Kalle Päätalon poika

TyniU

Mitä kuulunee Kalle Päätalon pojalle nykyään?

9

726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vesilahdentyömaa

      Maksoiko Päätalo poikansa hiljaiseksi kun siitä ei koskaan ole ollut lehdissä mitään juttuja?

    • Pääkallot

      Vesilahden ”Raija” kertoi tarinansa
      Kai Hirvasnoro16.11.2012

      Seura-lehdessä on tällä viikolla niin kiinnostava Kalle Päätalo -artikkeli, että on pakko poiketa normaalista ja blogata siitä heti.

      Kaikkihan (?) muistavat, miten Pato murtuu -romaanissa yleensä niin säntillinen Kalle hullaantuu Vesilahdella itseään huomattavasti nuorempaan Raijaan. Ratkaiseva askel otetaan koulurakennuksen työmaan harjakaisissa ja se on sitten menoa. Jonkinlaisen uhman valtaan joutunut Kalle jatkaa seurustelua, vaikka tietää, että ennen pitkää käy käry ja avioliitto Lainan kanssa todennäköisesti loppuu siihen. Kun Raija vielä tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, on vuorossa liiton katkera loppu.

      Suhteen jatkosta Kalle kirjoittaa sen verran, että maksoi elatusmaksut, mutta ei aikonutkaan Raijan kanssa naimisiin.

      Seurassa Raija eli 76-vuotias Kaarina Helin kertoo ensi kerran tarinansa. Jo omana itsenään se on meille Kalle-faneille sensaatiomaisen kiinnostava. Lisäksi se selvittää, miten periaatteessa todellista tarinaansa kertonut Kalle kuitenkin sepitti tapahtumia.

      Kirjassa Kalle tapaa Raijan ensi kerran Vesilahden työmaalla. Kaarina Helinin mukaan ensitapaaminen oli kuitenkin Tampereella tammikuussa 1953 Helinin tyttökaverin tupaantuliaisissa. Kaarinan lähtiessä kotiin Kalle pyrki seuraan. Vakituinen suhde alkoi Frenckellin alueella, missä ammattikoulua käynyt 17-vuotias Kaarina kävi jumpassa. Eräänä iltana Kalle oli pihalla vastassa.

      Se menee kuitenkin niin kuin kirjoissa, että suhde jatkui Vesilahdella, missä Kalle toimi koulutyömaan rakennusmestarina. Sitä Kalle ei kuitenkaan kerro, että Seppo-nimisen pojan synnyttyä hän kosi Kaarinaa. Kaarina oli kuitenkin jo päättänyt, että naimisiin ei mennä. Kalle oli äkkipikainen ja pedantti, sai oman isänsä tapaan mustasukkaisuuskohtauksia.

      Kalle meni naimisiin Leena Janakan kanssa ja sai kaksi tytärtä. Kaarina Helinkin meni naimisiin ja sai Sepon jälkeen neljä lasta. Kalle lähetti Kaarinalle aina uuden kirjansa ja Sepolle joulu- ja syntymäpäivälahjat.

      He tapasivat uudelleen vasta 1979 ja siitä pitäen olivat kuukausittain vähintään puhelinyhteydessä.

      Päätalon Seppo-poika kuoli syöpään kolme vuotta sitten 54-vuotiaana. Hänellä oli viisi poikaa, joista Kalle Tamminen on julkaissut runokokoelman.

      Miksi Valkeakoskella asuva Kaarina Helin tuli julkisuuteen nyt? Syyksi hän sanoo, että oma perhe ja Sepon pojat ovat kärsineet pahansuovista huhuista, joita paikkakunnalla on levitetty. ”Päätin että nyt on korkea aika kertoa totuus. Myös Sepon viisi poikaa kannustivat minua siihen”.

      • Aviisinjälestäjä

        Tervehdys.

        Mikä on seura-lehden numero jossa tuo juttu Kaarina Helinistä on?
        Marraskuu 2012 mutta numero on mikä?

        Kiitos.


    • Villasukkapari

      Tuo asia on todella jäänyt pelkäksi ihmettelyn aiheeksi, juuri Vesilahden tapaus?
      Kiitos tiedoista, Iijoki sarja oli lopuillaan eikä kaikki 'ehtinyt' mukaan....edes oleelliset asiat. Hieman ihmeellistä on se, että miksei Kalle kertonut suhteen alkua....niin kuin se oikeasti meni? Kirjailijan vapautta?

      • Villasukkapari

        Mysteeritapaus oli myöskin Mannen tappo, varsinkin jälkiselvittely.
        Täytyi tekijällä olla vahvat taustatukijat, eihän taposta sentään selviä 'nimellisellä' tuomiolla?


      • Pussihousut

        Kalle kirjoittaa uskomattoman avoimesti asioistaan, mm. sukupuolitaudeistaan. Mutta joissakin asioissa hän kirjoittaa ns. muunneltua totuutta (=kirjailijan vapautta). Ehkä joissakin tapauksessa hän haluaa suojella joitakuita ikävältä julkisuudelta.

        Henkilökuvauksissa hän tietenkin liioittelee ja värittää. Esim. Laina ei myönnä nuuhkineensa sieraimet suurina Kallen viinahöyryjä. Kalle kirjoittaa Iijoki-sarjassa tapahtumia n. 40 vuoden viiveellä, joten asioiden tarkka muistaminen on mahdotonta, vaikka olisikin muistiinpanoja.


      • Villasukkapari
        Pussihousut kirjoitti:

        Kalle kirjoittaa uskomattoman avoimesti asioistaan, mm. sukupuolitaudeistaan. Mutta joissakin asioissa hän kirjoittaa ns. muunneltua totuutta (=kirjailijan vapautta). Ehkä joissakin tapauksessa hän haluaa suojella joitakuita ikävältä julkisuudelta.

        Henkilökuvauksissa hän tietenkin liioittelee ja värittää. Esim. Laina ei myönnä nuuhkineensa sieraimet suurina Kallen viinahöyryjä. Kalle kirjoittaa Iijoki-sarjassa tapahtumia n. 40 vuoden viiveellä, joten asioiden tarkka muistaminen on mahdotonta, vaikka olisikin muistiinpanoja.

        Tietysti on helppoa arvostella, varsinkin kun Kalle tuo näinkin paljon asioita vatvottavaksi? Mutta kyllä Hän aika rohkeasti kävi 'vieraissa', siitä ei päästä mihinkään....olisiko Laina päässyt asioista 'vihille' jo aikoja ennen lopullista eroa?


    • allekalvari

      Ei kai pojalle ennää mittää kuulu. Kallehan valehteli jutuissaan meleko rohkiasti eikä kaikkia voi panna kirijailijan vappauksien piikkiin.

      • Villasukkapari

        Mitenkä rohkeasti valehteli.....missä kohtaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4819
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1662
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1576
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      257
      1510
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1387
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1274
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe