Nyt virittelemään jätesäkkejä

Kaikkimukaan

Tänäänhän sitä hukkaruokaa jaetaan! Nyt joukolla mukaan tekemään ekologinen työ.

88

1415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kipinkapinjonhoon

      :-) Nakkeja ja hymyä huuleen hyvällä mielellä.

      • Tullaanporukalla

        Lokmannilta etullisia jätesäkkejä mukaan.


    • nakkiakaupasta

      Ei tuo ruokajakelu kauan täällä toimi, jos ei sääntöjä muuteta. Luulis että työssäkäyvillä ois varaa hakea nakit kaupastaki

      • Uudetjakajatvain2

        Nakkiakaipasta on tietoineen harhateillä!
        Voi olla vaikka upporikas ja silti voi mennä tänään sinne srk-talolle hakemaNn hävikkiruokaa.
        Se ei vain ole oikein, että samat tyypit ja päiväkerhon loputtua tulevat hakijat rohmuaa kaiken ja ylikin sen mitä todellisuudessa tarvitsevat. Varausjärjestelmä tuntuu toimivan juuri näitä hakijoita varten.
        Millä oikeudella? Onko vapaaehtoisissa samoja kuin kunnan suhmuraporukoissa, kaiki minulle ja minun kaverille?


      • Kalliitaovat

        Kuule ei ne premium auto mitään ilmaisia ole! Ruokaan ei jää yhtään rahaa.


      • utopistinen

        Pitäiskö jakelu lopettaa kokonaan ja viedä ruuat kaatopaikalle tai siirtää sosialitoimistoon jospa siellä tunnetaan muoniolaiset, ja osattaisiin jakaa
        oikein kuittausta vastaan.


      • Hyväasia
        utopistinen kirjoitti:

        Pitäiskö jakelu lopettaa kokonaan ja viedä ruuat kaatopaikalle tai siirtää sosialitoimistoon jospa siellä tunnetaan muoniolaiset, ja osattaisiin jakaa
        oikein kuittausta vastaan.

        ei ehkä kuitenkaan lopettaa! Järjestelyt olisivat voineet olla hieman toisin.
        Tila missä hävikkiruoka on tarjolla ei ehkä se paras mahdollinen. Kynnys on monelle korkea mennä srk-kodille hakemaan hävikkiruokaa. Siinä on se, että se on seurakunnan tila. Mielletään srk-toiminnaksi vaikka ei sitä olekkaan.
        Yhdistettynä EU-apu ruokatuotteisiin olisi tullut helpommaksi mieltää asia kaippojen ja EU-tueksi.
        Vielä jakotilaisuudessa olevien henkilöiden määrää vähentämällä tilanne helpottuisi hakijan kannalta. Laittamassa esille voisi olla vaikka 10 vapaaehtoista halukasta mutta klo 16.00-18.00 yksi korkeitaan kaksi joista toinen aina vanhempi henkilö.
        En ymmärrä tätä monen henkilön läsnäoloa ja juuri sitä on moitittu. Osaa vapaaehtoisista ei ei ehkä mielletä vapaaehtoisiksi vaan paremminkin vahtijoiksi.
        Enemmän panosta olisi odottanut seurakunnan diakonissalta. Tilanne on kerran viikossa ja kestää maksimissaan sen 2 tuntia.
        Eikö seurakunta olisi voinut hoitaa tämän jakotilaisuuden näin neutraalina jakona. En usko diakonissan olevan niin ylityöllistetty näin pienessä seurakunnassa. Parantaisi myös seurakuunan imagoa olla myös siellä läsnä jossa kaikki eivät näkyvästi ole aktiiviseurakuntalaisia. Niissä tilanteissä diakonissa onkin hyvin vähällä ollut paikanpäällä täällä Muoniossa
        Tässä olisi hyvä parantamisen paikka.
        Kiitokset kauppiaille vaivannäöstä!


      • Sesiitä

        Ihan hyvä ja asiallinen kommentti. Harva tietää ,että on olemassa diakonissa.


      • näkiä

        Ei minunkaan mielestä tule toimimaan tämä .missä on lapsiperheet.näkyy olevan puoluellista.olen mieki kävässy.,hamsterit siellä oli liikkeellä.mutta kun ajelin illempänä sinne tuli iso auto joka kantolaatikottain ruokoaa.näinhän se on ollut aina muoniossa.


      • Salakähmäisyyttä
        näkiä kirjoitti:

        Ei minunkaan mielestä tule toimimaan tämä .missä on lapsiperheet.näkyy olevan puoluellista.olen mieki kävässy.,hamsterit siellä oli liikkeellä.mutta kun ajelin illempänä sinne tuli iso auto joka kantolaatikottain ruokoaa.näinhän se on ollut aina muoniossa.

