Valtori kannattaisiko hakea

harvis

Valtorissa työskentelevät olisi kiva kuulla millain työpaikka on..?

112

11796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hommat_kaatuu

      Tilannetta jonkin aikaa seuranneena sanoisin, että en ehkä hakisi ainkaan tässä vaiheessa. Voihan olla, että tuosta ei tuu yhtään mitään ja homma kaatuu.

    • OnlyFoolsLoveThemself

      Ja mihin hommaan hakisit????
      Eiköhän siellä on puhdas sapluuna siihen ketä otetaan töihin ja mihin tehtäviin?

      Luuletko mahtuvasi oikeaan positioon, ja oikeaan tehtävään?

    • Eikannatahakea

      Kiinteä työaika. Kiinteät ruokatauot. Kannattaa kumminkin harkita, ennen kuin hakee.

    • kiinteätyöaikaehkä

      Huhun mukaan käyttäjätukipalveluissa olisi palattu 70 luvulle ja työntekijöilä olisi tiukka kiinteä työaika. Mikä ei kaiketi koske kumminkaan kaikkia Valtorilaisia. Mikäli huhu pitää paikkansa, niin ei kannata missään nimessä ainakaan perheellisten hakea töihin.

      • Kekskzkskwksk

        Kiinteä työaika on hyvä ajankäytön suunnittelun kannalta, jää aikaa perheelle ja harrastuksillekin. Hyvä Valtori!!


      • HYvä_työpaikka

        Tätä minäkin olen hehkuttanut. Jos aikaisemmin on ollut "vapaat kädet", niin nyt on aika miettiä asioita uudelleen. Tulet töihin määrättyyn aikaa, juot kahvin, käyt syömässä ja häivyt kotiin, kun käsketään.
        On kuin armeija, ei tarvitse stressata mistään. kaikki mietitty valmiiksi puolestasi.


      • Anonyymi
        Kekskzkskwksk kirjoitti:

        Kiinteä työaika on hyvä ajankäytön suunnittelun kannalta, jää aikaa perheelle ja harrastuksillekin. Hyvä Valtori!!

        Vaikka työaika olisi kuinka vapaa tahansa, niin ainahan voi noudattaa kiinteätä työaikaa ihan vaan itse! Eikö olekin mahtavaa kun on kiinteä työaika. Parempi voisi olla kiinteä hanuri.


    • ounouuu

      "Vastaajista 44 % ilmoitti, että kiinteään työaikaan siirtyminen vaikeuttaa työmatkojen sujumista. Mitä pidempi oli työmatkaan käytetty aika, sitä selvemmin kiinteä työaika koetaan haitaksi. "

      Vai onko Valtorissakin suunniteltu kiinteitä työaikoja, voi herttileeri sentään. Valtoriin on siirrytty yksityiseltä puolelta, jossa ainakin it-palveluissa on ollut kiinteät työajat jo ikuiset ajat. Kun kerran pitää varmistaa, että it-palvelut toimivat silloin kuin asiakkalla ollaan töissä, niin pakkohan se on järjestää työvuorot etukäteen. Joustava työaika kelpaisi itsekullekin, sure, mutta kannattaa sitten harkita minne hakee töihin.

      • Vain_hyvää

        Nimenomaan... kannattaa harkita minne menee töihin. 100% samaa mieltä kanssasi tästä asiasta. Ja oliko niin, että hölmö töitä tekee ja viisas pääsee vähemmällä?


      • Anonyymi

        Mulla on liukuma 6-10 ja 14-19 ja aina etänä. Minä vain haaveilen valtorin kiinteästä työajasta voi kun sellaisen saisi.


    • Haenkovaltorilletöihin

      Varmasti valtorin tavoitteena on pitkällä tähtäimellä luopua vakinaisista henkilöistä, ja siirtyä käyttämään vuokranvälitysfirmojen palveluita. Voiko kumminkaan kiinteä työaika pitää paikkaansa? Eikö nykyään ict alalla kaikkien työaikojen pitäisi olla mahdollisimman joustavaa asiakkaiden tarpeiden mukaan? Jos paikkaansa pitävä väite kiinteä työaika, niin kyllä on palattu ajassa todella paljon taaksepäin.

      • dfdkfdjdkd

        Olen kuullut samaa, eli tarkat kellon ajat koska tullaan ja lähdetään, samoin ruokatunti on laitettu tietyttyyn paikkaan ja sen pitää olla koko tunti.


      • hyvathommatontakaisin
        dfdkfdjdkd kirjoitti:

        Olen kuullut samaa, eli tarkat kellon ajat koska tullaan ja lähdetään, samoin ruokatunti on laitettu tietyttyyn paikkaan ja sen pitää olla koko tunti.

        Hyvä homma jos noin. Kun tulen töihin, teen töitä ja kun lähden, en tee töitä sen jälkeen. En tee töitä siis omalla ajallani, en vaikka maksettaisiin.


      • kauheeNälkä

        Mitä jos tulee nälkä kello 11.00 ja ruokatunti on säädetty 13.00?


      • fkdddkdkksksksjdkj
        kauheeNälkä kirjoitti:

        Mitä jos tulee nälkä kello 11.00 ja ruokatunti on säädetty 13.00?

        Jos näin, tiedät etukäteen ruokatuntisi ja otat eväät.

        Ihmehommaa kun ihmisille tulee nykyään nälkä yllättäen, jos osaa syödä oikein, nälkä ei yllätä

        -mika


      • starving

        Muttei voi syödä kun ei ole ruokatunti. Pitää tehdä töitä.


      • kdkekdkdkekdkekekd
        starving kirjoitti:

        Muttei voi syödä kun ei ole ruokatunti. Pitää tehdä töitä.

        Ei tietenkään. Ruokatunnilla syödään, työaikana tehdään töitä. Mikä tässä logiikassa on nykynuorisolle (alle 50v) niin vaikea ymmärtää. 8 töihin, 16 pois. Illalla kännit ja aamulla töihin.


      • ValtonOri
        starving kirjoitti:

        Muttei voi syödä kun ei ole ruokatunti. Pitää tehdä töitä.

        Kaurapuuron ehtii syödä tauollakin.


      • Hyvä_käytäntö

        Ihan hyvin ehtii vetää pari banaania nassuun vaikka puhelimessa puhuen. Ei ne luurin päässä olevat apinat mitään huomaa. Palvelun taso on tässä virastossa a ja o


      • Anonyymi
        hyvathommatontakaisin kirjoitti:

        Hyvä homma jos noin. Kun tulen töihin, teen töitä ja kun lähden, en tee töitä sen jälkeen. En tee töitä siis omalla ajallani, en vaikka maksettaisiin.

        Ihanaa! Jos on liukuva työaika niin noinhan ei voi missään nimessä tehdä. Vaan pää sekoaa ja tekee vaan hommia kellon ympäri tietämättä, että koska työaika alkaa ja loppuu. kiitos valtori


    • pepepepep

      Olen kuullut, että Valtorissa henkilöstö voi huonosti. Kiinteä työaika ja työvuorot, jossa määrätty tunnin ruokatauko, joka voi olla jopa klo 13. Lisäksi määritetty 2x10 minuutin taukojen paikat ja ja parin minuutinkin myöhästymisestä vuorovalvoja tulee kyselemään miksi näin. Lisäksi jokainen tehty työ pitää kirjata Exceliin, kuulemma asiakaspomo voi tulla tivaamaan laskutettuja töitä työntekijältä. Siellä ei kuulemma järjestetä pikkujouluja eikä virkistystä. Liikuntaraha ainoastaan tarjotaan.

      • Esimies_nro007

        On Valtorissa jotain hyvääkin. Sinun ei tarvitse miettiä milloin pidät kesälomasi sillä ne määrätään joka vuosi pidettäväksi tiettynä kuukautena. Voit toki neuvotella asiasta, jos pers€ kestää. Mutta kun väkeä on jo liian vähän, niin ei se nyt vaan onnistu se neuvottelu.... buahhahhaa...


    • Vatunviltori

      >Jos olet nuori huippuosaaja etkä ole ennen ollut valtiolla niin hae ihmeessä. Sulla ei ole vielä pitkiä lomia eikä ikälisiä. Meitä vanhoja asiakasvirastoista tulleita potkitaan tällä hetkellä pois alta. Irtisanomisia perustellaan töiden vähenemisellä kuitenkin saman verran palkataan lisää. Sille kokemukselle ja hiljaiselle tiedolle ei anneta paskankaan arvoa. Fiksumpi työnantaja näkisi sen voimavarana. Ja kyllä henkilöstö voi huonosti, joku irtisanomisten takia tai sen takia että joutuu jäämään ja tekemään lähteneiden työt. Itse en usko valtoriin pitkäaikaisena työpaikkana, mutta mikäpä nykyään olisi. Työmarkkinat ovat muuttuneet aika tavalla.

    • Humpuugi-virasti

      Tämä on myös Valtori. Lue tarkkaan ja näet mitä Valtorissa tapahtuu:
      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/215082-havaduttava-luku-kela-hassakasta-aiemmin-1500-tyontekijaa-nyt-7500-tekee-saman?ref=suosituimmat

    • kiinteätyöaikaei

      Minkäköhän takia kiinteä työaika ei muka koskisi kaikkia valtorilaisia? Onko valtorilaiset eri asemassa kuin muut valtorilaiset, jos koskee joitakin ja joitakin ei. Aika kummalliselta kuulostaa. Kyseessä kumminkin valtionlaitos.

    • Tympiintynyt

      Minä en suosittele. Jouduin väkisin tuohon taloon töihin. En ole tavannut niin Pöljiä ja ammattitaidottomia johtajia kuin tuossa talossa on. Olen sentään ollut työelämässä atk-alalla n. viisikymmentä vuotta. Talossa kyykytetään kaikkia tukialueella työskenteleviä olan takaa. Kokoaikasta käskyttämistä ja ohjeet ja käskyt vaihtuu kun joku johtaja pyörähtää ympäri vaikka useita kertoja päivässä. Onneni oli päästä tuosta helvetistä pois.

      • vava990

        Valtorissa on valtion hyvä henkilöstöhallinto


      • Anonyymi

        Hyvå tietää, meinasin jo mennä


    • Noub

      Minäkään en pysty suosittelemaan tuöpaikkana. Ilmapiiri on ikävä ja kyräilevä. Uusi toimitusjohtaja Pasi Lehmus vaikuttaa aika hankalalta tyypiltä, joka tekee kovassa tulospaineessa ikäviä päätöksiä.

      Hän ei toki ole ainut kettu kanalassa statuksella oleva pomo talossa.

      Tulee sellainen vaikutelma, että taloon palkataan it-arkkitehtiä yms. vakansseilla olevia asiantuntijoita ja pikku pomoja entisestä Tiedosta ja muista ICT-taloista. Hyvä veli verkko tuntuu olevan voimissaan.

      Visiona on asiakaslähtöinen organisaatio 😜.

      Ensin vanhat asiantuntijat tuuletettiin ulos (myös osa heistä sai irtisanomiskorvauksen) ja vähän ajan kuluttua olikin hollilla Staff Pointin ilmoitus, jossa heidän tilalleen haettiin halvempaa kokemattomampaa työvoimaa.

      http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/valtion-it-virasto-irtisanoi-joulukuussa-rekrytoi-nyt-vuokratyontekijoita-6626615

      Sitten vähän ajan kuluttua pomoportaalle sama tuuletus. Nämä pomothan eivät ehtineet olla Valtorilla kovin pitkään.

      Rahaa tuntuu talossa olevan enemmän kuin tarpeeksi ja johdolla VM:n vahva mandaatti kuluttaa näitä veronmaksajien rahoja oman mielensä mukaan.

      VM:n ohjaus ei toimi laisinkaan - yllätys yllätys.

      http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/valtion-it-keskus-antoi-pomoilleen-kultaiset-kadenpuristukset-6650283

      Valtorin meininki on Hannu Karpo tutkii / hutkii ohjelman perusaineistoa 🙂

      • Valitse_nimimerkki_2

        Valtorissahan voidaan tehdä mitähuvittaa kilpailua ei ole.Toinen meno on yksityisellä puolella.


      • Anonyymi

        Täysin samaa mieltä.
        Vanhat kokeneet huippuosaajat potkitaan pois ja heti rekrytoidaan uudet kokemattomat tilalle jotta ei tartte enää maksaa niin isoja palkkoja. Vuoden pitävät ja taas uudet tilalle ettei kerkiä maksaa kokemuslisiä. Itse pääsin haastattelukierrokselle asti mutta kun kuulin mikä on palkka niin ihmettelin syvästi heikkoa palkkaa titteliin nähden. Tulin palkkatoiveessa vastaan mutta ei sekään auttanut. Ottakoot kokemattomia, se mulle sopii. Ovelaa juonikasta touhua.
        Ei hyvä työpaikka.


    • ex-valtsikka

      Valtori sopii sinullekin jos pidät siitä että pomot kusevat silmään ja potkivat päähän 5pv/vk. Nyt jo tovin sieltä pois olleena ymmärtää vielä paremmin miten sekopäiseksi touhu lafkan sisällä oli mennyt. Ei sitä siellä tajunnut vielä niin hyvin koska meno paheni vuoden-kahden kuluessa, jolloin firman jatkuvasti pahenevaan sekoiluun ja romahtaneeseen työilmapiiriin ehti jo hiukan tottuakin...

    • TeroTheBoss

      Kävin työhaastattelussa Valtorilla. Aivan kaamea kokemus kokonaisuudessaan: Ylimielinen (Narsisti) Johtaja haastatteli. Olisi pitänyt lähteä kesken haastattelun pois.. Ei sen jälkeen enää kiinnostanut jatkaa toiselle kierrokselle ja muutenkin jäi todella huono maku koko haastattelusta ja sitä kautta koko yrityksestä.

      • UnknownAnonymous

        Kävin itsekin äskettäin Valtorilla työhaastattelussa ja mielestäni käynti oli oikein mukava kokemus.


    • Anonyymi

      Kovasti pyrkivät nyt osaajat ulos talosta. Uusi tj siivoaa nurkkia, mutta menee lapsi peduveden mukana.

    • Anonyymi

      Valtori tuntuu vähän väliä hakevan tekijöitä. Ilmeisesti tuossa puljussa ei pysy asiantuntijat eikä lähituki.

      • Anonyymi

        Organisaatiomuutos aiheuttaa joukkopakoa. Jengi on todella kyrsiintynyttä. Osalle ei ole vieläkään löytynyt positiota uudesta organisaatiosta ja he ovat tehneet omat johtopäätöksensä. Näin onnistuu edulliset YT:t. Ja kuka nykyisesdä paikkariippumattomassa työmaailmassa haluaa tehdä lähitukea ja raahautua joka päivä toimistolle, missä ei ole sitten kuitenkaan ketään muuta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Organisaatiomuutos aiheuttaa joukkopakoa. Jengi on todella kyrsiintynyttä. Osalle ei ole vieläkään löytynyt positiota uudesta organisaatiosta ja he ovat tehneet omat johtopäätöksensä. Näin onnistuu edulliset YT:t. Ja kuka nykyisesdä paikkariippumattomassa työmaailmassa haluaa tehdä lähitukea ja raahautua joka päivä toimistolle, missä ei ole sitten kuitenkaan ketään muuta!

        Tuo firma on tainnut olla yhtä muutosta siitä asti, kun on perustettu? Nähtävästi tuo jatkuu edelleenkin aika hallitsemattomana, ja eipä tuollaisessa kenenkään järki säily.


    • Anonyymi

      Viimeinen sammuttaa valot.

    • Anonyymi

      Ei kannata hakea. Ei ainakaan nykyjohdon aikana.

    • Anonyymi

      Ainakin työn laatu on aivan luokatonta. Perus tietoturva ei kunnossa edes ministeriöillä. Hävettää katsoa tuollaista rävellystä sivusta. Veikkaisin että järjestelmät korkattu usean valtion toimesta jo aikaa sitten.

    • Anonyymi

      Onko vieläkin? Näkyykö asiakaslähtöinen organisaatiouudistus vielä mitenkään asiakkaille?

    • Anonyymi

      No nyt tj lähti. VM teki poliisille tutkintapyynnön. On kyllä melkoinen mesta!

      • Anonyymi

        Kun katsoo tuo potkitun toimarin työhistoriaa, niin mistäpä muualta, kuin tunaattorilta valtorille siirtynyt. Näin se piiri pieni pyörii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun katsoo tuo potkitun toimarin työhistoriaa, niin mistäpä muualta, kuin tunaattorilta valtorille siirtynyt. Näin se piiri pieni pyörii.

        Toivottavasti seuraaja tulee talon ulkopuolelta. Ei tuolla muutosta muuten tapahdu. Sisärengas taputtaa toisiaan selkään ja ovat aivan sokeita näkemään todellista tilannetta. Ja toivottavasti seuraaja ajattelee aivoillaan..
        Sääli juttu, koska perusidea Valtorille oli turkasen hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti seuraaja tulee talon ulkopuolelta. Ei tuolla muutosta muuten tapahdu. Sisärengas taputtaa toisiaan selkään ja ovat aivan sokeita näkemään todellista tilannetta. Ja toivottavasti seuraaja ajattelee aivoillaan..
        Sääli juttu, koska perusidea Valtorille oli turkasen hyvä.

        Idea ehkä joo, mut mitää ei saatu tehtyä oikein. Hinnat vaan nousee vaikka piti olla kilpailua ja matalat hinnat. Kaikki muukin on mennyt pieleen. Ällö mesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti seuraaja tulee talon ulkopuolelta. Ei tuolla muutosta muuten tapahdu. Sisärengas taputtaa toisiaan selkään ja ovat aivan sokeita näkemään todellista tilannetta. Ja toivottavasti seuraaja ajattelee aivoillaan..
        Sääli juttu, koska perusidea Valtorille oli turkasen hyvä.

        "Toivottavasti seuraaja tulee talon ulkopuolelta."

        Ja tuo "talo" pitää tässä yhteydessä ehdottomasti käsittää laajasti niin, että se kattaa tunaattorin, cgi:n jne hovihankkijat. Samaa lafkaahan ne de facto on Valtorin kanssa olleet tähän asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idea ehkä joo, mut mitää ei saatu tehtyä oikein. Hinnat vaan nousee vaikka piti olla kilpailua ja matalat hinnat. Kaikki muukin on mennyt pieleen. Ällö mesta

        "piti olla kilpailua" eli oikein sovi yhteen sen kanssa, että johto koostuu vakitoimittajien myyristä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "piti olla kilpailua" eli oikein sovi yhteen sen kanssa, että johto koostuu vakitoimittajien myyristä.

        Totta! Miksi TÄTÄ esteellisyyttä ei kukaan tutki? Rakenteellista korruptiota?
        Hyötyykö veronmaksajat lopulta mitään vai ainoastaan IT-firmojen osakkeenomistajat? Jälkimmäiset kun vielä suurimmaksi osaksi Suomen ulkopuolelta, niin Suomen valtion ravintoketju ei hyödy tästä järjestelystä mitenkään..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta! Miksi TÄTÄ esteellisyyttä ei kukaan tutki? Rakenteellista korruptiota?
        Hyötyykö veronmaksajat lopulta mitään vai ainoastaan IT-firmojen osakkeenomistajat? Jälkimmäiset kun vielä suurimmaksi osaksi Suomen ulkopuolelta, niin Suomen valtion ravintoketju ei hyödy tästä järjestelystä mitenkään..

        Tätähän julkkaripuolen IT-hankinnat on olleet historiallisesti siitä saakka, kun tunaattori aikoinaan osti(!) valtionyhtiön, VTTK:n. Toki tuon aikakauden koplarit on jo varmaan mullan alla, mutta perintö elää. Nää hovihankkijat on kautta historian olleet naimisissa julkisen kanssa.

        Korruptiota? Totta kai! Se on tällä alalla maan tapa. Sama kyllä taitaa koskea IT-alan ulkopuolella esim. infra- ja rakennusalaakin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Idea ehkä joo, mut mitää ei saatu tehtyä oikein. Hinnat vaan nousee vaikka piti olla kilpailua ja matalat hinnat. Kaikki muukin on mennyt pieleen. Ällö mesta

        Miksi ällö? Eikö Valtorissa ollut hyvä meininki aikoinaan ja oli pidetty työpaikka?


    • Anonyymi

      Hurjaa meininkiä valtorissa. Vaikuttaa tuuliselta organisaatiolta. Mikä mahtaa olla juurisyy?

      • Anonyymi

        NEPOTISMI


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        NEPOTISMI

        Näin mutta aina kannattaa hakea, jos ei veikkaa ei voi voittaa. Paitsi jos hakemus formaatti on pitkä, ja ei tunnu menevän oikein mihinkään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin mutta aina kannattaa hakea, jos ei veikkaa ei voi voittaa. Paitsi jos hakemus formaatti on pitkä, ja ei tunnu menevän oikein mihinkään

        Ei kannata hakea valtiolle töihin.


    • Anonyymi

      Nyt kannattaa ventata uutta johtoa, ja tehdä vasta sit päätöksii, hakeako vai ei. Siel on nyt useempi vt. johtaja toimaria myöten. Koko talo pysähdyksissä, paitsi rekrytoinnit. Mestoja auki ihan erkkinä.

      • Anonyymi

        ”Mestoja auki ihan erkkinä”. Niihin ei vaan palkata ketään paitsi se tietty yksi ihana silmänterä.. tai ellet anna lahjusta käteisenä.

        Ei elämä myöskään voi mennä niin, että venaat 20-30 vuotta jos sattuisit jonkun työpätkän saamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Mestoja auki ihan erkkinä”. Niihin ei vaan palkata ketään paitsi se tietty yksi ihana silmänterä.. tai ellet anna lahjusta käteisenä.

        Ei elämä myöskään voi mennä niin, että venaat 20-30 vuotta jos sattuisit jonkun työpätkän saamaan.

        No ei kai sen uuden johdon nimittämiseen noin kauan mene!


    • Anonyymi

      Valittajia riittää aina. Itse olen ihan tyytyväinen. Valtorissa hyvää etenkin esimiestyö. Paikallisesti ainakin hyvä yhteisö ja henki. Tiedä sitten miten kaikkialla. Alemmissa tehtävävaativuuksissa palkka on jopa huono verrattaen alan palkkoihin ja ehkä tehtävävaativuudet on joiltain osin määritelty mielestäni huonosti eikä ole ihan tasa-arvoisia käytännön vaativuuden ja työmäärään huomioiden. Palkkaus siis miinus, vaikka monissa tehtävissä nautitaan ylipalkkausta.
      Mutta edut on hyvät, joustavat työajat ja mahdollisuus etätöihin (riippuen toki tehtävästä). Yksi rekryjä aiheuttava on varmasti ollut monet organisaatiomuutokset ja toisaalta sisäisesti pääsee myös aika hyvin hakemaan toisiin tehtäviin, joka myös aiheuttaa korvausrekrytointeja.
      Kaikkia muutoksia ei tietenkään ohjaa Valtorin johto, vaan asiakaskentässäkin tapahtuu paljon muutoksia. Valtiolla kun ollaan, niin kaikkeahan ajaa eduskuntatyö ja miten ne hallinnon aloja/ministeriöitä uudistaa. Sote-uudistus / hyvinvointialueet nyt uusinpana soppana esimerkkinä, mikä tulee viemään suuren osan tehtäviä valtiolta kunnille ja joltain osin toisin päin.
      Valtiolla työskentelyssä onkin paras tottua ainaisiin muutoksiin, ei tässä vuosia nähneenä enää mikään yllätä.

      Työpaikkana voin kuitenkin hyvin suositella Valtoria. Täällä voi viihtyä ja päästä eteenpäin, joskin koulutusta tarjotaan vähän.

      • Anonyymi

        Et voi yleistää tuota hyvää esimiestyötä. Moni lähtenyt huonojen pomojen ja kavereille jaettavien tehtävien vuoksi.
        Hienoa, jos sinulla on käynyt tuuri hyvän esimiehen ja uramahdollisuuksien kanssa.
        Mitä tehtäviä sote-uudistus vie valtiolta? Päin vastoin lisää tehtäviä, kun valtio alkaa mm. paimentamaan hyvinvointialueita ja pelastustoimea. Työllisyyden hoidon siirto kunnille 2024 sitä vastoin vie huomattavan siivun valtion tehtävistä.
        Valtorin pitää ennakoida muutoksia, varsinkin kun julkisella sektorilla ne eivät tapahdu kvartaalin sisällä vaan aikaa on kyllä valmistautua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et voi yleistää tuota hyvää esimiestyötä. Moni lähtenyt huonojen pomojen ja kavereille jaettavien tehtävien vuoksi.
        Hienoa, jos sinulla on käynyt tuuri hyvän esimiehen ja uramahdollisuuksien kanssa.
        Mitä tehtäviä sote-uudistus vie valtiolta? Päin vastoin lisää tehtäviä, kun valtio alkaa mm. paimentamaan hyvinvointialueita ja pelastustoimea. Työllisyyden hoidon siirto kunnille 2024 sitä vastoin vie huomattavan siivun valtion tehtävistä.
        Valtorin pitää ennakoida muutoksia, varsinkin kun julkisella sektorilla ne eivät tapahdu kvartaalin sisällä vaan aikaa on kyllä valmistautua.

        Kaikki ei tietenkään isossa organisaatiossa ole tyytyväisiä, mutta kyllä esimiestyö tuolta työtyytyväisyyskyselyistä nousee onnistumisten listalle.

        Tarkoitin juurikin TE-palveluiden siirtämistä kunnille. Virheellisesti sanoin sen sote-uudistuksena, vaikka jotain yhtymiä työllisyystoimillakin lienee on siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki ei tietenkään isossa organisaatiossa ole tyytyväisiä, mutta kyllä esimiestyö tuolta työtyytyväisyyskyselyistä nousee onnistumisten listalle.

        Tarkoitin juurikin TE-palveluiden siirtämistä kunnille. Virheellisesti sanoin sen sote-uudistuksena, vaikka jotain yhtymiä työllisyystoimillakin lienee on siihen.

        Mitä jos te-virkamiesten palkat olisivat vaihteeksi vuoden myöhässä ja korvaus haitasta olisi ruhtinaalliset muutamat liikuntasetelit? Tai että töitä pitäisi hoitaa vapaa-ajalla ja palkatta?


    • Anonyymi

      Mitäs kuuluu Valtorille? Työpaikkoja tuntuu olevan melkoisesti auki koko ajan. Kuullut että väki pakenee edelleen. Missä nyt mättää?

      • Anonyymi

        Jep. Meininki on sama kuin itärajan takana kun tuli liikekannallepano.


      • Anonyymi

        Paikkoja tulee auki, koska sisäisesti porukkaa vaihtaa uusiin tehtäviin, ts. etenee uralla talon sisällä. Korvausrekryjä ja työtä on paljon.


    • Anonyymi

      Milloin tulee päivä kun valtio jättää palkat maksamatta, edellyttää töiden tekemistä ilmaiseksi ja vapaa-ajalla?

    • Anonyymi

      Valtori on jo perustamisesta lähtien ollut tunkio. Kaikenlaisista virastoista siirrettiin porukkaa Valtoriin. Tavoitteena oli tuoda säästöjä, mutta tulikin vain lisää kustannuksia. Tavoitteena oli tuoda laatua, mutta tulikin loppumaton sarja virheellisiä päätöksiä ja toimimatonta palvelua. Jatkuvia toimitusvaikeuksia. Pienen asian hoitamiseen voi mennä helposti kaksikin vuotta. Tottakai asiakkaat valittavat tästä kun laatu ja palvelu heikkenee ja samalla hinnat nousevat.

      Jos siis lähtökohta on se, että kaikki on pielessä niin se ei voi olla vaikuttamatta työilmapiiriin. Asiakkaat haukkuvat estottomasti ja ihan aiheesta. Asiakkaat ovat lähtökohtaisesti tyytymättömiä ja sitä ne ovat olleet kohta kymmenen vuotta.

      Kukaan järkevä ihminen ei tietysti Valtoriin töihin mene, joka johtaa siihen, että siellä on töissä heikompaa ainesta.

      Valtori on epäonnistunut viritys, joka pitäisi laittaa kiinni mahdollisimman pikaisesti, ettei enää yhtään enempää tuhlaisi yhteiskunnan varoja.

      • Anonyymi

        Säästöjä on tullut paljon. Olet väärässä kuta kuinkin kaikesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säästöjä on tullut paljon. Olet väärässä kuta kuinkin kaikesta.

        Mikäli Valtorin tuottamien palveluiden laatu olisi hyvää, niin miksi ihmeessä kyseinen pulju on vähän väliä mediassa esillä negatiivisessa muodossa?


    • Anonyymi

      Osaamaton johto ja pääosin huono ilmapiiri, joka rakentuu kuppikunnista ja saunakavereista. Esimiestyöltä ei kannata odottaa kummempaa. Kukaan ei puutu pitkään jatkuneeseen kierteeseen. Ongelmia ei ratkota ottamalla päättäjäpalleille toistuvasti samoja kasvoja tai keskijohtoon keltanokkaisia osaamattomia saunakavereita.

      • Anonyymi

        Loistavasti kiteytetty! Piiri pieni pyörii.

        Joka vuosi järjestetään pomobingo; katellaan, mitä organisaation osaa alkaa kukin seuraavana vuonna vetää. Ja keksitään uusi nimiä yksiköille ja tiimeille, niin hämätään henkilöstöä vielä enemmän.

        Tänä vuonna on ollut jäätävä määrä täysin epäpäteviä vt.-johtajia ja -päälliköitä, yhdistävä tekijä tuo sama saunavuoro. Naisilla ja miehillä.


    • Anonyymi

      Kehtaisko hakee palvelupäällikön paikkaa? Minkälaista hommaa oikeesti?

      • Anonyymi

        Hae ihmeessä, jos tykkäät työskennellä vittuuntuneiden asiakkaiden kanssa. Muunlaisia asiakkaita siellä ei ole, johtuen ihan vaan siitä, että niille kaikille on myyty paskaa ja niiden on pakko sitä ostaa lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hae ihmeessä, jos tykkäät työskennellä vittuuntuneiden asiakkaiden kanssa. Muunlaisia asiakkaita siellä ei ole, johtuen ihan vaan siitä, että niille kaikille on myyty paskaa ja niiden on pakko sitä ostaa lisää.

        Ei hemmetti?! Great Place to Work! No, ehkä kattelen ihan muita virastoja. Pörssiyhtiöihin ja start-upeihin en kyllä haluu mennä riepoteltavaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei hemmetti?! Great Place to Work! No, ehkä kattelen ihan muita virastoja. Pörssiyhtiöihin ja start-upeihin en kyllä haluu mennä riepoteltavaksi.

        Asiakkaille myydään asioita, joita ei ole vielä olemassa kertomatta kokonaishintaa (koska ei tiedossa) ja ihmetellään miksi asiantuntijoitakin vituttaa, kun olisi pitänyt olla jo eilen valmista. Palkkausjärjestelmä on yksi suuri kusetus. Olevinaan työnsuorite olemassa, mutta sitä ei kyllä ainakaan ylöspäin nosteta, koska palkkabudjetti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiakkaille myydään asioita, joita ei ole vielä olemassa kertomatta kokonaishintaa (koska ei tiedossa) ja ihmetellään miksi asiantuntijoitakin vituttaa, kun olisi pitänyt olla jo eilen valmista. Palkkausjärjestelmä on yksi suuri kusetus. Olevinaan työnsuorite olemassa, mutta sitä ei kyllä ainakaan ylöspäin nosteta, koska palkkabudjetti.

        Joukkopakoon varmasti osasyynä epäreilu palkkaus. Pomojen suosikit saa korkeat suorituspisteet vuodesta toiseen, vaikka eivät saisi mitään aikaiseksi. Tämän vuoksi muilla palkka pysyy koko ajan samana tai jopa laskee. Tuon työpaikkailmoituksissa kerrotun 50% saa vain jos olet taivasten herra. Normityöläiset saa tyytyä 20%:iin, jos edes siihen.


    • Anonyymi

      Hakevat tällä hetkellä päätelaite asiantuntijaa, onkohan minkälaista työtä?

      • Anonyymi

        1 level supporttia / helpparia kolmivuorona.


    • Anonyymi

      Valtorissa on esimietoiminta kuulupuheiden mukaan täysin sekaisin. Kannattaa varautua esimiestatolta tulevaan kyykytykseen.

    • Anonyymi

      Miksi kannttaisi ottaa riski ja mennä valtorille töihin. Ura tuhoutuu lähes 100 varmasti. Kyllä maailmassa on paljon muitakin paikkoja tarjolla, jotka ovat uran kannalta riskittömämpiä. Mutta älä kuitenkaan digiaan mene.

    • Anonyymi

      Vladorin piti tehdä yhteisiä palveluita virastoille, mutta heikoin tuloksin. Palvelua ei saa tai sen toimittaminen kestää 5 vuotta tai se ei vaan toimi. Vladorin piti säästää kustannuksia, mutta virastojen it-menot 2-3 kertaistuivat. Piti säästää jotain 47 miljoonaa euroa, mutta se ei onnistunut.

      Ei taida olla oikein mitään missä tämä olisi onnistunut.

      Eikö valtiovarainministeriö ohjaa tämän toimintaa vai ohjaako sitä kukaan?

      Eikö VM voisi vaan laittaa tätä epäonnistunutta kökkötraktoria ihan vaan kiinni kun se ei vaan toimi vaikka on harjoiteltu jo kymmenen vuotta?

      Mikä estää? Mistä kiikastaa, että rationaalisia päätöksiä ei saada tehtyä? Eikö ole munaa? Vai kanaa?

      • Anonyymi

        Eih, tämäkin kaikki jäässä, pitääkö oikeasti alkaa opettelemaan ruotsia, ja miettiä muuttoa. Jokin sakkaa niin suomen putket umpeen onko yhtään rakoa joka vähän vetäis


      • Anonyymi

        VM:n raportin perusteella kiertäisin ko. viraston kaukaa. Sitoutunut henkilöstö! No taatusti, kun asiantuntijat pitävät pystyssä linnaketta, jonka pomot ja ylin johto parhaansa mukaan yrittävät kaataa.
        Tälläkin palstalla useasti mainittu osaamaton johto on nyt tunnistettu ja tunnustettu tosiasia tuossa raportissakin. Hurjaa on!


    • Anonyymi

      Jaaha. Tulee tj sit talon ulkopuolelta. Ehkä tästä alkaa nousu ja työntekijöille paremmat ajat.

    • Anonyymi

      Hirveetä paskaa...Huomaa ettei ihmiset tiedä paskaakaan Valtorista ja siellä työskentelystä!

      • Anonyymi

        Kerro?


      • Anonyymi

        Valtori on "hirveätä paskaa" jos et ole vielä huomannut.


      • Anonyymi

        Valtori on "hirveätä paskaa" jos et ole vielä huomannut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Valtori on "hirveätä paskaa" jos et ole vielä huomannut.

        👍👍👍


    • Anonyymi

      On taas pino paikkoja auki. Korvausrekryjä vissiin. Eikun hakemaan, niin nähdään onko shitti vai hitti.

    • Anonyymi

      Joo-o. Miksiköhän niitä on aina niin paljon auki? Vapautuneista paikoista on kaverit lähteneet muualle hommiin. Mitkäköhän siitä pitäisi ajatella?

      • Anonyymi

        Vuoden määräaikaisija pestejä ne kaikki on. Staffpoint rekrytoi ja valittu jää Staffpointin kirjoille, ei siis Valtorin. huom.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuoden määräaikaisija pestejä ne kaikki on. Staffpoint rekrytoi ja valittu jää Staffpointin kirjoille, ei siis Valtorin. huom.

        Ehkä parempikin niin, kun luki Valtorin saamia huomautuksia lain rikkomisesta. Siis kyse siitä, että talon tapa on rikkoa hallintolakia, hyville kavereille ja suosikeille oarhaat pestit ja liksat. Voihan tuonne ruohonjuuritadon sorvaajaksi mennä eläkeikään asti. Urakehitys on tarkoitettu vain harvoille ja valituille.
        Menneen talven lumia mokoma virasto, ellei uusi tj laita tuulemaan. Toivottavasti, ihan vain näin veronmaksajan näkökulmastakin katsottuna.


    • Anonyymi

      Nykyään valtorissa haettaan vuokrafirman kautta eli menee just tän staffpoint tai yms kautta, että työskentelee n. pari viikkon tai alle kuukauden sitten ei tarvita enään.. ei jää koskaan ns kuin valtorin listoille.

      Paskin valtorissa, että haettaan x muutaman vuoden kokemuksellinen ja koulutus pohjaltaan amk tai yamk.. nykyään nuorilla ei ole kauheasti kokemusta, että mistä löytäisi sellaisen henkilön?! vitun valtori, kokoajan mielellään hakee ulkoisia vuokrafirman kautta, että kuin palkkattaisi just valmistunut amk henkilö.

      Myös paskin ongelma jos on liian kokenut vaikkapa yli 15 vuotta kokemuksellinen henkilö ja n. 50v niin sitten mukaan on liian vanha (ikärasismia).. tää x ei kelpaa, y ei ihan kelpaa tai yms. muuta valtori yrittää vakavasti tarvii lisää työntekijöitä niin tulee syömään omia näppejä, että olisi pitänyt sillo 20xy vuonna palkkata tietty henkilö.

      Nykyään valtorissa on samat runoilut ja muut mittaukset, että palkkaa tiettyn tason henkilöitä ja jne. eikä he itse jaksa ottaakaan sitä koeaikaa 6kk

      • Anonyymi

        Ilmeisesti taustalla on että saa sitten mamuttaa, kun tekee tahallisesti kaikista sopimattomia. sivuseikkoilla huolimatta osaamisesta. Nyt kun persut pääsee hallitukseen niin varmaan kuin taika iskusta ohjelmoijan töitä alkaa löytymään, ja puhe työvoima pulasta katoaa.


      • Anonyymi

        En tiedä mistä olet tuon ikärasismin keksinyt, mutta itse olen ollut haastattelemassa yli 55 vuotiasta ja jopa palkattiin hänet töihin Valtorille. Toki voi olla yksittäisillä tiimivetäjillä ikärasismia, mutta yleisesti tuota ei kyllä ole Valtorilla.


    • Anonyymi

      Nyt on hyvä meininki. Uusi tj johtoryhmineen on ottanut hyvän ja ammattimaisen otteen Valtorista. Kaksi virkaa tekevää vielä on, mutta kunhan nekin paikat täytetty, niin eikun hakemusta väsäämään. Pahin ulosmarssi on ohi ja nyt on aikaa rauhoittua asioiden kehittämiseen.

      • Anonyymi

        Kuulin tuttavalta että Valtorin IT tuessa ei tarvii tehdä juuri mitään.
        Riittää kun menee työpaikalle notkumaan ja tuijottaa näyttöä jotain 7 tuntia.
        Jotain pientä kun on virallisesti tehnyt viikon aikana niin duunipaikka säilyy.
        Pomot ei kuulemma valvo mitenkään että tekeekö siellä hommia vai ei.
        Ois luullut että valtiolla edes nykyään vaaditaan jotain duunareilta..!
        Riikka Purralle hyvä menojen leikkauskohde kun kerran näyttää olevan liikaa väkeä palkkalistoilla?


      • Anonyymi

        Valtori-sekoilu jatkuu vielä vuosia, jos sen annetaan jatkua. Miksikäs ei, kysehän on verorahoista ja niillä voi mällätä rajattomasti ilman mitään vastuuta.


    • Anonyymi

      Onks täällä lähiaikoina Valtorilla aloittaneita? Mitkä fiilikset?

    • Anonyymi

      Ihan samat kokemukset kun olin Valtorilla puol vuotta it tuessa, (vanha)jengi oli sairaana tosi paljon ja muutamat tunnoliset hoiti hommat. Siellä sai (vanha)Valtorilainen olla 5 päivää omalla ilmoituksella kipeenä. Sitten oli näitä jostain virastoista tulleita dinosauruksia joille oli keksitty selkeesti suojatyöpaikat, mitään ne ei oikeesti tehnyt. Tajusin lähtee muualle ennenku rupes enempää veetutta onneks.

    • Anonyymi

      Valtorissa on osaamaton johto, jolle taustatukea antaa vieläkin osaamattomampi keskijohto. Molemmat näistä rekrytoi toinen toisiaan löylyjen lomassa ja sama leikki on jatkunut pitkään. Parin vuoden sisällä saunakerhoon on ruvettu päästämään entisiä asiantuntijoita, joiden tavaramerkkeinä on ahkera johdon selän peseminen ja onnettomat esimies- ja johtamistaidot. Ylin johto ei tähänkään sähellykseen puutu, eikä ole edes siitä tietoinen.

      Onneksi siirryin Valtorista lopulta pois ja silmäni aukesivat vuosien sumun jälkeen mitä hyvä johtaminen, palkitseminen ja työilmapiiri tarkoittavat. Valtorissa ei ole kuulemma edelleenkään mikään muuttunut.

      • Anonyymi

        Ihan sama kokemus mulla Valtorin touhuista ja nyt onnellisena muualla työskentelevänä voin vain säälitellä ko. porukkaa. Hyvä veli/sisko -kerho toimii. Onnettomia pellejä ylennetään esihenkilöiksi, koska se on ainoa tapa saada nostettua kunnolla kaverin palkkaa. Osaamisesta viis, tiimiläisten oikeusturvasta viis. Lisäksi suoritusarviointi-systeemi antaa mahdollisuuden pisteyttää suosikkeja muiden kustannuksella ja lisätä kaverin palkkaa entistä enemmän. Jopa siis muiden palkkaa laskemalla! V***u ja tähän ei päästä millään kiinni, koska pisteet salaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan sama kokemus mulla Valtorin touhuista ja nyt onnellisena muualla työskentelevänä voin vain säälitellä ko. porukkaa. Hyvä veli/sisko -kerho toimii. Onnettomia pellejä ylennetään esihenkilöiksi, koska se on ainoa tapa saada nostettua kunnolla kaverin palkkaa. Osaamisesta viis, tiimiläisten oikeusturvasta viis. Lisäksi suoritusarviointi-systeemi antaa mahdollisuuden pisteyttää suosikkeja muiden kustannuksella ja lisätä kaverin palkkaa entistä enemmän. Jopa siis muiden palkkaa laskemalla! V***u ja tähän ei päästä millään kiinni, koska pisteet salaisia.

        Mulla ei ole yhtään kaveria valtiolla töissä. Jos joku muuta väittää niin valehtelee, emme ole kavereita!


    • Anonyymi

      Onkohan meno nyt vieläkään muuttunut?
      Itse menossa työhaastatteluun ja hieman jo kuumottelee että onko sittenkään nykyistä parempi paikka kun lukee muiden mielipiteitä. Toki suurin osa kommenteista kuulostaa olevan tätä luokkaa "Firmalla meni huonsti. Sain yt potkut. Olen katkera firmalle vielä 10v jälkeen"

      • Anonyymi

        Ensinnäkin valtion virastoa ei voi verrata yritykseen. Yritys pyrkii aina kannattavuuteen.

        Valtion puolella taas on jouduttu tilanteeseen vuosikymmenten ajan jossa on syntynyt täysin
        ylimitoitettu valtion työntekijä määrä, jota on ollut pakko vähentää.

        Edelleen Esim. Valtorilla on sadoittain turhia suojatyöpaikan omaavia taakkoja joita myös työntekijöiksi siellä kutsutaaan.

        Älä mene Valtorille jos et halua tuhota tulevaa uraasi, ja haluat välttyä hyväveli järjestelmältä.
        Tämä piilotetaan aina virallisiin hakuihin, ja kappas taas joku pomon kaveri sai pestin.


    • Anonyymi

      Kenen pomon kaveri olen? En kenenkään?!Kenen pomon selkää olen pessyt? En kenenkään! Kenen pomon kanssa olen maannut? En kenenkään! Kenen pomon kanssa aion maata? En kenenkään! Olenko hakenut valtiolle? En! Miksi sitten haluavat minut välttämättä valtiolle töihin? Aivan!

      • Anonyymi

        Kenen pomon kaveri minä olen? En kenenkään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenen pomon kaveri minä olen? En kenenkään!

        Mielenkiintoista! Joku siis esiintyy valheellisesti kaverinani, vaikka ei ole kaveri ja väittää, että olen maannut hänen kanssaan, vaikka en ole! Emme edes tunne toisiamme! Ja tämä tekosyynä sitten yrittää manipuloida minut valtiolle töihin!


    • Anonyymi

      Mene ehdottomasti Valtorille jos ei työnvälttely ole moraalinen ongelma itsellesi.
      Ja pääasia on ok palkka ja pitkät lomat.

    • Anonyymi

      Valtralla tehdään maailman johtavia tuotteita. Ota osaa menestykseen ja osallistu, vain näin voit voittaa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe