Mistä oppositio säästäisi?

Urmas_Kala

Eduskunta kiisteli tiistaina kiivaasti leikkausten kohdistamisesta. Oppositio moitti esimerkiksi koulutukseen tehtäviä leikkauksia. Tähän vastasi perussuomalaisten Kimmo Kivelä.

– Tuskin täällä salissa on ketään, joka ei koe kipeinä näitä koulutuksen leikkauksia, mutta vaihtoehtoa ei ole esitetty. Mistä sitten leikattaisiin? Samalla meidän on kuitenkin muistettava, että koko 2000- luvun ajan korkeakoulubudjetti on lähes tuplaantunut.

– Jotenkin kuvaavaa on, että kun Helsingin yliopiston rajut irtisanomiset toteutettiin, niin kaksi kolmasosaa lähti hallinnosta. Kaksi viikkoa sitten tapasin tuntemani näyttelijän, joka kertoi Teatterikorkeakoulusta 1970-luvulta: opiskelijamäärä oli tuolloin suunnilleen sama kuin tänä päivänä, mutta silloin hallinnossa oli seitsemän ihmistä, nyt noin sata. Kyllähän tämä jotakin kertoo vinoutumista, Kivelä sanoi.

PS varoitti Caruna-kaupasta:

Keskusteluissa puitiin myös sähkönsiirron myyntiä Carunalle.

– Perussuomalaiset varoittivat tästä ratkaisusta, joka päädyttiin tekemään. Yksityistä monopolia hyvin harvoin kannattaa tuoda julkisen monopolin tilaan. Tämä on nyt jälleen kerran todistettu. Emme osallistuneet elintärkeän kansallisomaisuuden myyntiin, Terho korosti.

Ketään ei jätetä:

Terho myönsi, että ajat ovat karmeat ja hallitus joutuu tekemään kovia päätöksiä.

– Mutta kaikkein tärkein periaate säilyy: mahdollisuuksien tasa-arvo on Suomessa tinkimätön. Mahdollisuuksien tasa-arvon kautta syntyy toivo. Ja toiseksi: ketään ei jätetä jälkeen. Ei yhtäkään ihmistä. Kaikki kuuluvat tähän suomalaiseen projektiin ja yhteiskuntaan. Siitä syntyy turva.

– Työstä syntyy hyvinvointi, jonka päälle koko hyvinvointiyhteiskunta valetaan. Ja isänmaallisuudesta syntyy yhteishenki, jolla me yhdessä käännämme Suomen suunnan. Kaiken alusta ja perusta on meidän kykymme ja halumme uudistua tässä vaikeassa tilanteessa: kyky uudistaa talous- ja maahanmuuttopolitiikkaamme, kyky tehdä sosiaali- ja terveysalan uudistukset, kyky siirtyä eteenpäin ja vastata niihin haasteisiin, joita itse olemme itsellemme hyväksyneet EU:hun liittymisen myötä, Terho sanoi.

Turhaa huutelua:

Kokoomuksen Ben Zyskowicz kovisteli oppositiota kevyistä ja katteettomista puheista.

– Nämä opposition säästöihin kohdistamat arvostelut ovat turhaa tuuleen huutelua, kun ei rehellisesti olla valmiita ilmoittamaan, mistä sen sijaan otettaisiin. Nämä Rinne ja kumppanit sanovat, ettei tarvitse säästää ja kaikille voidaan antaa rahaa ja hyvin menee. Se on ihan huuhaata, Zyskowicz syytti.

Hallitusta tuettiinkin: Carl Haglund (r.) ihmetteli paikallisesta sopimisesta käytävää keskustelua.

– Ruotsissa se toimii. Suomen keskustelukulttuuri on tässä asiassa ihmeellinen. Toivon, että hallitus löytäisi asiassa keinot, Haglund esitti.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) totesi, että Suomi on Kreikan tiellä – ei velan määrässä vaan sen ottotahdissa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli asiasta samaa mieltä.

– Kuten Turunen totesi, velkaantumisvauhtimme on ongelma.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaikkademuthan

      Ei ainakaan eläkeleikkauksista!

      • oletoikeassa

        Yhtäkään lisäkustannusta ei pidä hyväksyä ennekuin talous on saatu kestävälle perustalle.
        -Ei yhtäkään lisäkulukohdetta EU- määräysten vuoksi.
        -Ei lisää elätettäviä rajojen yli!
        -Aiemmin EUn määräysten vuoksi tulleita kulukohteita pitää perua.
        EU jäsenmaksusta on tavalla tai toisella päästävä kokonaan eroon.
        Sen pitää olla peruslähtökohta.
        Teollisuuden tuet on lopetettava.
        Verovaroin tuettua vientiä on mahdotonta saada tuottamaan vientitaseen ylijäämää niin paljon että sen verotuksella saataisiin tuet "perittyä" takaisin.


    • kyläsäästyy

      Ensimmäisenä tulee mieleen vierasmaalaisille maahantunkeutujille annettavat apurahat.
      Valtion budjettiin voidaan hyväksyä vain ne kuluerät jotka koskevat suoraan maamme alkuperäisiä kansalaisia. Meitähän hallituksemme edustaa eikä itseään!
      Yritysten myynti ulkomaalaisille tulee kieltää.
      EU-jäsenmaksujen maksun voi lopettaa sekä kaikki ne kustannukset joita EUhun liittymisestä ja sen määräyksistä meille koituu.
      Kaikelle valuutan valumiselle ulkomaille pitää asettaa lisätullin alaiseksi, poislukien tuotannollisesti välttämättömät.
      Poliitikkojen ulkomaankustannuksille pitää asettaa tiukat rajat jotka ovat keskivertoturistin tasolla.

    • paljonmuuta

      Perua yhteisöveroalemoka!

      • P.Alkio

        Se oli melkoinen kohdistettu tuki yritysmaailmalle,joka ei tuottanut tulosta kuten piti.Työllisyys ei lähtenyt käyntiin lainkaan ,vaikka piti. Kävi ohrasesti:

        http://www.satakunnankansa.fi/Paakirjoitukset/1194972616858/artikkeli/yhteisoveron alennus valuukin osinkoihin.html

        Tällähetkellä on pula veroeuroista joilla pyörittää yhteiskuntaa ja investoinneista, joilla työpaikkoja syntyisi. Maassa on kuitenkin avoimenaan rehoittava verosuunnittelu,jonka kuriinlaittaminen ja lopettamienen on yksinomaan kiinni valtionhallinnostamme.

        Toimet ,joita nyt suunnitellaan Suomen nousuun saamiseksi ovat täysin edesvastuuttomat ja tulevaisuudessa aivan samanlainen kupru kuin yhteisöveroalennus tai sähköverkon monopolin myynti.

        Mitä se auttaa jos työntekijöiden työehtosopimukset romutetaan ja luodaan uudenlainen yritystukijärjestelmä nykyisten tukisysteemmien päälle,jolla ei kohdenneta yritystukia, vaan viedään palkansaajien työn tuotto yrityksien taskuun ilman valvontaa. Tilanteessa, jossa haluja ei yrityksillä ole investointeihin vaan verosuunnitteluun.Kyllä ne suunnittelevat nuokin tuoton hyödyt /rahat omiin taskuihinsa.

        Jo nyt yrityksiä tuetaan monintavoin, ilman että työllisyyteen näillä tuilla on vaikutusta, jopa työvoimasta maksetaan,että ihmisiä otettaisiin työhön.Yritystukiin on panostettu jo pidemmän aikaa lisääntyvässä määrin ja tällähetkellä tukia on niinpaljon,että niitä jopa jätetään käyttämättä.

        http://blogi.irahoitus.fi/

        http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2015/01/08/yritystukea-saaneiden-maara-nousi-lahes-viidenneksella/2015249/12

        http://www.hs.fi/talous/a1365653032359

        http://www.tyollisyysportti.fi/tyonantajille/tyollistamistuet/

        Ei Suomessa enää enepää yrityksiä tarvitse tukea,ei varsinkaan palkansaajien ryhtyä rahoittamaan yritysten toimintaa omilla harteilla ,eikä murentaen heidän työehtojaan sekä toimeentuloaan jolla on huomattava vaikutus ostovoimaisuuteen joka pitää kauppiaita pystyssä.

        Pikemminkin pelisäännöt pitää saada yritysten toimisektoreilla selväksi. Ne on hyvä aloittaa siitä,että verot maksetaan Suomeen ja veroparatiisejen käyttö ja verosuunnittelu suljetaan, jolloin raha jää odoittamaan reikää johon sen voisi sijoittaa ja näin investoiteja alkaa syntymään.
        Toinen mitä pitäisi tehdä on pitää huoli siitä,että kaksia työmarkkinoita ei ole ,eikä pääse syntymään ja työmarkkinoilla ei ole hyödynnettävissä muuta työvomaa,kuin palkkatyövoimaa taulukkopalkoin,jolloin tasapaini yhteiskunassa alkaa syntyä.

        Niin kun toimitaan ja yritystuet sitoutetaan työllistämisvelvoitteisiin kohdennetusti on maalla potentiaalinen mahdollisuus nousta taloudellisesta ahdingosta.


    • Järkipelillä

      "Mistä oppositio säästäisi?"

      Mistä sinä leikkaisit? Arvatenkaan et omista tuloistasi tai eduistasi? Miksi muiden pitäisi leikata, varsinkin jos heidän etunsa tai tulonsa eivät ole viime vuosina juuri nousseet?
      Olisiko oikein, että niiltä leikataan eniten, jotka ovat myös 2000-luvulla euroajalla saaneet eniten etuja ja tuloja? Jos tämän kautta säästettäisiin, eikä kurjistettaisi pieneläkeläisten, työttömien, köyhien ja pienituloisten elämää ja vähennettäisi ostovoimaa. Heidän rahansa kun menevät suoraan kulutukseen hyödyttäen yrityksiä.

      • edwinmäkkoi

        Tasataan tulojen korotukset verottaen
        tulojennousuverolla.


    • Suomessa ei tarvita Leikkauspolitiikkaa, vaan Investointipolitiikkaa.

      Säästämiseen ja uhrautumiseen vetoaminen on Vapaakauppaan uskovan Oikeistohallituksen vanhentunut ikioma uskonkappale. Leikkaamalla kotimainen kysyntä tuhotaan. Verotulot menetetään. Tuottava työ jätetään tekemättä.

      Velkaa on kahdenlaista. Hyvää ja huonoa. Hyvä velka investoidaan niin, että se tuottaa. Huono velka on suoraa seurausta siitä, että Sipilä säästää julkisista palveluista ja veronkiertoa edistämällä ohjaa verovaramme yksityisiin osinkoihin.

      • P.Alkio

        Tottahan tuo moness suhteessa. Se kun lyödään vyöhön riittävästi reikiä lisää tulee luut vastaan ja yleisesti ottaen kun leikattava kohde on se jonka pitäisi kuluttaa ,eikä sillä ole enää mitä kuluttaa,näivettyy koko talous.

        Korjauslähtökohta on huono, kun tuolle tielle astutaan,varsinkin kun toinen osapuoli on kokoajan kokaamassa itselleen hyödyt ja voitot ,väistäen yhteiskunnan velvoitteet ja jättämällä kaiken pystyyn verosuunnittelun kautta,jolloin tuolle näivettyvälle väestönosalle jää lopussa luu käteen.

        Mikään yhteiskunta tai yhteisö ei ole kestävällä pohjalla tuollaisista asetelmista


      • suapitoestoo
        P.Alkio kirjoitti:

        Tottahan tuo moness suhteessa. Se kun lyödään vyöhön riittävästi reikiä lisää tulee luut vastaan ja yleisesti ottaen kun leikattava kohde on se jonka pitäisi kuluttaa ,eikä sillä ole enää mitä kuluttaa,näivettyy koko talous.

        Korjauslähtökohta on huono, kun tuolle tielle astutaan,varsinkin kun toinen osapuoli on kokoajan kokaamassa itselleen hyödyt ja voitot ,väistäen yhteiskunnan velvoitteet ja jättämällä kaiken pystyyn verosuunnittelun kautta,jolloin tuolle näivettyvälle väestönosalle jää lopussa luu käteen.

        Mikään yhteiskunta tai yhteisö ei ole kestävällä pohjalla tuollaisista asetelmista

        Hyvä velkaa ei velkaan perustuvassa valuutassa voi ollakaan.
        Kaikki markkinoita pyörittävät Eurot ovat lisää otettua velkaa.
        Ja koko ajan velanmaksuun jää yhä vähemmän Euroja koska Monopoliyritysten voitot joudutaan aina ottamaan yhä lisää velkaantumalla. Yhteiskunnan palveluiden yksityistämisellä vaöltion velkavaluutta päätyy aina yksi´tyissektorin voitoiksi ja lisää taloudellista ahdinkoamme.
        Yhteiskunnan tuottamissa palveluissa raha kuitenkin pysyy kauemmin markkinoilla kierrossa.
        On huomattavasti kansantaloudellisesti edullisempaa kun valtionvelka ja verovarat kiertävät pakkojen muodossa taloudessa kuin että ne päätyisivät yritysvoitoiksi ja pörssiosingoiksi.


    • rewrqwrwq

      niin mistä säästettäisiin ??

      Ensimmäisenä Maataloustuet sieltä liikenee vaikka kuinka on ihan sairasta maksaa tuollaisia tukiaisia.

      Sitten eduskunnan omat menot, Eduskunta lomailee vuodesta yli 5kk palkallisesti
      lomat heti samaan kuin muillakin 1 kk ja sillä siisti, lisäksi virkamieskunnan vähentäminen.. lopuksi mietintöön tarvitaanko 200 edustajaa vai riittäisikö 100??

      Valtion ja kuntien johtokuntien kokouspalkkiot järjelliselle tasolle.
      Pääomaverotuksen kiristäminen.
      arvonlisäveron korottaminen
      veroparatiiseihin suunnattu varojen siirtäminen heti kontrolilin ja
      lainsäädännöllisesti puuttuminen verosuunnitteluun.

      tässä muutamia listaa kyllä riittää ja vaihtoehtoja kyllä on

      • oletitsesairas

        Maataloustuet ovat vähentyneet koko ajan.
        Ja ilman maataloustukia maatalous ei kykene kilpailemaan niiden valtioden maataloustuotannon kanssa joilla maataloustukia kuitenkin maksetaan.
        Euroopan unionin maataloustukien tarkoitus on pitää tukien avulla maataloustuotteiden hintoja alemmalla tasolla kuin ne olisivat ilman tukia.
        Ja toinen tarkoitus on pitää maatalous tukiin sitomalla pakkopaidassa koska tukien saanti edellyttää pilkuntarkkaa ilmoitusvelvollisuutta kaikessa tuotannossa.
        Sinun kannattaisi perustaa mielipiteesi tosiasioihin sensijaan että lauot omia MUTU mielipiteitäsi.
        Itse en ole maataloustuottaja mutta olen ottanut tosiasioista selkoa.
        Maksan mieluummin ruuasta vähemmän tuettuna kuin korkeaampaa ruuanhintaa tukemattomasta tuotannosta.
        Tuetun tuotannon kanssa on samaa ongelmaa kuin tuetussa asumisessakin. Joku vetää välistä. Mutta samoin kuin välistävetäjä ei asumisessa olet vuokralainen niin maataloustuotannossa välistävetäjänä ei ole maatalouden harjoittaja joka omalla työpanoksellaan tuottaa maataloustarvikkeita.


    • P.Alkio

      ALV on siitä paha vero,että sitä maksetaan monessa portaassa ja se lisää vähittismyyntikustnnuksia välittömästi,kuten myös teetettäviin töihin se tuo välillisiä laskutuskutannuksia ja näin olen siirtyy aina kuluttajien maksttavaksi ja myös nostavat yritysten kustannuksia toimia. Ei hyvä.Jos jostai pitäisi eroon päästä,niin se se on alv,sillä se luo huomattavia välillisiä kustnuksia yrityksille ja nostaa tuotteiden hintoja.Kum myy paljon tuottaa yhtäpaljon veroja ,mutta kun myy vähän on tuotot oltava suurempia ,.Verot kyllä saadaan kerättyä kunmpaisessakin tapauksessa,mutta moni muu toiminne sitten näivettyykin toiminnan kalleuteen

      • se-eu-vero

        "Suomessa arvonlisävero otettiin käyttöön kesällä 1994 seuraavan vuoden alusta alkaneen EU-jäsenyyden vuoksi...

        - Arvonlisävero on otettu käyttöön Euroopan unionin sisämarkkinoiden edistämiseksi."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvonlisävero

        Osa ALV-tuotosta maksetaan EU:lle.

        "Tällä hetkellä 85 prosenttia EU:n tuloista tulee jäsenvaltioilta joko kansantuloon perustuvina maksuina tai osuutena arvonlisäveron tuotosta. "

        -Kansan uutiset-

        "EU-jäsenmaksu määräytyy osittain kerätyn ALV:n mukaan, eli käytännössä siitäkin huomattava osa menee EU:lle ja mitä korkeammaksi politiikot "viisaudessaan" nostavat ALV-prosentin, sitä enemmän menee EU:lle "

        http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?f=2&t=298083&start=15


      • alvionvero
        se-eu-vero kirjoitti:

        "Suomessa arvonlisävero otettiin käyttöön kesällä 1994 seuraavan vuoden alusta alkaneen EU-jäsenyyden vuoksi...

        - Arvonlisävero on otettu käyttöön Euroopan unionin sisämarkkinoiden edistämiseksi."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvonlisävero

        Osa ALV-tuotosta maksetaan EU:lle.

        "Tällä hetkellä 85 prosenttia EU:n tuloista tulee jäsenvaltioilta joko kansantuloon perustuvina maksuina tai osuutena arvonlisäveron tuotosta. "

        -Kansan uutiset-

        "EU-jäsenmaksu määräytyy osittain kerätyn ALV:n mukaan, eli käytännössä siitäkin huomattava osa menee EU:lle ja mitä korkeammaksi politiikot "viisaudessaan" nostavat ALV-prosentin, sitä enemmän menee EU:lle "

        http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?f=2&t=298083&start=15

        tuo on hyvä muistaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe