Suomen Hoivatilat Oy:n osakeanti alkoi

törkeäätouhua

Hoivatiloilla menee loistavasti! Niiden omistamissa hoivakodeissa olevilla vanhuksilla ei sitten arki sujukaan loistavasti, vaan enintään tyydyttävästi. Vaikka rakennukset ovatkin hyvässä kunnosssa, hoitajia on aivan liian vähän. Vanhukset maksavat tähtitieteellisiä summia siellä olostaan. Siellä saatu "hoito" on vähäistä. Ei ole aikaa eikä aina haluakaan esimerkiksi syöttää hitaasti syöviä vanhuksia. Ulkoilu on minimissään.

Jos omaiset eivät huolehdi vanhuksesta käymällä hänen luonaan säännöllisesti, hän on todella huonossa tilanteessa. Yksityisissä hoivakodeissahan vanhus maksaa lääkkeensä itse - toisin kuin kunnallisessa hoidossa - joten lääkkeitä sitten annetaankin ruhtinaallisesti, erityisesti kipulääkkeitä kivuttomille vanhuksille. Näin kävelevä ja itse syövä vanhus saadaan nopeasti vuodepotilaaksi, ja häntä on silloin helpompi "hoitaa".

Käykääpä päättäjät ja sijoittajat tutustumassa hoivakotien arkeen!

5

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rosvotkiinni

      Rosvokapitalismia jota kokoomus kylvää kuolettavalla tavalla veronmaksajien piikkiin. Muistakaa helvetissä seuraavissa vaaleissa.

    • Luvallinenpuhallus

      Suomen Hoivatilojen bisnes on liukuhihna bisnestä, niin sanottua "pulukkitavaraa". Tuotantoa tehdään sylkemällä ja ainoa tavoite on saada bisnestä mahdollisimman äkkiä, mistään muusta piittaamatta. Kysymyksessä on ns. luvallinen puhallus. Vähän niin kuin maalla sanottaisiin "laittakaa toimitusjohtajan nimi mieleen" :-)

    • wretg444cc

      Bisnestä verovaroilla?

    • eiköhän sama suuntaus ja tavat ole ihan kaikilla ketjumaisilla hoitokodeilla joilla on osakeomistajapohja taustalla? Yhtiön tulee tuottaa voittoa osakkeenomistajille, se revitään hoidonlaadusta sitä heikentämällä ja palveluja karsimalla minimiin sekä lisäksi hoitajien selkänahasta karsimalla hoitajamäärän täysin minimiin tai jopa alle sen. Bisnes on bisnestä-mummoilla ei niin väliä. Joissakin yksityisissä pienissä hoitokodeissa saattaa vielä on ripaus inhimillisyyttäkin. Vanhustenhoidosta on tehty rahakasta bisnestä ja isot firmat valitettavasti rahalla haalivat hoitokoteja nimiinsä ja kuorivat tavallaan kermat päältä.

      Tiedän kokemuksesta miten hoitokodeissa jopa puolitetaan makkara- ja juustoviipaleetkin jotta säästetään ruokakuluissa, hedelmiä saa korkeintaan kerran viikossa (sekin yleensä puolikas banaani). Kahvia saa vain yhden kupillisen (kupin koko tarkoituksella mahdollisimman pieni) ja sen kera halvinta kaurakeksiä yhden kpl. Vaippoja ei vaihdeta kuin vasta pakon edessä, koska se on yksi suurin kuluerä/vuosi. Tämä kaikki on täysin tarkoituksellista kikkailua, jolla ajetaan kulut mahdollisimman alas. Henkilöstökuluissa säästetään esim. niin, että hoitajia on mahdollisimman vähän /vuoro ja yököllä saattaa olla 30-50 vanhusta yksin vastattavana yön aikana (sen tietää ettei mitenkään edes ehtisi kaikki kuivittaa yön aikansa saatikka että käyttäisi vessassa).

      Ikävää, että suuntaus on mennyt tähän suuntaan ja tuntuu pahenevan vuosi vuodelta, mitähän tämä paljon kehuttu valinnanvapaus tuo tullessaan kun uusi SOTE-malli tulee käyttöön 2019? Kaikki mummot hoidetaan varamaan jossain isoissa yksiköissä vähäisellä henkilökunnalla ja huonolla laadulla.

    • TämävanhusThaikkuun

      Teki muuten aika helekutin hyvän tuloksen !! Jesss.
      Suomi nousuun firmoilla jotka osaavat eniten lypsää kuntia että valtiota, hienooo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe