Miten sopia riita??

apuakaipaava

Olen ollut melkein viikon riidoissa äitini kanssa. Minä suutuin häneen, koska hänellä ei ole aikaa puhua kanssani, koska katsoo koko ajan televisiota. Päätin fiksumpana yrittää tehdä sovinnon, koska hän ei selvästikään ollut sitä tekemässä, mutta hän sanoi vain "ettei ole aikaa". Miten voin sopia hänen kanssaan, jos hän ei suostu puhumaan??Ja ongelma on se että minä loukkaannuin ja hänellä ei ole aikomustakaan pyytää anteeksi. Tuntuu kuin keksisin tekosyyn anteeksi pyytämiselle, koska en tiedä mistä hän olisi voinut loukkaantua... Tarvitsen apua...Miten voin sopia riidan??

8

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opitut-konstit-käyttöön

      Vaadi sitä aikaa. Mene ja sulje se toosa jos muu ei auta, istu sen eteen ja ota katsekontakti äitiisi ja sano, että sun pitää nyt kuunnella jo muakin. Ja sitten sanot sanottavasi.
      Ja jos hän protestoi, karjaise, että ole nyt hetki hiljaa! ja jatka sitten asiaasi. Niinhän ne aikuisetkin tekevät jos lapset eivät meinaa asettua kuuntelemaan heitä. :)

    • glgllgll

      Teillä taitaa olla valtataistelu käynnissä, eli äitisi käyttää valtaa ja haluaa osoittaa kaapin paikan kun tietää että olet sovintoa anelemassa vaikkei "riita" sinun vikasi ollutkaan. Jos häntä kiinnostaa enemmän teeveen töllöttely kuin puhua kanssasi, niin anna sen töllötellä ja hae juttuseurasi muualta. Kun alat kelvata juttuseuraksi. niin kyllä se yhteyttä ottaa.

    • I7l7

      Älä sovi. Ota pesäero ja anna ajan tehdä tehtävänsä. Itsekkin muutin kotoa pois 16 vuotiaana ja sen jälkeen olen elättänyt itseni. Suku alkoi pikkuhiljaa ottaa yhteyttä kun oli 30 korvilla. Ja nyt ne käy oven takana ja soittelee turhista asioista. Tekee tikusta asiaa. Minä en vihaa heitä, mutta minulla ei ole minkäänlaisia tunteita heitä kohtaan. Siinä suhteessa lienen sosiopaatti. Mutta elämä vaimon kanssa on ollut varmasti parempaa ilman vanhempia. Ollaan eletty toisillemme ja lapsillemme. Emme suvullemme.

      Lopuksi pitää mainita että kummankin suku on ollut aina perso rahalle ja vallalle. Ja kun kaksistaan ollaan ponnistetty pelkällä työllä ja ahkeralla säästämisellä jonkinmoinen vakavarauden tönö pystyyn, niin kyllä sitä ollaan niin maireita. Niin maireita että...

    • pakkosterilointi_ok

      I7i7:lle.
      Oikeassa olet, olet vinksahtanut koska olette siirtäneet huonoja geenejänne eteenpäin.
      Olisi ollut parempi jos olisitte eläneet lapsettomina. Miltähän lapsesta tuntuu kasvaa kokonaan täysin ilman isovanhempia ja sukulaisia?

    • uupumatonko

      Äiti tytär suhde, ei valttämättä ole maailman helpoin ja itsestään selvin asia.
      unohtaminen on hyvä lääke välillä, kun muut keinot on käytty.
      On nimittäin jotakin kokemusta asiasta, hoidan 85 vuotiasta äitiä kotonani, sen verran on ikää itsellänikin että muutaman elämän viisauden olen oppinut,

      - mahdollinen perikunta on purettava /jaettava heti, kun semmoinen tulee.

      -Jos omia lapsia on useampia, yhdelle ei saa lainata suuria summia rahaa tai antaa muita etuisuuksia, joita ei voi toisille antaa.

      -omien vanhempien luokseen asumaan ottamista on harkittava tosi tarkkaan ja varmistettava "turvaverkko" ettei uuvu itse.

    • kuunteleva_kirkko

      Hei apuakaipaava.

      Sinua painaa riita äitisi kanssa ja toivoisit kovasti, että asia voitaisiin jo käsitellä ja jatkaa eteenpäin hyvillä mielin. Olet mielestäsi yrittänyt tehdä sovintoa, mutta äiti ei ole ollut kovin vastaanottavainen. Oletko aivan selkeästi soittanut /tekstannut ja kertonut, että hei äiti, haluan tehdä sovinnon ja lopettaa riidan? Jos olet ilmaissut itseäsi vain epämääräisesti, on hänenkin helpompi yhtä epämääräisesti sanoa että nyt ei ole aikaa. Selkeästä asiaan tarttumisesta on paljon vaikeampi luikerrella pois. Jos äiti kuitenkaan ei suostu, sitten et voi asialle mitään, vaan sinun on vain prosessoitava asia itsekseen. Sopua kahden ihmisen välille syntyy, jos molemmat ovat valmiita sovinnon tekemiseen. Se edellyttää kykyä kuunnella toista, ilmaista omia tunteitaan ja olla syyttämättä toista.

      Toivottavast saatte asianne selvitettyä. Pitkittynyt riita vie turhaan kummaltakin elämänenergiaa.


      Merja, diakoni

    • kylläsesiitäjärjestyy

      Jotain muuta on jutun takana.... Ei auta kuin tavata ja jutella kaikki asiat halki - varaa runsaasti aika, jää vaikka yöksi, kerro kuinka tärkeä äitisi on sinulle!

    • jikjio

      No ei mielestäni ole oikein sua kohtaan.Äiti käyttäytyy lapsenomaisesti ja väärin sua kohtaan.Mikä äiti se semmoinen on jolla ei ole aikaa omalle lapselleen?Jos nyt kyse on vaikka yhdestä illasta ja katsoo vaikka elokuvaa mutta silloinkin kyllä äiti kuuntelua vaikka mainostauplla mitä tyttärellä on sanottavaa.

      Kuullostaa välinpitämättömyydeltä ja ei normaalilta äidin käytökseltä.

      Oon surullinen sun puolesta.Sun ei tarvitse pyydellä yhtään mitään anteeksi.Jos yrität se saattaa vaan ärsyttää sun äitiäsi lisää koska ei muutenkaan ajattele mielestäni äidin tavoin.

      Vietä aikaa ihmisten kanssa,joilla on Sulle aikaa ja jotka susta välittävät ja ovat ns.normaaleja

      Toivon sulle jaksamista ja hyviä jatkoja.Pidä huoli itsestäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe