Sosiaalipsykologia 2016

Marjaliini

Onko jo aikaisemmin sisään yrittäneitä?
Mitä vinkkejä? Tunnistitko mikä meni pieleen edellisellä kerralla?

Oletteko menossa valmennuskurssille?

Tänäänhän julkaistiin kirja =)
Millaiset fiilikset?

41

1127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kurkiainen

      Ei voi olla totta. Vanha painos! Mistä ihmeestä sellaisen löytää?

    • SosPsyka

      Hei,

      täällä ensikertalainen. Itse olen menossa Eximian valmennuskurssille, iltapainotteinen. Valitettavasti joudun olemaan töissä täysipäiväisesti toukokuun alkuun asti, joten iltakurssi oli ainut vaihtoehto.

      Itse ostin kirjan jo reippaasti viime vuoden puolella (hieman riskillä, tavallaan toivoen että sama kirja olisi taas pääsykoekirjana ja niin kävikin). Olen lukenut sen kerran läpi hieman selaillen ja nyt tarkoituksena tästä päivästä lähtien alkaa lukemaan kunnolla ja ajatuksella.

      Valmennuskurssia odotan erityisen paljon, erittäin hyödyllistä minulle päästä treenaamaan jo pelkästään vastaustekniikkaa jne., olen ollut työelämässä jo useita vuosia eikä opiskelu/luku- ja vastaustekniikka enää kovin hyvin hallussa. :p Ainakin siltä minusta tuntuu.

      Tsemppiä kaikille lukemiseen!

    • Sisksjwjdjka

      Mikä ihme juttu toi kirja!? Mistä sen muka löytää

    • Höheikiva

      Ei näköjään vanhaa painosta saa mistään kirjaversiona, pakko ostaa nettiversiona

      • SosPsyka

        Ainakin minä löysin ihan Suomalaisesta kirjakaupasta (Kamppi), kävin sen sieltä viime vuonna ostamassa.


    • mitääääääää

      Miten pystyy lukemaan jostain nettiversiosta? ugh

      • Jaaaaha

        Onko montakin sivua? Kehtaako sitä lähteä tulostelemaan :D


    • Llaall

      Millaisella mallilla kaikilla on lukeminen?

    • Girlgottawork

      Mites lukeminen sujuu? Itselläni hieman haasteita pitää keskittymistä yllä työpäivän jälkeen, kirja nyt kuitenkin luettuna pariin kertaan läpi. Seuraavaksi muistiinpanoja tekemään. Hieman harmittaa tämä hidas tahti, mutta valmennuskurssin alkaessa fokus löytynee paremmin ja toukokuussa sitten vihdoin pelkkää lukemista. Tsemppiä kaikille!

    • Kokeilijahakija2016

      Hei, täällä yksi sos. psykaan hakeva. Olen testimielellä liikkeellä, koska en ehdi lukea niin paljon kuin sisäänpääsy todennäköisesti vaatii. Kokopäivätyö ja perhe-elämä vievät suurimman osan ajasta. Luen kuitenkin sen mitä kykenen ja käyn kokeessa katsomassa millainen se on, ensi keväänä sitten järjestän työt niin, että aikaa jää enemmän.

      Onkohan realistista päästä sisään ilman valmennuskurssia? Kirja tuntuu tosi vaikealta...

      • StillSoMuchToDo

        Ainakin itse koen, että valmennuskurssista ihan järkyttävän paljon hyötyä. Ihan jo sen takia, että vasta kurssilla tajusin, kuinka hyvin kirja on oikeasti osattava ja kuinka paljon pitää lopulta solveltaa. Muutenkin siellä tietyt teoriat ja käsitteet avautunut paljon paremmin (itse kun luin kirjaa himassa luulin tajunneeni jonkin teorian tai käsitteen, mutta kurssilla ne aukesi aivan eri tavalla - hyvä sentään kurssilla huomata oma virheellisyys). Tosin kaikkihan on itsestä kiinni ja siitä, kuinka hyvin tunnistaa itselleen parhaan lukutekniikan. Toiset voivat olla sitä mieltä, että kurssi on aivan hölynpölyä. :) Vaikka kurssista hyötyä, niin itselläni siltikin sellainen fiilis etten tule koskaan oppimaan kirjaa tarpeeksi hyvin päästäkseni sisään tänä vuonna... toukokuun lopullahan se sitten nähdään. Fingers crossed.

        Tsemppiä hirveästi, augmentaatioperiaatetta voisi kohdallasi soveltaa. ;)


    • Ahdistavaaa

      voi vitsit...mulla ei varmaan oo toivoa kun ei ole varaa mihinkään valmennuskursseihin...yritän vaan suunnilleen oppia kirjan ulkoa :D Se ei heti kyllä aukea...

    • Karokaro123

      Itse haen ekaa kertaa, en ole valmennuskurssilla :) Aika hyvä fiilis ja kirja tuntuu olevan jo aika lailla hallussa, vähän on alkanut jo kyllästyttääkin.. Vanhat pääsykokeet on tehty läpi :) Aineistotehtävät tulevat ratkaisemaan, saa nähdä mitä sieltä tulee :D

    • PianPääsykokeisiin

      Viimeiset päivät ennen pääsykoetta, minkälainen fiilis ihmisillä? Itselläni pienoista paniikkia havaittavissa, pitäisi nyt pyrkiä vaan pitämään pää kylmänä ja keskittyä kertaamiseen. On tämäkin prosessi...huoh. :)

      • Karokaro123

        Alkaahan tässä jännittää ja kovat kertailut menossa täälläkin :D kuitenkin helpottaa kun ajattelee, että ei voi tietää mitä sieltä tulee eikä se ole omissa käsissä. Täytyy vaan tehdä parhaansa ja katsoa mihin se riittää :) tsemppiä!


    • Terhi1d

      Miten meni koe? Omasta mielestäni eka osio oli kiva ja tuntui menevän ihan hyvin, aineistokoe kamala, lamaannuin kun en osannut soveltaa tietoa tehtäviin, harmittaa kovasti koska kirjan asiat tuntui olevan niin hyvin hallussa mutten vaan saanut sovellettua tietoa aineistokokeessa. :/

      • sospsyka

        Aineisto oli myös minusta haastava. Ja aika yllättävä. Kirjallisuusosio oli ihan ok.


      • Failedthistime

        Kirjallisuusosio mustakin ihan ok, mutta aineistossa minäkin jäädyin. En saanut oikein mitään järkevää paperille. Avasin hieman niitä tilastoja, mutta soveltaminen pääsykoekirjasta oli aika heikkoa. Kyllä harmittaa.


    • Nohopeforme

      En kyllä keksinyt oikeen mitään järkevää sovellettavaa siihen aineistokoeosioon. Siis tupakointi ja koulutus...olis kiva tietää mitä muut laittoivat kun must mikään kirjan osio ei sopinut siihen fiksusti ja osasin suunnilleen kirjan ulkoo...raivostuttavaa!! :D

    • Vaikeaa

      Joo, sepä juju siinä Helsingin sosiaalipsykologian kokeessa onkin: ei riitä, että osaa kirjan ulkoa, vaan sitä pitäisi myös soveltaa TODELLA luovasti. Huom! Eikä sekään välttämättä riitä, vaan pitää osata soveltaa oikein.. Vanhimmat pääsykokeet vaikuttivat paljon helpommilta, nuo 2012 ylöspäin menevät alkavat jo olla haastavia, ainakin aineistonsa puolesta.

    • merkkinimitys

      Kirjallisuus oli helppo. Jos on vähän edes Schwatzin arvoteoriaa tai 8 lukua lukenut, saa pisteitä. Tänä vuonna ei mitattu kokonaisuuksien hallintaa vaan tuuria luitko oikeat kohdat kirjasta. Se aineisto oli varmasti ennätysvaikea verrattuna aiempiin.

    • eimennykuströmsöössä

      Mulla oli myös vaikeuksia soveltaa kirjan tietoja. Muutenkin tuntu olevan vastaustekniikka ihan hukassa. Itse laitoin tupakoinnin kohdalla asenteiden muuttumisesta. Koulutuksesta en oikein mitään järkevää keksinyt, jotain suoritusmotivaatiosta ja sosialisaatiosta. Vastauksia en kerennyt muotoilemaan mihinkään järkevään muotoon. Pitäisi varmaan mennä jonnekkin kirjotuskurssille...

    • odotus16

      Onko kukaan saanut vielä pääsykoetuloksia?

    • Spryy
    • vimpelivom

      Ei oo tullu vielä tuloksia. Viikko ja kaks päivää vielä niin ne on viimeistään hallussa! Mutta millä ihmeen ilveellä sinne asti jaksaa odottaa? Hirveetä kärvistelyä :/

    • paniikissa

      Hui kauheeta kun sain sydärin ku näin että tää oli nostettu, aattelin että joku on jo saanut tuloksia. Tää odotteluaika on ihan kamalaa. :D

      • vimpelivom

        Ai sori, ei ollu tarkoitus säikytellä :D Joo, lohduttaa ees vähän etten oo ainut malttamaton. Ekat viikot kokeen jälkeen meni yllättävän iisisti mut nyt alkaa päivät tuntua piiiitkiltä.


      • sää.ies
        vimpelivom kirjoitti:

        Ai sori, ei ollu tarkoitus säikytellä :D Joo, lohduttaa ees vähän etten oo ainut malttamaton. Ekat viikot kokeen jälkeen meni yllättävän iisisti mut nyt alkaa päivät tuntua piiiitkiltä.

        Tänään alkoivat päivät jo lyhetä. Kesäpäivän seisaus oli eilen. Toivottavasti tuntuu myös siltä!


    • paaviiiw

      Sosiaalipsykologia menee Helsingissä jatkossa Tampereen ja Kuopion tapaan osaksi monitieteistä kandiohjelmaa. Ei enää yhden pääaineen sisäänottoja.

      • vimpelivom

        Totta! Ja siksi toivoisinkin niin kovasti että pääsisin sisään nyt eikä vasta ensi vuonna. Kun nimenomaan tuo sospsyka kiinnostaa. Vaikka tietysti voi olla hyväkin asia tuo monitieteisyys, mitä ootte muut mieltä?


      • nimminäki
        vimpelivom kirjoitti:

        Totta! Ja siksi toivoisinkin niin kovasti että pääsisin sisään nyt eikä vasta ensi vuonna. Kun nimenomaan tuo sospsyka kiinnostaa. Vaikka tietysti voi olla hyväkin asia tuo monitieteisyys, mitä ootte muut mieltä?

        Siirtymäaika tulee olemaan kolme vuotta, joten varmaan päästään tai joudutaan koulutusohjelmaopintoihin mekin, ennen kuin on maisterin paperit kätösissä. Kandiksi ehditään valmistua vanhaan malliin sos.psyka pääaineena.


      • vv93
        vimpelivom kirjoitti:

        Totta! Ja siksi toivoisinkin niin kovasti että pääsisin sisään nyt eikä vasta ensi vuonna. Kun nimenomaan tuo sospsyka kiinnostaa. Vaikka tietysti voi olla hyväkin asia tuo monitieteisyys, mitä ootte muut mieltä?

        Olen kuullut erään opettajan sanovan (yksityiskeskustelussa) että tämä on lopun alkua. Toisaalta kaverini Tampereella on ihan tyytyväinen monitieteiseen opiskeluunsa.


    • huhhuhjännää

      Onko tullut kenellekään tuloksia vielä?

      Paniikissa odotan uuden avainlukukortin saapumista hukkuneen tilalle, enkä pääse kirjautumaan pankkitunnuksilla ennen kuin se on saapunut. :S

      • vimpelivom

        Nope. Odottelu jatkuu...


    • vimpelivom

      Mulle tuli meiliin koepisteet! Tuliko teille? Nyt näyttäis vahvasti siltä että sisällä ollaan, vaikka opintopolkuun ei pääsekään vielä varmistamaan :) :) :D :D !!

      • missätyöootta

        En kai oo ainut jolle meili tuli? Haluun tietää onko muita sisään päässeitä :D Ilmoitelkaa itestänne!

        Huomenna pitäis saada lopullinen varmistus asiaan, mutta pisteiden perusteella pitäis tulla kutsu Helsinkiin.


    • Epäonnistunut

      Mulla ei riittäny pisteet Helsinkiin.

      • kurjaa

        Voi ei :( olen pahoillani. Jäikö monestakin pisteestä kiinni?


      • Failure123

        Mikähän mahtaa olla pisteraja tänä vuonna..
        Itsellä vajaa 24 kokeesta, ei taida aueta paikka. :p


      • rajatalas

        Viime vuonna tais olla 29 kokeessa ja 55,75 yhteispisteissä. Voihan olla, että pisterajat laskee jonkin verran, mutta ei ehkä noin rajusti..?


    • mattimyöhäinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe