Light tuotteet ja median epämääräisyys

ojasta_allikkoonko

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art-1455017202774.html

Media kertoo, että light tuotteet lihottavat. Onko siis parempi syödä rasvaisia/sokerisia vaihtoehtoja? Vai onko hyvä karttaa kumpiakin? Tätä mediasta ei ikinä saa lukea.

Poikanikin, joka ylipainoinen hieman, perustelee sokerisen coca colan juomista sen takia, että light lihottaa, ziisus.

5

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiifhapiuhf

      No vähän riippuu. Kannattaa karttaa light-tuotteita, mutta myös tuotteita joissa on lisättyä sokeria. Tai jotka on pelkkää energiaa ilman ravinteita, esim. juuri kokis. Tai sokeri ylipäätään.

    • lightti

      Miten keinotekoinen makeutusaine voi lihottaa? Otsikoista noissa medioissa saa sellaisen kuvan että esim.joku aspartaami itsessään lihottaisi? Sen uskon että makeanhimoa voi lisätä, mutta itselläni en ainakaan huomaa sellaista,juon aika paljon light limsoja. Ehkä jollekkin sokeriaddiktille ei sovi mutta ei sovi sitten tavallinen limsakaan.

      • insuliiniresistenssi

        Ilmeisesti makeutusaineet pitävät yllä makeanhimoa ja sokeriaddiktiota, eli kyllähän ne lihottaa. Tämän lisäksi joidenkin lähteiden perusteella makeutusaineet saavat aikaan samanlaisen insuliinirektion kuin sokeri, mikä vaikeuttaa verensokerin säätelyä ja täten rasvanpolttoa ja nälänhallintaa. Näin ollen, mikäli oikeasti haluaa laihduttaa ja hallita painoaan ja terveyttään, kannattaa totutella aitoihin makuihin ilman sokeria tai makeutusaineita.


      • hpv
        insuliiniresistenssi kirjoitti:

        Ilmeisesti makeutusaineet pitävät yllä makeanhimoa ja sokeriaddiktiota, eli kyllähän ne lihottaa. Tämän lisäksi joidenkin lähteiden perusteella makeutusaineet saavat aikaan samanlaisen insuliinirektion kuin sokeri, mikä vaikeuttaa verensokerin säätelyä ja täten rasvanpolttoa ja nälänhallintaa. Näin ollen, mikäli oikeasti haluaa laihduttaa ja hallita painoaan ja terveyttään, kannattaa totutella aitoihin makuihin ilman sokeria tai makeutusaineita.

        Miltei mikä tahansa saa aikaiseksi insuliinin lisäerityksen. Ruuan ajatteleminen, ruuan haju jne.. Lisääntynyt insuliinin eritys on vaan huomattavan pientä eikä sillä ole käytännön merkitystä.

        Ihmisen insuliinin erityksestä noin puolet tapahtuu muutenkin ateria-aikojen ulkopuolella. Tuo määrä on aivan riittävän suuri varastoidakseen rasvan ja proteiinin. Hiilihydraatti tarvitsee sitten lisää insuliinia.

        Insuliini ei vaikuta rasvanpolttoon vaan ihminen käyttää jatkuvasti rasvaa energiakseen. Levossa rasvan osuus energiantuotannosta on noin 70%, liikkuessa huomattavasti vähäisempi. Liiallinen insuliinimäärä laskee verensokerin vaarallisen alas mutta ei vaikuta rasvanpolttoon.

        Insuliinin merkitys on kaksinainen, toisaalta se varastoi aterian jälkeen ravintoaineita ja toisaalta estää kehoa muodostamasta itse glukoosia. Ilman tuota varastointia ihmiselle kävisi köpelösti, veressä on normaalisti vain noin 5 g glukoosia ja huomattavasti vähemmän rasvaa ja ateriassa tulee tyypillisesti monikymmenkertaisia määriä.

        Laihduttajan ei tosissaan kannata läträtä rasvalla, sokerilla eikä alkoholilla.


    • hpv

      Juu, keinomakeutetut saattavat jättää makeanhimon ja sitten vedetään päälle muuta, joka lihottaa. Se sokerinen virvoitusjuoma lihottaa sitten takuulla. Itse light-tuotteissa ei ole energiaa. Itse makeutan aamukahvini makeutusaineella eikä ainakaan minulla tuo lisää makean himoa. Säästyy kuitenkin 4 kiloa sokeria vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1382
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe