Raisan katoaminen

semikätiedetään

"Raisan katoamista tutkitaan henkirikoksena.", kirjoitetaan minfossa.

Minua henk.koht. ärsyttää, jos termit eivät pysy kohdallaan, koska nekin saattavat sisältää jo itsessään viestejä ja vihjeitä. Eli ei näin - näin ei todella lukenut poliisin omalla sivullakaan - tässä aiheesta kirjoittaa Aamulehti:

"– Viimeinen vinkki on tullut vihjepuhelimen kautta tämän viikon tiistaina 22. helmikuuta, Tuominen kertoo.

Tapauksessa toivotaan edelleen ratkaisevaa vihjettä.

– Kaikki vihjeet kelpaavat. Kannattaa ilmoittaa kaikesta, jonka epäilee liittyvän tapaukseen. Vihjeen voi antaa myös nimettömänä, Tuominen rohkaisee.

Raisa Räisänen katosi 16. lokakuuta vuonna 1999. Poliisi tutkii asiaa tappona."

Sitten minfossa seuraavassa viestissä ihmetellään, että kuinkahan paljon poliisin on tiedettävä, jotta voi epäillä tapahtuneen henkirikoksen.

Minä kysyn, että miten paljon poliisin on tiedettävä, jos katoaminen muuttuu ASIAKSI ja henkirikos TAPOKSI?

Tässä esimerkki, että miten juttu jynnää paikallaan, kuten minfon ketjun yleensäkin, jos termit ja jutut eivät pysy kohdillaan.

19

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jvvccv

      Jhhhhh

    • hgggggg

      Hhhhggg

    • taustatietoa

      Eikö tämä ollutkaan täällä - laitetaan nyt esille, kun nämä turvapaikka- ja pakolaisasiat ovat niin päivän polttavia nyt. Niistä on sovittu jo Tampereella 1999.

      "Raisa Räisänen katosi EU-huippuistunnon jälkeen

      01.02. - 19:50

      Raisa Räisänen katosi vuonna 1999 Tampereen keskustassa.

      16-vuotias koripalloilijatyttö Raisa Räisänen katosi Tampereen keskustassa 16.10.1999 saman päivän iltana, kun Euroopan mahtimiehet olivat päättäneet Vapriikissa EU-erityishuippukokouksensa.

      EU:n yhteisestä pakolais- ja maahanmuuttopolitiikasta keskusteltiin ensimmäistä kertaa valtiomiestasolla.

      Tampereen huippuistunnon saavutuksiksi mainittiin muun muassa suunta kohti yhteistä turvapaikka-aluetta ja -järjestelmää.

      Kokouksessa lisättiin myös poliisiyhteistyöviraston Europolin tehtäviä etenkin rahanpesurikosten tutkinnassa.

      Kaupunkiin oli kokouksen takia tullut noin 3 000 ylimääräistä vierasta. Päämiehet aloittivat Eurooppa-neuvoston kolmannen työistunnon aamulla kello 9.30 Vapriikissa.

      Tampereen huippuistunnon saavutuksiksi mainittiin muun muassa suunta kohti yhteistä turvapaikka-aluetta ja -järjestelmää.

      Kello 12.30 pääministeri Paavo Lipponen ja EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi päättivät huippukokouksen yhteiseen tiedotustilaisuuteen. Vieraat kiisivät mustissa autoissaan Tampere-Pirkkalan lentokentälle kello 13:n jälkeen.

      Iranilainen Mahmoud Assiabi nälkälakkoili Tampereen poliisitalon edessä, koska hänen vaimonsa ei ollut vuoden odotuksen jälkeenkään saanut viisumia Suomeen."

      http://www.aamulehti.fi/teema/raisarais

      Ja oikein tuplana oli mainittu kokouksen saavutuksetkin.

      No, ei ollut EU-kokous, vaan EPP-puolueen kokous, joka hämäävästi käytti EU-huippukokousnimeä kokoustaessaan Eurooppa-neuvostoa (ei Euroopan Unionin neuvosto eikä Euroopan neuvosto).

      Koko systeemi sai aseman EU:ssa vasta Lissabonin sopimuksella 1.12.2009. Huomautettakoon vielä tämä tosi merkillinen juttu, koska sillä on iso merkitys tämän päivän tilanteeseen.

      Tämän EPP-puolueen systeemin (kokoustamiset juuri hetki ennen virallisia EU-kokouksia) kautta tehtiin yhden puolueen nimissä koko Euroopan Unionin päätökset vuotamalla ne sitten julkisuuteen kuin EU olisi päättänyt.

      Niinpä, heillä sitten Lissabonin sopimuksella oli lopulta koko valta. Katainen on heidän varapuheenjohtaja, Niinistö kunniapuheenjohtaja ja Stubb puolueen jäsen.

      Tämä nyt poliittisista taustoista.

    • kertookentietää

      Ja tähän nyt liittynee se, että poliisi itse kertoo tutkivansa "tapausta tappona", eikä katoamista henkirikoksesta. Eli tietoa on, mutta syylliset mitä ilmeisemmin on todella vaikea saada vastuuseen. Uutisessa mainittu Romano Prodi kärähti myöhemmin KGB-skandaalissa, olikin heidän agenttinsa EU-komissionjohtajana, ja vastaavasti Alexander Stubb oli hänen poliittinen neuvonantajansa EU:ssa.

      "According to Litvinenko, the FSB deputy chief General Anatoly Trofimov said to him, "Don't go to Italy, there are many KGB agents among the politicians. Romano Prodi is our man there,"[75][76] meaning Romano Prodi, the Italian centre-left leader, former Prime Minister of Italy and former President of the European Commission. The conversation with Trofimov took place in 2000, after the Prodi-KGB scandal broke out in October 1999 due to information about Prodi provided by Vasili Mitrokhin.[77]

      Later, Litvinenko had lunch at Itsu, a sushi restaurant in Piccadilly in London, with an Italian acquaintance and nuclear waste expert, Mario Scaramella, to whom he made the allegations regarding Italy's Prime Minister Romano Prodi.[92] Scaramella, attached to the Mitrokhin Commission investigating KGB penetration of Italian politics, claimed to have information on the assassination of Anna Politkovskaya, 48, a journalist who was killed at her Moscow apartment in October 2006."

      Asialla Alexander Litvinenko.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Litvinenko

      Alexander Stubb:

      "Vuosina 1999–2001 Stubb oli erikoistutkijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä. Vuosina 2001–2003 hän oli Euroopan komission italialaisen puheenjohtaja Romano Prodin poliittinen neuvonantaja."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Stubb

      Jotain ratkaisevaa näissä katoamiskuvioissa on tapahtunut, mutta mitä?!

    • melkoinenpalapeli

      Ja nämä tiedot sitten leikkaa tuota Madeleinen katoamisketjua - on laitettava vain englanninkielellä - pahoittelen sensuuria, mutta siellä olevat Barroso ja muut kuviot, jotka olen ottanut - olivat silloin myös suomen kielellä. Mutta näin politiikkakuvioita pyöritettiin.

      "Child crusader's secret life IOL/South Africa

      30 October 2010 11:56

      Pieter Boshoff

      A month after the suicide of Pieter Boshoff, the respected founder of Missing Children SA, startling details have emerged about the children's rights crusader's dark secret life involving gay teen pornography, theft, spiralling debt and an alter ego called "Riaan".

      Boshoff's suicide leap from the fourth-floor of an upmarket apartment building he was renting in Bloubergstrand shocked many Capetonians including Western Cape Premier Helen Zille who described his death as "devastating".

      But those close to him say it seems Boshoff's two lives were starting to converge, and he decided to kill himself.

      After his death, thousands of photographs and video clips of teenage boys having sex were found on Boshoff's computers, among pictures of Boshoff posing with high-profile figures including Zille and Patricia de Lille. There were also photographs of Nelson Mandela and a letter from Desmond Tutu for one of Boshoff's websites."

      Police investigate death of Missing Children SA founder

      Chantall Presence | 2010/10/02 07:41:07 AM

      Western Cape police on Friday opened an inquest into the death of Missing Children South Africa founder Pieter Boshoff. They believe Boshoff committed suicide by jumping from his 4th floor flat in Bloubergstrand.

      The 38-year-old retired from Missing Children SA last year and was involved in various other projects.

      Western Cape Premier Helen Zille said Boshoff was an inspiration.

      “Pieter Boshoff was the kind of person who would always go the extra mile for someone else and if everyone did a fraction of what he did for other people, the entire world would be a different place,” said Zille."

      Mutta ennen näitä uutisoitiin Interpolin päällikölle 15 vuotta vankilaa huumelahjuksista. Ainoa lehti, joka uutisoi tämän, oli Satakunnan Kansa - muita uutisia ei ollut ainoassakaan suomen kielisessä lähedesäs.

      "Päivitetty 3.8.2010 15:45, julkaistu 3.8.2010 15:33

      Interpolin ex-johtajalle 15 vuotta vankeutta huumelahjuksista

      Jackie Selebi saapui 2.8.2010 Johannesburgin korkeimpaan oikeuteen, jossa häntä syytetään lahjuksien ottamisesta.

      Entinen kansainvälisen poliisijärjestön Interpolin johtaja ja Etelä-Afrikan poliisikomentaja Jackie Selebi on tuomittu 15 vuodeksi vankeuteen korruptiosta. Syytteiden mukaan Selebi otti vuosina 2000–2005 yli 120 000 euroa lahjuksina huumerikollisilta.

      Tuomarin mukaan Selebi valehteli oikeudenkäynnin aikana jälkiään peitelläkseen ja häpäisi Etelä-Afrikan, maan poliisivoimat sekä tuomioistuimen.

      – Syytetty ei osoittanut missään vaiheessa katumusta. Hän valehteli ja tekaisi todisteita yrittäessään paeta tekojensa seurauksia, tuomari sanoi.

      Selebi tuomittiin syylliseksi heinäkuun alussa ja tuomio luettiin tiistaina.

      Selebi johti Interpolia vuosina 2004–2008."

      Mutta totuuttahan me emme tiedä, että mikä tässäkin jutussa on se todellinen pointti - joka tapauksessa Anneli Auerin rikokset uutisoitiin tapahtuneeksi ajanjaksolla 2004-2008, ja sama ajanjakso löytyy Suomen maanpetorikosuutisoinnista 01.09.2010, jossa viitattiin erääseen Venäjälle myytyyn yksikköön.

      Eikä tässä nyt sitten mikään muu tule mieleen äkkipäiten kuin, että yhteinen nimittäjä on oltava poliisi, viisi kappalettahan niitä on nyt Aarnion selän takana tuomittavana - mistä lie ja miten lie, mutta kansalaisille ei kyllä totuuksia kerrota.

      • hullusirpataas

        Ei noita kukaan lue, mene hoitoon hullusirpa.


    • K.adotettu

      Toki termit on hyvä olla kohdallaan, mutta kyllähän esimerkiksi Karoliina Kestin katoamista tutkittiin aikoinaan tappona, eikä se ainakaan perustunut siihen, että poliisilla olisi ollut kovin vakuuttavaa tietoa tapahtumien kulusta.

      • paikkavarmaanyllätti

        Poliisi kyllä tiesi henkilön ja paikan merkkittävän merkitysken.
        Sen tiesi myös mahdolliset tekijät.


    • näköhavainto

      Mistä tiedät, ettei poliisilla ollut "kovin vakuuttavia tietoja tapahtumien kulusta". Karoliina Kestin juttu mättää - se on selvä. Mutta Raisasta:

      "Uutena todistajahavaintona on tullut ilmi alkuvuodesta 2009, että Raisa Räisäsen tuntomerkkeihin sopiva naishenkilö on kävellyt Kuninkaankadun kävelykadun Hämeenkadun puoleisessa päässä katoamisyönä kello 23.53. Hän on ollut pukeutuneena sisävaatteisiin ja punaiseen hihattomaan toppiin, vaikka ulkona on ollut kylmä nolla-asteinen ilma. Hän on kävellyt nopeasti kääntyen Hämeenkadulta Kuninkaankadun kävelykatua pohjoiseen eli Kauppakadun suuntaan.

      Poliisi pitää mahdollisena, että hän on ollut sisällä jossain Kuninkaankadun tai Kauppakadun kiinteistöissä jo aikaisemmin ja jättänyt sisätiloihin bleiserinsä.

      Poliisi pyytää havaintoja tällaisessa asussa liikkuneesta nuoresta naisesta ja hänen liikkumisestaan Hämeenkadun tai Kuninkaankadun alueella. Samoin poliisia kiinnostaa lauantaina 16.10.1999 yöllä tällä alueella käytössä olleet tilat, joihin Raisa Räisänen olisi voinut päästä."

      http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home

      "Uusi näköhavainto" kello 23.53 ei voi kuin videovalvontakuvasta. Muuten ei tietenkään mikään aika voisi olla minuutin tarkasti. Miksi tällainen videovalvontakuvatieto julkaistaan liki 10 vuotta katoamisen jälkeen?

      • tuulentupia

        Ja sitten - Raisan nimi/kuva katosi kadonneista - tarkistin asian - tammikuussa 2011, kun Ulvilan tapauksessa tuli Valtakunnansyyttäjän virastosta syyttäjäksi poliisirikosten tutkinnanjohtaja.

        7.1.2011:

        "Poliisi-tv:n kadonneiden valokuvaluettelossa ei esiinny Raisan kuvaa !
        Onko tapaus "loppuunkäsitelty" ja siirretty mappi Ö:hön ? Voiko tapahtua niin, että tapaus ratkeaa ja omaisten niin halutessa tieto pimitetään medialta ja muiltakin?"

        "Löytääkö joku sitä Raisan äidin ylläpitämää nettisivua? Olen sitä aikaisemminkin jo etsiskellyt, mutta en ole enää löytänyt."

        "Nuo sivut olivat ennen ensimmäisten google hakutulosten joukossa. Eivät ole enää. Veikkaan, että Raisan äiti on poistanut sivut netistä."

        "Poliisimiesten tekemiksi epäiltyjen rikosten tutkinnanjohtajan tehtävä Valtakunnansyyttäjänvirastossa Tekstiversio

        17.11.2009

        Valtakunnansyyttäjä on määrännyt Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän Heli Haapalehdon suostumuksensa mukaisesti hoitamaan poliisimiesten tekemiksi epäiltyjen rikosten tutkinnanjohtajana toimivan erikoissyyttäjän tehtävää ajaksi 1.12.2009 - 31.12.2011.

        Haapalehto kuuluu edelleen Länsi-Uudenmaan syyttäjänviraston henkilökuntaan, mutta hänen virantoimituspaikkansa on Valtakunnansyyttäjänvirastossa."

        "Auerin juttuun nimitettiin uusi syyttäjä

        Turun Sanomat 14.2.2012 15:15:16

        Kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto nimitettiin tiistaina toiseksi syyttäjäksi Anneli Aueria koskevaan juttuvyyhtiin. Länsi-Suomen syyttäjäviraston johtava syyttäjä Kalle Kyhä nimitti Haapalehdon jutusta vetäytyneen syyttäjä Jouko Saarion tilalle. Tämä pyysi eroa, koska hän oli valtakunnansyyttäjänviraston ohjeiden vastaisesti antanut syyteharkinnassa olleesta jutusta lausuntoja ennen syyteharkinnan valmistumista."


      • tuulentupia

        Ja sitten - Raisan nimi/kuva katosi kadonneista - tarkistin asian - tammikuussa 2011, kun Ulvilan tapauksessa tuli Valtakunnansyyttäjän virastosta syyttäjäksi poliisirikosten tutkinnanjohtaja.

        7.1.2011:

        "Poliisi-tv:n kadonneiden valokuvaluettelossa ei esiinny Raisan kuvaa !
        Onko tapaus "loppuunkäsitelty" ja siirretty mappi Ö:hön ? Voiko tapahtua niin, että tapaus ratkeaa ja omaisten niin halutessa tieto pimitetään medialta ja muiltakin?"

        "Löytääkö joku sitä Raisan äidin ylläpitämää nettisivua? Olen sitä aikaisemminkin jo etsiskellyt, mutta en ole enää löytänyt."

        "Nuo sivut olivat ennen ensimmäisten google hakutulosten joukossa. Eivät ole enää. Veikkaan, että Raisan äiti on poistanut sivut netistä."


      • hullusirpataas

        Tainnut poliisit kyyditä hullusirpan muutamankin kerran pakkohoitoon ))


      • dfjsksla

        Mihin sun kaikki kaverit hävis??


    • jjkjuk

      ....

    • eimitäänutta

      Mitä uutta tässä multisilta jutussa nyt tänään sitten on? Eikö tämä multisilta juttu ollut jo aikaisemmin uutisoitu?

      • viisiplus7

        Olet oikeassa, ei mitään uutta. Juttu vain palasi lööppeihin sen myötä, kun MTV:n Vinkkimiehet julkaisivat Raisasta erikoisjakson. Siinä ainoa uusi asia taisi olla Raisan kommentti taksikuskille "mitenköhän minulle käy".


      • sekinpalgioitu

        Kyllikki Saari ehti käyttää tuota jo muistiinpanoissaan.


    • Ei.jatkoon

      Täysin käsittämätöntä on, että taksikuski tulee 16 vuoden jälkeen kertomaan havainnoistaan. Jos olisi kertonut tietonsa poliisille heti, kun naisen katoamisesta uutisoitiin, olisi tuo ulkomaalainen murhaaja varmaan saatu kiinni. Siihen aikaan tuota roskaväkeä ei ollut maassa vielä niin paljon.

      • 5plus7

        Kieltämättä hyvin erikoista toimintaa. On vaikea uskoa, että kukaan täysjärkinen jättäisi tuollaisen vihjeen kertomatta, ellei hän ole itse jotenkin sekaantunut asiaan tai halunnut suojella tekijää. Kuitenkin tätä tapausta on uutisoitu lööpeissä ja poliisi-tv:ssä jatkuvasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4319
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      238
      2123
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1570
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1391
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      253
      1100
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1067
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1035
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      136
      1033
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      53
      918
    Aihe