Pelkään turvapaikanhakijoita.

käts1

Viestin otsikko kuulostaa mielestäni rasistiselta turvapaikanhakijoita kohtaan, sillä ei koskaan saisi yleistää, suurin osa Suomeen tulleistahan noudattaa kuitenkin Suomen sääntöjä. Tarkoitus ei todellakaan ole syrjiä, enkä haluaisi olla ennakkoluuloinen, mutta minua pelottaa.
Pari päivää taaksepäin n. klo 20 Tampereen keskustassa minä, 16-vuotias tyttö odotin bussia jolla pääsisin kotiin. Toisella bussipysäkillä seisoi kolme tummaihoista miestä, jotka puhuivat omalla kielellään, vilkuilivat välillä vaivihkaa minua kohti ja nauroivat. Sitten he alkoivat kävellä luokseni. Väistin ja ajattelin heidän kävelevän ohitseni, mutta miehet pysähtyivät kohdalleni. He alkoivat puhua englantia, kehuivat ja kyselivät paljon. Ehkä he halusivat vain olla mukavia. Yksi kolmesta seisoi aivan kiinni kyljessäni, takkimme koskettivat, enkä uskaltanut katsoa häntä. Kaksi muuta tiirailivat minua päästä varpaisiin. "Hei", "Olet kaunis" "Sinulla on hyvä vartalo", "Missä asut", "Minkä ikäinen olet", "Mikä on nimesi", he kyselivät englanniksi. Sain vastattua vaan pariin kysymykseen. Kuinka he edes näkivät vartaloni valtavan takin alta? Olin kovin peloissani eikä missään näkynyt ketään, mutta onneksi bussini tuli. Miehet seurasivat minua autoon. Istuin aika keskelle jonkun viereen ja miehent jäivät eteen istumaan. Koko matkan he kääntyilivät tuijottamaan minua ja nauroivat. Laitoin bussissa viestin sukulaiselle joka oli meillä kylässä, että tulee pysäkille vastaan, koska olin peloissani. Bussista jäätyäni katsoin kerran taakseni. Kolme henkilöä seisoivat bussipysäkillä, mutta en ole varma olivatko ne samat miehet. Sukulaiset tulivat minua vastaan ja pääsin kotiin.
Seuraavana päivänä olin tulossa kaverilta kotiin yhdeksän aikoihin illalla. Olin jo valmiiksi pyytänyt äitiä tulemaan bussipysäkille vastaan. Samat eiliset miehet nousivat bussiin, jossa istuin. He kävelivät ohitseni eivätkä luultavasti edes huomanneet minua, mutta vannon että koko sen muutaman minuutin ajan istuin kyyneleet silmissä siinä penkissä enemmän peloissani kuin koskaan.
Nyt minua pelottaa kävellä yksin pienikin matka, pelottaa ajatus yksin bussilla kulkemisesta, etenkin pimeällä tai jos lähettyvillä ei ole ketään. En haluaisi olla ennakkoluuloinen, sillä olen aina ollut avoin ja yrittänyt olla ymmärtäväinen kaikkia kohtaan, mutta en pysty lopettamaan pelkäämistä. Muutaman päivän päästä minun pitäisi kulkea yksin junalla Turku-Tampere -väli, mutta pelkään matkaa kamalasti. Entä jos olen vaunussa yksin ja joku käy kiinni? Tulossa on myös laivaristeily, mutta pelkään sitäkin. Jos olisi mahdollista, muuttaisin varmaan pois Suomesta.

12

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jjujjji

      Hanki poikaystävä ja kulje hänen kanssaan.

    • järkiavuksi

      Todella ikävää, että olet joutunut kokemaan jotain noin epämiellyttävää! Kiitos kuitenkin, että kirjoitit kokemuksistasi tänne.
      Kaikki turvapaikanhakijamiehet eivät ole tuollaisia ja sen me kaikki tiedämme. Valitetavasti joukossa on niitä, jotka eivät osaa käyttäytyä tässä ympäristössä, missä naiset ovat itsenäisempiä ja tasa-arvoisempia kuin heidän synnyinmaassaan. Ja porukassa se tyhmyys tiivistyy.
      Pelon tunnetta vastaan voi taistella aina järjen voimalla.
      Voit esim. miettiä ns. varotoimenpiteitä vastaavanlaista tilannetta varten, pysytellä lähellä muita ihmisiä, ottaa kännykän avuksesi (kuten jo teitkin) ja myös laittaa videotilan päälle, jotta äänet ja kuvat tallentuvat, sillä se on todistusaineistoa jonka voi tarvittaessa viedä poliisille vaikkei mitään kummempaa olisi tapahtunutkaan. Poliisi kerää tietoa kaikista häiriköistä, joten pienikin lisäapu saattaa johtaa pidätyksiin.
      Ja jos joku koskee sinuun fyysisesti esim. bussissa, nosta meteli, sillä meillähän EI toiseen ihmiseen kosketa, kuin kaveripiirissä tai kännissä, joten jos huudahtaa, että mitä vittua sä lääpit! se herättää heti muidenkin matkustajien huomion, eikä tilanteessa silloin enää ole vain kaksi osapuolta.
      Muutenkin kannattaa puhua lujaa ja pelkästään suomenkielellä, jolloin kanssaihmiset ymmärtävät missä tilanne menee ja pystyvät tulemaan tarvittaessa avuksi. Junassa se on vielä helpompaa, kun liikkumatilaa on enemmän kuin bussissa. Tai jos meinaa näyttää siltä, että olisit vaunussa se ainut matkustaja (joka on harvinaista!), kannattaa mennä ravintolavaunuun, missä on aina väkeä.
      Et sinä ole kenenkään armoilla. Olet osa valtaväestöä, joka tuntee tänhetkisen pakolaistilanteen tässä maassa, joten se kyllä pitää sinun puoltasi aivan automaattisesti, ja varsinkin jos lähetät hätäsignaaleja!
      Leuka pystyyn vaan ja päällimmäiseksi se ajatus, että minä en ole yksin, minullakin on liittolaisia.

      • N-34

        Erittäin hyvin kirjoitettu viesti. Komppaan koko tekstisisältöä.
        Eletään sellaisia aikoja, että kaikenlaisia kulttuurisia yhteentörmäyksiä väistämättäkin tulee, joten ei voida enää tuudittautua vanhaan elämäntapaan. Järjellä todellakin omat tunteet kuriin ja neuvokkuus käyttöön pelottavissakin tilanteissa. Meillä on yhteinen kieli, jota ulkomaalainen ei ymmärrä, joten se on yksi iso plussa.
        Mutta ei tarvitse harmitella tai hävetä sitä, mitä teki tai ei tehnyt siinä yllättävässä ja pelottavassa tilanteessa siellä bussipysäkillä. Se oli yllätys, eikä sellaiseen ole kenelläkään valmista käyttäytymiskaavaa.
        Kannattaa käydä läpi se tapahtuma yhdessä vanhempien ja kavereidenkin kanssa, jotta omat ajatukset eivät jää vain kiertämään kehää ja tukemaan pelkoja. Myös koulussa on mahdollista jutella peloista esim. terkkarin kanssa, joten sitäkin apua voi käyttää.
        Mitä enemmän siitä inhottavasta kokemuksesta puhuu ääneen, keskustelee muiden kanssa, sitä vähemmän sen muisto enää kontrolloi sinua.


    • Kyllä mutakuonoja saaki pelätä, koska ne raiskaavat aika paljon. En tiedä onko se rasismia, mutta se on todellisuutta joka tapauksessa.

      Neo-marxistit indoktrinoivat ihmisiä nuoresta asti uskomaan että kaikki ihmiset ovat samanlaisia, mutta me olemme oikeasti erilaisia, koska me elämme erilaisissa kulttuureissa ja yhteyskunnassa. Turvapaikanhakijat ovat kotoisin kulttuureista missä naisilla ei ole sama arvo kun miehillä.

    • fgh55fyyio

      Tuota 'aloittaja'; miksi yleensäkään vastailet tuollaisiin kysymyksiin? En itse alkaisi vastailemaan kenellekään satunnaiselle vastaankulkijalle, tai muuten virittelisi keskustelua eteenpäin..

    • Älä-usko-kaikkea

      " Jos olisi mahdollista, muuttaisin varmaan pois Suomesta."

      Mihin? Ulkomaille, jossa suurin osa on niitä kamalia ulkomaalaisia? Mistä edes tiedät että ne miehet olivat turvapaikanhakijoita?

      En halua vähätellä pelkojasi, mutta sinun pitää myös tiedostaa yksi asia: Tietty ihmisryhmä haluaa tarkoituksella levittää pelkoa kaikkia ulkomaalaisia kohtaan. Kuitenkin vain pieni osa ulkomaalaisista on sellaisia jotka raiskaavat tai tekevät muuta pahaa. Jos suomalaiset tuomittaisiin pelkästään joidenkin suomalaisten tekemien pahojen tekojen perusteella, mekin olisimme kaikki tappajia, raiskaajia, perhesurmaajia, pedofiileja ja alkoholisteja. Olemmeko me? Emme.

    • Suomi_runkkari

      Et sitte huomannut sitä harmaanaamaista jammusetää, koka vieressäsi puristeli muniaa poplarinsa alla. Vilautti se kyrpänysäänsäkin sulle. "16v." tyttö, vai oliko sulla pena vaan tyttömäinen olo.

    • sovittelija

      EI TARTTE PELÄTÄ!!! Mutta on parempi ,ettei ota katsekontaktia kulttuurissa on
      ERO käsitetään eri tavalla . On se kumma ,ettei sais rauhassa omassa synnyin maassa kulkea.!!!!! Siitä on tehtävä LOPPU. Maassa maan tavalla tai maasta pois on
      syytä kunnioittaa maan lakeja . Ei mekään saatais edes uskoamme harjoittaa muslimi
      valtioissa. Täällä sentään on vapaus,kunhan ei luvatta käy kiinni ja on muutoin ihmisiksi. Ei pitäis olla kellekkään ylivoimaista. Me Suomalaiset ollaan yleisesti ottaen suvaitsevaista rauhaisaakin kansaa.

      RAUHAA& RAKKAUTTA KAIKILLE: Maapallomme on yhteinen

    • AhdistunutMies

      Kelpaisko 27-vuotias ihan suomalainen vähän vanhempi herrasmies sulle vaikkapa poikaystäväksi ja vähän niinku henkivartijaksi? En todellakaan itse ole mikään hullu pervo joka tekis kenellekkään mitään väkisin. Minulla itselläkin on hyvinkin pahoja sosiaalisia pelkoja monenkin asian suhteen mutta en silti epäröisi tarvittaessa vetää turvapaikanhakijaa turpaan jos tilanne niin vaatii.

    • Mamunaapuri

      Syytäkin on pelätä. Vievät fyysisesti vahvempina duunit nimenomaan naisilta. Köyhille naisille alkaa sitten uudet ajat, ahdistelua jne. Ja mihinkäs muutat sieltä sossukämpästä, kun hallitus alentaa asumistukea.

    • jotainrajaa

      Turvasuihke, kovaääninen pilli tms. mukaan laukkuun, jos tilanne käy ahdistavaksi niin kiinnitä muiden lähistöllä olevien huomio ja pyydä apua. Jos iholle asti käydään, niin heti ilmoitus poliisille. Kaikilla on oikeus kulkea rauhassa, ja maan tavat hyvä oppia heti alkuunsa. Suvaitsevaisuus ei tarkoita huonon käyttäytymisen tai seksuaalisen ahdistelun hyväksymistä. Käy lisäksi vaikka joku naisille suunnattu itsepuolustuskurssi, mistä saat varmuutta. Puhu ihmeessä noista peloistasi ja kokemuksistasi jollekulle aikuiselle, esim. vanhemmille tai vaikka opettajalle, ettet jää vain yksin niitä miettimään. Toivottavasti et enää joudu kokemaan samaa, ja jos joudut pidä rohkeasti puoliasi ja tee selväksi, että haluat olla rauhassa. Oli kyseessä sitten ulkkikset tai kotimaiset ahdistelijat.

    • Betetta

      Tätä on tulevaisuutette halusitte tai ette , varautukaa pahimman varalle!!!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe