was not teeming with students, artists and university graduates, as many Nazi propagandists would later claim. "

      http://www.spiegel.de/international/germany/a-hero-in-his-own-mind-hitler-biography-debunks-mythology-of-wartime-service-a-749906.html

      • v....v....v....v....v

        Tiettävästi vain 2% List-rykmentin sotilaista oli yliopistossa tai lukiossa opiskeleva. 80% rykmentin sotilaista tuli Muncheniä ympäröivältä maaseudulta ja 20% itse Baijerin pääkaupungista. Yleinen ilmapiiri Baijerissa sodan puhjettua oli pessimismi. Äärimmäisen harvat olivat innoissaan sodasta.


      • Kyllä-sotainto

        oli aluksi suuri. Tappiot ja sodan venyminen sitten haalensivat tunteet.


    • ghjfghjfgh

      Mikähän lienee totuus Hitlerin List-rykmenttiin liittymisen vapaaehtoisuudesta lienee? Hänhän ei ollut edes Saksan kansalainen.

      • gygghhhhh

        http://m.mentalfloss.com/article.php?id=54605

        Hitler pakoili asevelvollisuutta. Itävalta-Unkarin armeijan monikansallisuus oli jälkeenpäin keksitty juttu jonka Hitler syötti jälkipolville kuten hänen muka juutalaisvastaisuutensakin .1914 hän ikäänkuin ajautui Saksan armeijaan vaikkei allut edes Saksan kansalainen.


      • BornAgain
        gygghhhhh kirjoitti:

        http://m.mentalfloss.com/article.php?id=54605

        Hitler pakoili asevelvollisuutta. Itävalta-Unkarin armeijan monikansallisuus oli jälkeenpäin keksitty juttu jonka Hitler syötti jälkipolville kuten hänen muka juutalaisvastaisuutensakin .1914 hän ikäänkuin ajautui Saksan armeijaan vaikkei allut edes Saksan kansalainen.

        Tuolin on ikuinen valheloru. Hitler kövi varta vasten Itävallassa kutsunnoissa, mutta häntä ei kelpuutettu armeijaan terveydentilan tähden. Hän ei pakoillut, mutta tietenkin halusi mieluummin palvella Saksan armeijassa


      • Ei-ihan-noinkaan
        BornAgain kirjoitti:

        Tuolin on ikuinen valheloru. Hitler kövi varta vasten Itävallassa kutsunnoissa, mutta häntä ei kelpuutettu armeijaan terveydentilan tähden. Hän ei pakoillut, mutta tietenkin halusi mieluummin palvella Saksan armeijassa

        Hitler tarkastettiin Itävallan armijaa varten Salzburgissa 5. helmikuuta 1914 ja hylätiin huonon terveyden takia.

        Hän anoi sitteN ELOKUUSSA -14 vapaehtoisena palvelukseen Baijerin armeijaan ja hyväksyttiin. Terveydellä ei sodan sytyttyä ollut niin väliä.


      • Veli.Puolikuu

        Pitää paikkaansa. Osoittaa myös ettei värvärit juuri piitanneet kansallisuudesta. Saivatkohan tuotantolisää jokaisesta värvärtystä?


    • Franek

      Yrittäkää nyt edes se muistaa että Rudolf Hess ei sitten palvellut samassa rykmentissä kuin Hitler. Tällaisiakin väitteitä kuullaan tuon tuostakin.

      • Hess

        Hess oli siinä takalinjoilla ihan Adolfuksensa lähellä tykistössä.


    • hjkjvvhvb

      Hitler se ei tainnut eläessään tehdä ns oikeaa työtä vaan vetelehti ja haaveili. Juuri tällaiset ovat sitten alttiita tolkuttomille aatoksille.

      • Vihreäubermensch

        Suomen vihreiden tavoin Hitler eli unelmissa, oli kasvissyöjä ja rakasti koiria.
        Maailmanparannus ideologia oli suuri haave. Tähän ei kuulu hikinen työ ja alistuminen kapitalistin orjaksi.
        Vihreiden puheet ja sdp kaaderien suvakk ipuheet ja kokoomus asenteet, ovat kuin jatkoa hitlerin aatoksille, - suurta ideologia unelmaa ilman todellisuutta. Ja ilman ikävää työtä ja kuvaa realimaailmasta.....


    • mm-55

      Stalin vielä pahempi kuin Hitler. Minkälaisia tyranneja olisivat Suomen punikkipäälliköt, jos olisivat päässeet valtaan. Varmaan valkoiset laitettu soramontun reunalle.

      • SuuriPuhdistus

        Olisi käynyt kuin 1918 tammisaaressa, jossa kiihkeä folktinget joukkio johti etnistä puhdistusta, joukkotuhontaa. Tammisaaressa on tästä muistona Pohjoismaiden suurin joukkohauta !


      • G.C
        SuuriPuhdistus kirjoitti:

        Olisi käynyt kuin 1918 tammisaaressa, jossa kiihkeä folktinget joukkio johti etnistä puhdistusta, joukkotuhontaa. Tammisaaressa on tästä muistona Pohjoismaiden suurin joukkohauta !

        Tammisaaren vankileirillä kuolleita oli alle 3000. Pohjoismaiden suurimmat joukkohaudat löytyvät Lundista Skoonessa, missä 1676 käydyn Ruotsin ja Tanskan välisen taistelun osanottajista 9 000 - 14 000 päätyi joukkohautoihin.


    • tygghcvhh

      Se miksi vain 2% List-rykmentin sotilaista liittyi natsipuolueeseen kun väestöstä keskimäärin näin teki jopa 10% on kiinnostavaa. Osittain sen selittää Baijerin poliitti en asetelma. Mutta siihen saattoi liittyä tympääntyminen sotaan ja militarismiin.

    • fghdfdfg

      Tosiasiassa List-rykmentin esimerkki osoittaa vain se että mitä vähemmän sodan kauheudesta ollaan tietoisia sitä todennäköisemmin tällaista ihmistä saadaan kannattamaan sotapolitiikkaa.

      Hitler oli takalinjojen sika ja sen kerran kun sattui jotain vähän dramaattisempaa hän henkisesti romahti. Pasewalkissa annetti hypnoosihoito loka-marraskuussa 1918 saattoi koitua maailmalle myöhemmin kohtalokkaaksi.

    • kaikkiatarvitaan

      Jaa-a eiköhän sodassa tarvita miehiä eri tehtävissä, ei kaikki voi olla juoksuhaudassa vaan pitää olla myös esikuntia, huoltoa, viestiä ja tykistöä mm.

    • FRHFXV

      Hitler oli todennäköisesti impotentti, ehkä jopa homouteen kallellaan. Eva Braun oli vain arjalainen nukke jota hän ihasteli.

      • TakaportaanSika

        Kun et tiedä asiasta mitään niin arvailet?

        SINÄ plet todennäköisesti impotentti ja varmaan myös homo!

        Kas siinä yhtä relevantti väite ja yhtä vähillä tiedoilla!


    • Stieglitz

      Hitlerin psyykkisestä haavoittumisesta tulee pian 100 vuotta. Hänhän psyykkisesti romahti rintamalla 14.lokakuuta 1918 ja kiikutettiin satojen kilometrin päähän Pasewalkin sairaalaan. Tässä vaiheessa Saksan armeija oli kyllä jo muutenkin psyykkisesti kaoottisessa tilassa, seikka jonka Hitler ja natsit sinnikkäästi yrittivät kiistää. Niin siviilit kuin sotilaatkin halusivat rauhaa, myös rintamaupseerit.

      Hitlerin Mein Kampf on täynnä valheita, myyttejä ja puolitotuuksia. Jostain aivan käsittämättömästä syystä monet historioitsijat olivat liian laiskoja käymään läpi Hitlerin todellista historaa List-rykmentissä vaan uskoivat Hitlerin väittämiä. Vasta Thomas Weber noin 90 vuotta myöhemmin selvitti realistisemmin millainen se Hitlerin rintamapalvelus oli ja millainen List-rykmentti oikeasti oli.

    • V.P.Lehto

      Kukaan etulinjan taistelija ei olisi 4 vuotta säilynyt hengissä I maailmansodassa kuten ei seuraavassakaan. Tämä kannattaisi kaikkien niiden muistaa jotka väittävät jonkin veteraanin taistelleen "vuosikausia etulinjassa".

      Hitler palveli List-rykmentissä 1914-18. Hän oli rykmenttitason lähetti jonka ei tarvinnut viedä viestejä etulinjan komppanioille vaan oli juoksupoikana kun viestit vietiin pataljoonien komentopaikoille, tykistölle ja huolto-, viesti- ja tukiyhtymille. Hän toimi useita kilometrejä etulinjan takana. Rykmentin kaikkiaan 8 lähetistä yksikään ei kaatunut sodassa. Koko rykmentin sotilaista 1/4. Eniten luonnollisesti kiväärikomppanioissa. Saksalainen puolustusjärjestelmä länsirintamalla oli syvä ja etummainen kaikkein vaarallisin miehitettiin ohuesti. Usein puolustuslinjoja oli kolme joista kolmas, taaimmainen oli se voimakkaiten ja parhaiten miehitetty ja aseistettu. Tykistö oli 4-5 kilometriä etulinjan takana. Sen takana oli usein seuraavat tykistöasemat. Ja seuraavat. Hitler istuskeli usein 5-8 kilometriä etulinjan takana.

      I maailmansodassa esim. brittien taistelujoukoilla oli usein vain 5 päivän rintamavastuu kuukaudessa eli ne olivat 25-26 päivää kuukaudesta reservissä. Lisäksi etulinjakin varustetiin pienellä miehityksellä. Suomalaisten sotatappioista II maailmansodassa 94% lankesi taistelujoukoille jotka taas muodostivat vain 35% asevoimien vahvuudesta. Suurin osa sodasta ehjänä palanneista ei ollut taisteluissa joko ollenkaan tai ehkä vain muutaman päivän. Sotaveteraanien kirjo on vielä enemmän "takalinjojen sika"-painotteinen kuin useimmat ajattelevat.

      Voit alkaa miettiä asiaa vaikkapa sillä tosiasialla että jääkärikomppanioissa palvelleen sotilaan todennäköisyys kuolla taisteluissa kesällä 1944 oli 150-kertainen verrattuna niihin jotka palvelivat autokomppanioissa.

    • EhkäMutta

      Ei kuitenkaan koskaan myöntänyt kunniamerkkejä itselleen eikä myöskään vastaanottanut alaistensa esittämiä helyjä. Toisin kuin eräät meilläkin.

      • onneksolimarski

        Hitlerin johdolla kaikki meni päin helevettiä, vaikka hänellä saattoi olla riittävän hyvät kortit jaettu. Meillä onneksi oli Marski, jonka avulla paskasaastan invaasio saatiin torpattua monta kertaa, hirmuisesta alivoimasta huolimatta.


    • Kainalniemen-Hiki

      On ilmeistä että hypnoosihoito jota rintamatärähdyksen kokeneelle Hitlerille annettiin Pasewalkissa loka-marraskuussa 1918 muodostui Euroopalle hyvin kohtalokkaaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe