Jatkuvasti voittoja

osallistuja

Jatkuvasti saan roskapostia jotka tulevat tunnettujen yritysten nimissä kuten Gigantti, Lidl, Apple, Tjäreborg jne. ja joissa yleensä kerrotaan, että olen voittanut sitä ja tätä ja pyydetään ositetta johon lähettää voittopalkinto tai monesti, että palkinto on melkein minun kunhan ensin vaan maksan euron tai jotain sinnepäin. Mutta lähettäjän kohdalla lukeekin sitten jotain outoa nimeä.

Onko edes lainmukaista lähetellä oikeiden yritysten nimillä viestejä? Sitten tulee sähköpostiin ilmoituksia, että postiin on lähetetty minulle milloin iPhone, tv . . jne mutta jotakin ovat silti vaille ennen kuin sen voi noutaa. Muuten hävittäisin heti kys. roskapostit, mutta koska yleensä osallistun kaikenlaisiin kilpailuihin niin pakko tarkistaa onko voittoa tullut, mutta oikeat viestit ja voitot saattaa hukkua juuri näiden huijausviestien sekaan. Harmittaa.

Kerran tuli ilmoitus, että olen voittanut miljoonan, mutta senkin lunastamiseen olisi pitänyt lähettää muistaakseni muutama euro tai antaa pankkitilitunnukset että sen saa.

14

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normaaliaspämmiä

      On.

    • Katovaan

      Sama täällä, huuhaa voitoilla yritetään saada avaamaan linkkejä jne. Paskaa kukkapaperiin käärittynä, en mene halpaan. Älä sinäkään, roskapostiksi vaan kaikki. Kyllä oikeat voitot voi noutaa liikkeestä eikä se maksa mitään.

    • osallistuja

      Nyt tulee myös sellaista roskapostia jossa ilmoiteaan, että voitto kuten iPhone tai smart tv on tullut postiin ja jos en hae sitä minulle tulee siitä kuluja jos se joudutaan lähettämään takas. Tällaisetkin viestit taitavat kuulua samaan roskapostisarjaan? Jos menen postiin ei siellä todennäköisesti mitään ole eihän noissa viesteissä edes mainita mitään postin lähetystunnusta tms numeroa jolla sen voisi edes hakea postista. Eikä niissä viesteissä ole edes nimeäni koska eivät sitä tiedä.

      • järkiköpuuttuu

        Tottakai ovat.. Pitäisi jo järkikin sanoa..


    • vanhahko_herra

      Tilasin Afterdawn'lta jonkin ohjelman. Saman tien alkoi tulla ilmaisia puhelimia ja tabletteja. Myös tuli ripsien pidennykseen sopivaa tarjousta. Eli osoite oli myyty toimivana osoitteena.

    • aikakyrpiintyny

      Onko jotain spammipalvelua, johon voisi lähettää roskapostittajien osoitteita? Ei muuten, mutta palvelu voisi lähettää kiitoskirjeitä takaisin 9 M liitteillä.

      • minua.ei.kuseteta

        Löysin tänään
        SUOMISPAM.FI
        josta tarkistin mustan listan, joka sanoi että GIFTABOUT.COM on blacklisted.
        Jos tarkistaa S24-postissa lähettäjän sähköpostiosoitteen, klikkaa kerran kirjekuoren oikealla puolella olevaa kirjainyhdistemää ("lähettäjä"), niin näkyy sähköposti, jossa on se @ merkki mukana. Tämän merkin jälkeen oleva nettisaitti, eli esimerkissäni "giftabout.com" on tärkeä osa sähköpostiosoitetta. Kokeilin laittaa sen suomispam.fi mustanlistan kyselyyn, ja sehän löytyi. Giftabout.com on mustalla listalla. Roskaposti paljastuu myös monien muiden tuntomerkkien avulla. Esim. Prisma ei taatusti lähetä sähköpostia 500€ lahjakorteista eikä mistään idioottimaisilta kuulostavilta nettisaiteilta, keksIn tähän yhden epäilyttävän (ei todellinen) SCREWYOURMONEY.COM.

        Joissain huijausviesteissä oli lopussa joku amerikkalaiselta nettiosoitteelta kuulostava firma. Tietenkin ihan outo, ei mene läpi suomalaisen normaalijärkisen tietokonekäyttäjän ajatuksissa. Näitä ei ole enää näkynyt. Usein viesteissä on linkki UNSUBSCRIBE, jota ei kannata todellakaan klikata. Roskapostin lähettäjä pystyy tällä varmistamaan, että sähköpostiosoitteesi on vielä käytössä ja joku, sinä siis, luet sitä.


    • suruapukkaa

      Olen lopettanut kaikenlaisiin kilpailuihin osallistumisen kuten aikaisemmin myös kaikenlaisiin hyväntekeväisyyskeräyksiin. Jos joskus rikastun voin viettää muutman kuukauden hyväntekeväisyysprojektissa paikanpäällä. Vastine on miljoonakertainen. Nimittäin ei järjestöjen keräämisistäkään enää mene kuin marginaalinen osuus ja silloin kun on iso katastrofi. Katastrofialueelle lähetetään sitten isoja höttöjä paketteja, jotta niistä saa ison massan kuvan uutisoitavaksi.

      Tarvittaisiin jotain vastatoimintaa tälle. Sekä oikean auttamisen kieroutumille että näille nyppimisjutuille netissä.

    • suodattajaraju

      Suodatin tuntuu purevan. Nyt on *buddymail* aggressiivinen. Suodattimen asetukseen myös "poista palvelimelta". Nämähän tukkivat palvelimen, ellei niitä lue.

      • Kickelberg

        Mikä posti sinulla on käytössä? En saanut ollenkaan toimimaan ehkä noin 2 vuotta sitten S24:n roskapostisuodattimen hämärämpää osaa, eli säännöllisiä lausekkeita. Tuossa pitäisi varmaan osata jo joku sopiva edistyneempi kurssi tietojenkäsittelytieteestä. Kukaan ei osannut antaa esim. konkreettista esimerkkiä säännöllisen lausekkeen käytöstä.

        Enää en ole SUOMI24.FI postin asetuksien kanssa rimpuilla, siis tämän selaimella käytettävän postin asetukset, roskapostisuodattimet jne.
        Netistä löytyi jotain tietoa säännöllisistä lausekkeista, mutta miten niitä annetaan roskapostin suodatukseen? Kun nyt voisi laittaa jonkin Boolen algebran tapaisen ehdon viestin aiheelle, lähettäjänimelle tai sisällölle. Nykyään lähettäjänimiä tulee usein aivan uusia, ne tekaistaan jonkinlaisten etu- ja sukunimilistojen avulla. Samoin sähköpostios. loppuosa saadaan laitettua vaikka miksi kummalliseksi.

        Nykyään roskaposti on varmasti suomalaisten lähettämää, koska karkeimpia kielioppivirheitä ei ole. Jos roskapostia lähetetään vaikka satoja tuhansia, niin aina siellä joku idiootti sp:n saaja lankeaa ansaan.


    • Aikaatuhlaava

      Näille ei voi vastata, vaikka pyytävät. Jos niille vastaa ettei halua postituksia, myyvät ne toimivan osoitteen sadalle paskapostittajalle. Milloin saamme maksullisen sähköpostin? Jokainen vastaanotettu viesti kilauttaisi tilille pienen summan. e-coinit kelpaisivat maksuksi lähetetyille. Normikansalaisen vuosikustannus vaikka tuhannesta viestistä voisi olla euron. Ei kaatuisi ainakaan vakaa talous siihen. Ja sitäpaitsi silloin voisi ilolla ottaa vastaan sontapostia.

    • suosielläveteläsiellä

      Tietoliikenne elää näistä. Sen takia liikennekapasiteettia vain nostetaan. Raha tulee liittymistä vaikka ne ovatkin kiinteähintaisia liikenteen määrästä riippumatta. Eli joka välitystien pätkä saa liksaa läpi siirretystä sontavirrasta.

      Mikä olisi tähän ratkaisu? Vaikea keksiä. Tavallaan me saamme nyt etua siitä, että blokkaamme ja suodatamme ja tuskailemme turhan saastan keskellä. Tietovirta olisi luultavasti huikeasti kalliimpaa ilman noita visvanlevittäjiä.

    • Rairairairairairai

      Ladatkaa ainakin Ghostery-ohjelma, estää hyvin seurantaohjelmat ja mainostuksen

    • Huuhaatakaikkiaan

      Kun noita ilmaisia puhelimia ja lahjakortteja jatkuvasti ,tarjotaan ,minulla ne menee suoraan roskapostiksi , mutta tuo roskaposti lähetykset vain laajenee ,ilmoitetaan että on rahaa jollakin ihme tilillä , sen kun vaan siirtätän ne omalle tililleni ,ihmettelen mitä nämä on ja onko noihin edellä mainittuihin tai vastaaviin tosiaan joku vastannut ,ja mitä niistä on seurannut ?
      Kysyn siksi että noita on jo tullut vuosia mm prisman ,Elisan ynm muiden tunnettujen yritysten nimissä ,jopa työ paikkoja tarjotaan ynm rikastumista .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe