Miten muuten sinun mielestä meni Saamelaiskäräjät

mitenmeni

Menikö ihan nappiin vain päin persettä !

150

2117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväTiinajaTanja

      Hienosto meni ja sivistyneisyys senkun kasvaa ja vahvistuu! Tietoa, taitoa ja osaamista löytyy. Kaikki on hyvään suuntaan menossa. Kiitos Tiina ja Tanja. Olette maailman parhaimmat naiset edustamaan lappia ja kolttia. Kiitos ja kumarrus.

      • methänmeni

        Älä höpötä. Kiitos ja kumarrus


      • jänisistuimaassa

        Jänis meni metsään.


      • piippiipp

        Ja paskat!


      • raitapaskahousu

        Paskaraita housuissa pitää istua ja pierrä!


    • sahaaterotan

      Tosi hienosti meni!!näytti olevan rapea meininki.kyllä nyt lähti asiat rullaan.kerranki kunnon parlamentti saatiin.vierähti ilon kyynel silmänurkasta kun tajus että nyt ammattilaiset pistää asiat järjestykseen.saattaapi tulla pieni mettä palsta mullekkin peltovuomasta.

    • eipä0843

      eipä tanja ole siin hallitukses , vai ymmärsinkö väärin

      • sahaaterotan

        Onpas vain.p.johtajana


      • saahaaterotan

        Jaa vai olenko väärässä


      • 234567u

        olet


    • gayboys

      Ajankohtaista
      Tiina Sanila-Aikio jatkaa Saamelaiskäräjien puheenjohtajana – varapuheenjohtajiksi Heikki Paltto ja Tuomas Aslak Juuso PDF Tulosta
      Tiina Sanila-Aikio jatkaa Saamelaiskäräjien puheenjohtajana vaalikauden 2016-2019. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Heikki Paltto Inarista. Toisena varapuheenjohtajana aloittaa Tuomas Aslak Juuso Enontekiöltä. Saamelaiskäräjät kokoontui vaalikauden ensimmäiseen kokoukseensa Inarin Sajoksessa 23.-24.2.

      Kokous nimesi jäsenet Saamelaiskäräjien omiin toimielimiin ja edustajansa muihin toimielimiin. Hallituksen jäseniksi valittiin Nilla Tapiola Utsjoelta, Pentti Pieski Helsingistä, Petra Magga-Vars Vuotsosta ja Magreta Sara Inarista.

      Saamelaiskäräjien lautakunnat vaalikaudelle 2016-2019:

      Elinkeino- ja oikeuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Veikko Feodoroff (henkilökohtainen varajäsenen Heini Wesslin) ja varapuheenjohtajaksi Kirsti Kustula (Niko Kustula). Lautakunnan jäseniksi valittiin Jouko Hetta (Inga-Briitta Magga), Jouni Aikio (Inka Musta), Anne Länsman-Magga (Aslak Nils Thomas Juuso), Antti Sujala (Inga Länsman) ja Elen Anne Sara (Asko Länsman).

      Koulutus- ja oppimateriaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Jan Saijets (henkilökohtainen varajäsen Outi Länsman) ja varapuheenjohtajaksi Ulla-Maarit Magga (Berit-Ellen Juuso) sekä muiksi jäseniksi Tauno Lietoff (Seija Sivertsen), Iiris Mäenpää (Teija Linnanmäki), Eila Tapiola (Ara Aikio), Elli-Marja Hetta (Ailu Näkkäläjärvi) ja Samuel Valkeapää (Maarit Pajuranta).

      Kulttuurilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Aslak Holmberg (henkilökohtainen varajäsen Máret Inga Länsman), varapuheenjohtajaksi Tanja Sanila (Jouni S. Laiti) sekä muiksi jäseniksi Pauliina Feodoroff (Sisko Länsman), Timo Portti (Neeta Jääskö), Maarit Magga (Matti Palojärvi), Birit-Anni Magga (Jouko Hetta) ja Mika Aikio (Susanna Näkkäläjärvi).

      Saamen kielineuvoston puheenjohtajaksi valittiin Neeta Jääskö (henkilökohtainen varajäsen Saammal Morottaja), varapuheenjohtajaksi Magreta Sara (Pentti Pieski) sekä muiksi jäseniksi Anna-Liisa Väyrynen (Petra Magga-Vars), Inker-Anne Magga (Ellen Pautamo), Ande Aikio (Joni Saijets), Erkki Lumisalmi (Anna Katariina Feodoroff) ja Sierge Rasmus (Rauna Rahko-Ravantti).

      Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Nihkolas Valkeapää (henkilökohtainen varajäsen Ulla-Maarit Magga), varapuheenjohtajaksi Veikko Feodoroff (Sinikka Mäkinen) sekä muiksi jäseniksi Heidi Eriksen (Pentti Morottaja), Leena Niittyvuopio-Jämsä (Antti Katekeetta), Mira Hirvasvuopio (Jouni Ilmari Jomppanen), Pekka Pekkala (Joanna Tervonen) ja Varpu Falck (Airi Portti).

      Nuorisoneuvostoon, jonka toimikausi on muista lautakunnista poiketen kaksi vuotta (2016-2017), valittiin Jussa Seurujärvi Inarista (henkilökohtainen varajäsen Sunna Aikio), Laura Pieski Karigasniemeltä (Niki Rasmus), Anni-Sofia Löf Hetasta (Anne-Maret Labba), Risten Mustonen Sodankylästä (Jouni Hetta), Juhan-Tuomma Magga Enontekiöltä (Elli-Marja Hetta), Niila Rahko Oulusta (Jussa Rahko) ja Maria Mäkinen Jyväskylästä (Leena Fofonoff). Nuorisoneuvosto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

      Tilintarkastajaksi toimikaudelle 2016 – 2019 valittiin Risto Hyvönen ja varamieheksi Tiina Mikkonen-Brännkärr.

      Saamelaiseen parlamentaariseen neuvostoon valittiin Anne Nuorgam (henkilökohtainen varajäsen Antti Sujala), Tuomas Aslak Juuso (Magreta Sara), Aslak Holmberg (Petra Magga-Vars), Pentti Pieski (Janne Saijets) ja Neeta Jääskö (Veikko Feodoroff).

      Evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokoukseen saamelaisten edustajaksi nimettiin Ulla-Maarit Magga, jonka ensimmäiseksi varamieheksi Pekka Pekkala ja toiseksi varamieheksi Väinö Guttorm.

      Saamelaiskäräjien kokous asetti myös kaksi yhteistyöelintä, toisen koulutusasioita ja toisen sosiaali- ja terveysasioita varten. Saamelaisten koulutusasiain yhteistyöelimen puheenjohtajaksi nimettiin Jan Saijets, varapuheenjohtajaksi Iiris Mäenpää ja jäseneksi Seija Sivertsen. Saamelaisten sosiaali- ja terveysasiain yhteistyöelimen puheenjohtajaksi nimettiin Nihkolas Valkeapää, varapuheenjohtajaksi Varpu Falck ja jäseneksi Veikko Feodoroff.

      Yhteispohjoismaisen saamen kielen ammatti- ja resurssikeskuksen Sámi Giellagáldun kielijaoksiin valittiin toimikaudeksi 2016 - 2019 seuraavat jäsenet (suluissa henkilökohtainen varajäsen): Pohjoissaame: Kaarina Vuolab-Lohi (Sierge Rasmus), Marjaana Aikio (Ellen Pautamo); Inarinsaame: Anna Morottaja (Tanja Kyrö), Petter Morottaja (Hannu Kangasniemi) ja Marja-Liisa Olthuis (Mervi Skopets); Koltansaame: Erkki Lumisalmi (Miika Lehtinen), Tiina Sanila-Aikio (Hilkka Fofonoff), Seija Sivertsen (Raija Lehtola) ja Natalia Vaskova, Venäjä (Zoja Nosova, Venäjä).

      Saamelaiskäräjien kokous hyväksyi lisäksi valtioneuvostolle kertomuksen saamelaisasioiden kehittymisestä Suomessa vuonna 2015 sekä perusti yleisen toimiston alaisuudessa toimivaan palveluyksikköön päätoimisen markkinointipäällikön viran 1.3.2016 lukien.

      Viimeksi päivitetty ( 25.02.2016 )

      ‹‹Takai

    • sahaaterotan

      Alko kuiteskin nimi t kirjaimella. Eli olin melkein oikeassa

    • ihailijaivalosta

      Tiina on tomera tyttö puheenjohtajana.asiat alkaa nyt rullaan oikiaan suuntaan.sais hieman painoa pudottaa tiina meinaan.

      • poroeikuse

        mikä vitun alpbiino se on ?rautakangella saa kylkee käähtää


    • vertailija

      Onko lapin naisten lihavuus geeniperimää.vai mistä johtuu ylipainoisuus.

      • zumzumbaa

        Kyllä sen näkee kuka jumppaa ja kuka ei.


      • vertailija

        Näkee näkee.olet oikeassa zumzumbaa.sen totta totisesti näkee.kannattas pyytää sinne käräjäsalin viereen valtiolta avustusta ja rakentaa kunnon umppa sali.ja se kovaan käyttöön.oispa mukavan näkösiä tyttöjä vuoden päästä.puhtaus akka treeneriksi kun se niin kovin hehkuttanut sitä timmiä vartaloaan.


      • zumzumbaa

        Ehkei kannata? Menee vaan hukkaan nekin rahat, ku ei se kovaa käyttöä tulis ikinä näkemään. Sen sijaan Mc Donalts saattas kannattaa ja irtokarkkikauppa. Poronlihaa ja kalaa säännöllisesti syövä pysyy hyvässä kunnossa. Näitä perinteisiä herkkuja vois syödä roskaruoan sijaan.


      • vertailija
        zumzumbaa kirjoitti:

        Ehkei kannata? Menee vaan hukkaan nekin rahat, ku ei se kovaa käyttöä tulis ikinä näkemään. Sen sijaan Mc Donalts saattas kannattaa ja irtokarkkikauppa. Poronlihaa ja kalaa säännöllisesti syövä pysyy hyvässä kunnossa. Näitä perinteisiä herkkuja vois syödä roskaruoan sijaan.

        Niin kumpaa siel saame eduskunnan ruokalistalla mahtaa olla.onhan se tieten niinkin kun tehdään isoja sekä raskaita päätöksiä niin ehkä jotkut ajattel evat että ruoka pitää olla raskasta ja isoa.jos vaikka päätetään kuka saa poimia marjoja metsähallituksen mailla niin vaatii ainakin tuplapurilaan iso ranskalaiset litran törpön limua.jälkkäriksi iso jäde annos ja fasun sinistä levy.ehkpä niitä irtokarkkeja sitten säkillinen istuntosaliin matkaan.jos taas jokin pieni ja kevyt asia välil vaikka niitä status jutskia niin sen päälle trendikäs kevyt salaatti annos kivennäisveden kera.mutta ilmeisesti siellä on enemmän näitä raskaita asioita jos osan edustajien pyöreitä poskia katsoo.


    • geneetikko

      Vai Lapin naisia...enempi savolaisia.

      • vertailija

        Eikö ne ole saamelaisia jotka siellä käräjillä istuu.jos ne syö liikaa roskaruokaa ja suklaatia.


    • hieskoivu

      Vaihdappas vertailija joutuin sitä jumppasalin treeneriä.se puhtaus akka on valehdellut.ei se mikään tiimalasi vartalo ole.pahimman luokan laardi laura.oikea hehtaari hertta.voi kammotuksen määrää.

      • käkätys

        Pitäsköhän meidän veljet porukalla ottaa puhtauakka valmennettavaksi.reenattas se taas naisen näköseksi.myönnän että on siinä ryytimaata kynnettäväksi.vaan jos onnistuttas niin kelpais hymyillä vuoden valmentaja pokaalin kera urheilu gaalassa.taiettas olla saman tien kahden vuoden valmentajia.


    • hörötys

      Jo vain hirmu urakan laitot tapetille.no jos hieskoivu lähtee matkaan niin sitten minäkin

      • saamenakka

        Puhtausonakka on jättänyt teidät jo. Ei kannata enää vaivautua. PilliMooseksen myös mutta, kehui sen rakastelutaitoja kun oli niin hyvä, hellä ja rakastava, mutta naistenmies ja puhtausonakka ei halua jakaa kenenkään kanssa rakasta ukkoaan. Lempeäsydäminen kun on ja muutenkin hellä ja kultainen.


      • hieskoivu

        Vai pitäs pulska lapin akka saada taas pienempiin mittoihin.ei pojat ei liian kamala urakka.viimeksi kun sen näin niin paitana sillä oli huvilateltta.siitä voitta päätellä minkä kokosesta mörssäri martasta on kysymys.sääret oli kuin iki hongan tyvipölkyt.kaulaa ei näkyny laisinkaan niiden kymmenen leukapoimun alta.rasvaset harvat ja hapsottavat hiukset oli keksin ja sipsin muruja täynnä.minä en lähe matkaan.ehkä teiänkin kannattas luovuttaa.


      • saamenakka

        Pane tanssimaan se säkkijärven polkkaa ja jenkkaa niin, että isot tissit vaan heiluu ja keinuu ja läskiperse vyötärön kanssa tömistää lattiaa! Tissit saattaa käydä olan yli kun hyppii ja tanssii polkkaa ja jenkkaa!


    • äläpämollaatyhjää

      Koltat juo tähän aikaan valkoviiniä kala-ja kanaruokien kanssa, Pääsiäinen lähestyy ja on paaston aika käsillä. Miehekkäät miehet juo kossua sivistyneesti! Kalakeitto, uunilohi, kanaruoat erimuodossa .

    • saarukoillakin

      Kirkosta eronneet on niitä suurimpia Jeesukseen uskovia. Haluavat toteuttaa kaikki perinteiset säännöt rakkauden.

    • vertailija

      Niinpä.onhan tosi jotta terveellisempää on kolttien ateriat.rouva koltta kun istahtaa pöytään ja syö yksin kiitospäivän kalkkunan sekä 3litran hanaviini törpön tyhjentää.mutta eipä ole roskaruokaa ja namuja.herra koltta yksinään kymppä kilon lohen. Joka kermasa haudutettu.jääkylmää kossuapullon sivistyneesti pikarista.näkee että hartaita on koltat kun noin paastoavat ennen pääsiäistä.esimerkkiä täten näyttävät käräjä salissa.mahtaa moni roskaruuan syömärikin ollla posket punakkana häpeästä.puheenjohtajakin karkkipussukat sinne myssyn alle piilottaa ei aivan julkisesti ilkiä esillä pitää.

      • auttavainenmyös

        Koltat on vieraanvaraisia varmaan opittu venäjältä ja tuotu se runsaspöytäperinne . Ei tarvitse yksin syödä. Tarjotaan vieraillekin ja mukavampaa syödä kaksin kuin yksin. Ei sentään "räkäkänniin" juo. Hyvässä seurassa viihtyy hyvin jos toista kunnioittaa ja arvostaa ihmisenä.


      • kaivielänähdään

        Ja lopuksi vieraat on lähteneet tyytyväisinä kotiin "vatsat täynnä ja muna pystyssä" Kuten eräs IhanaIhminen telkkarissa kauniisti tulkitsee! Hymyssä suin ja vastavierailu tarjottuna. Ketään ei ole koltta seudulla vielä raiskattu tai käytetty seksuaalisesti hyväksi. Hyvin on kohdeltu sillä lailla ihmisiä. Kotirauhaa ei ole rikottu vaan on kunnioitettu kaikin tavoin toinen ihminen. Ja nyt paastotaan ja nautitaan kevään tulosta pastellisävyine vaatuksineen yms. Kiitos käynnistä tervehtien koltta ystävällisesti.


      • pitopöytä

        Monenlaista herkkua on napsteltavana.vatta pinkiänä vieraat tyytyväisyyttä röyhtäillen kotio lähtevät eli siis inarin saamelaiset.


      • vertailija
        kaivielänähdään kirjoitti:

        Ja lopuksi vieraat on lähteneet tyytyväisinä kotiin "vatsat täynnä ja muna pystyssä" Kuten eräs IhanaIhminen telkkarissa kauniisti tulkitsee! Hymyssä suin ja vastavierailu tarjottuna. Ketään ei ole koltta seudulla vielä raiskattu tai käytetty seksuaalisesti hyväksi. Hyvin on kohdeltu sillä lailla ihmisiä. Kotirauhaa ei ole rikottu vaan on kunnioitettu kaikin tavoin toinen ihminen. Ja nyt paastotaan ja nautitaan kevään tulosta pastellisävyine vaatuksineen yms. Kiitos käynnistä tervehtien koltta ystävällisesti.

        Oikea kulinaristien paratiisi.mutta eikö sitä vyötärön mittaakin pitäisi välillä hieman tarkkailla.oisko hyvä hieman keventää nyt ruoka valiota.mukava yllätys keväällä kun kukallinen kesämekko sopii päälle eikä tarvi mennä isojen tyttöjen kauppaan xxxxxxxl kolttua hakemaan.nyt jätetään ne herkut kaupan hyllylle.


      • ihanaayhdessäoloa

        TOTTAKAI! Nyt on alettu paastoamaan. Kaikki turha roskaruoka on jätetty! Ja vettä ja kalaa ja valkoviiniä ja miehet kossua.


      • vertailija

        Kesällä mukava lava tansseissa hakea käräjä naisia valssille kun ovat ittensä ankaralla dietillä timmiin kuntoon laittaneet.niillä on vientiä sillon toisinko nyt.


      • uskookentahtoo

        buahahaahahahahbuhahahaaahhaahahhabuhhhahabuhhah


      • kaunisjavirheetön

        Poski poskea vasten kun tanssimme sydän lyö malttamaton.... Äiti-Ihminen on ja naimisissa ja itse tietää miten kilonsa kantaa. Nyt valssi soi ja kahden olemme maailmassa mulle kuulut sinä ainiaan. Kivaa kun on muuten kaunis ja virheetön.


      • solakkaonmukava

        Hihihii voi tavatonta äiti immeinen hehehee.ei äitinkään tarvi tuhti tyttö olla.hahahaa


      • mukavaaseuraaooh
        uskookentahtoo kirjoitti:

        buahahaahahahahbuhahahaaahhaahahhabuhhhahabuhhah

        HALLELUJAA! Anna askeleesi viedä mitä, nurkan takana odottaa, mennäänkö välillä pussailemaan. Ihanaa! Oi....kavaljeerini mun vie sinä minä seuraan sua tanssilattialla liki liimautuneena vartaloosi ja tunne kyrpäsi seisonnan vasten mun vittuani....Hame ylös ja hommiin pumps humps oooaaahhh....


      • vertailija

        Noniin noniin.ehkä ollut hieman kärkkäitä ja arvostelevia mielen ilmaisuja.myös allekirjoittaneella.eihän se parlamentti mikään missikisa paikka ole.mutta hiukan kun panostas pieneen painon pudotukseen niin olisihan rahvaan ilo katsella edustajiaan.


      • harmaapäitäryppyjä
        uskookentahtoo kirjoitti:

        buahahaahahahahbuhahahaaahhaahahhabuhhhahabuhhah

        Harmaantuneita ryppynaamoja kadonnutta nuoruuttaan hakemassa!


    • kannattasko

      Ompa taas kaikki viisaat hyviä neuvoja antamasa.mietitäämpä oikein tosissaan antaako tämän tapainen palaute nostetta ja motivaatiota laihduttamiseen lihavilla naisilla.saattaa joku masentua ja tulee turhia sairasloma päiviä siten.miten vajaalla edustus porukalla tärkeitä asioita sitten päätetään.jos laitettas keräys pystyyn ja ostettas vaikka sukset ja sauvat heille.palkattas joku vetämään kunto rinkiä. Jos mäkäräinen esim.lopettaa tähän kauteen niin kaisahan vois tulla valmentajaksi.sehän on sutjakka tyttö.ois koko porukka kohta samanlaisia.mitä mieltä viisaat olette?

      • kevytkola

        Nat mahtasko kaisan voimat riittää on meinaan työmaata.


      • kaaatt

        Kaisa jos tulee? Niin se piekkaritreeni on parempi jättää pois ja keskittyä vain hiihtoon. Mitenhän pitkän matkat jaksasivat suihkia?


      • kevytkola

        Varmaan vapaan kolmekymppiä menis niillä rouvilla helposti.


    • voijalmarisenthän

      Mihinkä mennee lähes 7 000 000 e Saamelaikäräjillä jaettavaksi. (valtion avustuksia ) ??? Muutaman hengen työllistämisenkö ???? HärreJud...ja veronmaksajat maksaa ja muut avustukset päälle.

      • kevytkola

        Vaan saapi sillä jo suklaatia sekä irtokarkkeja monta rekka kuormaa.


    • tyhmyysmaksaa

      Raha on tärkein syy miksi ne ei hyväksytä kaikkia oikeita saamelaisia. On enemmän jaettavaa keskenään pikku piirillä. Eikö tälle voi kukaan mitään tehdä. Eihän tällainen korruptio ole Suomessa edes laillista. Miksi se annetaan vain jatkua. Kansalaisaloitteen paikka ja 3,5 milj veronmaksajaa varmasto valmis allekirjoittamaan tänän maamme suurimman epäkohdan.

      • kevytkola

        Ajatellaan positiivisesti.kun et ole jakamassa kakkua niin et ole läski eikä tarvi hammaslääkärissä ravata kun ylenmääräinen karkin syönti tehnyt reikiä.


      • Marjakaveri

        Lantalaiset luulevat että olemalla saamelainen rikastuu. Ovat avanneet uusia pankkitilejä KHO:n päätöksen jälkeen hyväksyä Marjastajasaamelaiset ry:n merkkihenkilöitä saamelaiskäräjien äänestysluetteloon. Herra kansanedustaja on lupaillut akaa tontteja ja monella on jo erämaamökin piirustukset valmiina. Sitt2n ei tar vitse kuin olla löhöttää ja äänestää.


    • 123456789098765

      Lopettakaa tuollainen morkkaaminen, ei taida olla muutakaan valittamisen aihetta, Puhheenjohtaja on pätevä tähän tehtävään, tsemmpiä hälle.

      • vertailija

        On toki toki.Hän on PARAS.mutta pitäs silti ankara dietti alottaa.on kuiteski esimerkkinä nuorillekkin.


      • lekurieikonitohtori

        Kyllä pitää aloittaa noin lihavalla jo verenpaine tauti ja diabetes, kaikilla lihavilla on nämä taudit


    • vuorenpeikot

      Itseasiassa menivät ihan päin sitä itteänsä.

    • laihelii

      Jaa, täällä taas munattomat sossun elätit, siipeilijät ja muutkin suomalaispummit ruikuttaa asiasta joka ei edes heille kuulu. Eipä tainnut persut tuoda teille kaljaa pöytään, vaikka niitä niin innolla äänestitte. Siellä sitä olis puheenjohtajalla laihduttamista jos siihen haluatte neuvojanne jakaa.

    • intiaaniratsastaa

      Koskeeko laiheliinilla päästä?onko sossu jättänyt pamit antamatta?tai voithan sinä kätkeytyä nimimerkin laiha taakse ja loppu pelistä olet laardi leena.

      • korpikommunisti

        Vaikko pj ite


      • laihelii

        Heti osui kalikka johonkin luku- ja kirjoitustaidottomaan persuun, joka vielä kuvittelee ratsastavansa, vaikkei yhdenkään hevosen selkä häntä kestä. Eikä kyllä saisi kiinnikään kuin keppihevosen.


      • intiaaniratsastaa

        Kas kas "keppiheppa"mikäs pikku suvakki hutsu se laiheliini on.kaikenlaisia isänmaan pettureita.ratsasta keppihepallas syyriaan.


      • joopajookyllä

        Vais niin.niitäkö on saamelaisisakin suvakkeja.hyi helvetti.


    • Hyhhhyhh

      Kyllä saamiäijät ja hieskoivu ootte lihavia!!

      • hieskoivu

        Senkin hyhyhyhyh.olet selvästi saame akka.haastan sinut saameakka sekä puhtausakka juoksulenkille.otattako haasteen vastaan.


    • urhevaneitonen

      saatkin hieskoivun konkelo kierähellä kovast jos miun kans lähet lenkille, et pysy matkassa, hyhyhyhhhhhyyyhh ku sie oot pehminny ku päässää pöhisee vain pehvahuuruja :) enkäole muuten k u m p i k a a n näistä leideistä.

      • hieskoivu

        Urhevaneitonen vai olisiko parempi nimi untuvikko.ollut niin rajut treenit sevettijärvellä jotta untuvikko pitää mopo hommata jos meinaa vauhdissa pysyä.tain saman tien ilmottautua ens kesän riion kisoihin.jamaikan jussi ihmeissään kun katsoo kun kiihdytän satasen matkan jotta tartanni rullalle menee.noh nyt tarvii jatkaa työn tekoa eli puun kantoa yms.muutes kolttamuorit taas pieksää minut.


    • uuteenaikaanvie

      Ja kun nuija kolahti pöytään asia on silloin loppuun käsitelty. Ompele nappisi ja pyyhi perseesi. Aika mennyt ei koskaan enää palaa, on kaikki jäänyt historiaan ja uuden sivun alku alkaa.

      • minämakepera

        aivan uusi aika alkaa ja yksikhän ei olle aito Saamelainen, olet oikeassa.


    • orjaetelästä

      Millon oi millon maksaa sampukka tukensa takasin.ei koskaan ei koskaan.hamuaa vain lisää.mikään ei riitä.

    • mielestäpois

      Minne ne piti mennä? Miten ne piti mennä? Nappiin ei mahdu, ei päin persettäkään. Miten muuten meni?

    • wwoopotta

      Perseeseen koko Saamelaiskäräjät. Niin tyhjänpäivänen rahareikä veromaksajille kun olla ja ossaa. Ihmisille tarinoita löytyy kyllä kirjastosta.

      • Tyhmälukija

        Veronmaksajat käyttävät paljon aikaa tyhmyyksien kirjoittamiseen Suomi24 keskusteluissa.


    • kysymysmistäkyse

      Paljon on saamikäräjillä töitä kun pitää kantaa huolta hondurasistakin.

    • LÄSKIAKKANAAPURISTA

      iHAN KAUHEA LIHAVA AKKA NYT KÄRÄJIEN VÄÄRTIEN OMPELUSEURAN JOHDOSSA

    • uteliasmolly

      Muuten! Miten mielestäsi saamelaiskäräjät meni?

      • Missiksikö

        Mielestäni saamelaiset vielä jotenkuten pärjäävät. MuttaPohjois-Suomen suomalaisten vanha ongelma nostaa jälleen päätään. Kun pitäisi heidän päästä päättämään saamelaisten ulkonäöstäkin. - Valittaisivat KHO:hon, kyllä sieltä saadaan vielä ulkonäkömääritelmäkin saamelaisille!


    • Tierumpu

      Lukekaa Hirvasrummun blogi, niin tiedätte miten vaalit menivät. Toteutuiko äänestystulos ?

      • patarummpu

        Mistä voi lukea


      • rumpupappa

        http://hirvasrumpu.blogspot.fi
        Hyvinhän se meni pohjoissaamelaisten kannalta. Koltat ja inarinsaamelaisetkin saivat nimellisesti hallitukseen edustajansa, mutta ovat kylläkin pohjoissaamelaisten talutusnuorassa. Ei demokratiasta käräjillä ole hajuakaan jäljellä, piiri sen kun pienenee.


      • Omituisuuksia
        rumpupappa kirjoitti:

        http://hirvasrumpu.blogspot.fi
        Hyvinhän se meni pohjoissaamelaisten kannalta. Koltat ja inarinsaamelaisetkin saivat nimellisesti hallitukseen edustajansa, mutta ovat kylläkin pohjoissaamelaisten talutusnuorassa. Ei demokratiasta käräjillä ole hajuakaan jäljellä, piiri sen kun pienenee.

        Inarinsaamelaiset saivat käräjille huippuedustuksen, mutta eivät saaneet hallituspaikkojen enempää, koska Inarinsaamelaiset huippuedustajat äänestivät pohjoissaamelaista, Inarin kunnassa asuvaa edustajaa.
        Minkä takia he eivät tukeneet inarinsaamelaista ja inarinsaamenkielistä edustajaa vaan pohjoissaamelaista, pohjoissaamenkielisiä edustajaa? Asia on vähintäänkin omituinen , kun nämä huippuedustajat samaan aikaan valittavat inarinsaamelaisten jääneen demokraattisessa päätöksenteossa pohjoissaamelaiset sorron alle.


    • viuhahdusoli

      Vittuun meni että vilahti!

      • terveettavat

        Paljonkohan se pj nainen painaa?taitaa vaaka heilahtaa toiselle sadalle pitkälti.


    • jänkäbylsijä

      Miten sellaisen lihavan kotavosun saa ylös jos se kaatuu tundrassa ? Nosturia ei jängälle saa kuitenkaan tuotua. Syökö porot ihmisiä ?

      • terveettavat

        Venäläisillä on tosi suuria kuljetus koptereita.saiskohan sellaisella hinattua ylös.


      • mitätuotakopteria

        jos kaatuu nin anna olla, se on siinä !


    • käräjillätavataan

      Käräjät menee aina nappiin jos tuomioita tulee, soon roistot linnaan ja syyttömät vapaaksi, silloin on hyvästi menny

      • huolestunutmies

        Oli kuva käräjä istunnosta.muilla oli edessä papereita vaan pj oli iso voileipä.voi tavaton.söis välillä vaikka porkkanoita.


      • työteliäskinollut

        Joskus on KOLTTA kuollut NÄLKÄÄN! Ottakaa selvää niin loppuu tuokin ihmettely?! Haista sie vain paska perseestäs ja yritä ymmärtää että, joku tykkää syödä ja siitähän me ihmiset rakennumme. On tosi joskus on koltta kuollut nälkään. Joten hävetkää.


    • taistelukoltta

      Se loppuu kolttien sorto kohta.saatana paamma kaiken matalaksi.ei vittuile kukaanenään meille se onjämpti niin!!!

    • sotaporo

      Nythän on kovat piipussa sevettijärven suunnalla.puten siittämät taistelukoltat on ryhmittäytyneet taistelu valmiuteen.kuivamuonat on leipälaukussa ja lippaat on täynnä rynkyissä.lapikkaat osoittaa inarin suuntaan.piinattujen kolttien viha on hirmuinen.puten lahjottamien panssarivaunujen isot koneet on lyöty käyntiin.legendaarisen panssarikenraalin hieskoivun henki lepää verenhimoisen armeijakunnan yllä.nyt on hirmuinen ja pitkä taisto alkamassa.poppamiehet tanssii leirinuotioiden ympärillä ja sotarummut kumisee.empä haluais olla pilkka kirveitten housuissa nyt

      • olenystäväsi

        Sinulle työteliäskin ollut.on varmasti kolttia joskus kuollut nälkään niin kuin myös muita ihmisiä.voisit muuten sivistää itseäsi ja ota selvää kuinka paljon tällä hetkelläkin kuolee maailmassa ihmisiä nälkään joka päivä.mutta ei nämä ns. Käräjä naiset näy ihan vielä olevan nälkäkuoleman partaalla.


      • tiinahyväesimerkki

        Työnsä hoitaa hyvin. Työtähän sinne mennään tekeen, eikä missikouluun vai mikä se nyt oli. Tiina on työpaikkansa ansainnut. Osaa olla kohtelias ja kieliä osaa vaikka kuinka paljon. Klemetti rasvanaama oli ihan perseestä!


    • capfour

      Onko Saamelaiskäräjät sellaiset johon mennään syömään valtion piikkiin ? Valitaanko puheenjohtajat painoindeksin perusteella ?

    • siunatturuoka

      Joka on työssä! Saa syödä julkisesti ruokaa! Työttömät ja juopot. HÄVETKÄÄ! Kaikki työtä tekevät ihmiset on oikeutettuja syömään hyvin ja kunnollisesti. Kiitos. Siunaa Taivaallinen Johdatus ruokamme Amen. Kiitos kaunis.

      • nöyrätyöläinen

        Rakas siunatturuoka!avaudu minulle kun leipä palani on kovin pieni..töitä olen kohta kolkytävuotta yhtä jaksosesti tehnyt mutta harvon on vara poroa tai lohta näkkärin päälle laittaa.johtuskohan se siitä kun 36prossaa menee veroon ja muut pakolliset maksut mitä pienestä tilistä menee.kerro mihin ne maksamani verot menevät.sinä tunnut niin viisaalta ja valaistulta ihmiseltä että voit varmasti asian minulle kertoa.kiitos jo etukäteen kun valaiset tyhmää työläistä.


      • Opettajanlelli
        nöyrätyöläinen kirjoitti:

        Rakas siunatturuoka!avaudu minulle kun leipä palani on kovin pieni..töitä olen kohta kolkytävuotta yhtä jaksosesti tehnyt mutta harvon on vara poroa tai lohta näkkärin päälle laittaa.johtuskohan se siitä kun 36prossaa menee veroon ja muut pakolliset maksut mitä pienestä tilistä menee.kerro mihin ne maksamani verot menevät.sinä tunnut niin viisaalta ja valaistulta ihmiseltä että voit varmasti asian minulle kertoa.kiitos jo etukäteen kun valaiset tyhmää työläistä.

        Kaikki ihmiset ovat ansainneet jokapäiväisen leipänsä. Kenenkään ei kuulu arvostella toisen syömistä, juomista, ulkonäköä tai muuta persoonallisuuteen liittyvää, seikkoja, jotka kuuluvat ihmisen henkilökohtaisiin asioihin.
        Arvostella voi sen sijaan loukkaavia ja tyhmiä kirjoituksia. Jospa ne ovatkin vain keskenkasvuisten lasten kirjoitelmia ja lapsethan voivat vielä oppiakin ihmistapoja, kun heille vai.huomattaa sopivaisuuden rajoista.


      • metabooli

        Arvostella voi silloin kun syöminen ja juominen ei noudata sopivaa käytöstä. Ei syöminen ole sopivaa joka tilanteessa. Suosittelen kunnon ylläpitämistä ja kohtuuta syömisessa myös kansantaloudellisista syistä.


      • Keittiöapulainen
        metabooli kirjoitti:

        Arvostella voi silloin kun syöminen ja juominen ei noudata sopivaa käytöstä. Ei syöminen ole sopivaa joka tilanteessa. Suosittelen kunnon ylläpitämistä ja kohtuuta syömisessa myös kansantaloudellisista syistä.

        Ruokavalistusta antavat tahot eivät riehu keskustelupalstoilla leipäpalan näkemisestä poliittisesti epäsopivan henkilön lähettyvillä. Ruokapolisin viittaus kansantalouteen tässä yhteydessä kuulostaa fasismilta.


      • pentti798

        mitenkä tervet tavat on fasismia en käsitä.ennen nuorelle väelle koitettiin olla esimerkkinä jos esimerkkipaikalla istuu.


    • drinksujakinpäälle

      Ylioppilas kirjoituksissa on kaikilla pöydät, pulpetit täynnä ruokaa! Mitäs siihen sanotte. Ihmisen pitää syödä aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

    • tasaarvovaltuutettu

      Miksi saamikäräjien pj on nainen.moni muukin virka näyttäs olevan nais edustettuna.ei ole tasa arvoista touhua.mies pitäs olla puheenjohtajana.

    • isopinoleipää

      Leipäpino jos on noin toistakymmentä päällekkäin niin, silloin voisi jo huolestua ettei, se kasa tipahda lattialle. Leipää pitää olla että aivot, jaksavat raksuttaa tomerasti toteuttaen tahtoa taapertajan tuhdikkaan tasaisesti tallustellen.

    • colakokkeli

      Sokerihumala on vakava asia. Ei ole fiksua koko ajan limukkaa lipittää.

      • juoppotyössään

        Jotkut juovat viinaa työaikana ja kaikki paapovat! Palkkaa vain korotetaan korkeasti koulutetuille juopoille jotka, ei pysy työaikana irti viinapullosta. Hyi! HÄPEÄ!


    • monta.junaa

      Voi jeesuksen vittu näitä horinoita.

      • raittiuskunniaan

        Ei ole horinoita vaan , miten työpaikalla käyttäydytään. Pitää olla selvinpäin ja rehti ja reipas. Juopotteluun on eri aika. Työpaikalla ei saa jupotella, ei seurustella, ei käyttää muutenkaan väärin työaikaa.


      • pena7296

        Miten tämä liittyy saamelaiskäräjiin?


      • voi.tavaton

        Olisiko kokemuksen syvä rinta ääni joka kumpuaa raittiuskunniaan henkilön nielusta.ettet olisi vain saamikäräjillä salaa ryypiskellyt.


    • raivoraitisaina

      Jaa mitä?

    • ahkera.duunari

      Juuri näin!!töissä raittiina ja ahkerana!pieni myönnytys jos pomon vaimo kovassa puutteessa niin sen voi astua.mutta vain ruokatunnilla.jos menee aikaa enemmän niin se vähennetään palkasta.jotain moraalia pitää olla.

      • duunaariinvaan

        Yleensä pomon vaimo aina puutteessa kun sihteeri nussii sen kanssa joten, duunarille pomon akan nussiminen sallittua myös työajalla ja pomo maksaa palkan kaksinkertaisena kun ei tarvi ite hommailla.


    • uhrautuva.duunari

      Totta tuokin.mutta kun tulee paljon ylkkäreitä niin verottaja iskee.eri asia jos pomon rouva kamala hehtaari hertta niin sillon pitää saada juhlapyhä korvaukset ja likasentyön lisä.voihan se olla lisätty tessiin.mutta työntekijän on joustettava.

    • vr.tulee

      Miksi saamelaiset vastustaa jäämeren ratahanketta.

    • porouula

      porot, porot, jäävät alle

    • muutamaköyhä

      Miksi saamelaiset vastustavat lapiokullankaivuuta?

    • Lapiovaara

      Porot jäävät lapion alle !

    • Ulvova.hukka

      Miksi saamelaiset vastustaa susia.

    • saaammilainen

      Miksi suomalaiset vastustaa saamelaisia

    • Ei.sampukka

      Miksi saamelaiset vastustaa kaikkea?

    • Aslak.Piera

      Juothiin viinhaa tunthurisha ja joikhathiin. Ajhethin moothorikelkhalla päishän phorojen peräshä. Ja shithen juothin thaash vhiinhaa ja joikhathin tunthurisha.
      Ja khivhaa olhi!

    • Uteleva

      Olipa Kiva kun oli pierrellä mukavaa.teitkö isoja päätöksiä saame digin kanssa siellä tunturissa?

    • zumbaaaaaaaaaa

      miksi saamelaiset vastustaa saameen viittaavaa taidetta? kiasmassa haloo? viitataan vähän muuhunkin ja moneenkin muuhun? haloo?

    • kinthaala

      Saapoiko poroihin viitata?

    • Joiku.jouni

      Tulipa valtakunnallinen joiku palkinto saamelaisille!!!!!eipä savolaiset ja satakuntalainen pärjänneet nyt. Hähähää

    • Kylläkait

      Pitäisikö olla kovinkin ylpeä asiasta?

    • Avartaa

      Grind teos on hieno!

    • Ilo.silmille

      Jo vain rohevan näköiset nahka housut.tiukan oloinen perä.

    • Panisin.kyllä

      Oisko ehta Lapin nainen?ei ainakaan etelän pakkelinaamainen vanha puuma horatsu.

      • Kumihousu

        Ei ainakaan koltta ole.


    • Stadikka

      Voi hyvä jumala mitä paskaläjiä nämä kirjoittajat! Jumala vielä rankaisee teitä. Haluaisin nähdä teidän jokaisen naaman, aihe mistä kirjoitatte (ylipaino) saattaa olla teille hyvinkin läheinen. No maailma on täynnä luusereita, joista ei ikinä ole mihinkään! Nauran teille!!! Hahahahaha!!!! Vajotkaa sinne säälittävään, köyhään, ankeaan koloonne. Terveisiä pääkaupunkiseudulta. Saamelaiset on hyvää kansaa.

      • Ilo.sekä.nauru

        Että ihan pääkaupunki seudulta!Vallanko Rööperin kundi vai Krunikan friidu?Tai ehkä malmi-korso linjan hörhö.vaan nauretaan kaikki se tekee hyvää!hörinää ja hahatusta.eläkä stadikka välitä jos olet hiukan pyylevä.pulskathan on iloisia.tai ainakin sanotaan.


    • Helapää.jussi

      Soon Kristus soikoon kamalaa menoa kun käräjiäkin piretähän ilman Kauhavan rumaa vallesmannia.ei meidän markilla en nuon.

    • Stadikka

      Kyllä teillä työttömillä kortistolaisilla alkoholisteilla on aikaa kirjoitella. Mikä on suurin saavutuksenne? Kenties joku vahinkolaukaus joka on jouduttu antamaan adoptioon vai kolmen kuukauden ryyppyputki ilman, että maksa lagasi? Hahahahahaaaaaa!!! Säälittäviä. Köyhiä. Rumia. Rääväsuita. Varmasti oli jouluna yksinäistä? Kuka teitä edes jaksaisi ;)????

    • Stadikka

      Ja nyt minulle vasta selvisi, ketä te edustatte! Metsälappalaisia :D eli Saamelaiskäräjillä ei ikävä kyllä ole teidän kanssanne mitään tekemistä. Ette ole saamelaisia vaan joku mielikuvitusryhmä, joita ei kukaan muu kuin te itse (edes KHO) pidä saamelaisina. Lycka till! Keksikää vielä joku mielikuvituskieli :). Mielikuvituspukuhan teillä jo on. :) pusuja! Ja oma kansallispäivä, älkää häpäiskö 6.2!!!!

      • krrrruiiiitttt

        stadikka rukka on ihan ulalla :D


      • Stadikka

        Enpä usko, taisi osua ja upota ;)!!!!!! Mutta tosihan on, että älkää pliis viitsikö leikkiä jotain saamelaista mitä ette ole eikä teidän isovanhemmat ole olleet. Eihän teillä ole eikä tule äänioikeutta muuten? Toivottavasti saamelaissopimus vielä sinetöi kohtalonne.


      • Stadikka

        Veikö kissa kielen? Tiedän, että TOTUUS voi satuttaa! Tunnustakaa jo itsekin, että olette mielikuvitusryhmä, ettei Jumalan tarvitse teitä sitten tuonpuoleisessa kiusata asian suhteen. On hienoa olla erilainen, teillä ei ole mitään hävettävää. Tänä päivänä jopa homot ja lesbotkin hyväksytään, miksei sitten mettälappalaisetkin?


      • Malttamaton.hki

        Sie oot ihana höpöliini.kerro lisää siitä tuonpuoleisesta arvon stadikka.oletko muuten sukua sille teidän perän ihanalle ja kauniille piispalle neiti irjalle.lieneekö hän muuten sukua joillekin saamekäräjien edustajalle.ainakin yhden näköisyyttä paljon.odotan vastaustasiihen jo mielenkiinnolla..


    • KHORULES

      Kuka ihme on Irja?

      • Tuumaakaan.enosta

        Olisiko haettu laupiasta samamarialaista kauneudesta kuulua tai ehkä sisäisestä kauneudesta ja siinäkin varmasti vain omasta mielestä.irja Askolaa.helsingin piispaa.lieneekö hän sitten sukujuuriataannoin saamelainen.en tiedä.


      • NoFakeSamis
        Tuumaakaan.enosta kirjoitti:

        Olisiko haettu laupiasta samamarialaista kauneudesta kuulua tai ehkä sisäisestä kauneudesta ja siinäkin varmasti vain omasta mielestä.irja Askolaa.helsingin piispaa.lieneekö hän sitten sukujuuriataannoin saamelainen.en tiedä.

        Monesko kuolemansynti? Älä varasta - edes identiteettiä! Vapiskaa varkaat. Jumalan viha on suurin kaikista, Hän päättää kuinka teille käy. Taivas vai Helvetin ikuinen lieska.


    • näkisvaansenjumalan

      soo soo tatikka ei kannate hinkata liikaa käsidesillä soon epäterveellistä ja heleposti syttyvää

    • Supi.hepo

      Irja saattaa suuttua ja mustaksi muuttua.voipi olla kyllä hänen salainen haave.

    • hoomapuranen

      Onko Irjalla pakkelit naamassa?

    • Vartokaas

      Irja on sen verran potra täti että voipi vielä joku päivä olla senaattorien esimies/nainen saame käräjillä.silloin ei hyvä heilu pilkkaajien.

      • ainakinokkamiehellä

        kyllä heiluu velttona senaattorilla


      • irjakaan.ei.tykkää

        löysää kupilan silliä, son veltto, ei elossa


    • SamaaMielä

      Muualta kopsittua: Ai niin tässäpä hyvä idea! Tarvitaan kolmet käräjät Suomeen. 1. Saamelaiskäräjäy, 2. Lappalaiskäräjät niille joita ei ryhmähyväksytä Saamelaiskäräjille, ja 3. Lantalaiskäräjät kaikille lopuille joita ei hyväksytä edes Lappalaiskäräjille. Nerokasta!? Ja kaikki olis tyytyväisiä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe