Nosferatu (1922) komedia?

nytnaurattaa

Vaikka tämä on kauhuelokuvien yksi klassikko niin eikö tämä ole komedia :D tuo ns. vamppyyri saa lähinnä aikaiseksi vain naurua ja muistuttaa lähinnä jotain mt- ongelmaista hyypiötä ja näyttää pikemminkin joltain rotalta. Sitten tuon miehen pelkoreaktio on liioiteltua koska tuollaista vamppyyria ei kukaan oikeasti pelkäisi vaan lähinnä saattaisi kuolla nauruun kun sitä olemusta ja ulkomuotoa katsoo.

https://www.youtube.com/watch?v=rcyzubFvBsA

6

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3rwerewr3

      Ota huomioon että elokuva on tehty vuonna 1922 ja maailma ja etenkin elokuvamaailma oli tuohon aikaan pikkasen erilainen kuin nykyisin. Elokuvatehosteet olivat tuohon aikaan vuonna 1922 hieman eri tasoa kuin nykyisin. Ei ollut vielä digitekniikkaa tai vastaavaa. Upea klassikko jota harva (aloituksen kaltainen penska) osaa arvostaa.

    • zappp

      Heh, jos tuon näköinen hahmo hiippailisi vastaan jonkun nurkan takaa pimeästä, kun olet yksin liikkeellä, niin kyllä takuulla ottaisit jalat allesi. Television ja valkokankaan kautta on nähty vaikka minkälaisia olentoja, jotka kilpailevat keskenään hurjimmalla olemuksella, ja kotona niitä on turvallista arvostella ja naureskella sohvalla löhöten. Mutta jos sattuisi elävässä elämässä kohtaamaan itse vaikka tuollaisen Nosferatun hahmon, niin kyllä tuollaista ulkonäköä enemmän säikähtäisi kuin jäisi vain naureskelemaan sille. Tuollaisia olemuksia kun ei oikeassa elämässä ole juuri kukaan tottunut näkemään.

    • kumpbaaliherhhi

      Ota huomioon nulikka, että leffa on ajalta jolloin ihmiset juoksi elokuvista karkuun kun valkokankaalla ajoi juna kohti...

    • Crawling_Chaos

      Tuon ikäiset kauhuelokuvat nyt tuppaavat vanhenemaan aika huonosti. Onhan kyseessä luonnollisesti merkittävä palanen elokuvateollisuuden historiaa ja Dracula-myyttiä osaltaan kehittänyt tulkinta, mutta totta kyllä, etten itsekään osaa tänä päivänä ottaa Nosferatua kauhuelokuvana kauhean vakavasti. Ei se tahattomassa koomisuudessaan vedä ihan Manaajalle vertoja, (ja kyllä, tiedän suututtavani joka kerta jonkun, kun kommentoin Manaajaa tällä tavalla) mutten voi väittää elokuvan herättäneen autenttista pelkoa tai jännittyneisyyttä minussa oikeasti missään vaiheessa.
      Toki tälläkin elokuvalla on puolustajansa, ensisijaisesti elokuvan fanit, jotka katsovat sitä nostalgialasien läpi, mikä ei kai sinällään ole sen huonompi tapa arvioida elokuvaa, koska onhan se kiistatta aikansa kuva ja milleniaalina minun on varmasti koko lailla mahdotonta ymmärtää millaisen vaikutuksen se aikoinaan katsojiinsa teki. Sitten ovat tietenkin vielä ne menneessä muuten vaan roikkuvat besserwisser-katsojat, joiden mielestä mikä tahansa tarpeeksi vanha on automaattisesti parempaa, kuin mikään mitä elokuvateollisuuden piirissä on valmistettu viimeisen kolmenkymmenen vuoden sisällä.

    • Moovie

      Totta.
      Aikahan oli tuolloin hyvinkin erilainen muutenkin, joten tuo leffa on varmasti ollut silloin äärimmäisen pelottava.
      En nyt itse oikein jaksa lämmetä ko leffalle, mutta tosiaan tärkeä pala leffahistoriaa genressään ja tosiaan, aikanaan ollut pelkoa herättävä leffa. Ja elokuvateollisuushan nyt kuitenkin oli vielä tuolloin aika uusikin juttu, ekat leffat tehtiin vasta 1800-luvun lopulla.
      Otetaan vertailukohteeksi mm. "kauhumusiikki". Biisit "I put a spell on you" oli kuulemma aikanaan pelottava biisi pelottavan videon kanssa, nykyään ei kyllä hetkauta ainakaan millään pelkoefektillä. Hyvä biisi muuten kyllä, lähinnä biisin esittäjän vuoksi.

      • zappp

        Nykyään kaikki on jo nähty. Aikoinaan Phantom of the Operan kohtaus, jossa tämän Lon Chaneyn näyttelemän hahmon kasvot paljastuivat oli niin järkyttävä, että teattereissa ihmisiä pyörtyi. Sittemmin elokuvista on tullut hurjempia, kun aina vaan hurjempia elokuvia nähneelle kansalle on pitänyt antaa säväreitä. Jossain vaiheessa kumminkin tullaan siihen pisteeseen, ettei mitään uutta enää pystytä tarjoamaan, ja ruvetaan kierrättämään vanhoja ideoita uusilla puitteilla.

        Aikoinaan Halloween oli todella kova juttu, ja onhan se klassikko, mutta pennut tänä päivänä, jotka haluavat nähdä sen kaiken hehkutuksen jälkeen, varmasti pettyvät. Se, mitä Halloween teki aikoinaan ensimmäisten joukossa, on tänä päivänä kopioitu lukemattomia kertoja raaemmin. Tämä slasher-genre raaistui jo heti 80-luvulla mm. Friday the 13th -elokuvien myötä, ja pennut tottuivat veren ja suolenpätkien määrään. Juontahan näissä ei ollut nimeksikään, kunhan kerättiin porukka kasaan ja lahdattiin mitä kekseliäimmillä tavoilla ja verisesti, tietenkin. Kauhukin oli vain nopeata säikyttelyä. Halloween on kumminkin kauhuelokuvana kaikin puolin parempi, vaikka veretön onkin. Ongelmana on vain se, että hyviä kauhuelokuvia on vaikeampi tehdä kuin saman kaavan mukaan eteneviä tusinasäikyttelyjä, joissa vain teurastustapoihin panostetaan.

        Sittemmin 80-luvun slasher -buumin jälkeen on kauhuelokuvissa nähty juonentynkääkin, mutta verisyys ja mahdollisimman brutaalit tappokohtaukset jäivät. Moni elokuva kumminkin tekee vain uudestaan sen, mikä tehtiin jo kauan sitten. Nyt vain mässäillään uuden aikakauden verisillä efekteillä. Tämä ei kumminkaan itsessään tee elokuvasta parempaa. Oikeastaan ainoa asia, mikä on muuttunut, on se, että Halloweenin kaltaiset vanhemmat elokuvat tuntuvat nykyefektien takia nössöiltä, vaikka juonellisesti eroa ei olisikaan.

        Enpä nyt sanoisi, että kauhuelokuvat olisi kokenut mitään mullistavaa viime vuosikymmenten aikana pelkkien parantuneiden efektiensä vuoksi. Lopultahan näissä elokuvissa säväyttävintä on se, mitä et näe. Tai ainakin pitäisi olla, mutta moni elokuva sortuu piinaavan tunnelman sijasta säikyttelyyn.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2814
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      522
      2645
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1845
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1777
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1106
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1082
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      55
      1077
    Aihe