        Meni varmaan koko laatikko tosi köyhälle perheelle.


      • näkiä

        Tiäksie kuinka suuret lapsilisät ne saa ja suurperhelisät.mieki olen 2lapsen äiti.EN IKINÄ OLE SAANUT SOSSUSTA EIKÄ MISTÄÄN ILMAISIA RUOKIA.eikä muutakaan.hyvin olen pärjänyt siitä huolimatta.minun tuloilla on eletty ja lapset ovat kouluttaneet itte ittensä.


      • kuulija

        diakonia.olen katsonu kauvan näitä diakoniatoimintoja.aivan paska homma.kaikki kattoo omaa napaa ja hyvä velijärjestelmää.sivullisilla ei mitään tekoa niihin.


    • leipälainen

      siellä on kaikissa tuotteissa määrä paljon saa ottaa ja se on 1/ per pöytä aivan sama on ko pöyässä maitoa tai mitä, mutta leipää saa ottaa niin paljon ku haluaa

    • jussipussi70

      Työvoima on vapaaehtoista ei ne kukaan siitä saa euroakaan palkkaa ja ei ees yhtä ruisleipää saa ymmärtääkseni ottaa.

      • Järkeäpäähän

        Leipää saa ottaa niin paljonko haluaa!!! Kuka ottaa kohta vanhaksi menevää leipää muutako sen verran kuin syö? Paitsi ne joilla on pihassa poroja aitauksessa syötettävänä, niinkö?
        Muuten ei kassikaupalla kukaan ota pelkkää leipää.


      • ajattelejärjellä

        Järkeä päähän tiedoksi, jos et vielä tiennyt että leivät pystyy pakastaan samoin ku maidotki. Pakastetusta maidosta on hyvä tehä lättyjä tai leipoa


      • Hyväasia

        Kyllä järkevällä toiminnalla säästää paljon ruokakuluissa. Hyvä asia,kun kaupoista saa,eikä mene roskiin. Tyhjät kateudet pois.


      • Tässäpäjärkeälisää
        ajattelejärjellä kirjoitti:

        Järkeä päähän tiedoksi, jos et vielä tiennyt että leivät pystyy pakastaan samoin ku maidotki. Pakastetusta maidosta on hyvä tehä lättyjä tai leipoa

        Miksi sitten otat enemmän kuin tarvitset? Joku jää silloin ilman. Hae seuraavana keskiviikkona vain tarvitsemasi määrä. Älä pakastetta varten. Näin kaikki hyötyvät tasaisesti joka keskiviikko. Se olisi inhimmillistä. Ei hamstrausta.


    • ostinkilonspaghettia

      monet syömiset jo keitetty eikä ole lopussa ketsuppi riittää

    • Kylläsonnähty

      Kuka se hamstraa Kyllä se maltillisuus on ihan AjaO olis sitte kyse mistä vain, itellä ainaki omatunto pelaa enkä hamstraa ja hamua pakkaseen asti niin että joku toinen jää ilman sen takia!

    • säkillähain

      Jokainen hamstraa, ei tuollasissa jonoissa muita ajatella, jos tule liika myöhään, soon oma vika.

    • mieolen

      syöny nakkeja viime kesänä ja syksynä niin paljon, että ennää en syö.

      • Ksikillekaikkia

        Joo lopeta vain, kun niissä onkin ainakin halvemmissa suuriosa jauhoja. Siirry salattiin ja tomattiin. Kohta on kevät ja kesä ja sorjat linjat.
        Näkiä nimimerkki kirjoittaa ettei tätäkään hävikkiruokajakelua hoidettu rehellisesti, niin missä on edelleen se diakonian työpanos?
        Olisi luontevaa jo paikankin takia missä jako tapahtuu. Hänellä ainakin tulisi olla tietoa kaikkein eniten ruoka-apua tarvitsevista perheistä ja yksineläjistä. Vaikka diakonian työpanos onkin viimevuosina seurakunnissa painotettu perhetyöhön eikä enää niinkään vanhuspalveluun, kuin ennen.
        Hamstraaminen ja jos on totta niin joillekkin etuoikeutetuille välistävetäminen ei ole oikein muita kohtaan.
        Se tapa voi hyvinkin äkkiä lopettaa kauppojen hävikkiruoan antamisen.
        Tuija Muotka Toimitusjohtaja


    • kuntaankaikki

      Se kannattis nuo hävikkiruoka pisteet laittaa kunnan talolle ja virastotalolle, niin saa silmää tekevät käyä ottamassa parhaat päältä. Ei muoniossa ole ennenkhään köuyhiä pietty minhään jos ei ole perseen nuolija. Kyllä diakonissa tietää varmaan ketkä apua tarvitsee. Muoniossa on siksi paljon köyhiä ja työttmiä ja vanhuksia jokka sitä ruokaa etupäässä tarvittevat

      • Turhaakitinää

        Mistä sinä tiedät ketkä ovat köyhiä? Köyhä voi olla kuka vaan,edes diakonissa ei tiedä eikä tunne varattomia. Toisella voi olla tonnin tulot ja kahden menot. Lopettakaa jauhaminen ja kadehtiminen.


      • Aihettakinkitinään
        Turhaakitinää kirjoitti:

        Mistä sinä tiedät ketkä ovat köyhiä? Köyhä voi olla kuka vaan,edes diakonissa ei tiedä eikä tunne varattomia. Toisella voi olla tonnin tulot ja kahden menot. Lopettakaa jauhaminen ja kadehtiminen.

        Jos on tonnin tulot pitäisi menopuoli saada mitoitettua siihen samaan. Tai sitten syynä on odottamaton menoerä johonka ei ole voinut varautua. Silloin on huono asia. Tasapaino menojen ja tulojen kanssa onkin melko monen ongelma nykyaikana.
        Sikisi toivoisi, että hävikkiruoan akelu toimisi moitteettomasti eikä
        näitä valituksia tulisi enää.
        Toisaalta tänne ei kirjoiteltaisi jos se olisi sujunut niin kuin alunperin tarkoitettiin.


      • Väärinymmärrettyä

        Minusta nämä tänne kirjoittelijat ovat alunperinkin ymmärtäneet asian väärin, että tämä olisi vain vähävaraisille tarkoitettu. Ei missään niin ole sanottu. Sen sijaan on sanottu, että se on tarkoitettu kaikille, jotka arvostavat hävikkiruokaa.


    • joutavat

      Samaa mieltä ku "turhaa kitinää". Hyvän asian pilaa pari kolme ammattikitisijää. Ottakaa kauppiaat nyt onkeenne ja lopettakaa koko ruoan antaminen. Saisivat kitisijät sitten nuolla vain nakkimaisia sormiaan.

    • työtön56

      Ennenhän se oli avoinna 12-14 ja ainoastaan vähävaraisille, mutta se muutettiin 16-18, että työl'isetki kerkeävät ja silloin myöskin muuttu värsy, että kaikille jokka ruokaa hävikkiruokaa arvostaa. Katos ku mulla on se lehti vieläki tallessa jossa oli että vähävaraisille. Ei muuallakaan leipäjonossa saa käydä työssäkäyvät ja silloin siellä homma toimii. Tyhjää narisetta

      • Oletkovarma

        Eiköhän ne olleet EU-ruokapaketteja vähävaraisille? Tämä on ihan toinen juttu...


      • Euoatkassiinvain
        Oletkovarma kirjoitti:

        Eiköhän ne olleet EU-ruokapaketteja vähävaraisille? Tämä on ihan toinen juttu...

        Olen samoin varma asiasta kuin Oletkovarman on:
        EU-elintarvikkeita vähävaraisille jaetaan Muoniossa Kaarnikassa, Miljoonatie 1. Ma -to 8.00-16.00 ja pe klo 8.00-14.00. Kaarnikan auki ollessa. Oma kassi mukaan!

        Hävikkiruokaa, jonka muoniolaiset kaksi elintarvikekauppaa pitävät yrittäjät ovat antaneet jaettavaksi KAIKILLE, jotka arvostavat sitä ettei syötävää ruokaa mene hukkaan. Oli sitten köyhä tai rikas, siis kaikille.
        Jako tapahtuu srk-kodilla keskiviikkoisin klo 16.00-18.00.
        Menekää ajoissa ja kassi mukaan.
        Maalaisjärkeäkin olisi saaneet käyttää ja laittaa samaan paikkaan srk-kodille kumpikin jako. Kaarnikkaan on pitkä matka kävellä huonompikuntoisen henkilön.
        Tuntuu, että nämä molemmat asiat on tehty muoniolaisittain mahdollisimman vaikeaksi ja holhouksenomaisesti toteutettuna. Järjenkäyttö ei taaskaan ole ollut sallittua.
        Ehkä näissä touhuissa taas joku on päässyt pätemään.
        Missä se diakonissa oikein piileksiikään?


    • olipahahoppu

      Minä sain viimeksi ison paistin, sepä oli hyvää syötävää viikonloppuna, tein paahtopaistin tapaan sen, vaikka selvästi oli hiehon kulmapaistia. Namia oli se, nyt en kerinnyt keskiviikkona, pitää ostaa ihan rahalla viikonlopuksi hyvää.

      • Viikonloppupaisti

        Kiva juttu, että ykskään on tyytyväinen.


    • niksunnaksun

      Monissa EU maissa on jo laadittu ja ollaan laatimassa lakia, että myymättä jäänyttä ruokaa ei saa hävittää vaan se pitää joko antaa tai myydä nimellistä korvausta vastaan tarvitseville. Tämä on hyvä koska ruoan kasvatukseen, valmistukseen on käytetty hyvin paljon energiaa ja maapallon resursseja. Hyvin vähän ruoista on vanhaa vaikka viimeinen myyntipäivä ja parasta ennen päivä sanoo jotain muuta. On paljon ihmisiä jotka ovat ottaneet käytäntöön tavan hankkia viimeisen myyntipäivän jälkeisiä ruokatarvikkeita. Tämä on todella ekologinen teko oli sitten köyhä tai rikas. Muoniossa ja näissä Lapin pikku kunnissa kun on paljon joutilasta aikaa miettiä asioita, yleensä negatiivisesti kaikki uusi on todella uutta ja ihmetystä aiheuttavaa.

    • hävikkiruoka

      Seurakunn-an aika muuttu 16-18 tammikuun puolessa välissä. Sitä ennen se jakelu oli 12-14, mutta se muuttu että työläisetki pääsee hakeen ruokaa, jokka sitä arvostaa ja sitä hävikki ruokaa ei tule muoniossa niin paljon ku vertaa kittiläää ja kolaria. Siellä on enempi kauppoja.

    • Kaikkityytyväisiä

      Tänään hiljaisuudesta päätellen hävikkiruoanjakelu sujui moitteettomasti. Opittu on, että asia on hyvä.

    • pojankloppi12

      Kehtaakhaan sieltä hakea täyspäinen ruokaa, ku viime viikolla yritin mennä niin alettiin huutaan että sullahan on vaimo töissä mitä sie täältä sitä ruokaa haet. Jokos se onki muuttunut että vähävaraisille vai vieläkö se on vain rikkaile. Pittää oikein läntätä huomena partavettä että ne vanhat akat siellä pöyittien takana laittasivat hymyä huuleen

    • Mikääneisujuniinkuin

      Pojankloppi12:Kuinka sinulla kävi siellä hävikkiruokajakelussa.
      Oliko vapaaehtoistyöntekijäarmeijalla nyt jo hymy huulessa vai ei?
      Montako taas seisoi ojentamassa hävikkiruokaa?
      Tätä peliä ei näköjään opittu Muoniossa!
      Täytyy käyttää järjestäjät opissa naapurikylissä!

    • rakentavakritiikkionok

      Hei! Yleensä en käy näillä palstoilla, kun aika ei riitä. Nyt kuitenkin sain vinkin että kummallisia juttuja on hävikki-ruuan jaosta ja EU-ruoka-kasseista, ja niimpä päätin käydä katsomassa.
      Hävikki-ruoan jakelussa on meillä sellainen työnjako, että minä olen luvannut hoitaa organisoinnin, ja eri yhdistysten vapaaehtoiset sitten jakavat. He ovat luottamuksen arvoisia ihmisiä, eikä minun pidä vahtia heitä, sillä luotan heihin. Yhdessä puimme mahdolliset huolet ja harmit, ja suosikkeja ei ole.
      EU-ruuan kanssa minulla on yhteistyö Kaarnikan kanssa. Heillä on sopivat tila ja henkilökuntaa päivittäin paikalla. Tiedostan kyllä että joillekin on vaikea tulla sieltä hakemaan, ja siksi olen usein tarjoutunut tuomaan EU-ruokaa ihan kotiin asti. Pyyntöjä ei ole kovin paljon tullut, joten asia on hoitunut helposti. EU-ruuan jaon kriteerit on Suomessa olleet tyyliin "kaikille annetaan jotka hakee", sillä ihmisten taloudellisen tilanteen selvittäminen vie aikaa, mihin taas ei ole resursseja.
      Virkaani kuuluu 60% Muoniossa ja 40% Enontekiöllä. Teen suurimman osan työstäni yksin, ja myönnän että en varmaan osaa aina huomioida asioiden kaikkia puolia. Mutta kuka osaisi? Otan mielellään vastaan rakentavia ehdotuksia. Hienoa kun löytyy ihmisiä joiden visioilla voidaan kaikki järjestää loistavasti!
      Koska siis yleensä en käy näillä palstoilla, kannattaa minuun ottaa yhteyttä ihan henkilökohtaisesti.

      terveisin
      Reetta Riipiranta, 0400891310 /[email protected] / FB: Enontekiön ja Muonion diakoniatyö

    • Eikösolenäin

      Tuo silmitön kateus pilaa kaiken hyvän.

    • ajatelkaamuitaki

      Miksi piti se 12-14 oleva aika lopettaa ja siirtää myöhemmäksi, sillä syrjäkylällä on paljon joilla ei autoa ja huono kulkusia vanhuksia. taksi kuljettaa puolen päivään aikaan ne kauppoihin keskiviikkona ja perjantaina ja moniki mielellään kävis hakeen hävikkiruokaa seurakuntakodilta, ja olivat tyytyväisiä siihen 12 aikaan, mutta ku yks työssäkäyvä nakinsyöjä soitti niin heti muutettiin aika. Eli näissä ruokajonoissa vain mielitään niitä silmäätekeviä kuntalaisia

      • Mikäetteii

        Tuo on hyvä idea,siirretää päiväaikaan niin kaikki ovat tyytyväisiä.


      • onkooikein

        Olen yhen kerran käyny silloin ku se oli auki 12-14, silloin homma pelasi hyvin, siellä oli huonokuntosia vanhuksiaki joka oli tosi hyvä asia, mutta nyt siellä näkkyy olevan 4 jälkheen kylätalkkarin auto joka laatikoittan kantaa tavaraa autoon onko tuo oikein kaikkia kohtaan. Penikoita tehhään ja yhteiskunta ruokkii. Perhe saa lapsilisät, vaimo työssä ja herralla oma firma, nehän ne just tartteeki ne hävikkiruat ei muut vai mitä


      • Niintarviiko

        Siirretään päiväaikaan, kun pankki on auki. Samalla reissulla vanhemmillakin on mahdollisuus käydä hakemassa evästä. Tai jaetaan koko päivä ,se ei ole kun järjestelykysymys ja tarviiko sitä vahtia ollenkaan? Ilmaisruokaahan se on.


    • kerransainpaistia

      Saiskohan sieltä sitä paistia tällä viikolla ?

    • seurakuntamaksaa

      Tottakai tarvii olla valvoja ja kohtahan sinne hommataan poliisikki valvojiksi, se tuntuu että tuo hväikkiruoka on seurakunnan pussista pois vaikka se on ilmasta ruokaa ja ylipäivättyä. Se on diakonille vain se etu että vain heikkilälle ruokaa ja paljon ja muille vain yks tuote

      • Köyhät

        Hyvin kerää porukkaa, ilmaisruanjako.Komeita autoja piha täynnä.


      • Vieraatjakajat

        Kumpikaan Muonion kauppiaista ei usko tai ei jostain muusta syystä hoida asiaa toisin.
        Miksi ihmeessä paikka on seurakunnan tiloissa?
        Tasa-arvo ei toimi vaikka kuinka ollaan seurakunnan tiloissa.
        Tai juuri siksi se EI TOIMI.
        Jotkut selvästi vetävät välistä. Se ei ole oikein.
        Eläkeläisiä, pienituloisia ja tiukilla olevia lapsiperheitä riittääMuoniossa. Tarkoitus ei kuitenkaan ole, että samat todella suuriperheiset vievät jatkuvasti isoja eriä takakautta.
        Eikö heillä ja heille hävikkiruokaa piilottavilla ole omaatuntoa?
        Jakajiksi tuli valita täydin sitoutumattomia henkilöitä ja korkeintaan kaksi henkilöä.
        Ei mitää punasenristin-eikä muita siskoseuraväkeä.
        Ovat näköjään unhoittaneet järjestönsä säännöt.


    • jakelijatvaihtoon

      Edellinen kirjoittaja on ihan oikeassa,olen seuraillut tätä jakelu hommaa ja totean että taka oven kautta viedään tavaraa ja hakijoina on samat autot aina.Jakajat eivät saa olla puolueellisia,mutta näin vaan tapahtuu.Onkohan jakajatkaan ihan Ok porukkaa,seurailen heidän toimintaa ja täytyy sanoa että HÄVETKÄÄ EDES VÄHÄN.

    • kätyreitä

      Ketä jakelijat on,laittakaa vaihtoon vain.

    • virkamiehille

      Seuratkaa vasetin ketä siellä käy,yllätys yllätys ketä taka ovella.

      • höpöjä

        takaovella ei ole ko jakovuorossa olevien autot


    • jakovuorossa

      Sitten en ihmettele jos kaikki ei mene ihan oikein.

    • paikkavaihtoon

      Olen kerran käyny tälle vuodelle ja sieltä ei saanut ku yhen paahtoleivän ja seki oli homeinen, tietyt kuppikuntalaiset kantavat laatikkokaupalla jo paljon ennen jakoa keittiön puolelta. Minusta kaikkia pitää kohella tasavertasesti, mutta täällä on vain heikkiläläiset etusijalla ja kunnan työntekijät, joilla on varmaan rahaa ostaa kaupastaki se ruoka. Seurakuntatalo ei hyvä paikka ku siellä on niitä Diakonissa olevan naisen talutusnuorassa olevia jakajia ja Reetta on sanonut, että se ruoka ei ole seurakunnalle ilmanen vaan seurakunta maksaa siitä kaupoille jonku tietyn summan, mikä ei ole totta

    • Ovatkotietoisia

      Täytyy uudestaan jutella molempien kauppiaiden kanssa tästä asiasta.
      Kyllä se siitä selviää.

    • miehänsanoin

      Miehän olen sanonut että takaoven kautta ruokaa viedään laatikko kaupalla.Tiedän kyllä ketä ovat,ruukaan seurailla tätä ruuan jakoa.Hävetkää edes te jotka viette ylimääräistä laatikko kaupalla.SUTKIT JAKAJAT HEL......SIELTÄ SEURAKUNTA TALOLTA ,OLETTE OLEVINAAN NIIN KUNNOLLISIA.SEHÄN ON VARASTAMISTA JOS VIE YLIMÄÄRÄISTÄ KIEROLLA TAVALLA.

    • Kaikkivaanmukaan

      Jopas tuosta on tullut ongelma joillekkin. Minä käyn kun ehdin ja kohtuuhyvin saan vanhoja leipiä ja se riittää minulle ja perheelleni mainiosti. Tiukilla olen, mutta en valita. Parempihan se leipä on syödä kuin roskiin panna oli köyhä tai rikas. Minusta järjestys on pelannut erittäin hyvin ja kaikki jotka viitsii käydä ovat tyytyväisiä.

      • ainasamat

        jokka tästäki valittaa valittaa kyllä kaikesta muustaki ja se on sairaus mitä pitää ymmärtää. tämä on kaupoilta ja jakajilta vapaaehtoistyötä jota pitää arvostaa .


    • seurannuttoimintaa

      Kauppoja arvostan mutta jakajat on mitä on.Hävetkää.

    • julkistatietoa

      JAKAJIEN NIMET ESIIN ETTÄ VOI KATSOA KETÄ SIELLÄ OIKEIN VETÄÄ VÄLISTÄ.PITÄÄHÄN ASIA SELVITTÄÄ ETTEI KELLEEN JÄÄ MITÄÄN HAMPAANKOLOON.

      • Japiste

        Siellä on eri järjestöt jakamassa ja heillä jakajat vaihtuu,että. Saattaa olla joku joka, mutta suurinosa on varmasti ok porukkaa. Toki niitä röyhkeitä mahtuu eri järjeistöön. Kaikki ovat tervetulleita epäilen vaan valittajan olevan autolla rullaava ja etsii vali valikohteita.


      • Jo-on-touhua
        Japiste kirjoitti:

        Siellä on eri järjestöt jakamassa ja heillä jakajat vaihtuu,että. Saattaa olla joku joka, mutta suurinosa on varmasti ok porukkaa. Toki niitä röyhkeitä mahtuu eri järjeistöön. Kaikki ovat tervetulleita epäilen vaan valittajan olevan autolla rullaava ja etsii vali valikohteita.

        Kumma ettei muista kunnista kuin taas Muoniosta kuulu väärinkäytöksistä!
        Ensiksi pitäisi paikka ehdottomasti vaihtaa ja heti sitten ne jakajat.
        Naurettavaa, että iso porukka joissa aina on vilpillistäväkeä. Kaksi riittää hyvin.


      • rikkaatruuankimppuun

        tässähän on kysymys vain siitä että pikku kunnassa jakajat tuntee hakijat ja sekös hävettää hakijoita. paikka pitää vaihtaa ja ruuat pöydälle,jakajat sen jälkeen takavasemmalle etteivät näe ruuan hakijoita ja ei muutako ahneet ja itsekäät ruuan kimpuun repimään säkkejä. näin se pitää mennä muoniossa tämä vapaaehtoistyö että ei tule moitteita.


    • asukasläheltä

      Edellinen kirjoittaja taitaa olla itse jakaja,onko omantunto huono kun paljastui touhunne ?

      • jakajatieten

        ei ole omatunto huono päinvastoin tulee niin hyvä mieli kun saa köyhiä auttaa.


      • röyhtäisy
        jakajatieten kirjoitti:

        ei ole omatunto huono päinvastoin tulee niin hyvä mieli kun saa köyhiä auttaa.

        Onko kaikki köyhiä,käyhän siellä työssä käyviä yksinäisiä poikamiehiäkin.


      • kullelo

        Tätä ihmetellään,viellä ovat leuhkan puoleisia.


    • pyrkyritihmiset

      Eihän siellä ruokaa saa kuin jakajien tutut ja sukulaiset,olen nähnytEIKÄ KANNATTE VÄITTÄÄ MUUTA OLEN OLLUT KATSOMASSA.

    • vituttaakattoakki

      Se pitäs Sven pahajoki tulla tekeen juttu tuosta meän hävikki ruan jakelusta. Ei tämmästä ruan jakelu mallia ole missään muualla ku vain muoniossa, että heikkilöille parhaimmat päältä ja muut saavat nuolla näppejä, mutta onhan sielä jakajissaki muutampi heimolainen, niin ei ole ihme

      • kaaosmaista

        Kyllä siellä käy sellaisia jotka eivät osta enää kaupasta mitään. Rouvat ja herrat jotka ovat myyneet talonsa ja tulleet asumaan muonionkeskustaan jotta olisi varaa käydä levillä. Hävettää heidän puolesta?!


      • Hakekaamalliamuualta
        kaaosmaista kirjoitti:

        Kyllä siellä käy sellaisia jotka eivät osta enää kaupasta mitään. Rouvat ja herrat jotka ovat myyneet talonsa ja tulleet asumaan muonionkeskustaan jotta olisi varaa käydä levillä. Hävettää heidän puolesta?!

        Minua hävettää koko toiminta ja asiattomasti hoitaminen.
        Ymmärrän, että järjestöissä jotka tätä hoitavat on AINA mukana ihmisiä joiden hävyttömyydellä ei ole mitään rajoja. Luulisi silti, että siellä on myös kunnollisia ja rehellisiä vapaaehtoisia.
        Miksi tätäkään ei voitu hoitaa asiallisesti?
        Kauppiaat edelleen sinisilmäisiä!


    • seurakunnantiloissavielä

      Onko siellä niitä uskonlahkolaisia jakajina,sitten en ihmettele yhtään ettei kaikki saa ruokaa sieltä.

    • diakonissamääräätahin

      Kyllä sielä on niitä uskovaisia, siksipä tuo homma täytys muuttuakki, tuossaki pitäs kaikkia ihmiset olla saman arvosina, mutta se diakonissa oleva määrää kelle annetaan ja kelle ei ja etusijalla on tietenki heikkilät

    • neonkuuluisia

      Kyllä olen arvannut että eihän niitä parhaita ruokia saa kuin net jotka ovat röyhkeitä ja eivät ole ruuan puutteessa. Paljon mersunmiehiä. Kyllä pitäis tulla loppu. Me maksamme jotka ostamme rahalla kaupoista, olemmehan osakkaita kaupoissa. Kun joskus oltaisiin oikeudenmukaisia ja jako olisi heille joille se kuuluu olisi oikein. Odotetaan kun tulee alennukseen ja jätetään ostamatta. saanhan sen ilmaiseksi huomenna? Onko oikein, odotetaan kun on lohta tai paistia vanhentumassa päiväys. Oletteko nähneet kaupoissa näitä ihmisiä usein jotka jonottavat ilmaisruokia. Hinnat varmasti nousee. Joku ne maksaa. HERÄTKÄÄ!

    • onpasjakoouto

      Itse en haje ylimäärä ruokaa, koska olen töissä kulkeva, sen mitä syön, jaksan ostaa. Mutta jos nuin on, mitä kirjoitetaan onpa tosi röyhkeää, että yhet ja rikkaat hakee taka oven kautta isoja eväs säkkejä. Miksi ruoka annetaan varakkaille? Nyt kauppiaaat HUOMIOIKAA, jakaka köuhille ja iso perheille ylimääräruat. Just,kuka on köyhä MUONIOSSA, ne jotka kulke töissäkö?
      Ei vaan .....ne,jotka saa pinen eläkkeen ja asuvat yksin ja joilla paljon koulu ikäisiä, ne tarvii ruokaa, nuoret syöjät.
      Miksi se aina pitää Diakonia tai uskovainen olla? Eikö sinne noraali ihmistä/tavallista huolita ja miksi ei? Muonion Diakonii en moneen vuoteen ole vilaukseltakaan nähnyt? Onko sellainen vielä käytössä?? Vai vaihtoiko se alaa joku vuosi sitten? Matka opas joka " nautiskelee" viiniä Levillä?

      • Leipäjonnoo

        Luin ketjun myös ja ihmettelen diakonissan työtä,mitä hän tekee ja missä? Olen ikäni asunut kunnassa enkä tiedä, nähnyt häntä. Onhan tämä pienonen kylä ja luulis joskus näkevän hänen touhujaan. Seurakuntalaisena olisi mukava tietää mitä ja missä tämä henkilö touhuaa. Ketä hän auttaa,kertoisi työstään meille vanhoille. Epäilenpä vaan, että työtä ei valvo kukaan ja touhuaa mitä touhuaa. Jos ruuanjakeluun ei ole tuntia aikaa,haloo. Kuka häntä tuuraa kun lomalla???? Herätys. Näyttäisi listan mitä päivän aikaan tekee.


    • yh-äiti2

      Alunperinhän ku tää ruokajakelu alko muoniossa niin nimenomaan oli vähävaraisile tarkotettu, mutta se sävelet muuttu ku kunnasta oli soitettu diakonille. En mie ole koskaan saanut mitään apua diakonista enkä seurakunnalta vaikka olenki yh-äiti ja huollettavana on 2 alle kouluikästä lasta.

      • Nonäin

        Kuule saatko kunnalta ja Kelalta? On meit yh:tä muitakin ja ilman tukea mistään. Mutta mitäpä tuosta ei ole nälkää kärsitty ja koti hoidettu. Tuo diakonissan työnkuva on kyllä hakusessa tietääkö kukaan? Uskon sen olevan arvokas kulukorvauksin Srk:lle. Muistan aikoinaan kun vanhus näki diakonissan menevän joka aamu töihin,muttei kerennyt koskaan "naapurii", kaikki syrjäkylät käytiin.


    • diakoniajaruoanjakelu

      Uteliaisuuttani katsoin, mitä tässä viestiketjussa on.

      Riidellään ilmaisruoasta - näinkö on?

      Minusta asia pitäisi olla selvä. Jolla on rahaa maksaa ruokansa, ei käy ilmaisilla.

      Muuten tuosta diakoniasta ja diakonissasta. Ennen diakonissa oli sama kuin terveyssisar muuten, mutta seurakunta maksoi palkan. Saattoivatpahan he joskus laulaa virren ja pitää pienen puheenkin jossakin tilaisuudessa ja kohderyhmänä taisi olla enemmän jo varttuneemmat ihmiset. Mitä he tosiaan nykyisin tekevät? Voisiko joku kertoa tästä, vaikkapa diakonissa itse.

      • Omatjutut

        Diakonissan työ on muuttunut oleellisesti. Sairaanhoidolliset asiat poistettu kokonaan. Eikä nyky diskonissa olekkaan enää koulutukseltaan sairaanhoitajia.
        Työn painopiste on perhetyö (lapsiperheet) ja seuraavana vanhukset.
        Muonion diakonissan tekemisistä en ole kuullut koskaan mitään.
        Enkä nähnyt häntä missään tapahtumassa.


    • näinsevaanonmuoniossa

      Eihän tuo kuulemma oo mitään ilmaisruokaa, seurakunta maksaa 50e vk.ssa. Diakonissa ei tee minun käsittääkseni yhtään mitään, viikonloput istuu levilä ryyppäämässä ja vissiin seurakunta maksaa viinit

    • mättääkö

      Mikä tässä hommmassa mättää, kun kirjoitellaan näin paljon?

      • Suurihävikki

        Käy kattomassa niin näet.
        Tai mene ennemin niin näet että parhaat palat kuskattu jo paljon tartteville tai otettu jakajien pussiin.


      • köyhilleppä

        höpö höpö , laitetaan valmiiksi ruuat pusseihin ko kuitenki on samat köyhät hakemassa joka kerta,nimet päälle niin jokainen osaa ottaa omansa eikä tartte valittaa että tuo sai ja mie en. Erkki .S ... Merja ...jne..


      • Mukaanvaaan

        Mikä tuossa vanhojen leipien jaossa jotakin hiertää? Sinne voi jokainen mennä,ei katsota varallisuutta,vain vuorot arvalla. Minusta tuntuu, että nämä valittittäjät ovat leveäpyllyisiä ja rasvan peittämiä katkeroituneita poliittisessa virassa roikkujia? Mutta rohkeasti mukaan. Ei siellä arvostella ketään vaikka olisi myrkyn niellyt. Täysin vapaaehtoista.


      • koleaa

        Muonion kaksi kauppaa,viimeisen myyntipäivän lähestyessä ale hinnat näkyviin,menee kyllä kaupaksi,eikä herätä kadeutta.


    • Hävetäsaa

      Valtava määrä menee kaatopaikalle silti maailmassa nähdään nälkää

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6043
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3821
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      245
      2151
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1850
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1299
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      303
      1065
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      939
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe