Suomella ei ole toivoa

tehkääedesjotainoikein

Sen päätelmän voi tehdä, kun katselee päättäjien toimia.

Kaksi asiaa on nyt tapetilla: kurma-auto- ja rekkaliikenteen vapauttaminen sekä energiapolitiikka.

Miksi mentiin vapauttamaan kuorma-auto- ja rekkaliikenne ulkomaiselle kilpailulle. Jos asiaa ei oli alettu puida täällä, niin EU olisi tuskin edes huomannut koko asiaa. Jos olisikin, niin sanktiot olisivat olleet varmasti Suomen taloudelle pienemmät kuin nyt, kun työpaikat, yritykset ja verotulot menevät ulkomaille.

Sitten tämä Carunan-tapaus. HS:n Rautio kirjoittaa "merkintöjä" palstalla täysin harhaanjohtavan kirjoituksen. Hän sanoo, että viime vuosina Fortum on jakanut Suomen valtiolle osinkoa puoli miljoonaa euroa. Hän unohtaa sanoa, että se toinen puoli miljoonaa on mennyt ulkomaalaisille omistajille, koska Fortum on enää vain puoliksi valtion omistuksessa. Fortumin sähkökatkot johtuvat siitä, että linjoja ei nykyisin perkaa enää kukaan, kun metsurit on irtisanottu. Maakaapelille ei olisi mitään tarvetta, jos sähkölinjat pidettäisiin auki. Ei meillä ennen ollut sähkökatkoksia, vaikka lunta oli paljon enemmän kuin nykyisin.
Nyt kun Caruna käyttää keppiohevosenaan investointien vaatimaa rahaa, joutuvat yksityiset, yritykset ja kunnat maksamaan suuria summia Carunalle. Pelkästään Espoon kaupungille tämä merkitsee miljoonan lisälaskua vuodessa. Päättäjät sanovat, että veroja ei koroteta. Mistäs se raha otetaan. Kunnat joutuvat korottamaan verojaan, ihmiset supistasmaan muuta kulutustaan.
Näissä toimissa ei ole (Fortum / Caruna) ollut järjen häivää. Kun tällaisia toimia tehdään, niin sitten aletaan sieltä toisesta päästä kiristää - siis sosiaali- terveys- ja koulutuspuolelta. Selvä rahan tulo estetään tyhmillä toimilla ja yritysten myynneillä ulkomaisiin käsiin. Ovatko kaikki nykyisetkin valtioneuvoston jäsenet globaalkapitalisteja. Se lähtee selkäytimestä, vaikka ilmiselvästi tehdään kansakunnan vastaisia päätöksiä.
Millaista sakkia siellä valtionvarainmisteriössä istuu? Onko yhtään laskutaitoisia ihmistä? Kaikesta päätellen ei ainuttakaan. Koko orkesteri on mitä pikimmin vaihdettava.

Kansa ei halua kuulla päättäjien puheita, jotka alkavat:"Tässä taloudellisessa tilanteessa plääp, plääp,plääp!"

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kojausedelliseen

      Korjaus: Fortumin jakamissa osingoissa kyse on tietenkin miljardeista euroista (puoli miljardia euroa).

      • muutosoneittämätön

        Tämä Suomen lama on itse tehty samoin kuin oli Suomen suuri lama, joka alkoi vuonna 1990.

        Mikäli kaikki, mikä viittaa valtioon tai yhteiseen omaisuuteen, hävitetään, niin mitä jää jäljelle. Joitain nousevia Start-upeja, joista ei ole suuren luokan työllistäjiksi koskaan.

        Valtion yhtiöistä ei olisi saanut tehdä liikelaitoksia, joista huonoja esimerkkejä ovat Posti ja VR. Molemmat olivat ennen kansan palvelulaitoksia. Kun niistä tehtiin liikelaitoksia - ne muuttuivat rahastuslaitoksiksi. Kaikki pelasi ja kansa oli tyytyväistä. Nyt ei pelaa mikään.

        Koko uusliberalistinen politiikka on tuhoon tuomittu. Se päättyy tavalla tai toisella.
        Valitettavaa ihmisten kannalta on se, että 1 tai 2 sukupolvea joutuu kärsimään siitä.
        Nuoremmalla polvella ei ole henkilökohtaisia vertailukohtia aiemmasta. Jos olisi, niin he lopettaisivat nykyisen pelleilyn. Eduskunnassakin alkaa olla nykyisin melko paljon märkäkorvia tai muuten ehdollistettua porukkaa, joten sitä kautta muutos ei tapahdu kuin pakon edessä.

        Nyt olisikin syytä merkitä muistiin puolueita ja edustajia, jotka hanakimmin kannattavat nykyistä politiikkaa (joka on jatkunut 20-30 vuotta). En tiedä, voiko heitä saattaa edesvastuuseen toimistaan, kun muutos saadaan aikaan. Millainen rikos valtion omaisuuden tuhoaminen on.

        Siinä tapauksessa, että nykyinen tilanne johtaa kärhämiin, voi tuomio tulla kansan taholta ilman mitään sen kummempia oikeuskäsittelyitä.


    • pakkomuuttaja

      Suomella ei ole enää mitään toivoakaan paremmasta. Myydään koko Suomi parhaan hinnan tarjoajalle.
      Lähetään kaikki suomalaiset duunarit mamuina (maastamuuttajina) täältä pois. Ei meidän työpanosta täällä tarvita, meidän duunarien paikka ei ole rakentaa tätä uusliberaalia kansallissosialistista SSS-Suomea.

      Pakkomuutto ennen pakkolakeja.

      • systeeminonmuutuuttava

        Täytyykin ihmetellä, mistä on tullut sellainen käsitys tässä viime 25 vuoden aikana, että meiltä puuttuu työntekijöitä. Ei puutu. Ei ole koskaan puuttunut.

        Suomi on ollut aina työvoimaa vievä maa. Täältä on lähdetty työn puutteen takia Amerikkaan, Australiaan ja viimeksi Ruotsiin. Sinnekin noin 400.000 suomalaista. Mistä on tullut käsitys, että meillä tarvitaan työvoimaa ulkoa. Siitäkö, että Ruotsi tarvitsee, Saksa tarvitsee jne.. Me emme ole kumpikaan noista maista. Meidän teollinen pohja on olematon, kun verrataan sitä kumpaan maahan hyvänsä.

        Nokia loi harhakuvan siitä, että Suomikin on jokin teollisuusvaltio. Ei se sitä ole. Nuoret, kokemattomat poliitikkomme eivät ole käsittäneet, mikä Suomen teollisuuden koko kuva on.

        Täytyy kysyä, mitä me haluamme. Onko tärkeää, että yritys on valtion omistuksessa ja työllistää? Oletetaan, että se pelkästään työllistää paljon ilman että valtio tukee sitä. Ei tuota voittoa. Ainoa vaikutus on työllistäminen. Vai virtaviivaistettu yritys, joka on myyty yksityisiin käsiin ja tekee kovaa tulosta? Tulos tosin saattaa hävitä nykymaailmassa yksityisiin taskuihin ulkomaille ilman, että Suomen valtio saa edes verotuloja yrityksestä.

        Miettikää, kumpi on teidän kasnnaltanne parempi. Pystyttekö tekemään päätöksen jomman kumman suuntaan?


    • Aavarannanvastapuol

      Suomi tarvitsee omia yrityksiä, siis suomen kansa eli valtio ja yksityiset yhdessä. Valtio on vakaampi, eikä niin altis keinottelulle kuin yksityinen, joten kannatan valtiota. Jospa nyt myös päättäjistä löytyisi vakaata mieltä, eikä näitä tuulessa heiluvia haavanlehtiä. Valtiossa vara parempi - kun lopetetaan se kasinopeli, jota Fortumeilla, Sokleilla, VR:llä, Merenkulkulaitoksella, Postilla, Postipankilla jne. jne on pellailtu. Pelit seis ja tositoimiin! Ankkuri alas ja valtion lippu ylös.

      • Suomen tulevaisuus on tuhokapitalistien Vapaakauppauskosta vapautumisessa ja suursijoittajien etuja ajavan Oikeistohallituksen kaatamisessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      3578
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2201
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1985
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1662
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe