Kilvoittelu on sairaan raskasta!

mimmi2016

Olen 29 vuotias nainen. Minulla on akateeminen loppututkinto olen siis maisteri ja asun pääkaupunkiseudulla, enempää en paljasta :)

Olen "lapsuuden uskossa" ollut koko ikäni. Minulla menee muuten hyvin mutta kilvoittelu on tullut näin vanhemmiten tosi raskaaksi. Onkohan opetus "seurapuheet" menneet pikkasen tiukempaan suuntaan, eli lakia saarnataan enempi. Ja sitten toisten uskovaisten paine että pitää elää tietyn sapluunan mukaan, muuten katsotaan pitkään, juoruillaan ja eristetään?


Tarkoitan kilvoittelulla sitä miten meidän opetetaan täällä ajassa elämään. Opetetaan opetetaan. Minulle tulee joka päivä ajatuksin, sanoin ja töin syntiä. Jo yhtyminen työpaikan kahvituvassa irstaaseen vitsiin nauramalla saa minulle tosi huonon olon, tiedän joutuneeni sellaiseen syntiin jos kuolen niin en pääse taivaaseen. AHDISTAA. Seuroissa opetetaan jos hyväksyy maailman menon niin on vikapää siihen syntiin.

Jos haluaisi elää jotenkin helpommin niin pitäs olla omassa mökissä yksin vailla ihmiskontakteja jotta pysyisi uskomassa edes jotenki!

Miksi ihmiselle annetaan ristiä niin paljon. Pitää töissäkin olla vähän sellainen huomaamaton :)

25

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TulemuksenOdottaja

      Pohdin monesti samaa. 2. Pietarinkirjeessä 2.luku

      6 Ja hän poltti poroksi Sodoman ja Gomorran kaupungit ja tuomitsi ne häviöön, asettaen ne varoitukseksi niille, jotka vastedes jumalattomasti elävät.
      7 Kuitenkin hän pelasti hurskaan Lootin, jota rietasten vaellus irstaudessa vaivasi;
      8 sillä asuessaan heidän keskuudessansa tuo hurskas mies kiusaantui hurskaassa sielussaan joka päivä heidän pahain tekojensa tähden, joita hänen täytyi nähdä ja kuulla.
      9 Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta, mutta tuomion päivään säilyttää rangaistuksen alaisina väärät,


      Lootkin kärsi koska oli hurskas ja halusi elää Jumalan tahdon jälkeen, mutta Jumala piti hänestäkin huolen.

      Kyllä tämä nykymeno kauhistuttaa.

      Kannattaa vältellä mahdollisuuksien mukaan hankalia tilanteita ja osoittaa kohteliaasti että ei ole mukana jumalattomassa menossa.

      Voimia ja Siunausta Sinulle !

      Jeesus tulee kohta noutamaan omansa. Ajanmerkit ovat liki täyttyneet.

    • pitkäänuskossa

      Sinun uskonyhteisössä on paljon sellaista, jota ei voi pitää Jumalan ja Raamatun vaatimuksena. Olen ollut uskossa yli 40 vuotta ja minulle usko on ollut aina se kantava pääoma. Ei ole Jumalan mielen mukaista nauraa ja yhtyä pilkalliseen ja synnilliseen vitsailuun.
      En halua loukata sinua, mutta kuunnellessa teikäläisten kilvoittelua ja opetusta, niin tulee ymmärrys, että kyllä siinä on hyvin paljon sitä inhimillisen perinnön lastia. On vain totuttu ja opittu mieltämään, että tietyt asiat pitää mennä ja olla niin, mutta monissa asioissa saattaa olla sitten vastaavasti puutteita.
      Kun katselen omaa herätysliikettäni vuosikymmeniä taaksepäin, niin aikoinaan on ollut paljon ahdistavaa lakihenkistä käytäntöä, joka perustuu vain ihmissääntöihin. Aikoinaan naisilla piti olla tietty kampaus, hyväksyttiin vain tietyn tyylin musiikki, jopa jotkin instrumentit olivat syntiä.
      Vapauteen Kristus meidät vapauttaa - ei ihmisorjuuteen ja laen alle.
      Jospa alat nyt yksin rukoilla, lukea Jumalan sanaa. Pyydä että Jeesus Kristus ohjaa sinut aitoon jumalanlapsen iloon ja elämään.
      Uskalla kyseenalaistaa liikkeen ihmissäännöt. Pohdi rukoillen ja rehellisesti. Jospa elät ikeen alla, josta Jumala tahtoisi sinut vapauttaa.
      En missään nimessä tarkoita etteikö herätysliikkeessäsi olisi aitoja uskonkilvoittelijoita. Kyllä niitä on, mutta on myös toisissakin kristillisissä piireissä. Jospa rohkenet tutustua ja vierailla myös muissa kristillisissä seurakunnissa.

    • Kaikenmaailman_luuserit

      YHTYKÄÄ!
      Joo. Kilvoittelu on varmasti raskasta ja jopa turhaa teille teologian maistereille. Kirjallisuutta opiskelleista luusereista saatte vertaistukea.

    • onhansekumiettiijaettä

      Ajattelet liian monimutkasesti. Mie sanon siulle; sie käytä sitä mualaisjärkii!!

    • Puhujaveli.Hki

      ""yhtyminen työpaikan kahvituvassa""

      Tuo nyt on niillä rajoilla. Mutta en pitäisi sitä syntinä meille vanhoillislestadiolaisille.

      • Kunhan ei ehkäisyä käytä.


    • Näin221133

      Kokouksissa pitäisi olla Pyhän Hengen vaikutus ja kun rukoilee niin jos on uudestisyntynyt niin Pyhä Henki auttaa ja vahvistaa. Tässä linkissä vaikuttaa Pyhä Henki ja antaa voimaa elää voitollisesti tässä lopunajassa. http://www.kolumbus.fi/pentti.toikkanen/

    • lissukkavl

      Mikä lie feikki-aloitus taas ??? Tällä saitilla ei oikein voi ottaa mitään todesta. Näin se vaan on. Tää on jotenkin niin sairas palsta, ettei mitään oikeaa asiaa voi täällä vakavasti pohtia. Feikkaajia on sivu täynnä!

      • Joko15

        Sinähän se pöhkö akka olet. Joko olet synnyttänyt 15 lasta?


      • lissukkavl

        Siellä heti ensimmäinen huoh.... Jus tätä.


    • ggggg123

      Tikapuita pitkin ei taivaaseen pääse, kilvoittelu on ihan jotain muuta kuin opetetaan. Hyvillä teoilla ei taivaaseen pääse, eikä pahoilla teoilla helvettiin pääse. Usko Jeesuksen syntien sovitukseen vie iankaikkiseen elämään. Uskomattomuus iankaikkiseen eroon Jumalasta, kysymys ei ole teoista vaan uskosta myös kilvoittelussa kysymys on uskon kilvoittelusta, Jumala hoitaa pyhityksemme älkäämme itse ruvetko olemaan pyhiä.

    • Yksi tie pois tuosta epätietoisesta elämän asenteestasi, on tunnustaa totuus.
      Ensinnäkään maisteri ei ole akateeminen loppututkinto, vaan ylempi loppututkinto. Totuudessa kannattaa pysyä myös tälläisissä asioissa, vaikka oppisi on ollut aivan muuta.
      Toinen on se, että etsi Jeesus.
      Jeesus ei lahkoille, Hän on kaikkien lahkojen yläpuolella ja Hän on tie tulevaan Jumalan Valtakuntaan, kun aika on valmis.
      SRK;n syntikäsitys on pakanallinen, pääsääntöisesti heidän itsensä keksimä, jossa otetaan kiristysotetta Vanhan Liiton puolelta ja Jeesus on heille täysin outo, kuten Pyhä Henkikin.
      Jeesus löytyy kyllä, mutta ei lahkoista, Hän elää Henkensä kanssa tunnustautuvissa seurakunnissa, muuta sinne.
      Kes.

      • lissukkavl

        Luuleeko kesitas, että tuo sun oma "oppi" on se oikea ??? Sulla ei taida olla osoitetta Jeesuksen luo, joten apua sulta ei hädässä oleva saa.


      • lissukkavl kirjoitti:

        Luuleeko kesitas, että tuo sun oma "oppi" on se oikea ??? Sulla ei taida olla osoitetta Jeesuksen luo, joten apua sulta ei hädässä oleva saa.

        Kysymys oli oppiarvosta, loppututkinnon jälkeen vain väitös ja hattu päähän.

        Minulla ei ole omaa oppia, mutta Jeesus sanoo; Joh. 14:6

        Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Mikä on Sinun tiesi?

        Kes.


      • tyttelivl
        Kesitas kirjoitti:

        Kysymys oli oppiarvosta, loppututkinnon jälkeen vain väitös ja hattu päähän.

        Minulla ei ole omaa oppia, mutta Jeesus sanoo; Joh. 14:6

        Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Mikä on Sinun tiesi?

        Kes.

        Neuvo nyt synnin hätään joutuneelle, miten pääsee taakoistaan vapaaksi. ??? Konkreettisesti, mitä hänen tulisi tehdä, minne mennä, yms... tällaisia miettii ihminen, jolla synnit painavat omalla tunnolla. Mikä on neuvosi?


      • pysyaisoissa
        Kesitas kirjoitti:

        Kysymys oli oppiarvosta, loppututkinnon jälkeen vain väitös ja hattu päähän.

        Minulla ei ole omaa oppia, mutta Jeesus sanoo; Joh. 14:6

        Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

        Mikä on Sinun tiesi?

        Kes.

        Sekatyömiehen kannattais olla sekaantumatta akateemisiin asioihin. Jatka hieromista.


      • pysyaisoissa kirjoitti:

        Sekatyömiehen kannattais olla sekaantumatta akateemisiin asioihin. Jatka hieromista.

        Olen samaa mieltä, sekatyömiehenä et juuri ole valmis neuvomaan.


    • Tosi terveeltä tuntuvat nämä teidän jumalharhaisten elämät!

    • Jeesus haukkuisi pahanpäiväisesti ne, jotka laittavat lähimmäisen kannettavaksi sellaisia taakkoja joita eivät itsekään kanna. Fariseukset olivat sellaisia ja Jeesus kutsui heitä kyykäärmeitten sikiöiksi.

    • mietelmiä_tästä

      Aloittaja kirjoitti: "Jos haluaisi elää jotenkin helpommin niin pitäs olla omassa mökissä yksin vailla ihmiskontakteja jotta pysyisi uskomassa edes jotenki!"
      Suuren kaupungin kiireinen elämänmeno on uuvuttavaa, vaikka nuorena onkin energiaa selvitä työelämässä ja muussakin arjessa. Täytyy myöntää, että tietty vetäytyminen pienempiin ympyröihin ja verkkaisempaan elämään lähellä eläkeikää on tuonut tiettyä levollisuutta olemiseen verrattuna aikaan, jolloin olin itsekin kovasti pyrkimässä eteenpäin elämässä suurkaupunkiympäristössä: terveys ja ikä ovat pakottaneet hidastamaan vauhtia. Kaikkeen ei tarvitsekaan ehtiä. Siinä on tiettyä luopumista ja kohtuullisuuden valitsemista ja siihen tyytymistä. Ehkäpä näin oppii iloitsemaan pienistä asioista ja saattaa olla paremmin sovussa itsensä kanssa. Antakoon Jumala voimia aloittajalle.

    • rohkaiskaa_mielenne

      Tuo kun mainitsit, että tunnet syyllisyyttä, jos osallistut sopimattomaan leikinlaskuun nauramalla on oikeastaan hyvä merkki siitä, että omatuntosi on vielä herkkä. Jos on epäonnistunut, niin rukoilee Jumalalta anteeksiantoa Jeesuksen kautta ja pyytää voimaa, että voisi onnistua paremmin.
      Tämä tilanne on aidolle kristitylle tuttu ja vähän ihmettelee, ettei tähän useinkaan kerrota todellista syytä. Siis miksi maailma on niin vaikea paikka niille, jotka haluaisivat rakastaa taivaallista Isää. Raamattu sanoo, että koko maailma on paholaisen vallassa. Tilanne syntyi Eedenin kapinassa, jossa enkeli josta tuli Saatana, halusi ihmisten palvovan häntä Jumalan sijasta. Hän sai puolelleen ensimmäisen ihmisparin ja heidän jälkeläistensä eli meidän kaikkien eteen tuli ratkaisu, haluanko rakastaa ja totella Jumalaa hallitsijana ennemmin kuin Saatanaa ja hänen hallintoaan. Jobin kirja valottaa heti alkuluvuissaan tätä kiistaa, ja tuo ilmi Saatanan väitteen, etteivät ihmiset todellisuudessa rakasta Jumalaa ja hän voi saada heidät kaikki hylkäämään Jumalan normit ja seuraamaan itseään riippumattomuuden tiellä. Hän on onnistunutkin tässä erittäin hyvin, koska hän on tämän maailman jumala ja Raamatun kertomuksista voi nähdä, että vain harvat yksilöt ovat todistaneet uskonsa ja tottelevaisuutensa Jumalalle. On selvää, että Saatana käyttää hallinnassaan olevaa maailmaa kaikin keinoin saadakseen ihmiset rikkomaan Jumalan käskyjä ja sen henki on Jumalaa vastustava. Erityisesti hän vihaa niitä, jotka asennoituvat Jeesuksen esimerkin mukaisesti Jumalan puolelle. He todistavat elämällään, että Jumala on kaiken rakkauden arvoinen ja kaiken hyvän lähde. Vaikeudet tässä maailmassa aiheuttavat Saatana ja myös perimämme oma epätäydellisyys ja heikkoudet. Masennus on yksi tehokas keino, jota vastustaja käyttää saadakseen uskovat etääntymään Jumalasta ja tulemaan houkutelluksi maailmaan.
      Jumalalle tuottaa suurta iloa, kun hän näkee yksilöiden tekevän viisaan valinnan ja etsivän häntä vaikeuksista huolimatta ja hän tukee heitä. Hän on antanut Poikansa Jeesuksen lunastusuhrin niiden puolesta, jotka uskovat häneen ja kestävät uskollisina joko kuolemaan tai tämän maailman loppuun saakka. Sillä tämä maailma häviää hyvin pian ja hän mielellään antaa ikuisen elämän niille, jotka rakastavat häntä Saatanan ja hänen katoavan maailmansa sijasta. He todistavat, että Jumala on rakkaus ja arvollinen saamaan kunnian ja ainoan palvonnan Luojana ja rakkaudellisena huolenpitäjänä. He iloiten rukoilevat, "Isä meidän joka olet taivaassa, pyhitetty olkoon sinun nimesi, tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa."

    • S---A

      Paholainen kyllä houkutuksineen voi joskus tehdä etenemisen hitaaksi. Mutta tässä joitain aseita:
      - Hyvä ja innostava rukousyhteys sisarten ja veljien kanssa. Kun Jumala oikein selkeästi vaikuttaa jossain rukoushetkessä, niin siitä saa virtaa useammaksi päiväksi.
      - Parin päivän paasto yhdistettynä Raamatun lukemiseen ja rukoukseen. Oma kokemukseni on, että paaston aikana Jumala puhuu usein aivan erityisellä tavalla.
      - Hyvät kristilliset kirjat Jumalan miesten elämästä. On innostavaa lukea, millaisia ihmeitä Jumala edelleenkin tekee palvelijoidensa kautta.
      - Hyvä Jumalaa ylistävä musiikki, jossa voi itsekin yhtyä Jumalan ylistämiseen.

      Akateeminen Pirkanmaalta

    • lampaan

      "Olen 29 vuotias nainen. Minulla on akateeminen loppututkinto olen siis maisteri ja asun pääkaupunkiseudulla, enempää en paljasta :)"
      -
      Minulla on DI tutkinto. Olen siis oikea akateeminen.
      Taitaa tämä vl mehiläispesä entisestään kilvoittelun myötäkin tummia pilviä
      näköpiirissä tasaisesti levittää.
      Ei ole SRK julkisuudessa, saati mediassa.
      Ymmärtäneistä syistä.

    • Virkistys_tapahtuma

      Tietysti voi myös kerätä farisealaisia ja juutalaisia pankkiireja kokoon ja lyödä korttia ja vaihtaa rahaa herran temppelissä. Mutta kannattaa varoakun jeesus tulee paikalle. Se saattaa ganjapäissään kaadella teidän päydät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe