toimeentulotuen alennus

sossupummi

Hei, huomasin juuri että minulta on 3. kuuna peräkkäin alennettu tukea -20%. Onko mahdollista hakea korvausta viime kuussa tehtyyn(virheelliseen) päätökseen? Tämän kuun toimeentulotukipäätöksestä en ole saanut vielä tietoa. Heh!

13

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SossullePataan

      Oikaisuvaatimusaika on nykyisin 30 päivää. Päätöksen mukana olisi pitänyt tulla oikaisuvaatimusohje, ellei ole niin oikaisuvaatimusaika ei ole edes alkanut kulua.

      Jos oikaisuvaatimusaikaa on vielä jäljellä niin tee oikaisuvaatimus, ellei ole niin tee joka tapauksessa kirjallinen vaatimus virheen korjaamisesta. Tuo vaatimus saattaa estää virheen toistumisen tämän kuun toimeentulotukipäätöksessä sekä myös myöhemmin. Voivat korjata viime kuunkin päätöksen, elleivät korjaa niin tee ensin muistutus ja sitten kantelu tai rikosilmoitus.

    • hjterhjhrty

      Toimeentulotuet pitää poistaa kokonaan. Miksi meidän pitää elättää kaikki veteläperseet kotonaan. Ja uusia lappaa rajan yli solkenaan. Rahanjako seis niin loppuu karvaperseidenkin vyöry.

    • 678687687089

      Kannattaa tehdä valitus, sillä suomi on joutunut EU:n tarkkailulistalle liian alhaisen sosiaaliturvan vuoksi. Perusosan alentaminen voi loukata ihmisoikeuksia. On todettu, että sosiaaliturvan taso ei ole poliittinen päätös vaan ihmisoikeuskysymys.

      Perusosaa saa suomen lain mukaan alentaa kaksi kuukautta kieltäytymistä seuraavina kuukausina. Mikäli tapahtuu uusi kieltäytyminen tai ei uuden käskyn tehostamana "ilmoittaudu määrättyyn kyykytykseen", niin voidaan alentaa seuraavat kaksi kuukautta -40 %:ia.

      Mikäli järjestelmällisesti kieltäytyy pakkotyöstä, niin perusosaa voidaan alentaa jokaisen käskyn jälkeen kaksi kuukautta eli perusosaa voidaan alentaa vuosikausia -40 %:lla.

      Kannattaa kuitenkin valittaa, koska sosiaaliturvan taso on ihmisoikeuskysymys ja ihmisoikeudet eivät salli pakottamista pakkotyöhön.

      • SossullePataan

        Nuo alentamiset ovat usein tavalla tai toisella laittomia ja siksi niistä pitäisi AINA hakea oikaisua ja koska oikaisuvaatimukset käytännössä AINA hylätään niin niistä pitäisi AINA valittaa hallinto-oikeuteen ja tarvittaessa vielä KHO:een.

        "Perusosaa saa suomen lain mukaan alentaa kaksi kuukautta kieltäytymistä seuraavina kuukausina."
        Tarkka sanamuoto on: "Alentaminen voi olla kestoltaan enintään kaksi kuukautta kerrallaan kieltäytymisestä tai laiminlyönnistä lukien." Eli jos on kieltäytynyt esim. 11.2.2016 niin alentaminen voi kestää korkeintaan 10.4.2016 saakka eikä huhtikuun loppuun. Eli alentaminen voi olla huhtikuun osalta ENINTÄÄN 10/30*20% eli 6,66%. Ja on huomioitava myö se että nuo laissa mainitut alentamisprosentit ovat MAKSIMIMÄÄRIÄ eli vähemmänkin voi alentaa tai ei ollenkaan.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412#L2P10


      • ytouuyoiupoiu

        Hallinto-oikeus on tulkinnut tuon aiemmin niin, että kieltäytymistä seuraavien kahden kuukauden jälkeen saa alentaa perusosaa. Eli jos kieltäytyy 11.2.2016, niin helmikuussa ei saa vielä alentaa, mutta maalis- ja huhtikuussa perusosaa saa alentaa.

        Toki sanamuoto vaikuttaa, joten kannattaa aina valittaa.

        Etsin juuri nyt päätöksiä perusosan alentamisesta, mutta viime vuosilta löytyy päätöksiä vain opiskelijan perusosan alentamisesta. Onko kokemusta tai tietoa, onko tuo jatkuvasti vuodesta toiseen -40 %:lla alennettu perusosa edelleen ihmisarvon mukaista? KHO:n päätös asiasta on jo aika vanha...


    • Tuota alentamista, ja sitä riittääkö alennuttu tuki turvaamaan ko. henkilön ihmisarvoisen elämän, pitää aina tarkastella tapauskohtaisesti. Jonkun henkilön kohdalla voi olla, että vaikka tukea alennettaisiin vuosikausia 40% niin asia voitaisiin tulkita niin, että se ei silti vaaranna ko. henkilän ihmisarvoista elämää.

      Toisenlaiseen tulkintaan voitaisiin päätyä esim. tapauksessa jossa henkilö maksaa perusosastaan niin paljon muita pakollisia menoja, esim. vuokran omavastuuta, kun ei löydä/saa normihintaista asuntoa, että jo 20% alennus saattaa joissain tapauksissa vaarantaa ihmisarvoisen elämän mahdollisuuden.

      Aina pitää siis miettiä kokonaisuutta. Sossulta kannattaa vaatia aina hyvät perustelut siihen, että miksi alennetaan ja miten sossu katsoo, että tuen saajan ihmisarvoinen elämä tulee alentamisesta huolimatta turvattua.

      http://www.satakunta.net

    • asdfghjkbnhj

      Aloittajalla on ollut nyt siis 3kk tuo mainittu -20%? Toki siitä voi valittaa ja varmaan kannattaaki, seurauksena tosin voi olla se, että tuo viimekuun -20% muutetaan valituksen myötä viimekuulle & tälle kuulle -40%:ksi! Ei olis kyllä mitään uutta...

    • Petu_

      Kaikki on tietysti hallinnon toiminnassa mahdollista, ja etenkin sosiaalitoimessa. Ja usein ihmiset jättävät hakematta muutosta juuri sen vuoksi, että pelkäävät kuvatun kaltaista kostoa. Onneksi nykyisin yhdenvertaisuuslaki koskee kaikkia ja se antaa mahdollisuuden hakea tuollaisessa tilanteessa korvausta.

      Käytännössä varmaan menisi niin, että korvaus tulisi sitten kuitenkin rikoslain syrjintäsäännösten perusteella jos muutoksenhaun katsottaisiin vaikuttaneen siihen, että tukea on alennettu.

      http://www.valtakunta.fi

      • SossullePataan

        Tuo syrjintäpykälä RL 11:11§ on rikoslaissa aika rankassa "seurassa". Todisteita on aika vaikea saada tuosta syrjinnästä siksi ettei ole helppo päästä tutkimaan toisille tehtyjä päätöksiä, poliisi varmaan pääsisi mutta ei taida kiinnostaa kuten ei virkarikostiutkintakaan vaikka usein todisteita löytyisi.

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L11


    • Hmmmmmmm

      Voihan tuossa olla kyse siitä että ap:lle olisi pitänyt tehdä ensin 2x20% ja sitten 2x40% alennus, mutta nyt onkin tehty tapauskohtaisella harkinnalla tuo jatko vain 20% alennuksella.

      Jännä kun ap ei kerro lainkaan mikä syy tuolle alentamiselle on alkujaan ollut. Sillä se vaikuttaa suuresti siihen miten alennetaan ja miten pitkään. Ihan eri tilanne jos alennus on johtunut itseaiheutetusta karenssista kuin siitä että ap ei esim suostu hakemaan asumistukea tai kieltäytyy lopettamasta kannattamatonta yritystoimintaansa ja menemestä työkkäriin hekemaan työmarkkinatukea vaikka sen sieltä saisi heti kun firma on lakkautettu.

    • eipataansossulle

      Hyvä että perusosa alennettu. Kannustaapa töihin menemään. Ei mitään valituksia kannata tehdä kuten tuo sp kansankiihottaja kaikille neuvoo. Sun p.osaa voidaan alentaa aina 40 % saakka. Nyt alat miettimään ihan tosissaan työtä tai muuta mistä saat elantosi.

      • SossullePataan

        Sinä ja liian moni syö vaikka p*skaa jos sossutantta tai joku vähänkin virkamieheltä haiskahtava sanoo sitä herkkuruuaksi ja/tai se on terveellistä ja sen syömien on yhteiskunnan kannalta välttämätöntä .... (tai muuta potaskaa). Moni ei edes huomaa syövänsä p*skaa ja jos huomaakin niin ei uskalla sanoa ääneen että p*skaa syötät, .... syö vaan. Kansa on kyykyytäjänä ansainnut.

        Aina kun sossu on toiminut laittomasti niin aina on sossu saanut "pataansa", AIVAN joka kerta, ennemmin tai myöhemmin, joskus vasta HaO:ssa. Muutoksen haku laittomiin pätöksiin kannattaa sillä muuten ei saa mitään, ei siinä ole hävittävää eikä varsinkaan hävettävää, eikä se edes maksa mitään itselle mutta sossutanttojen itsepäisyys kyllä tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Kyllä minua hävettäisi jos tyytisin virkanilkkien laittomuuksiin.


    • tunköyhä

      Tietenkin kannattaa tehdä oikaisuvaatimus ja myöhemmin valitus hallinto-oikeuteen, jos huomaa päätöksessä minkäänlaista laittomuutta.

      Toimeentulotukipäätökset ovat tämän jälkeen todennäköisesti asiallisempia, kun tantat huomaavat, että osaat puolustaa oikeuksiasi.

      Kantasuomalaisen ei-harkinnanvarainen TT-tuki on muutenkin häpeällisen pieni, ja vielä pitäisi sietää jotain alennuksia, jos et ole mennyt vuolemaan puukulleja puuhastelupajalle 9e päiväpalkalla, tai sietänyt jotain vastaavaa köyhien nöyryyttämiseksi suunniteltua vittuilua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe