Kannattaako lukkopultit?

kannattaneeko-enää

Kannattaako nykyään pistää lukkopultteja, ellei ole mitkän superkalliit erikoisvanteet kyseessä? Itselle on parhaimpaan varustelutasoon vakiona kuuluvat 19" vanteet, ei edes mitkään listalta lisähintaan ruksitut, mutta kiinnostaako sellaisetkaan enää varkaita? Vai onko nuo automerkkien omat vanteet koskaan kiinnostanut, vai onko pitänyt ennenkin olla jotain erikoista alla, että on aamulla löytynyt auto pölkkyjen päältä?

Olen lueskellut, että lukkopulteista ja niiden särkyvistä avaimista jne. on enemmän ongelmia vai auton omistajalle itselleen.

4

1670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkaostaa

      No jos rumat ja rupiset, niin ei kannata uhrata lukko muteriin manii!

    • apjoosSanoViisasmies

      Lukkopultit vaativat huolellisuutta, eikä niitä saa kiristää yli suositetun momentin. Paljon riippuu tuurista ja paikoista joissa autoaan seisottaa kuinka varkaat iskevät.

    • Turhaapaskaa

      Ei kannata. Nimenomaan enemmän haittaa niistä on itselleen. Varkaat saa kyllä lukkopultitkin auki käden käänteessä, jos vanteet todella halutaan viedä.

    • lukkokiinnikkeistä

      Kyllähän nuo lukkopultit tai lukkomutterit ovat kannattava ostos. Mutta on syytä ottaa huomioon että niitä ei saa kiristää yli suositetun momentin, lisäksi usein erityisesti lukkopultin tai lukkomutterin kiristys pitää tehdä momenttiavaimella. Pulttipyssyä/mutteriväännintä ei saa käyttääkoska näillä kiristää liikaa todella helposti, lisäksi pulttipyssyn aikaan saama tärinä aiheuttaa lisäkulumista lukkopulteille tai lukkomuttereille. Ainakin osa noista lukkopulteista tai lukkomuttereista ja näiden mukana tulleet erikoisavaimet on usein jonkinverran kuluvia osia joten ne (lukkomutteri tai lukkopultti mukana tullut erikoisavain) kannattaa vaihtaa uusiin aina muutaman vuoden välein, muuten voi joskus tapahtua niin suuri kuluminen ettei lukkopulttia tai lukkomutteria ei saa enää auki ilman murtamista mistä voi tulla riski esimerkiksi pyörän/vanteen pulttien ja vanteen vahingoittumisesta. Kuluminen on näillä yleensä pikkuisen nopeampaa kuin perus pulteilla ja muttereilla, perus rengasavaimen hylsyllä.

      Pelkästään 1kpl lukkomutteri per rengas/vanne riittää hyvin estämään perus ihmistä varastamassa vannetta ja rengasta. Ammattivarkaalle tosin taitaa olla vain hidaste.

      Valitettavasti monet ihmiset ovat niin tyhmiä että he helposti itse hukkaavat lukkomutterin tai lukkopultin avaimen vaikka omistavatkin itse autonsa. Tästä seuraa ongelmia sekä auton omistajalle että renkaan vaihtajalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe