Metsäpalveluyritykset surkeita työnantajia

Oskari-Oskari

Niinsanotut metsäpalveluyritykset ovat valtakunnan surkeimpia työnantajia. Todellisuudessa eivät ole mitään oikeita yrityksiä, vaan järjestelmä jossa työntekijä ryöstetään. Työlainsäädännöstä ja työehtosopimuksesta nämä heppelit eivät ole kuulleetkaan. Kun työntekijä alkaa kyselemään saamattomien palkkojen perään, niin saa vastaukseksi: " Ei kuule tässä ole varaa maksaa mitään pekkasia ja lomapalkkoja, saatikka kilometrikorvauksia" . " Ei täällä mettäs sellaisia oo ikänä maksettu" . No kun liiton miehet kirjottavat laskun niin sitten kirotaan työntekijä alimpaan helvettiin että kun " tuhosit mun yrityksen".

Onko tosiaankin niin, että kun isot firmat kilpailuttavat metsänhoitotyön hinnat kannattamattomalle tasolle, niin se oikeuttaisi pikkufirman nilkin varastamaan työntekijänsä palkat ? Kysynpähän vaan, että minkälaista yrittämistä tämä on ja kehtaavatko isot urakanantajafirmat tunnustaa että minkälaisia vastuuttomia lurjuksia heidän urakointiketjuissaan pesii ?
Tyytymättömän työntekijän kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä ammattiliittoon ja metsänhoitotöissä se on Puuliitto.

23

1518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tilhillä

      Näin on !

    • kortistoon_heti

      Avaus asiaa. Menee kuitenkin myös niin päin, että yrittäjänkin kannalta ala on hanurista. Raivaussahailu ei vaan maassamme kannata sen paremmin palkkatyönä kuin yrityspohjaltakaan. Omassa metsässä toki kannattaa raivata. Mutta ei juuri missään tilanteessa palkollisena jos vain jotain muuta työtä on tarjolla. Ei mene kuin 10 vuotta niin Suomen metsien raivailusta vastaavat 80% ulkomaalaiset/ siirtotyöläiset. Käy samoin kuin kaupallisessa marjanpoiminnassa.

    • Onsepirua

      Kaiken huippuna mettäkeskukset käynnistäneet taas yhden turhan yrittäjyysprojektin että saatas lisää noita surkeita orjapiiskureita mettiin. Isojen virmojen herrat nauraa partoihisa. Onpa tuossa taas veronmaksajien rahoilla mukava pyörittää turhaa rojektiasa. Rahaa tullee herroille mettäkeskukseen että ranteita pakottaa.
      Piiskurityönantajat sitte narraa kaikki ilman ammattitaitoa olevat töihisä. Palkasta on tietystikkin turha puhua. Muutaman armon roposen nuo kelvottomat antaavat mutta turha puhua mistään työehtosopimuksen tasosta.
      Tosiasia on että mettät jää hoitamata muutaman vuojen kuluttua. Sitte on Sipilän, Stubbin ja Soinin maailma valmis.

    • Työmie1960

      Ota ammattimetsuri töihin. Miks sekaantuisit kaikenmaailman työjobbareihin.

    • Kokemustenkautta

      No jokos nämä orjavärväystoimistot on alkaneet keräämään ryysyläisten joukkoa koolle ? Kahleet ja kuokka talon puolesta. Haukut saa lähtijäisiks.

    • Sampsat

      Eivät juurikaan MOL:issa kysele työntekijöitä, koska pelkäävät että ammattiliitto ja viranomaiset pääsevät jäljille. On se touhua kun pitää varjoaankin pelätä.

    • M.palveluyrittäjä

      Totta. Rehellinen Suomi yrittäjä ja kotimaisilla miehillä.Melkein mahdoton yhtälö. Jos työhullu yrittäjä, omaa pääomaa jolla elelee ja huipputyömiehet niin yritys pyörii. Säälittää nämä uudet metsuriyrittäjät haaveineen. Yksi kunnon talvi ja näkkileipää järsii koko perhe.

    • Sahanjatke

      Luotettavalta taholta kuulin että useampia euroja tunnille on näillä palkka parhaimmillaan.

    • Yrittäjästihl

      Luotettavaa tietoo myös...
      Sopimusmetsuriyrittäjä hukkuu sopimuksen kuseen.

    • Yrittäjäsahaa

      Lopetin homman Ikaallisen seudulla. Sopimus entisen isännän ystävän kanssa maksoi perheen ja talon.

    • Abulahisisi

      Metsälehdessä oli. Pakolaiset tekee hyvää jälkee raivaussahalla. Nyt hoitorästit
      lähtee vähenee.

    • YrityksenRenki

      On varmaan monenlaista yrittäjää ja jos sellainen yrittäjä on joka palkkaa työntekijöitä niin että heille ei kuitenkaan ole varaa maksaa asianmukaisia korvauksia ei tällaisen yrittäjän pitäisi silloin palkata ketään. Eli yrityksen johto on silloin täysin lapsen kengissä. Itse olen metsäpalvelu yrityksessä renkinä missä homma toimii. Kaikki menee tessin mukaan ja palkkakin on riittävä. Kyllä muakin yritettiin alkuun kusettaa ja työnantaja yritti pimittää kaikesta. Oli laitettava kova kovaa vastaan ja viimeistään kerran liiton miehen yhteydenotto työnantajalle selvitti että mun kanssa ei kannata pelleillä. Sen jälkeen on homma toiminu. Toisinsanoen jos tuollaisia ongelmia on työnantajan kanssa on työntekijä silloin lapanen. Jos et pidä puoliasi niin varmasti vievät joka sentin minkä voivat huomaamatta. Oli se aikanaan helppoa olla täytyy myöntää isossa metsäfirmassa jossa työnjohto erikseen ilmoitti että merkkaa tarkkaan kaikki tunnit kilometrit yms kun taas yrittäjä pyrkii olemaan "huomaamatta" tai "oho unohtamaan" Jos et silloin pidä puoliasi niin tappiolle jäät. Meillä homma toimii. Niin työnantaja, asiakkaat kuin työntekijätkin ovat tyytyväisiä. Kaikki on rehellistä ja tarvittavat korvaukset maksetaan mukisematta.

    • Kekkino

      Errrrittäin harvinaista, että maksavat TES:in mukaan. Tosiasia on, että lähes poikkeuksetta huijarteita. Noille mettäpalveluvirmojen pyörittäjäsontiaisille on jostakin tullut sellainen käsitys että kun ryhtyy yrittäjäks, niin työntekijältä saa varastaa leivänkin suusta.
      Kuuntelin jokin aika sitten asiaa tuntevaa luottamusmiestä ja hän kerto että ammattiliitto on jatkuvassa kahnauksessa mettäpalveluvirmojen kans. Lakimiehillä moni asia setvittävänä. Kannattaa kysellä töitä jostain muulta alalta.

      • PitäkääPuolenne

        Jokainen yrittäjä joka palkkaa työmiehen tai naisen tietää että kuuluvat suurimmalta osin liittoon. Selvistä asioista riiteleminen palkanmaksun yhteydessä on täysin yrittäjän ongelma. Yrittäjä olisi voinut jo työhaastattelussa sanoa että ei maksa mitään tessin mukaan saati välitä muistakaan sopimuksista. Jos ongelmia niin liitto ottaa yhteyttä työnantajaan. Pitäkää nyt hitto puolenne. Varmasti jos annatte jossakin asiassa periksi nyhdetään sinulta heti seuraavassakin mutkassa lisää. Olen ollut kahdessakin metsäpalvelu yrityksessä ja mitään ongelmia ei ole ollut. Osaan toki vaatiakin enkä anna senttiäkään periksi vaan joka euron lasken tarkkaan että saan sen minkä kuuluukin.


    • piannurin

      Metsäalan pientyönantajilla on lähes poikkeuksetta sellainen käsitys, että kun ryhtyy yrittäjäksi niin saa ryöstää työntekijän putipuhtaaksi eikä siitä aiheudu mitään seuraamuksia. Tuo käsitys on täysin väärä. Siinä menee eukon reisimetsät ja anopin kalsaritkin laskuja maksellessa. Ja hyvä niin. Loppuu joutava kusetus.
      Pitäisi ymmärtää, että kun on tehnyt huonot sopimukset niin se ei anna oikeutta laiminlyödä omia velvoitteitaan.

    • Jukkissssss

      Kekera- rahat loppuu !!! Nyt mettäpalveluyrittäjät voi painua talviunille. Voivat heräillä talviunilta ensi kevääksi hyvin levänneinä. Sitten voivat olla töissä taas pari viikkoa ja uusille unille.
      Kiittäkööt tilanteestaan omaa tyhmyyttään ! Mitä alkoivat "yrittämään" . Täysijärkinen olisi ymmärtänyt olla alkamatta tuollaiselle alalle "yrittäjäksi" ( orjaksi ) .

    • OjalanLaskuopia

      Orjajoukko tää on kurjaa ja lisäksi tyhmää porukkaa !

    • Taime

      Asiaa tämä ketju. Tottakai työmiehelle palkka pitäs maksaa mutta kun eivät aiokaan maksaa. Liitonmihelle nyt on laitettava viestiä.

    • Metsäduunari

      Tässä taasen yksi surkimusfirma. Mitkä firmat ovat urakanantajia ?
      Jos joku on ollu tällä töissä, tai kuullu kuka on ollu niin yhteyttä puuliittoon jos / kun saamattomia palkkoja.

      Tiedote Puuliiton sivuilta:

      Puuliitto on asettanut Helsinkiin rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Oy:n ja Turkuun rekisteröidyn metsäpalveluyritys Sareton Yhtiöt Oy:n saartoon 1.7.2016 alkaen.

      Saarron perusteena ovat metsäalan työehtosopimuksen rikkomusepäilyt yrityksissä sekä yritysten työntekijöiden saamatta jääneet palkkasaatavat.

      Saarto päätetään, kun saartoon asetettujen yritysten työntekijöiden työsuhteita koskevat epäselvyydet ja palkkasaatavat on saatu ratkaistua Puuliittoa tyydyttävällä tavalla.

      Puuliitto ryhtyy asiassa myös molempien Suomessa käytössä olevien metsäsertifiointijärjestelmien, PEFC:n ja FSC:n, mukaisiin toimenpiteisiin, koska kyseessä on vakava poikkeama järjestelmien sosiaalisista kriteereistä. Päävastuullisia ovat Sareton Oy:n ja Sareton Yhtiöt Oy:n lisäksi niiden sertifiointiin sitoutuneet urakanantajat.

      Työvoimaviranomaisten puolueettomuusvelvollisuus määrää, että TE-toimisto ei saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työnhakijoita saarronalaiseen työpaikkaan. Työnhakijalla on oikeus kieltäytyä saarron alaisesta työstä etujaan menettämättä.

    • Rehti601

      Miksi kukaan perustaa tuollaisia firmoja? Ei tuossa mitään järkeä. Ei voi pärjätä rehellisin keinoin.

    • Älkääsnyt

      Mitä ihmettä täällä kirjoitellaan. Kyllä metsäpalvelulla rajhaa tekee ja työntekijät saavat palkkansa ihan kuten kuuluu. Joka alalla riittää näitä rutisijoita

    • toivotonala

      Ha, ha oot joko kuuro, sokea, tyhmä tai yks noista mettähuijareista. Mehtänhoito ala on tuhoon tuomittu ahneitten huijariyrittäjien temmellyskenttä. kasvakoon umppirisukkoa kaikki metät. Menkää nuoret muualle oikeisiin töihin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1362
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1160
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    Aihe