Islamistisista maista tulleiden eläkeikä

niksimiksi

Koska islamistisissa maissa vuodessa on heidän ajanlaskunsa mukaan 354 päivää,hän suomeen tullessaan 30v ikäisenä on todellisuudessa 29vuotias ja 45v ikäisenä suomeen tullessaan 43,5 vuotias,minkä mukaan hän saa suomessa eläkkeensä,ja eikö ajokorttinsakkin saa aikaisemmin.

10

334

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa on käytössä gregoriaaninen kalenteri karkauspäivineen ja sitä sovelletaan myös eläkeikiin.

    • niksimiksi

      Tarkoititteko sitä että muuntokerrointa käyttäen 30vuotiaana maahan saapuneen henkilön ikä suomalaisten viranomaisten toimesta oikaistaan todelliseksi 29 vuodeksi,koska muutoinhan 65 vuotiaalle tarkoitettu eläke alkaisi 64 vuotiaana.

    • VuokkoM

      Eläkeikä 65 v. suomessa asuvalle pakolaiselle. Ei osaa suomen kieltä eikä koskaan työskennellyt suomessa ollessaan, huom! 15 vuotta Suomessa. Eläkepäätös 780 euroa kuussa ja päälle asumistuki, lääkkeet,kotivakuutus, ilmaiset uimahalliliput 3 kuukautta ja Hsl:n matkakortti 6 kuukautta. Suomen kansalaisuutta ei ole vielä, vaan maksatettu Suomen valtiolla asianajajan palkkioita summaa en tidä, mutta aika paljon kuitenkin.
      Joten aika kivasti menee ja makee stadin kämppä , iso ja melko uusi, pent-huoneisto. Kateellisena seuraan naapurin touhua.Odottelee Suomen kansalaisuutta jotta pääsee ja voi olla rauhassa kotimaassaan pitkiä aikoja ja täällä hoituu vuokrat ym. Eläkkeellä elää hulppeasti kotimaassaan.

    • NImimerkille Niksimiksi.; Suomessa henkilön ikä lasketaan ja määräytyy hänen syntymäpäivänsä ja gregoriaanisen kalenterin mukaan.

      • exvirkailija

        Entisenä virkamiehenä täytyy kommentoida tätä. Työssäni ihmisten tiedot haettiin tietokoneelta henkilötunnuksen perusteella. Henkilötunnukset ja muu perusdata tuli Väestörekisterikeskuksesta eli oli virallista ja varmasti samaa mitä eläkeyhtiöt käyttävät. Huomattavan usealla kehitysmaista tulleilla syntymäaika oli 0101xx eli tammikuun ensimmäinen, vuosi tietysti vaihteli. Kun kysyin asiasta, minulle kerrottiin että eivät usein tiedä omaa tarkkaa syntymäaikaansa jolloin käytetään tätä 0101xx-merkintää.

        Selkeä vähemmistö olivat nämä tapaukset kehitysmaista tulleidenkin keskuudessa enkä itse pidä tuota taloudellisena ongelmana. Mutta selvää on etteivät virallisissa tiedoissa olevat syntymäpäivät kaikkien ihmisten osalta pidä paikkaansa.


    • 19plus5

      Olisi toivottavaa, että tämä palsta pysyisi asiallisena työeläkeasioihin keskittyvänä ja jätettäisiin tuollainen provotyylinen kirjoittelu pois. Se sopii paremmin vaikka mvlehteen tai vastaaviin, joita kyllä riittää. Suomi24:stakin löytyy sopivampia palstoja

      • niksimiksi

        Tämä kysymyskö oli provokaatio,en näe sitä aivan niin.


      • Nosiksi

        Islamilaisen kalenterin mukaan nyt (gregoriaaninen kalenteri 1.3.2016) on 21.5.1437. Kun he nyt elävät tuota päivää/vuotta, niin he saavat vielä kauan odottaa Suomen eläkelakien syntyä, jos sinun mallisi mukaan mennään.


      • Mannes

        Miten ihmeessä tästä jotenkin saatiin rasistinen? Eikun ainiin, Suomessa ei saa puhua mistään mikä liittyy millään tavalla noihin tummempiin. Ei edes kauniisti. Suomalaiset mielensäpahoittajat pahoittaa mielensä heidän puolestaan, koska eivät itse näe syytä. Kysymys oli asiallinen ja normaali. Ovat nyt suvakit taas herkillä, miksi?


    • jotain-hyvääkin

      Huonosti käy noille sillä tuoltahan on tullut noita partalapsia paljonkin ja kun ovat saaneet statuksen, että ovat 17 vuotiaita vaikka olsivat 30v kuten on todistettavasti ollut niiin ei nuo pääse eläkkeelle kun oikeaan aikaan eli jos 17 vuotias onkin ollut 25 vuotta vaikka niin eläke häämäittää 78v vuotiaan. Se ikä mikä kirjataan pakolaiselle saadessa oikeuden jäädä tänne on se ikä ei sitä voi muuttaa enään sen jälkeen vaikka olsi 50 vuotias ja merkitty 17v:=)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe