Pyörittääkö cs go yli 60fps?

KURKKUPASTEIJA

Jimm's Best Bang for Buck 2016 v3.0, pelitietokone

Onko riittävä? Saako halvemmalla muualta? En aijo kasata konetta.

Emolevy: Asus B85M-G
Prosessori: Intel Haswell Core i5-4460 3.2GHz
Muistit: Crucial 8Gt (2x4Gt) 1600Mhz
Näytönohjain: Asus GTX 950 OC, 4Gb GDDR5.
SSD: PNY 240Gt
Optinen asema: DVD /-RW
Kotelo: Bitfenix Nova, musta
Virtalähde: Silverstone 500W
Käyttöjärjestelmä: Esiasennettu Windows 10 Home 64b Suomi (Windows asennusmedia toimitetaan muistitikulla)

12

1173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan varmasti. Jos ei muuten niin karsimalla vähän asetuksia.

    • KURKKUPASTEIJA

      Kiitos! Kellään muulla sanottavaa tai parempia ehdotuksia koneeksi?

      • konemieskaikenties

        khyllä se yli 60 fps ku ittellä 10 v vanha kone ja näytön ohjainki on gt 230 :DDD


    • näytöstä

      se on myös kiinni. jos on mopo näyttö niin se ei pyöritä enempää kuin sen 60fps

    • Huonokone

      Ei. Kone on huono.

    • riippuuhinnasta

      Riippuu kai hinnasta. Jos saa uuden i5 6500 sille sopivan emolevyn DDR 4 muistit niin se kannattaa mielummin ostaa.

      Virtalähteen malli pitäisi selvittää, koska pelkkä valmistaja ei paljoa laadusta kerro.
      Merki ja malli googleen ja testiä etsimään.

      B85 emolevylle laittaisin itse mielummin Xeon 1231V3 prosessorin.
      Se on tehokkaampi ja kestää pitempään kuin i5 siinä ei vain ole integroitua näytönohjainta. Kuluttaa vähemmän virtaa kuin i5 Siinä on myös paras Intel vakio jäähyy mitä intel tarjoaa missään prosessorissa.
      http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel Xeon E3-1231 v3 @ 3.40GHz

      https://youtu.be/nBIfDEcozqM

    • Arma3

      Eikös noi CS:t ole melko "kevyitä" luulis tuon pyörivän.
      Itseäni kiinnostaa saman koneen osalta että jaksaako pyörittää Arma3? Turha lienee haaveilla 60fps, mutta onko jotain valistunutta arvausta olemassa?

      • pyörii_ultrana

        Arma3 pyörii GTX950:lla ultrana 50-60fps.

        Aikanaan se oli aika raskas peli (suositus GTX660 ja minimivaatimus 9800GT tai Radeon HD 5670), mutta nyt on jo niin vanha että pyörii ultrana kaikkein halvimmallakin vanhalla ohjaimella mitä kaupassa vielä myydään.


    • infoo88888888888

      No kaikissa peleissä on tietty fps raja jota ei saa ylitettyä, mutta lähes kaikki kyllä menee yli 60 fps.

      Jos haluat saada enemmän kuin 60fps niin tarvitset 144Hz ja 1ms GTG näytön joka tukee 144fps:ään asti (virkistystaajuuden määrä hertseinä kertoo kuinka monta kuvaa eli framea se pystyy piirtämään) ja tarpeeksi tehokkaan näytönohjaimen.

      Kaikkien normaalien näyttöjen virkistystaajuus on 60Hz ja useimmat näytönohjaimet rajoittavat fps:än näytön virkistystaajudelle sopivaksi jottei näyttö hajoaisi ja tulisi kuvan repeytymisiä (image tearing).

      Vasteaika taas vaikuttaa siihen, kuinka hyvin videokuva ja ääni sopivat yhteen (liian suuri vasteaika ja saatat huomata, että ääni kulkee videota edellä ja huulet yms. liikkuvat ääntä jäljessä), 1-5ms GTG vasteaika on sopiva pelaamiseen ja mitä pienempi, sen parempi.

      Nykyiset peli näytönohjaimet kyllä pyörittää CS:ää ihan hyvin eli mikäli et suunnittele usean näytön kokoonpanoa, mikä tahansa Nvidia GeForce GTX tai AMD R9 sarjan näyttis jossa on 1 tai 2GB GDDR5 muistia kelpaa.

      Näytönohjaimen mustin määrällä ei ole merkitystä kun pelaa yhdellä näytöllä kunhan videomuisti (eli juuri tuo GDDR5 muisti) vastaa pelin vaatimuksia mutta kun pelaat useammalla näytöllä, näytönohjain jakaa muistin jokaista näyttöä kohti (esimerkiksi BF4 vaatii maksimissaan 3GB GDDR5 muistia koska se tukee kolmella näytöllä pelaamista käyttämällä Eyefinityä jos on AMD näytönohjain tai 3D video surround jos käyttää Nvidian näytönohjainta)

      Näytönohjaimen prosessorin kellotaajuus, DirectX ajuri, video muistin kellotaajuus, antialialising yms. vaikuttavat enemmän suorituskykyyn.

      Nvidian näytönohjaimissa CUDA prosessoreita ja PhysX moottori joita osa peleistä tukevat (tosin eipä niillä hirveästi ole merkitystä ja etenkin CUDA prosessorit on enemmän 3D grafiikka suunnittelussa vaikuttava tekijä).

      Näytönohjaimeksi suosittelen esim Asus GeForce GTX 750Ti 2GB GDDR5 OC versiota tai AMD XFX R9-270 2GB GDDR5 Black Edition näyttistä

      Prosessoriksi intel i5-4460 prossua

      Keskusmuistiksi Kingstonin 8GB 1866 CL 10 DDR3 tai G-skill Ripjaws 8GB 1866 CL 9 DDR3 muisteja.

      Näytöksi vaikkapa BenQ 24" XL2411Z

      Virtalähteeksi 80 PLUS gold 650w tai 750w virtalähde riippuen koneen virrankulutuksesta, kitsailuun ei sovi lähteä kovin innokkaasti, huonot ja liian heikot virtalähteet ovat vaarallisia!! (80 PLUS Platinum sertifioidut virtalähteet ovat parahaita, mutta Silver tai gold on myös sopiva jos vain tarpeeksi hyvää hakee).

      Halvalla saa toki sopivan pelikoneen, mutta jos ajattelee tulevaisuutta varten varautumista, sopii hankkia emolevy, kovalevy(t), SSD levy(t) (mikäli haluaa nopean käynnistymisen), muisti(t), näyttö, prosessori, kotelo ja virtalähde joita ei aio vaihtaa ihan heti, näin tulevaisuudessa ei tarvitse konetta päivittää muuta kuin vaihtamalla näytönohjaimen jotka ovat kaikkein kallein hankinta.

      Sanotaanko näin että, iskemällä alkuun suunnilleen 1500€ saat tykin ja seuraavan 8 vuoden aikana ei tarvite välttämättä vaihtaa näytönohjainta kummempaa komponenttia (prosessorit ja muistit kun voivat kestää erittäinkin kauan).

      On otettava huomioon se, että intel julkaisee uuden prossu kannan lähes 3 vuoden välein, tämä ei tarkoita etteikö vanhat kannat riitä pelaamiseen, vasta sitten kun tulee pelejä jotka vaativat enemmän muistia kun DDR3 emolevyt maksimissaan (yli 32 tai 64 GB) tai vaativat tehokkaamman näytönohjaimen kuin prosessorisi tai emolevyn PCI-e x16 kanta tukee on aika päivittää prossu tai koko kone.

      DDR4 muistilla varustettuja koneita kannattaa kyllä harkita, sillä LGA 1150 kannan prosessoreita ei välttämättä enää montaakaan vuotta valmisteta ja niiden saatavuus voi muutaman vuoden kuluttua olla hankalaa, mutta suorituskykyä ei hirveästi vielä toistaiseksi välttämättä nosta, sillä DDR4 erona DDR3 muistiin on muistikapasiteetti ja kellotaajuudet.

      Ei ole vielä mitään peliä joka hyötyisi DDR4 muistin ja uusimman Intel prossu arkkitehtuurin kanssa, eli uudemman intel arkkitehtuurin kanssa saa yleisessä mielessä nopeamman koneen jolla editointi ja streamaus onnistuu paremmin, mutta pelaamisessa tuskin hirveästi on fps:ää ajatellen merkittävän suurta eroa.

      Ja ennen kuin joku tulee näyttämään benchmarkkeja niin katsoppa niitä tarkemmin, benchmarkkeja katsomalla näkee kyllä eroa, mutta se mikä ero tehoissa on ei realistisesti muutamaa millisekunttia (sekunnin tuhannesosaa) kummoisempi ole LGA 1150 ja LGA 1151 arkkitehtuurissa ole, energia hyötysuhde kyllä voi olla sähkölaskua ajatellen pienen hymyn huulille nostava.

      • ddr3_tiensä_päässä

        "Sanotaanko näin että, iskemällä alkuun suunnilleen 1500€ saat tykin ja seuraavan 8 vuoden aikana ei tarvite välttämättä vaihtaa näytönohjainta kummempaa komponenttia (prosessorit ja muistit kun voivat kestää erittäinkin kauan)."

        "Ei ole vielä mitään peliä joka hyötyisi DDR4 muistin ja uusimman Intel prossu arkkitehtuurin kanssa, eli uudemman intel arkkitehtuurin kanssa saa yleisessä mielessä nopeamman koneen jolla editointi ja streamaus onnistuu paremmin, mutta pelaamisessa tuskin hirveästi on fps:ää ajatellen merkittävän suurta eroa."

        Jos prossua ja muisteja on tarkoitus käyttää 8 vuotta kuten neuvoit ja välillä vain päivittää näytönohjainta, niin prossusta ja muisteista tulee kyllä todella pahoja pullonkauloja jos muutaman vuoden päästä vaihtaa tilalle vaikka 5 kertaa nykyistä gtx1080:aa tehokkaamman näytönohjaimen, ja pelaa senaikaisia uusia vaativia pelejä.

        Myös nykyisillä peleillä kyllä muutaman vuoden vanhat prossut ja muistit ovat tuntuvia pullonkauloja, ainoastaan kaikkein tehokkaimmat vanhat i7:n vielä käyttökelpoisia, tosin pelit eivät pyöri läheskään yhtä hyvin kuin uusilla prossuilla ja muisteilla.

        Kovin pitkälle vanhoilla ddr3 muisteilla ei enää pötkitä, vaan kyllä kannattaa ostaa uusin ja tehokkain i7 ja siihen mahdollisimman nopeat ddr4 muistit, jos haluaa jatkossa selviytyä pelkällä GPU:n päivityksellä.


    • KURKKUPASTEIJA

      Juu tuli tuo kone ostettua ja fps olikin reilusti yli 300 eli todella hyvä suosittelen!

      • Ei tuosta koneesta todella hyvää saa väännettyä mitenkään päin, CS:GO on vaan melko kevyt peli pyöritettäväksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6013
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3801
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      238
      2108
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1840
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1279
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1266
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1055
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1000
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      929
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      878
    Aihe