Kapeaperäinen moottorilla ajeluun

EhdotuksiaKiitos

Mikä perinteinen soutuvene olisi parhaiten moottorila ajeluun soveltuva? Oikeastaan mieluiten haluaisin perinteisen avofiskarin, mutta eipä niitä enää kukaan taida valmistaa kuin puisena ja näiden hinta nousee liian kalliiksi. Eli iso, korkealaitainen savolaismallinen olisi mielenkiinnon kohteena? Isoin Päijänne ainakin näyttää aika sopivalta, mutta haluaisin alle 5,5 metriä pitkän, jotta siitä vene ei tulisi tulevan veneveron piiriin.

25

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehtovaihto
      • SavolaistenMetkuja

        Nuo trimmitasot tekevät veneestä kuin veneestä sekä vaarallisia, että naurettavan näköisiä. En pitäisi trimmitason saamista minään etuna. Päin vastoin. Miksi kukaan ostaisi trimmitasollista kapeaperäistä venettä, kun tasaperäisiäkin on saatavilla?


      • ehtovaihto
        SavolaistenMetkuja kirjoitti:

        Nuo trimmitasot tekevät veneestä kuin veneestä sekä vaarallisia, että naurettavan näköisiä. En pitäisi trimmitason saamista minään etuna. Päin vastoin. Miksi kukaan ostaisi trimmitasollista kapeaperäistä venettä, kun tasaperäisiäkin on saatavilla?

        Lisävarustehan se onkin, jota ei ole pakko käyttää. Soutuveneestä ei saa hyvää moottorivenettä, eikä päinvastoin. Saattaahan trimmitasosta olla jotain iloa, jos joutuu joskus tekemään pidempiä siirtymiä. Omaa kokemusta ei moisesta häriläästä ole.


      • Noronen
        SavolaistenMetkuja kirjoitti:

        Nuo trimmitasot tekevät veneestä kuin veneestä sekä vaarallisia, että naurettavan näköisiä. En pitäisi trimmitason saamista minään etuna. Päin vastoin. Miksi kukaan ostaisi trimmitasollista kapeaperäistä venettä, kun tasaperäisiäkin on saatavilla?

        Kerrohan mikä tasaperäinen vene on hyvä uppoumavene? Tasaperäiset veneet on suunniteltu liukunopeuksiin. Hiljaa ajettaessa muodostaa vain peräaaltoa ja mutkittelee. Myös kulutus on kova uppoumavauhdeilla.

        Trimmitasolla varustettu hyvän mallinen soutuvene on ihan toimiva ja kulkee pienellä ja kevyellä moottorilla taloudellisesti.


    • Kerttutäti

      Ei mikään. Opettele soutamaan.

    • Näinmeillätehtiin

      No suoraan jos sanon niin paras ja suuntavakain soutsikka on suippoperään, ja siinä taas perä menee niin pitkälle että moottori tulee turhan taakse. Sen takia suippoperään ei voi laittaa mitään kakskytkiloista vaan aivan kääpiöpieni perätuuppain. No, sitten taas tasaperä on tunnoton painolle ja kestää isomman koneen mutta pysyy huonosti suunnassa.

      Ehdotankin että sen täydellisen veneen sijasta hankit käytetyn soutuveneen tai esim kanootin ja käytetyn tasaperä moottoriveneen.

      • etuperä

        Kanoottiinkin voi laittaa perämoottorin. Sähkövatkain on hiljaisena mukavin ja riittää mainiosti kanootin tuuppimiseen.


    • ffffisk

      PErinteisiä avofiskareita saa edullisesti käytettynä, hyväkuntoisiakin.

    • Yammu-setä

      Miksi ihmeessä ostaa savolaismallinen leskentekijä jos tarkoitus on ajella moottorilla? Moottorilla ajeluun ainoa toimiva vaihtoehto on tasaperäinen vene. Savolaismallinen on tarkoitettu soutamiseen, mutta vaarallisen kiikkerä siinäkin tapauksessa.

      • Eipäyleistetä

        Se perän muoto ei yksin kyllä vaikuta siihen kiikkeryyteen. Siihen vaikuttaa rungon leveys ja rungon muoto keskellä. Savolaismallinenkin voi olla vakaa ja tasaperäinen kiikkerä.


      • Yammu-setä
        Eipäyleistetä kirjoitti:

        Se perän muoto ei yksin kyllä vaikuta siihen kiikkeryyteen. Siihen vaikuttaa rungon leveys ja rungon muoto keskellä. Savolaismallinenkin voi olla vakaa ja tasaperäinen kiikkerä.

        Siinä on kaksi vaihtoehtoa: Jos vene on vakaa, se on raskassoutuinen ja jos sen kevytsoutuinen, se on kiikkerä.


    • Erävetelys

      Veto 5 on enempi moottorivene, kulkee 6hv:llä 20km/h. Soutu on hankalaa kun on korkeat laidat , tuuli ottaa niihin. Veto5 on aika hepponen rakenteeltaan, mulla 2kesää ollut käytössä ja eikölie kohta entinen.
      Kaisla 525 on turvallinen ja iso paatti. Korvaa kyllä pienen fiskarin, kulkee 6hv:llä 15-17km7h. Kestää kelin kun kelin, tällä lähtee vesille(turvallisesti) vielä kun buster mangnumit jää maihin. Kovaan käyttöön tehty lotja, huono soutaa. Mulla on kelirikkoveneenä ollut 10 vuotta.
      Nämä nyky soutuveneet on aivan yhtä turvallisia kuin joku Targa 44, osaavissa käsissä.
      Ykskuorinen on parempi. Nyt esim.Suvi 495/kuomulla, tarjous.

      • EiHyvä

        Sais olla vieläkin korkeammat laidat, niin voisi ajatella myös merelle.


    • Mottorpaat

      Onko tarjolla isohkoja (n. 5 - 5,5 m) uppoumarunkoisia avoveneitä, ettei tartti soutuveneitä katsella? Rönnqvistin hommaisin moottorpaatiksi.

    • KallavedenMauri
    • löytyyhän

      Itsellä Saimaalle suunniteltu kapea soutuvene hieman levennetyllä perällä. Toimii nätisti kevyellä lyhytrikisellä koneella (kokeiltu kutoseen asti, ei kynnä) ja on helppo soudettava. Materiaalina vaneri. Parempaa yleisvenettä en osaa kuvitella.

    • PuSe

      Tuohon kysymykseen vastaus: Veto5. Siinä on pohjan muoto peräosassa tasaisempi kuin muissa ja se kulkee hyvin moottorilla. Leveähköksi muotoiltu perä ja Iso takatuhto ja erillinen moottorikaivo plussaa. Lisäevä parantaa vielä toimivuutta. Laidat ovat korkeahkot soutuveneeksi. Työn laatu tosi hyvä.

      Päijänin kaksi pienintä ovat huonoja ajaa moottorilla. Perä tahtoo painua alas ja kulkuasento huono. Lisäksi niiden takatuhdot on pieniä. Niissä ei ole moottorikaivoa ja moottorin etuosa on tuhdon päällä. Takapenkillä ei mahdu istumaan. Soutamiseen ok, tosin huonoja pitämään suuntansa. Työn laatu hyvä.
      Matalammat laidat kuin Veto5:ssa. Eivät niin sivutuuliherkkiä mutta laita on aika matala aallokkoon. Päijän 575 on hyvä ajaa moottorilla mutta taitaa mennä kysyjälle liian pitkäksi. Päijänin sisäosa sinapinvärisenä ei rasita silmää aurinkoisella kelillä kuten Veto5:n valkoinen tahtoo tehdä. Korhosella tuossa parannettavaa.

      Rönkky on hyvä ajaa moottorilla mutta soutamiseen niistä ei ole. Itsellä ollu pari Rönkkyä (15 ja 16) ja yksi Veto5. Rönkky kulkee kokoonsa nähden pienellä moottorilla hyvin. Kaverin Päijän on myös tuttu. Rönkyissä vanhemmissa huonompi työn laatu kuin nykyisissä pro-sarjan veneissä. Vanhoissa 15 ja 16 -malleissa sisäkuoreen ei oltu integroitu takatuhdon säilytystilaa vaan se tehtiin erillisenä ja liimattiin lasikuituliimalla (valmistajan nimitys Sikaflexin tyyppiselle aineelle) sisäkuoreen kiinni ja jälki ei niin siisti eikä kestävä kuin isommissa Rönkyissä.

    • kaikkinen

      Älkää uskoko näitä kehukirjoittajia , ne on valmistajia tai jälleenmyyjiä.
      On tullut otettua muutamaan kirjoittajaan yhteys.
      Tuli isoja pettymyksiä.

      • HannesViimala

        Kummalle tuli pettymys?


    • PuSe

      Jos tarkoitat minua niin en ole kumpaakaan. Eläkeläisenä on aikaa tätäkin foorumia seurata, mutta uskon että ne jotka on vielä työelämässä käyttää aikansa paremmin... On vaan vuosikymmenten aikana tullut kokeiltua ja omistettuakin aika monta venettä ja kokemuksia niistä on karttunut.

    • Kylhänse

      Kylhän se veto5 on moottorivene. Tasanen pussipohja. Tosi huono soutaa.

    • nuurdikki

      Jos puhutaan aidosti suippoperäisestä soutuveneestä mitä ei ole pilattu millään kantotasoilla niin paras on sellainen jonka nopeus jää alle 3 solmun, nimittäin kaikki alkaa nostamaan kokkaa ylöspäin tuon nopeuden jälkeen ja nopeus ei enään hirveästi kasva. Tässä siis puhutaan suotuveneestä ja pituus on näinollen noin 5m luokkaa. Periaatteessa kun moottori on tarpeeksi pieni ja kevyt on mikä tahansa hyvä soutuvene toimiva myös moottoriveneenä. Jos puhuttaan isommiste tehoista esim 5hv tai yli on taas paras soutuvene moottoriveneeksi sellainen jossa ei ole suippoa perää. Puhuit kalastajamallisesta veneestä, nehän ei varsinaisesti ole soutuveneitä vaikka kyllä niitä johonkin maailmanaikaan on soudettukin tuulen ollessa ei suotuisa. Jotenkin tulee mieleen että kannattaisi tutustua sellaiseen kuin Simppu, muitakin vastaavia on ollut. Kyseessä on "uustuotanto" kalastajavene lasikuidusta, aika perus ja ei vaadi keskimoottoria vaan tehty perämoottoriasennukselle.

      • Pikkupaatti

        " Jotenkin tulee mieleen että kannattaisi tutustua sellaiseen kuin Simppu, muitakin vastaavia on ollut. Kyseessä on "uustuotanto" kalastajavene lasikuidusta, aika perus ja ei vaadi keskimoottoria vaan tehty perämoottoriasennukselle."

        Olisiko tietoa, mitä nämä muut Simpun kanssa vastaavat ovat? Simppu on mun käyttöön liian kolho, enkä myöskään tykkää sen moottorikaivosta, mutta kuitenkin edullista avouppista tekisi mieli.


      • nuurdikki

        Turun venenäyttelyssä on ollut muutama keskimoottorillinen aikojen saatossa esillä. Toinen oli valmistettu jossakin Turun lähistöllä ja siitä on ollut juttua joskus muutenkin, joku muu voi tietää, ehkä valmistus on jo lopetettu. Eestiläiset esitteli jonkain vuonna kovin innokkaasti pientä ja sympaattista, vähän krouvisti tehtyä, mutta linjakasta venettä. Olivat kovin joustavan oloisia vaatimusten suhteen, olisivat olleet valmiita jopa tekemään purjeversion. Valmistaja oli sellainen kuin Lindavart ja vene oli Linda 520. Tosiaan hyvin sympaattinen vene jopa siinä määrin että vähän krouvi työnjälki ei haitannut ainakaan itseäni.


    • PuSe

      Joo, tuo Linda 520 miellyttää minunkin silmääni perinteisellä muotoilullaan. Hintakin näyttää olevan varsin kohtuullinen kuten nuurdikki tuossa ylempänä totesi....(se siitä suomessa valmistettujen veneiden hinnoista)
      http://www.nettivene.com/moottorivene/muu-merkki/496323

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1666
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1295
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1158
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1146
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1055
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1041
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      957
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      834
    Aihe