Koirakortti

falli

27

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jfzkdbkd

      Byrokratian lisääminen, ratkaisu kaikkeen. Koska suomi.

    • voihanhyvää

      Todella lapsellinen suunnitelma. Ei tule ikinä toteutumaan Suomessa.

    • valtiovaltio

      Tämäkin taitaa olla vain valtion rahastuskeino, kuten rikesakon nosto 400 euroon.

      • se.koira.älähtää

        ... sanoo pikkurikollinen. Jospa lopettaisit rötöstelyn?


    • jooeikiitos

      Joo en käy. Tietyille roduille suosittelisin korttia, vielä parempi olisi jos katoaisivat suomen kartalta kokonaan. Mutta niin ajokortti ei koirakorttikaan olisi tae yhtään mistään.

    • enenääkannata

      Enpä käy. Ajokorttikin on olemassa mutta ihmiset ajaa kännissä, ajaa ylinopeutta ja "audimiehet" eivät ole käsittäneet että liikennesäännöt koskevat myös heitä. Liikenneraivoiset - useimmiten miehet - kiilaavat, vaarantavat ja jopa tappavat. Ajokortti ei estä mitään siis, ei asennevammaa eikä tapaturmia. Se on sitä varten että autokoulu ja ajo-opetus olisi olemassa, mutta ei autoa kortilla ajeta.

      Teoreettinen tieto koirista ei estä kasvattajia olemasta mitä ovat. Isoin osa hyviä, mutta on myös niitä, jotka ovat kursseja käyneet ja ties mitä vastuullisuutta on muka luvanneet noudattaa, kennel nimi on, mutta... Niin rahastusta ja pentutehtailua se ei estä. Eikä ne mustat listatkaan. Koirien pito luvalliseksi ei välttämättä tee muuta kuin lisää maksuja, byrokratiaa ja superpätijät sinne ensimmäisenä, kun sitten on hianoo kun on kortti. Tiedän poliiseja jotka on väkivaltaisia, suojelukoirien kouluttajia jotka hakkaa itse koiraa sitten piiskalla jne. joten edes laki ja sen valvominen ei estä sekopäitä olemasta sekopäitä: narsismi ja pätemisinto kun ei koulutuksilla katoa. Päin vastoin, joillekin se antaa jopa syyn päteä.
      Työturvakortti, anniskelupassi, hygieniapassi ja muut turhat kortit ainoastaan ESTÄVÄT työllistymistä: kyllä jokainen baari on ennen korttejakin joko osannut kouluttaa työntekijänsä pesemään kädet tai sitten ei. Työturvakortti on voimassa eri paikoissa, mutta koulutetaan yhdessä. Rahaahan ne kouluttajat saa, mutta palkkauksen esteenä toimivat täysin turhat kortit, mitkä eivät edes auta siinä, uusi tekijä on koulutettava paikkakohtaisesti, ovat oikeasti esteitä, byrokratiaa, turhia jne. jne. jne. eivätkä mitään apuja. Näin kävisi koiranpitokortinkin kanssa. Se olisi este ja haitta vailla todellista vaikutusta.

      Suomalaiset luulevat yhtä naiivisti aina sen koulunkäynnin olevan absoluuttinen merkki fiksuudesta ja jos on todistus, niin ei voi huijata. Ihan kakkaa. Tuo kortti tulisi ainoastaan maksamaan, eriarvoistamaan ihmiset, olisi lisää byrokratiaa (koskahan Byrokratia olisi viimeksi parantanut suomalaisten elämää???!! Eu:n myötä vai?) jne. mutta... lisäisikö se vastuuntuntoa ja myötätuntoa? Auttaisi ihmisiä suhtautumaan realistisesti itseensä, noudattamaan sitten hyviä tapoja? Ettei korttia saisi väärät ihmiset mutta sen hakisivat oikeat? Mitä tietoa siellä annetaan ja kenelle? Esimerkkinä vaan että ruokinnasta paasaa nykyään jopa eläinlääkärit että ei saisi raakaruokkia kun kuivamuona on aina parempaa: perustuen mihin?? Ai siihen ettei kuivaruokien materiaali ole muka ruokaa ja että samat laskelmat on joka ruoassa? Ai koska ELL on sitä mieltä ettei aito ruoka enää sovi: miten ihmiset on hengissä kun kotiruoka tappaa? Jne. jne. aivan lapsellista leimata kaikki koti- ja raakaruoka muotidietiksi ja barffiksi, mutta näin tehdään ihan lääkärin voimin. Kuka korttiin siis antaa tiedon ja päättää kenen sääntöjä noudatetaan? Missä on se luotettava taho? Edes ELL ei ole puolueeton.

      Koiria on väärillä ihmisillä aivan liikaa. Ihmiset ovat nykyään itsekkäämpiä (minäminäpakkosaada), ottavat koiria vääriin olosuhteisiin (ei ne kaikki vaan nyt sovellu kerrostaloon), eivät jaksa liikkua näiden kanssa kun eivät ole aikaisemminkaan (joo, yhtäkkiähän se 10 km lenkki päivässä luonnistuu sohvaperunalta) ja sitten on pentujakin kierrossa turhilla syillä, huonolta pohjalta ja kaikenmaailman käytösongelmia. Se on väärin. Mutta korttiko sen estää? Jos ihmiseltä ei löydy realistista suhtautumista, järkeä eikä itsekritiikkiä, jos ihminen on itsekäs omistaja jonka vaan on "pakko saada hetimullekaikki" niin korttiko sen korjaa? Jos kasvatetaan nykyään jopa sekarotuisia pentutehtaillen ja ihmiset uskoo kaiken "Joo, se ostettiin takakontista mutta ei se ole mitään pentutehtailua tai niitä huonoja kasvattajia, kun sillä on ihan paperit ja sirukin...", niin miten se kortti auttaa tyhmyyteen? Siitä kokeesta kun on kuitenkin päästävä läpi sillä 90 ÄO:n vaatimattomalla pistemäärälläkin. Ja olen kuullut myös, miten kaksi emää kuolee ensisynnytykseen ja se muka on normaalia (koska kasvattaja sanoo niin), miten mukaman 25 pennullakin se hyvien kotien etsiminen ja samanlainen sosiaalistaminen on mahdollista yhdellä ihmisellä kuin 5:lläkin. Olen kuullut tekosyitä siitä, miten muka ne on niin villejä, että repii toistensa korvat, ni sillee se kasvattaja sano... Joopa joo. Ja ties mitä: ihmiset uskoo mitä vaan! Kun halutaan. Kun on pakko vaan haluta. Ja mitä erikoisempi koira, sen pahempi sille. Ja niin, sijoitussopimus seitsemällä pentueella (uros, mutta silti!!!) ja sitä ei pureta edes vaikka 4 ensimmäisessä pentuja kivesvikaisina kaikissa eikä kaikki jää henkiin: eli periytymistä ei voi kukaan kiistää. Mutta kasvattaja on virallinen.

      Niin kauan kun ihminen on lapsellinen ja itserakas, on niitä kierrossa. Muistakin kuin oikeista syistä siis. Niin kauan kun ostajat ostaa niitä takakonteista, miten sattuu satasella, niitä tehtaillaan. Mitä se kortti siinä estää paitsi vituttaa niitä ketkä noudattavat jo sääntöjä muutenkin?

      • komppaanenenääkannata

        Tosi hyvin kirjoitettu, kortti ei takaa yhtään mitään.


      • huhhuhh
        komppaanenenääkannata kirjoitti:

        Tosi hyvin kirjoitettu, kortti ei takaa yhtään mitään.

        Eli ajokortti pois käytöstä? Tämäkö on teidän molrmpien kanta?


      • Ohhhohh
        huhhuhh kirjoitti:

        Eli ajokortti pois käytöstä? Tämäkö on teidän molrmpien kanta?

        Lienevätkö samaa mieltä myös esimerkiksi ampuma-aseluvista?


    • typeräs

      typerä ajatus.

    • apuvaaaa

      apuva.

    • Kello11

      Ei tuo välttämättä mikään huono idea ole. Pitäisi kuitenkin laittaa ideamylly käyntiin ja kehittää sitä. Noviisi kun ottaa koiran olisi hyvä olla kaikki perustieto hyvin sisäistetty ennen hankintaa kuten adressin laatija on ehdottanut.
      Lisäksi voisi olla erilaisia pakollisia käytännön kokeita ns. "kakkosvaihe" eli jo varhaisessa vaiheessa voitaisiin puuttua mahdollisiin ongelmiin. Jos näitä käytännön kokeita ei sitten läpäisisi olisi tiedossa pakollista koulutusta ohjaajan kanssa sakon uhalla. Sitten taas uudestaan kokeeseen. Jos tiettyjä tärkeitä asioita ei käytännön kokeissa läpäisisi useamman kerran jälkeen voitaisiin koira ottaa pois omistajaltaan ja uudelleen sijoittaa. Tämä uhka laittaisi omistajan tekemään tosissaan töitä ja karsisi myös sellaisia ihmisiä jotka ottavat liian haastavan koiran/rodun itselleen. Laittaisi ensinnäkin jo heti alkujaan miettimään kunnolla onko rahkeita kouluttaa vaativa koira/ rotu yhteiskuntakelpoiseksi. Ei olisi vaihtoehtoja. Jos epäonnistut niin lähtisi koira eikä siitä maksettaisi mitään. Myöskään mitään koulutusrahoja ei palautettaisi. Tämä malli pakottaisi ihmiset ottamaan sellaisia koiria joiden kanssa varmasti uskovat pärjäävänsä.
      Koira joutuisi myös kerran vuodessa käymään läpi uudestaan käytännönkokeen kaikkien henkilöiden kanssa jotka sitä perheessä ulkoiluttavat. Näin saataisiin myös varma tieto siitä, että jokainen ulkoiluttaja pärjää sen kanssa eri tilanteissa ja samalla seurattaisiin, että yhteiselo sujuu ongelmitta.
      Hinnat voisi mielestäni olla suht. alhaiset esim. Kortti 300€/ ulkoiluttaja. Teoriakurssi kestäisi läksyineen kk. Siinä voisi olla myös jokin käytännön havainnollistamis osio eli kouluttaja näyttää koiran kanssa miten toimitaan eri tilanteissa opiskelijoille ja opettaa koiranlukutaitoa.
      Kasvattajillekin pitäisi kehittää joku uusi systeemi, mutta kennelliitto nyt on mitä on. Pentutehtailijatkin on sitten oma lukunsa.
      No, tässäpä jotain ideoita "myllyyn". Tuskin mikään toteutuu, mutta ainahan sitä saa kehitellä:)

      • g9t789ggg

        Tuo vaan tukee sitä ajatusta, että koulussa se fiksuus punnitaan. Että lukemalla paperia opit käytännön taitoja ja sen perusteella et myöskään voi kasvaa ja kehittyä koiran kanssa. Malli ei pakottaisi mihinkään muuhun kuin mielivaltaan.

        Se on vähän sama, kuin tiettyjen aseiden kieltäminen harrastajilta, perustellen sillä että nyt rikolliset ja terroristit eivät saa niitä: joo, nyt ne varmaan lopettaa kun se on kiellettyä? Eli toisinsanoen tässä maksatettaisiin koko hommaa monta kertaa, mutta ne ketkä sitä eivät haluaisi noudattaa eivät noudattaisi: yhteiskunnassa lienee parempaakin tilankäyttöä, kun sulkea vankilaan koirakortissa epäonnistuneita tai ajaa sakoilla ihmisiä luottotiedottomiksi vain koska koiran koulutus ei mennyt ihan putkeen? Kuka niitä sakkoja maksaa ja valvoo, asettaa ja kuka sitä riskiä ottaa? Maksaa ensin koirasta, sitten kouluttaa itseään maksullisesti satojen eurojen kustannuksilla (ja mistä ne kouluttajat) ja jos menee pieleen, maksaa taas jne. jne... kuka valvoo? Kuka määrää? Mikä rangaistus? Mitä se maksaa yhteiskunnalle?

        Minne sinusta ne koirat sijoitettaisiin kun nytkin on koiria kierrossa eikä hyviä koteja löydy, kun korttikin pitää oikein tulla? On vähän ristiriitaista että kuvitellaan että hyviä koteja on tuolla jossain ulkona, kaikille niille koirille, mutta samaan aikaan pidetään koiranomistajia niin yleisesti huonoina, että niille pitää vaatia koirakorttia? Huomaako kukaan ristiriitaa?

        Mietitäänpä sen toista ongelmaa. Sanot että jos koetta ei läpäise, otetaan koira pois. Hyvä ja tehdään sille mitä? Aivan, lopetetaan se. Koska maassamme ei ole mitään mahdollisuuksia ruveta pitämään kenneleitä niitä varten ketkä eivät nyt "tosissaan" töitä tee. Täällä vallitsisi ehdotuksellasi ruuhkaa oikeussaleissa ja lopetettavien koirien jono. On tietenkin totta että kaikki koirat pitäisi hoitaa ja hoitaa hyvin. Mutta on myös totta, että isoin osa ON yhteiskuntakelpoisia jo. Niin, ne räksyttää, tai on välillä vähän sitä sun tätä, eikä osaa aina tulla luokse, mutta näätkö jokapäivä epäkelpoja koiria? Minä en, vaikka täällä on joka toisessa talossa koira. Isointa osaa ei kouluteta ja se vituttaa minua koska tekee ohituksien opettelemisen haasteelliseksi, koska minusta pitäisi, koska... mutta tekeekö se koirista yhteiskuntakevottomia? Ei. Tai minusta ne on liian vähällä tekemisellä. Onhan ne. Mutta ne on normaalipainoisia ja jos niitten elämä ei kummoista olekaan, niin onko liukuhihnaduunarillakaan? Ei. Koirat sinänsä pitäisi olla aktiivisemmalla omistajalla ja sitä rataa, mutta onko isoin osa kuitenkaan niin huonosti hoidettuja, vaarallisia tms... ei. Isoin osa on ihan tavallisia sessejä.

        300 euroa kortista? No, laskisi se kasvattajien hintoja, kun kukaan ei enää maksaisi koirista tonnia :D Aivan takuulla koiria otettaisiin vähemmän: ja mikäs siinä, emme me tarvitse lemmikkejä. Joten se että tuhansia koiria lopetettaisiin, olisi ehkä tragedia niille, mutta esim. näitten pelastustettavien kulkukoirien kohdalla, se olisi surullista mutta järkevää. Niitä on liikaa. Turha niitä on Suomeen raahata. Kun kortti olisi 300, ei takuulla raahattaisikaan. Kukaan ei maksaisi semmoista korttia ja rupeaisi koiria pitämään huvikseen. Joten on totta, että koirat vähenisivät merkittävästi ja uusintakokeiden ja muun vallassa, niitä olisi enää ammattitarkoituksissa ammattikäyttöön. Kukaan muu ei halua maksaa tuhansia siitä että kouluttelee kortteja, maksaa, pelkää, on kyttäyksen alla ja harrastaa harrastusta missä vielä pahimmillaan menettää koiransa... Vai siis mihin se raja vedetään? Ettei se nyt niin tiukka saisi ollakaan? No, nythän se ei ole. Joko se korttiraja pitäisi olla tiukka tai sitten se on ihan sama kuin nytkin: ota selvää, yritä ja kasva tai sitten älä. Joko sen kortin pystyy suorittamaan kaikki, tai sitten se menee tähän.

        No, nyt on pakko lähteä lenkille koirani kanssa, mutta mietipä vielä, edes teoriassa ehdotuksesi eivät toimi.


      • Kello11

        Olet mielestäni oikeassa. Koirakortti jättää todella paljon avoimia kysymyksiä. Jos sellainen tulisi pitäisi se olla valtion tukemaa ja valvomaa toimintaa ehdottomasti. Valtiohan ei lähde tukemaan tuollaista toimintaa miljoonilla kun on paljon tärkeämpiäkin menoeriä yhteiskunnassa.


      • soffi678

        Minusta tuo käytäntö olisi hyvä. Ihmiset, jotka eivät osaisi hoitaa koiraa eivät saisi sitä ollenkaan. Eipähän kukaan voisi vedota tietämättömyyteen, jos jää kiinni koiran huonosta kohtelusta tai hoidon laiminlyömisestä. Yhteiskunta kelvottomia koiria on paljon, vaikka niitä onkin yhteiskuntakelvollisiin suhteutettuna vähemmän. Muistaakseni jossain luki et se olisi noin 10-20% kaikista Suomen koirista. Jos oletettaisiin, että se olisi tuo 10% ja laskuun ei otettaisi otannasta ulos jääneitä koiria ja koiriahan on Suomessa muistaakseni se 650 000, niin huonosti kohdeltujen määrä olisi vähintään 65 000. En kyllä tiedä, miten tuo on tutkittu: tuskin kukaan on vapaaehtoisesti kertonut laiminlyövänsä hoitoa tai että on esim. lyönyt tai potkinut koiraa. Se, että omassa naapurustossa olevat koirat ovat yhteiskuntakelvollisia, ei tarkoita sitä kaikkialla muuallakin menisi näin.

        Täällä Suomessa on myös paljon koira-allergisia ja astmaatikkoja ja jos koiran ohittaminen ei onnistu hyvin, voi se tarkoittaa aika pahojakin reaktioita, riippuen allergian voimakkuudesta. Tämä ongelma tulee vastaan varsinkin metsissä tai lenkkipoluilla tai vaikka linja-autossa, jos koiraa pidetään irti ja jos koiraa ei ole koulutettu olemaan juoksematta ihmisiä päin tai menemään toisten ihmisten luokse. Vaikka se koira olisi miten kiltti ja yhteiskuntakelpoinen, niin se ei estä allergikkoa tai astmaatikkoa saamasta oireita, jos omistaja päästää liian lähelle. Astmakohtauksen saanut tarvitsee usein ammattiapua, jolloin soitetaan ambulanssi paikalle ja potilaalle annetaan tarvittavat ensiavut sun muut ja tervittaessa viedään sairaalaan. Kaikki tuo maksaa yhteiskunnalle. Myös koirien aiheuttamat vahingot esim. sormen murtumat sun muut maksavat yhteiskunnalle paljon. Tietenkin näissä tilanteissa omistajat ovat korvausvelvollisia, mutta he eivät läheskään aina jää kiinni.

        Autokortin aikanaan sai ilman erityistä autokoulua ja hintakin oli huokeampi. Sitten se nousi ja nykyisin se maksaa sen 2000e. Ja kuinka monella onkaan se autokortti nykypäivänä? Tai oikeastaan pitäisi kysyä kellä ei ole. Tietenki auton tarpeellisuus on toista luokkaa kuin koirien tarpeellisuus ja joillekin se saattaa olla välttämätöntä, mutta esim. suurimmissa kaupungeissa joukkoliikenne toimii hyvin, mutta silti monella on se autokortti. Tuo koirien määrä saattaa laskea, mutta kuinka paljon sitä ei kukaan tiedä.

        Ja sitten tuo hinta puoli. Jos koirakortti astuisi voimaan, se tarkoittaisi sitä, että kaikkien on joko mentävä hakemaan se kortti tai lakata olemasta omistaja. Jos puolet menisivät tuohon koulutukseen ja kortin hinta olisi sen 300e, siitä tulisi jo valtiolle 325 000 x 300e = 97 500 000e. Ja jos omistajien tulisi kustantaa itse kirjat sun muut, niin valtiolle jäisi kustannettavaksi opettajat ja tilat. Seurannat voisi tapahtua, jonkun sirun ja rekisterin kautta. Rekisterien seurantatehtävä voisi mennä poliiseille ja olla niiden osatehtävänä, jolloin valtion ei tarvi kustantaa lisää työntekijöitä tämän takia. Sirutus jäisi omistajan kustannettavaksi. Loppupeleissä valtio itseasiassa tienaisi.


      • efsfszefszef

        harhaista tekstiä :D


      • korttionnaiivi
        soffi678 kirjoitti:

        Minusta tuo käytäntö olisi hyvä. Ihmiset, jotka eivät osaisi hoitaa koiraa eivät saisi sitä ollenkaan. Eipähän kukaan voisi vedota tietämättömyyteen, jos jää kiinni koiran huonosta kohtelusta tai hoidon laiminlyömisestä. Yhteiskunta kelvottomia koiria on paljon, vaikka niitä onkin yhteiskuntakelvollisiin suhteutettuna vähemmän. Muistaakseni jossain luki et se olisi noin 10-20% kaikista Suomen koirista. Jos oletettaisiin, että se olisi tuo 10% ja laskuun ei otettaisi otannasta ulos jääneitä koiria ja koiriahan on Suomessa muistaakseni se 650 000, niin huonosti kohdeltujen määrä olisi vähintään 65 000. En kyllä tiedä, miten tuo on tutkittu: tuskin kukaan on vapaaehtoisesti kertonut laiminlyövänsä hoitoa tai että on esim. lyönyt tai potkinut koiraa. Se, että omassa naapurustossa olevat koirat ovat yhteiskuntakelvollisia, ei tarkoita sitä kaikkialla muuallakin menisi näin.

        Täällä Suomessa on myös paljon koira-allergisia ja astmaatikkoja ja jos koiran ohittaminen ei onnistu hyvin, voi se tarkoittaa aika pahojakin reaktioita, riippuen allergian voimakkuudesta. Tämä ongelma tulee vastaan varsinkin metsissä tai lenkkipoluilla tai vaikka linja-autossa, jos koiraa pidetään irti ja jos koiraa ei ole koulutettu olemaan juoksematta ihmisiä päin tai menemään toisten ihmisten luokse. Vaikka se koira olisi miten kiltti ja yhteiskuntakelpoinen, niin se ei estä allergikkoa tai astmaatikkoa saamasta oireita, jos omistaja päästää liian lähelle. Astmakohtauksen saanut tarvitsee usein ammattiapua, jolloin soitetaan ambulanssi paikalle ja potilaalle annetaan tarvittavat ensiavut sun muut ja tervittaessa viedään sairaalaan. Kaikki tuo maksaa yhteiskunnalle. Myös koirien aiheuttamat vahingot esim. sormen murtumat sun muut maksavat yhteiskunnalle paljon. Tietenkin näissä tilanteissa omistajat ovat korvausvelvollisia, mutta he eivät läheskään aina jää kiinni.

        Autokortin aikanaan sai ilman erityistä autokoulua ja hintakin oli huokeampi. Sitten se nousi ja nykyisin se maksaa sen 2000e. Ja kuinka monella onkaan se autokortti nykypäivänä? Tai oikeastaan pitäisi kysyä kellä ei ole. Tietenki auton tarpeellisuus on toista luokkaa kuin koirien tarpeellisuus ja joillekin se saattaa olla välttämätöntä, mutta esim. suurimmissa kaupungeissa joukkoliikenne toimii hyvin, mutta silti monella on se autokortti. Tuo koirien määrä saattaa laskea, mutta kuinka paljon sitä ei kukaan tiedä.

        Ja sitten tuo hinta puoli. Jos koirakortti astuisi voimaan, se tarkoittaisi sitä, että kaikkien on joko mentävä hakemaan se kortti tai lakata olemasta omistaja. Jos puolet menisivät tuohon koulutukseen ja kortin hinta olisi sen 300e, siitä tulisi jo valtiolle 325 000 x 300e = 97 500 000e. Ja jos omistajien tulisi kustantaa itse kirjat sun muut, niin valtiolle jäisi kustannettavaksi opettajat ja tilat. Seurannat voisi tapahtua, jonkun sirun ja rekisterin kautta. Rekisterien seurantatehtävä voisi mennä poliiseille ja olla niiden osatehtävänä, jolloin valtion ei tarvi kustantaa lisää työntekijöitä tämän takia. Sirutus jäisi omistajan kustannettavaksi. Loppupeleissä valtio itseasiassa tienaisi.

        Mutta siis... Mitä kortti estää? Ei nytkään pitäisi voida vedota siihen ettei muka tiedä. Kenneliitosta eläintenkouluttajiin on suhteellisen helposti kaikki tieto saatavilla, kun on tämä mahtava internet. Ja siis en kehota luottamaan sokeasti nettiin vaan siis että voi myös soittaa, lukea kirjoja, katsoa netista, kysyä helposti eri kasvattajilta (joiden yhteystiedot sieltä netistä löytyy) jne. Tietoa on nytkin tarjolla aivan julmettu määrä. No, joku sanoo että se koe auttaa, mutta mietitäänpä käsi sydämellä: kuinka moni on kuitenkin läpäissyt kokeen koulussa - jopa ihan hyvällä arvosanalla - kuitenkaan muistamatta oppiaineestaan juurikaan mitään jälkeenpäin. Aika moni.
        Yritän siis sanoa, että tietoa on, vastuuta pitäisi kantaa, mutta se kortti ei siihen pakota. Ajokortin hinta määrää vain sen ettei ihmiset saa tasa-arvoisesti enää edes ajokorttia, ja toisaalta, autoverot yms. koskee eniten pienituloisia, siinä on kyse varsin muusta kuin siitä että ihmisten liikennekäyttäytyminen olisi jotenkin parempaa tai niistä kenellä kortti on, olisi tullut vastuullisempia. Tietenkin autojen määrä laskee - jos nyt tätä vertausta haluaa käyttää - ja niin laskisi hankittujen koirienkin määrä, mutta edelleenkään se kortti ei takaa mitään. Kun nytkin olisi mahdollisuus tajuta asioita.

        On helppo nimetä kortin hinnaksi 300 euroa, ainakin koirista tulisi luokkalaji. Mutta poliisille seurantatehtävät koirarekisteristä? Elätkö tässä samassa maassa missä poliisit toimii jo nyt alimiehityksellä, liikennepoliisi on lakkautettu suunnilleen ja esimerkiksi ennen poliisin hyvään työhön kuuluvat kansalaisaputehtävät eivät ole mahdollisia. Ai että kuuluisi niiden työhön? Mitä työtä sinä teet? Jos minä lisään siihen kirjanpidon ja rekisterin valvonnan, olet ihan et no, eipä tarvi palkata ketään? Kuule, sinun päiväsi pitenee ja jos sinä haluat tehdä 12-16 tuntia päivässä töitä, onnea sille, mutta sekin maksaa. Työt eivät hoida itse itseään vaan ne pitää tehdä. Se että lisäillään työtehtäviä heitellen että "no, ne nyt tästä lähtien kuuluu siihen" lisää sitä työmäärää ja joko se lisää hekilökuntaa tai työtunteja, mutta jonkun se on tehtävä ja jotain se maksaa.

        Poliisit eivät edes ehdi löytöeläimiä enää huolehtimaan jne. joten luuletko todellakin että koirarekisteri olisi juuri se ensimmäinen asia mihin valtion varoja ohjattaisiin? ihan se ensisijainen? Lasket että valtio saisi noin 97,5 miljooonaa. Tiedätkö miten VÄHÄN se on? Yhden opettajan yksi tunti maksaa noin 60-100 euroa. Montako opettajaa tilaat, ympäri Suomen kattavaan verkostoon. Vai meinaatko että Ivalosta tullaan Helsinkiin sitten hakemaan koirakorttia?
        Paljonko maksaa ne poliisit ja valvonta? Edelleenkään rahakysymystä ei ole edes alettu ratkaisemaan ja jos nyt suoraan sanon, vaikka minusta eläinten oikeuksista pitäisi huolehtia nykyistä paremmin, niin en todellakaan ole kiinnostunut nostamaan veroprosenttiani siksi, että valikoitu osa saisi koirakortin etenkin kun sen hyöty on plusmiinusnolla. Paljonko luulet että esim 34% veroa maksava keskiluokka haluaa verojaan nostaa, että saadaan poliisivalvonta koirakortille? Epäilen että hiljaista on myös työttömien veroprosenttia kysellessä. Kuka maksaa? Ja missä ne valtion tienistit on? Jo seurantarekisteri yksinään maksaa, vaikkei sillä vielä olisi edes ylläpitäjää.

        Astmaatikot eivät pystyisi elämään keskustassa sekuntiakaan jos ohimenevä koira aiheuttaisi oireita. Astmahan on psykofyysinen sairaus että kai sitä pystyy lietsomaan itselleen oireet mistä vaan, mutta siitä nyt ei ole ohituksissa kyse. Ohitusten toki pitäisi sujua ja koiran voi päästää vain ja ainoastaan luvalla ja kysymällä katsomaan muita: koiria tai ihmisiä. ei asian kanssa ole kuitenkaan mitään tekemistä (mistä olet edes saanut tuon päähäsi?) eikä ohitusta opita korttia hakemalla. Koiraa ei myöskään opi kouluttamaan kirjan lukemalla eikä koetta suorittamalla, se pitää opetella ja se vaatii myös ihmiseltä aikaa, usein vuosia.

        Varmasti se 10% pitää paikkansa. Se pitää myös lastenkohdalla. En näe teitä kuitenkaan ajamassa lasten saamiseen lupaa, vaikka lapsia hakataan, käytetään hyväksi ja jopa tapetaan omien vanhempien johdosta. No, nyt joku huudahtaa "nehän on eri asia!" aivan, lapsen pitäisi olla ensiarvoisen tärkeä. Että koiraan tarvitaan kortti, mutta lapsia voi tehdä kuka tahansa vaikka maailman täyteen, kasvattaa minkä tahansa psykopaatin ja kun se polttaa naapurin talon, mennään kysymään koiranomistajalta ajokorttia. Aivan, asia ei ole missään suhteessa. Ei olekaan, ja se on se pointti. Aina on niitä jotka kohtelevat väärin, tekevät huonosti, eivät ansaitse sitä mitä saavat eikä heillä pitäisi olla koiraa, kissaa eikä takuulla lasta. Mutta sitä ei kortilla estetä. Enemmän hyötyä olisi ymmärtää että eläin on elävä olento ja alkaa arvostaa elämää, eikä jumaloida kortteja ja byrokratiaa. Kortilla on kaunis ajatus takana, että saataisiin lisättyä hyvinvointia, mutta se on naiivi ja keskenkasvuinen ajatus.


    • Puuunkkk

      Autojen määrä ei ole laskenut. Autojen määrä on viimeisen 50 vuoden aikana kasvanut valtavasti huolimatta siitä, että kortin hinta on se 2000e verto sun muut hoitokulut päälle. Ja opettajien palkka ei todellakaan ole edes sitä 60e tunnissa, hyvä jos se yltää edes sinne 30 euroon tunnissa. En tiedä miten soffi678 tämän ajatteli, mutta opetuksia voisi pitää esim. 40 eri paikkakunnalla. Jos opettajan palkka sattuisi ylettämään tuohon 30 euroon, se tekisi noin 1200e/h koko Suomessa. Tähän päälle vielä tilojen vuokraus. Jos verrataan tätä opintomäärältään siihen metsästys-/aselupa juttuun, tai mikä nimi sillä nyt olikaan, niin loppupeleissä opettajien palkkoihin ei mene montaakaan euroa.

      Tuohon tulee vielä päälle kaikki muut kulut, mitä työnantaja joutuu työntekijästä maksamaan eli eläkevakuutukset, työttömyysvakuutusmaksut jne ja jos heitetään vähän yläkanttiin ja kuvitellaan että työnantaja maksaisi palkkoineen ja kaikkineen vakuutuksineen työntekijästä sen 170e/h. Se tekisi 6800e/h kaikista opettajista. Jos tehtäisiin niin, että se opeteltava opus luettaisiin kotona johonkin määräaikaan mennessä ja sitten järjestettäisiin tunnin tai kahen luento ja sitten tentti, ei opettajia tarvittaisi koko tähän kortti systeemiin pitkiksikään ajanjaksoiksi. Tietenkin pitää ottaa huomioon, että jotkut saattavat olla lomalla tai sairaana kyseisenä aikana ja heille voitaisiinkin erityisellä luvalla antaa mahdollisuus tehdä tentti yhteiseksi sovittuna aikana.

      Tuosta poliisin työllistämisajatuksesta olen kyllä samaa mieltä ja tuo valvontahomma pitäisi miettiä vielä vähän tarkemmin loppuun asti.

      Astma ei ole psykofyysinen sairaus. Astma on keuhkoputkien linakalvojen tulehdussairaus, jonka reagoinnin taustalla on allergeenien tai mikrobien aiheuttama tulehdusreaktio. Sekä limakalvojen tulehdus että siitä seuraava keuhkoputkien ahtautuminen ovat puolustusreaktioita, jotka torjuvat hengitettäviä vieraita aineita liian voimakkaasti. Joillakin tietenkin astmakohtauksen saattaa aiheuttaa stressi tai masennus, mutta astma ei ole päälähtöisesti psyykkistä. Astmaatikoilla tai allergisilla saattaa todellakin olla vaikeuksia asua esim. kerrostaloasunnossa, jossa naapurissa on koira. Jos omistaja ei pysty opettamaan koiraa olematta juoksematta ihmisten luo tms. voi siitä oikeasti olla paljon haittaa allergisille. Tuo koiran hallinnan tunteminen on todella tärkeää ja minusta se tulisi vähintäänkin mainita esim. korttia hakiessa. Kaikille se ei kuitenkaan näytä olevan itsestään selvää, että koirat tulee kouluttaa.

      Sen kyllä uskon, että jos kortti tulisi käyttöön, se lisäisi kaupittelua pimeästi ja saattaisi viedä liikaa resursseja poliiseilta.

    • Hehehuehi

      Tää menee kyllä ohi aiheen, mutta musta tää keskustelu täällä kehittyy paremmin ku neuvottelut eduskunnassa :D

    • eläinrakass

      Ihan paras adressi, joka koskaan on jaettu täällä.

    • EIIIII

      idiootti ajatus

    • Tumezz

      Saahan kuka tahansa vatipää tehdä lapsia kuinka paljon vaan ja sen jälkeen kasvattaa huonosti jos ollenkaan tai muuten kohdella kaltoin. Kai tämä nyt ensin pitää saada luvanvaraiseksi enne jotain koirakorttia.

    • OUJEE

      Mulla on just menossa taisto kun naapurin koira (häntä pidetään päivisin häkissä KÄÄK) yrittää käydä AINA rappukäytävässä koirani kimppuun , myös muiden ! Oon ollu yhteydessä eläinsuojeluun ja toivon hartaasti että käyvät kyseisten eläinrääkkääjien luona pian ja jotain tapahtuu ! Ja on se merkillistä ettei ole sille koiralle (jonka ovat "onnistuneet" kasvattaa kieroon ) hommannut edes kuonokoppaa !!
      T : Raivostunut

    • ilmoitauudelleen

      Mistä tiedät, että pidetään häkissä päivisin? Eläinsuojelu kyllä käy jopa samana päivänä, jos pitävät tarpeellisena.

    • KepuPettääTäälläkin

      Onhan sipiläkin tuolla "edustamassa" vaikka älykkyys on pienempi kuin omalla seropilla...tarkoitan että synnyttäjille se kortti pitää hankkia jotta lisää riesoja ei tulisi suomeen enää...

    • Zxcvbn

      Koirakortti on huono idea. Mitähän koulutusmetodeja esimerkiksi korttikoulussa opetettaisiin, en usko että ihan heti löytyy perimmäistä totuutta.

      Mun ehdotus on käytöskoe joka koiralle, esimerkiksi nyt jo olemassa oleva bh-koe tai vastaavanlainen. Ellei tiettyyn ikään (esim. 3?
      4?) mennessä ole koetta läpäisty, määrättäisiin sakkoja vuosittain, kunnes koe on läpi. Sakkojen määrä voisi myös kasvaa vuosittain? Erityisen aggressiivisia ja vaarallisia koiria voisi ehkä määrätä tarkemman luonnearvioinnin kautta lopetukseen.

      Nyt kun pian kaikki koirat tunnistusmerkitään, tämän systeemin valvonta tuskin tulisi kohtuuttoman työlääksi. Kokeen voisi koiranomistaja maksaa joko osittain tai ihan kokonaan.

      • Zxcvbn

        Samalla nähtäisiin ainakin pintapuolisesti jokaisen koiran vointi, ja epäilyttävät tapaukset voitaisi ilmoittaa eläinsuojeluun.

        Liian kallista tai vaikeaa systeemiä ei pidä tehdä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe