Kepu lopettaa lentoaseman

flyygare

Finnairia lopettaa Kemi-Tornion lentoliikenteen,mitä tekee kepu ja persut.Nyt voisivat hallituspuolueina tehdä jotain kiitos.Vai haluaako kepu ajaa kaikki Lapin palvelut alas.Vasta meni postikin ja kohta lähtee terveyspalvelut.Onko kepussa jäätynyt viineinenkin järki vai onko kunnan kepupäättäjien ainoa tehtävä turvata vain omat suojatyöpaikat.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 95420

      Kepun toikkaroinnin seursuksena menee paljon muutakin kuin lentokenttä. Länskän toiminnot siirretään Rovaniemelle, samalla terveyskeskus muuttuu palvelupisteeksi joka on auki 3 päivänä viikossa. Sitten AMK jonka vanavedessä siirretään Lappia, tyhjät kiinteistöt vain jäävät rasitteeksi. Rakennusvalvonta, kaavoitus, eläinlääkärinpalvelut ja edunvalvonta siirtyvät päätettäviksi Rovaniemelle. Viimeisenä vetona Lukiot siirtyvät nekin johdettaviksi Maakunnasta, jolloin perustetaan 1300 oppilaan keskuslukio keskelle Rovaniemeä.

      Meri-Lapissa on siis aika kääntää uusi lehti ja liittyä osaksi Pohjois-Pohjanmaata, jossa moista kaiken keskittämistarvetta ei ole.

    • rmfoem

      Ajetaan autolla vain ympäri kaupunkia,kyllä rahaa löytyy.

    • gghjkj

      Kohta menee ammattikorkeat ja Lapin yliopisto kun Perämeren ja Rovaniemen kepupoliitikot tappelevat keskenään.Sitten nämä samat idiootit sanovat,että eihän tässä näin pitänyt käydä.

      • SuuntannaksiEtelä

        Yliopisto liitetään Ouluun joka tapauksessa, Rovaniemen selviytymisstrategiana on kurjistaa maakunta keskittämällä kaiken Rovaniemelle. Tulevaisuudessa mm. Lapin ainoat lentokentä ja juna-asema ovat Rovaniemellä, eli se siitä saavutettaviudesta.

        Sen sijaan että Lappi olisi yhtenäinen on se keskenään riiteleviin poliitikkojen leikkikenttä, tästä kiitos Rovaniemelle, Lapin-Liitolle ja nurkkakuntaisille poliitikoille.


      • järkikätöseen

        Joo ja mitään vikaahan ei tietysti taida olla paikallisissa kepupäättäjissä,ne muut on aina syyllisiä.Kaikki alueen kunnat olisi pitänyt laittaa yhteen aika päiviä sitten.Nyt alueella olisi yksi vahva lunta,vaan eihän se sopinut näille meidän kyläpoliitikoille.Eikä tosiaan opita koskaan soutamaan saamaan suuntaa eikä aina erisuuntiin.Onhan tässä jo nähty hyvin mihin kepun hiekkalaatikko politiikka on johtanut.


      • SuuntannaksiEtelä

        Vikaa on itse kussakin, tätä en kiellä. Kepulit ja vassarit hääränneet meri-Lapissa omiin pussukoihin enemmän kuin tarpeeksi. Kuitenkin syy nykyiseen riitaan on Rovaniemen pyrkimys omia kaikki toiminnot itseensä ja kurjistaa Lappi. Syykin tähän on ilmeinen, eli väestökato ja työpaikkojen siirtyminen etelään. Rovaniemi taistelee tuulimyllyjä vastaan ja tahtoo tulevaisuudessa Ouluksi Oulun paikalle, vaan minkäs teet kun virta vie etelään tahtoi Rovaniemi sitä tai ei!


      • tituska

        Eikai tämä mikään uusi ilmiö ole.60-70 luvuilla meni Ruotsiin 500 000 suuren johtajan Kekkosen ja maalaisliiton kulta-aikana. Ruotsin valtio kehittää mm.Kohta alkaa Kirunan ja Jällivaaran suurprojektit valtionyrityksen Lkab myötävaikutuksella.Suomessa kepulla ja Kokoomukselle sana valtionyritys on kirosana josta pitää päästä eroon hintaa mihinkä hyvänsä.Suomi riitelee,ei markkinoi,ei kehitä,ei rakenna,antaa tukea kannattamattomasn energiaan,haaveilee ja vatuloi.Ei kai tarvitse kertoa mihin ollaan menossa?


    • Tarvitaanko

      Kemissä lentokenttää jos siellä ei ole tulossa matkustajia...?
      Finncomin aikaan tosin vuoroja oli paremmin ja hinnat olivat edullisempia mutta matkustajamäärät olivat moninkertaisia nykytilanteeseen verrattuna.

      • fhllu

        Niin,tarvitaanko julkisia palveluita,tehtaita,työpaikkoja asukkaita.Asioilla on usein taipumus liittyä toisiinsa.Se ymmärrys alueen kepu päättäjiltä valitettavasti tuntuu puuttuva.


      • 95420

        Finncomin aikaan oli vuoroja joilla ihmiset pystyivät matkustamaan, nykyiset vuorot ovat tarkoituksella huonot jotta matkustajat ohjataan Ouluun tai Rovaniemelle. Ei ole ensimmäinen kerta kun keskittämistä perustellaan käyttöasteella, joka on pitkäjänteisesti ja tarkoituksenmukaisesti ajettu ensin alas. Nyt Rovaniemi haluaa Meri-Lapista verotulot, opiskelupaikat ja palvelut. Minkä lisäksi Tornio-Haaparanta yhteistyö tahdotaan lopettaa pakottamalla aluekehitys Maakuntaan. Tämän lisäksi suunnitelmissa on myös tornionjoen valjastaminen sähköntuotantoon, mikä lopullisesti katkaisee joen ylittävän yhteistyön.

        Kaikki tämä tehdään koska Rovaniemi pelkää huomista eli sitä että tulevaisuudessa koko pohjois-suomea hallinnoidaan keskitetysti Oulusta, aivan kuten 1800 -luvulla.

        Syksyllä näet koittaa uudet vaalit, minkä jälkeen Kokoomus ja Demarit kuoppaavat kepun maakuntamallin ja palataan 5 Sote ja itsehallinto-alueeseen.


    • Silmätysten

      Nyt on meri-Lapin kepulaisilla peiliinkatsomisen paikka. Osoittakaa selkärankaa ja luotsatkaa meri-Lappi pohjois-pohjanmaalle, jolla ei ole kaiken keskittävää Rovaniemen tautia.

    • kepuontuho

      Nyt meni Kemi/Tornion käräjäoikeus ja 7 muuta käräjäoikeutta.Säästöjä syntyy huimat 1,2 milliä koko Suomessa.Mitä kepu/persut tuhoaa seuraavaksi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe