Myrskyn silmässä

Myrskymies

Hämeenlinnan poliittisella kentällä myrskyää nyt siheen malliin, ettei varmasti vuosikymmeniin. Kahden suurimman puolueen valta-akselia ja yksinvaltaa ei ole kyseenalaistettu miesmuistiin. Kaksikon toiminta on alkanut vuosi vuodelta muistuttaa enemmän diktatuuria kuin demokratiaa. Valta on niinsanotusti pöhöttänyt ja päätöksiä on totuttu tekemään tiskin alta ja muutenkin kyseenalaisin keinoin.

Kun aina viime vuosiin asti on päätökset voitu tehdä kenenkään niitä kyseenalaistamatta, on tultu ylimielisiksi ja huolimattomiksi. Veronmaksajien rahoja on viskelty vähän sinne, eikä virheistä ole juurikaan piitattu, saati opittu. Elinkeinoelämä on kyllä kiitellyt, mutta työpaikkoja ei näillä satsauksilla ole luotu. Palveluihin ei sitten raha olekaan enää riittänyt, ja näistä vain jäävuorenhuippuna homekoulut.

Tyytymättömyys kuntalaisten keskuudessa on alkanut viime vuosina nostaa päätään ja tähän saumaan iski Pro Hämeenlinna, joka jo viime vaaleissa kaappasi ison siivun kahden suuren äänistä. Kaksikko ei Pron äänistä ole kuitenkaan piitannut ja on jatkanut päätöksentekoa samaan malliin, ikäänkuin Pro:ta äänestäneitä kuntalaisia ei olisi olemassakaan. Pron edustajat ovat yrittäneet kuitenkin lunastaa lupauksensa äänestäjilleen, ja tästä on syntynyt hirvittävä myrsky, joka ei nyt laannu ihan lähivuosina ainakaan . Oikeutta tullaan käymään monella rintamalla, eikä se Hämeenlinnan kilpeä ainakaan kirkasta. Valtakunnan mediassakin Hämeenlinna mainitaan tuon tuosta, eikä koskaan kovin mairittelevassa muodossa.

Nyt olisi viisainta miettiä kuntalaisten edun kannalta asioita ja siirtää kaikki johtavat poliitikot syrjään tulevien oikeudenkäyntien ajaksi, koska on päivänselvää että riidat ovat nyt siirtyneet henkilökohtaiselle tasolle.

53

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ToimintatavatRemonttiin

      Tekstissäsi on mielestäni hyvin kiteytetty tapahtumat ja tausta siihen, kuinka tilanne on päässyt kärjistymään. Entisenä kokoomuslaisena ja ihan kohtuullisena veronmaksajana olen vahvasti sitä mieltä, että vanha meininki ei saa jatkua eli pienen kok-sd ydinryhmän häikäilemätön ja kaupunkilaisten mielipiteistä välinpitämätön valtapolitiikka on muututtava. Valtapuolueiden on ryhdyttävä kuuntelemaan herkällä korvalla kaupunkilaisten suuren enemmistön tahtoa ja haluamia valintoja, koska vasta silloin voidaan edes puhua jotensakin normaalista demokraattisesta toiminnasta.
      Mielestäni kuvasit hyvin myös kaupungin varojen käyttöä eli hankerahoja on viskelty sinne tänne, mutta todella laihoin tuloksin.

      Kaupungin poliittiseen johtoon on kiipinyt henkilöitä, joilla ei ole TODELLISUUDESSA minkäänlaista halua kuulla kenenkään sisäpiirin ulkopuolella olevan MIELIPITEITÄ JA KEHITYSEHDOTUKSIA. He kuuntelevat vain todella suppean poliittisen sisäpiirin mielipiteitä, jotka on linkitetty lisäksi vahvasti paikalliseen elinkeinoelämään ja HPK:n toimintaan.
      Lukioiden pakkoyhdistäminen ja pakkosiirto kaupungin sivulla olevaan Myllymäkeen, HAMKin vanhoihin tiloihin, oli todellisten pohjanoteeraus, joka kuvastaa erinomaisesti kykyä ja halua olla kuuntelematta kaupunkilaisten suurta enemmistöä. Samanaikaisesti rahaa haaskataan useita miljoonia Kantolan vähänkäytettyyn ja kauniisti sanottuna tapahtumattomaan puistoon. Asioiden ja rahan (velaksi)käytön tärkeysjärjestys ei ole minkäänlaisessa kohtuullisessa balanssissa tässä kaupungissa.

      • UlostettuKokoomuslainen

        Entisenä kokoomuslaisena, heh heh. Moi vaan Pulu, kuulostat katkeralta pyrkyriltä aina vaan. Mihin puolueeseen seuraavaksi, kun nykyinen vajoaa takaisin marginaaliin, Väyrysen uuteen porukkaan?


      • thtrhththr

        sartsa peesaa nappi auki.


    • Olisi hyvää johtajuutta, jos toisten mielipiteitä ja kehitysehdotuksia haluttaisiin kuunnella.

    • niinmakaatkuinpetaat

      Seuraavissa kuntavaaleissa puhaltaa täysin uudet tuulet ja moni nykyisistä ryvettyneistä valtuutetuista tulevat todellakin yllättymään pienestä äänimäärästään.

      • seuraa.johannesta

        Herää vain kysymys ketkä ovat sitten heidän seuraajat? Se mitä ei vieläkään oikein ymmärretä on se, että pääpuolueiden muutamat kellokkaat saa kaiken materiaalin ja tuen sekä jopa salaperäiset avustajat paikkakunnalle pääpuolueiden rahoittajilta.

        Siis Johannes on täkäläisistä se, joka on parhaiten perillä systeemeistä ja kouluttaa ja vahvistaa issua ja saria plus muita. Johannes tietää kaikki taustalla vaikuttavat mielipuoliset systeemit, jotka ruokkii issun ja sarin itseluottamusta - niille on kerrottu, että ne "eivät voi hävitä" kun vain toteuttavat tätä systeemiä.

        Puolueet siis toteuttaa mustan porvarin New World Oder -systeemeitä myös Hämtownissa. Niillä on kaikki samat systeemit käytössään. Sen saattaa tuntea luissa ja ytimissä.

        Todellinen puolue - The Puolue - vaikuttaa näiden pääpuolueiden ja ammattiyhdistysten sisällä. Todennäköisesti niille on kerrottu, että parin vuoden kuluessa on joka tapauksessa jonkinlainen sota päällä myös näillä nurkilla, joten perseily ei tässä vaiheessa enää heidän mielestään haittaa mitään.

        Sotaa varten tarvitaan rahaa, joten se on jälleen Johannes kun tietää "jälleenrakennuspankissaan" mitä oikein tulee seuraavaksi tapahtumaan.

        Seuraa rahnaa - Follow the mony.


    • ef5554

      Liian paljon omia etuja liian pienellä porukalla valvottavinaan, siinä ei kuntalaisen etu paina mitään.

    • Eiuefa

      Myrsky helpottaa heti kun koko kaupunginhallitus vaihtuu. Vauhtia.

      • jopppejajlkanen

        Kohtahan on taas vaalit, itsehä me olemme heidät valinneet. Pulinat pois !"


    • uskalletaanko

      Menee lapsi pesuveden mukana, jos koko hallitus vaihdetaan. Eikä se tilannetta rauhoita, jos vanhoilla tavoilla jatketaan.

      Parempi laittaa KAIKKI päätösten valmistelutyö, kokoukset ja niiden keskustelu avoimeksi ja annetaan kaupunkilaisten itse nähdä ja kuulla ilman välikäsiä, miten asioita hoidetaan ja kuka toimii mitenkin.

    • hgm

      Ei muu auta kun kaupunginhallitus vaihtoon sitä me kaupunkilaiset toivomme.SE on meillä oikeus!

      • LopullisestiPois

        Viekää pahimmat poliisivankilaan. Sehän on paikka, jssa tutkintavangit ihan ilman mitään syytä kuolevat.


      • Liissukkalainen

        Kyllähän itse olemme päättäjämme valinneet. Turha valittaa !!!
        Vaalithan on taas tulollaan.


    • miinavaara

      Koko kaupunginhallitus vaihtoon. Samoin Linnan Kehityksen hallitus.

    • Siivooja

      Nyt on järkevää keskustelua ja poliittisen pelin synkät juuret Kok/dem-jalustaan paikkakunnalla on avattu......juuri tuossa vuosikymmenien takaa nousseiden perinteiden vuoksi ollaan nyt tässä tilanteessa.

      Erittäin hyviä mielipiteitä ja syvällistä tekstiä, tuossa on juuri kiteytettynä, toivottavasti viestiketju pysyy siistinä !

      • kansalainenJK

        Samaa mieltä. Kaup.hallitukseen uudet ihmiset jA heti.


    • Täsäsesittenon

      Raparperi demujen johtoon. Hänellä on puhtaat paperit. DerkkuTarja rivijäseneksi.
      Kokkareilla onkin aikamoinen ongelma saada sopivaa johtoa, Suomalaisella ja Rautiolla ovat puserot paskottuneet, T.Vekka on lessujen poikottilistalla koska Lopella on kuulemma sopivan liukas viiva, tulipa myös muutama koulukuljetus reisienvälisenä hankintana.

      • Parempia

        Perzukeilla ei ole vaikeuksia sillä Karin ja Lulun tilalle tulee väkisin parempia ei-riiteliöitä.


      • KähmijätKuriin
        Parempia kirjoitti:

        Perzukeilla ei ole vaikeuksia sillä Karin ja Lulun tilalle tulee väkisin parempia ei-riiteliöitä.

        Niin varmaan sinä toivoisit mutta taas MINÄ TOIVOISIN että heillä olisi voimaa ja tahtotilaa edelleenkin murtaa tätä Hämeenlinna-akselin "Hyväveli"-verkkoa ja kammeta Sekoomus/Demulilinjan koaliitiota avoimmuuden linjoille.


    • YksiOnnistuminenJooko

      Tärkeimpinä asioina Hämeenlinnan päättäjillä ennen seuraavia kunnallisvaaleja olisi onnistua edes jossain asiassa hyvin. Täydellisiä vihkoon vetoja on ollut viime aikoina aivan liikaa, vaikka onnistuessaan edes jossain niin tosiasiahan on, että tällä hetkellä meillä on päättäjinä Hämeenlinnan historian surkeimmat henkilöt!

      • Arvokas.pukukin

        Valitettavasti siltä vaikuttaa.


    • vihdoinkin

      Ei ole surkeimmat, vaan ongelmia on alettu nostaa esiin, paiseita puhkomaan. Siitä nämä myrskyt.

      • Kannatan

        Kannatusta. Uudet ihmiset paiseita puhkoon. Riitely riittää.


    • sdc445

      Nm. "YksiOnnistuminenJooko" on oikeassa. Juurikaan missään ei ole onnistuttu toivotulla tavalla. Massamuutto on nyt Hämeenlinnasta arkipäivää, ja matkailukin sakkaa. Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat riehuvat raivona kun joku uskaltaa kyseenalaistaa heidän suuret visionsa, vaikka mikään ei toimi, ja kunnan rakennuskanta homehtuu pystyyn.

    • kyllätämätästävielä

      Paikalliseen politiikkaan täytyisi saada talouden asiantuntijoita mukaan. Realistista riskien ja resurssien arviointia. Tavoitteissa selkeänä kuntalaisten tämän hetken tarpeet

      • 5436708

        Talouden tuntemus on todellakin etu kun koko kaupunginhallitus menee uusiksi.


    • LähesKaikkiVelkarahalla

      Mutta onneksi meillä on todella tarpeelliset parkkitalot, toimimaton Tapahtumapuisto, asiakkaita ja kauppiaita suorastaan imevä kauppakeskus Goodman, lähes valmis Euroopan suurin Autokauppa, hyvää voittoa osakkaille takova Silver Line, voittoa tekevä Verkatehdas, homevapaat koulut miellyttävine opiskeluympäristöineen, toimiva Käräjäoikeus sekä erittäin aloitekykyinen ja suurta kunnioitusta nauttiva Kaupungin Hallitus ja valtuusto.....nyt loppui jo muste tietsikasta...jatkakaa muut listaa jos jaksatte!

      • Konsulenttitalous

        Suosittu liikekeskusta turistijoukkioineen sekä edullinen toimiva joukkoliikenne.


      • zxyhrf

        Kukahan ja miten näitä hankkeita esittelee päättäjille. Höynäytettyjen joukossa lienee myös muutama virkamies. Koulunpenkille koko konkkaronkka opiskelemaan taloudenhoitoa ja arkirealismia.


      • HMLssaSuperosaamista

        Onhan meillä HMLssa myös Sarin vahva visio erittäin tarpeellisesta maamerkki-pilvenpiirtäjähotellista, meillä on myös kok-sd:n siunaama korruption salliva yhtiöjärjestys kaupungin omistamissa yhtiöissä, apukoulutasoisia toimitusjohtajia valittu kaupungin yhtiöihin, haave suurkaupungin kaltaisesta ydinkeskustasta, Engelinrannan suunnitelma ilman ostavia asiakkaita, konsulttien laskutuskeitaana toimiminen, Vanajanlinnan vapaamatkustajaliikemiesten sponssaus etc. etc., lista on siis lähes loppumaton


    • lissukkaliina

      PULINAT POIS !!!!!!!
      Demokratia eli kansanvalta on kansanvaltaan perustuva valtiojärjestys tai hallitusmuoto. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa.

    • muutostuulet

      Siksi juuri on äänestettävä toisin. Eli äänestäkäämme kyvykkäitä, taloustaidon omaavia, järki-ihmisiä jotka osaavat laittaa kaupunkilaisten edun ja tarpeet etusijalle.

      • kokkariMuori

        Siksihän me juuri äänestämmekin kokoomuslaisia, vastedeskin.


      • KokoomusPapukaijaSari
        kokkariMuori kirjoitti:

        Siksihän me juuri äänestämmekin kokoomuslaisia, vastedeskin.

        Sari kotirouva onkin todellinen talousekspertti. Nainen puhuu kokoomuslehmät pyörryksiin höpöhöpölöpö-hattarapuheillaan ja taas ne äänestävät Sarin valtuustoon. Sari on kova puhumaan, mutta puheiden faktasisältö on puhdas nolla. Nainen on muiden puheita ja ajatuksia kopioiva papukaija, ei mitään sen enempää.


      • Niinkatkeraa

        Päivää Lulu.


    • muutostulee

      Puolue on ihan sama minulle. Tämä nykyinen malli ei vain toimi. Eikä varmaan ole toiminut aikaisemminkaan meidän veronmaksajien eduksi. On äänestettävä yksilöä joka ei kuulu nykyisiin johtotehtäviin.

    • AsfalttiKuluu

      Aino ja Janne ovat kaupungin suurin matkailuvaltti. Eikös Aulangolle pitäisi rakentaa parkkitalo tai ainakin pysäköintimittarit? Muutenhan turistit eivät jätä kaupunkiin killinkiäkään? Ilmaista pysäköintiä ei ole, emmekä voi ottaa takkiin siitä, että tänne tullaan Hattulasta saakka ilmaiseksi pysäköimään.

      • ikävä.kumpaakin

        Ovat joutsenten taivaassa, nämä matkailuvaltit. Ja oli kunnon kiirastuli ennen sitä.


    • pistehölmöilyille

      Emme voi kuin katsoa eteenpäin. Tehdyistä hälmöyksistä maksaa veronmaksajat. Eiköhän olla tultu politiikassa siihen pisteeseen missä äänestäjät ottavat kantaa. Kaupunkilaiset eivät ole sumutettavissa vaikka paikallinen lehdistö sitä yrittää.

    • takahuoneessa.tapahtuu

      Jos voin yrittää kiteyttää asiaa niin nyt Sari, Kiemunki ja Ritva väittää saaneensa äänestäjiltä mandaatin. Mutta ei he ole äänestäjiltä edes kysyneet saako he tehdä sitä mitä he todellisuudessa tekevät. Se mitä he tekevät on eri kuin mistä vaali- tai puolueohjelmissa on kerrottu ja äänestetty.

      Nimihahmot ovat ohutta pintakerrosta, jonka alla ja taustalla vaikuttaa nimihahmojen suosiolla ratsastava mafian kaltainen brutaali entiteetti. On etuhuone yleisölle ja julkisuudelle ja sitten on henkilökunnan takahuone. Ovessa on kyltti 'vain henkilökunnalle'.

      Se mitä takahuoneessa tapahtuu on muuta kuin mille äänestäjät ovat etuhuoneessa antaneet mandaatin tässä kaupungissa tai tässä maassa.

      • Liikaaaaa

        Mees Lulu päiväunille.


      • etiikkaa

        Kukaan Lulu täällä ole!
        Helppo uskoa tuollaiseen takahuonepeliin. Demarit minua ihmetyttää. Miten he sallivat niin moraalittoman toiminnan. Lehtikirjoitus toisen elatusrahoista oli törkeää. Kuinka lehti päästi sen läpi. Oma toimittaja käyttää työpaikkaansa poliittisiin tarkoituksiinsa. Miten muut demarit tämän sallivat?


      • sosdemliikepuhtaaksi

        Paikallisen sosiaalidemokraattisen liikkeen maine on mennyt alaspäin sitä enemmän, mitä enemmän Kiemunki on saanut olla äänessä. Kaikki Hämeenlinnan kunnolliset demarit, liittykää yhteen!


    • HyvääPuhetta

      "TAHAHUONEESSATAPAHTUU" sanoi suoraan sen, mitä olen mietiskellyt. Julkisuudessa kompastelevien Sarin, Iisakin, Karin ja Lulun taustalla on hiljaisten miesten/naisten porukka, joka välttää julkisuuden mutta tekee todelliset päätökset.
      Nämä henkiöt hoksaa helposti, kun katsoo kuka on tärkeillänpaikoilla, mutta julkisuudessa hiljaa.
      Nämä rällaiset ovat antaneet Hämeemlinnan vajota nykyiseen alennustilaan.
      Millä ihmeen konstilla täältä noustaan, kun aikakin Suomessa on vähän huono.

    • ypkå

      Valta on niin koukuttavaa. Luulot omasta tärkeydestä ja toisten huonoudesta harhauttaa pois demokratiasta. Ainoa keino nousya Hämeenlinnan häpeästä on vaihtaa johtavat vaikuttajat. He eivät vie kaupunkilaisten etua eteenpäin demokratian keinoin.

      • maksaa.itsensä

        Kannattaisi testauttaa, karsia sosiopaatit ja narsistit pois. Firmoja on, tuottava sijoitus.


    • Lastu_lainehilla

      Periaatteessa on kysymys tästä:
      Me kantahämäläiset vastaan muut.

    • Larzan

      Mistähän se Ikkalakin sai puh.numerot sinne Sambiaan ,kun pystyi lähettämään sinne sen tekstiviestin(tietovuoto) Olisi ollut helpompi lähettää kys. tekstiviesti vaikka Ypäjän lehteen. Mistä nämä muut kaup.hallituksen jäsenet tiesi, että Sambialaisessa verkko lehdessä on juttua SunnyCar Centteristä. Ja ketä tämä asia Sambiassa kiinnosti ? Outoa peliä....

      • Tarzan-

        Mistä ylipäänsä tiedät noin edes tapahtuneenkaan?
        Ettei vaan olisi demujen kasvojenkohotuspeliä koko juttu muiden kustannuksella.
        Yksi mahdollisuus tämäkin !


    • Tarzan-

      Mistä ylipäänsä tiedät noin edes tapahtuneenkaan?

      Ettei vaan olisi perxuikkien kasvojenkohotuspeliä koko juttu muiden kustannuksella.

      Yksi mahdollisuus tämäkin !

    • Jane--

      Mistä ylipäänsä tiedät noin edes tapahtuneenkaan?

      Ettei vaan olisi KIERONGIN kasvojenkohotuspeliä koko juttu muiden kustannuksella.

      Kieronki on juuri tollanen kaksinaamanen kieroilija.

      Yksi mahdollisuus tämäkin !

    • ExPisnismiesMarkku

      Iisakki on varmaan saanut vinkin Sambialaisesta lehdestä yhtiötoveriltaan, Markku Huijari Ritaluomalta. Markku on tunnetusti "kova kielimies", ei ole käynyt edes peruskoulutusta loppuun, vaan on "katujen kasvatti". Se on tosin helppo havaita miehen olemuksesta ja puheista.
      Englantia Ritaluoma ei osaa pätkääkään ja sen vuoksi sillä on se nuori nainen Floridassa mukana, ihan oikeasti ainoastaan tulkkina Markulle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1769
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1721
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1538
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1436
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe