Jako tehty, missä viipyy rahat?

ilmankkkos

Perunkirjoitus tehty jo muutama viikko sitten. Pankissa käyty. Rahoja ei näy, mikä mättää???

Onko tässä perinnössä joku ihme laki ettei sitä heti saa antaa vaan pankki pimittää sitä? Pitääkö oottaa et verottaja tarkastaa summat? Vai mikä ois mahdollinen viivästys syy? En ole rintaperillinen, joten en kovin viitsi kysellä perään... mutta sen tiedän, että minulle on oma osuuteni perunkirjoituksissa merkattu.

30

13477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onkotehty

      Yleensä perukirjaan ei merkitä mitään jako-osuuksia, jakokirja tehdään erikseen

    • Et_saa_mitään

      Rahat saattaa olla loppu.

    • perijä-

      Jos summa on alle 20 000 niin verottaja ei vie mitään. Pesänjakaja on ehkä vienyt rahasi. itsekkin odottelen perintöö veljeni kanssa ja just eilen tehtiin toimeksianto oikeusaputoimistolle. Ei pitäis viedä kauaa kun se tekee paperit ja minä ja veljeni jaamme äidin perinnön puoliksi kun muita ei ole.

    • ilmankkkos

      onkotehty; No pilkun viilauksena en nyt muista mikä tämän "kirjan" nimi on, mutta kyllä siellä lapuissa vaan on nimet kuka saa ja kuinka paljon. Kyse siis rahasta, ei maallisesta omaisuudesta. En tiedä mikä sen lapun nimi on, mutta sain sen perunkirjoitus tilaisuudesta mukaan.
      Et turhat näsäviisastelut voi jättää sikseen.

      perijä-, meinaatko et hän, joka on hoitanut nämä paperiasiat on teillä vienyt perintönne?

      Mietinkin et onko se niin iso homma et pankillakin kestää useempia päivä laittaa maksuun... vai pitääkö niitä vielä jonnekin kiikuttaa nähtäväksi tms.

      • onkotehty

        En halunnut kettuilla mitenkään. Yleensä nää jako hommat vaan tahtoo kestää.
        Ketkä siellä pankissa ovat käyneet, te kaikki perilliset yhdessä vai oletteko valtuuttaneet jonkun hoitamaan asian?
        Kirjoituksestani sain sen käsityksen, että heti perukirjoituksen jälkeen marssit pankkiin pyytämään rahoja, voi olla että käsitin väärin. Sillä niin yksinkertaista se ei ole


      • Metsän_mies
        onkotehty kirjoitti:

        En halunnut kettuilla mitenkään. Yleensä nää jako hommat vaan tahtoo kestää.
        Ketkä siellä pankissa ovat käyneet, te kaikki perilliset yhdessä vai oletteko valtuuttaneet jonkun hoitamaan asian?
        Kirjoituksestani sain sen käsityksen, että heti perukirjoituksen jälkeen marssit pankkiin pyytämään rahoja, voi olla että käsitin väärin. Sillä niin yksinkertaista se ei ole

        Kannattaa soitella sille pankinjohtajalle suoraan. Mäkin sain rahat heti, kun uhkailin pankinjohtajaa asiassa eikä mitään papereitakaan tarvittu. Mulla on aseenkantolupa.


      • Mistäkysymys

        No kun ei se mitään näsäviisastelua tai pilkunrakastelua ole. Perukirja ja perinnönjakokirja ovat aivan eri asioita. Perukirja toki usein toimii perinnonjaon perustana, mutta ennemminkin se on kuolinpesän veroilmoitus. Jakoa ei perukirjassa tehdä. Jos puhut vain perunkirjoituksesta, niin tottakai vastaajat haluavat täsmentää, että onko nyt oikeasti myös perinnönjako tehty.


      • erk-ki

        Kun ole edes hajulla, niin turha moitiskella tietävämpiä näsäviisastelusta.


    • DoctorDeath

      Perunkirjan jälkeen tehdään perinnönjaosta vielä erikseen jakokirja. Sen jälkeen voi maksatukset aloittaa käteisvaroilla tai omaisuuden luovutuksia jakamaan.

    • Perukirjatehty

      Perukirjaan laitetaan kaikki velat ja laskut ja perilliset ja sitten kuolinpesän osakkaat voi vaatia perinnön jakoa kun velat ja laskut on maksettu kuten hautaamislaskut. Jos kuollut oli naimisissa niin tehdään ostus myös ennen. Muuten kuoleen lapset periin ensin ja jos oli testamentti nin sekin otetaan huomioon. Meillä se meni helpposti siten että meidän ätiin omaisuus tuli kokonaan meille koska isä luopui omasta osuudestaan perintäöön. Isä allekirjoitti paperit mitkä juristi teki ja minä ja veljeni sitten saimme äitimme rahat-.

    • ilmankkkos

      Käsittääkseni kaikki pitäis olla ok. Paljon oli lappuja, joissa oli summia, nimet kenelle tulee ja kuinka paljon ja tilinumerot. Sanottiin et tämä asianhoitaja menee pankkiin, jossa hän hoitaa rahat jokaisen saajan tilille(sen virkailijan kans). Eipä oo näkynyt. Tästä 3viikkoa.

      Onko tässä tullut sitten minulle väärää tietoa. Jos esim. hautakiven aikoo hankkia vasta myöhemmin, mutta sille on merkattu hyvä hinta sinne paperiin eli on huomioitu. Niin pitääkö tässä tosiaan oottaa sen pari kuukautta et se kivi on ostettu ja maksettu, ja sen jälkeen vasta ne tilillä olleet rahat jaetaan? Voiko kyse olla tämmöisestä mikä viivästyttää?

      Pakko kai se on uskaltaa kysyä, tiiä jos on mennyt väärälle tilille epähuomioissaan virkailijalla :O

    • ilmankkkos

      Kaivoinpas laput... Perukirja sekä perinnönjako ja osituskirja. Nämä löytyy. Eikö silloin asian pitäis olla rahan siirtoa vaille valmis?

      • Mietitäämpä_vähän

        Uskottuna miehenä oli varmaan joku juristi.
        No hän hoitaa jatkotoimet sillä aikataulullla mikä hänelle sopii, tuskin se teidän jako oli hänen 1 tärkeysasteikolla.
        Toisekseen voit kokeilla kuinka kauan menee että saa pankista ajan, ei perinnönjakoa aivan numerolapulla tiskillä hoideta.
        En tiedä tarkistaako pankki jotenkin jakokirjat mutta pankissakin vie aikaa.

        3vkoa on lyhyt aika, ainahan voi kysellä perään.
        Pankinjohtajalle on turha mennä haukkumispuheluja soittelemaan ennenkuin ottaa selvää onko asia siirretty pankille ja milloin.

        Sait siis ositus ja jakokirjat, onko ne allekirjitettu?
        Toisinaan annetaan ositus ja jakokirjat tutkittavaksi ja allekirjoitettavaksi.
        Aika hassulta tuntuu että perunkirjoitustilaisuudessa pitää lyödä nimi paperiin, tietenkin jos simppeli pesä ja pelkässä jakolaskulla mennään niin miksi ei.


      • ilmankkkos

        Ei ole juristi joka hoitaa vaan ihan tavallinen tallaaja.

        Ja mikäs on sun ongelma tässä asiassa? Kateus? En ymmärrä sinua, mielestäni 3viikkoa ON pitkä aika, jos kaikki paperiasiat on tehty. Eikai virkailijalla nyt 3viikkoa mene kun hän näppäilee saajien tilinumerot ja summat koneellensa? Enkä ole haukkumispuheluita soittelemassa vaan ihan kysymässä et mikä mättää, onko se mielestäsi väärin? Ja miksi mielestäsi on hassua, jos siellä tilaisuudessa on jo allekirjoitettu paperit? Ei kuule mammonaa nyt niin paljoa oo jaettavana et ihan tarvis iltalukemiseksi ottaa ne paperit ja pähkäillä et otanko vaiko en. Ja kyllä, niiden tilillä olevien rahojen jakamiseen riittää ihan vaan se jakolasku :D Käsittämätöntä, kaikenlaista porukkaa tälläkin palstalla riittää.

        Varmaan heillä on tämän perinnönjako tilaisuuden jälkeen tullut ilmi jotain, mistä ei minulle ole vaivaannuttu ilmoittaan.


      • Olisiko_se_siinä

        Jos perunkirjoituksen osituksen ja jaon on tehnyt ihan tavallinen tallaaja.
        Onko huomannut ottaa kaikki huomioon?
        Onko ollut kaikki velat tiedossa?
        Mites veromätkyt, onko tulossa vai palautuksia.

        Hassua on se että tilaisuudessa jossa käsitellään mitä omaisuutta ja vastuita oli vainajalla niin siinä tehdään heti jakokirjat ja ne pitää heti allekirjoittaa.
        Pahin mahdollinen tilanne on se että omaisuus jaetaan ja myöhemmin tulee pesälle maksuja, mistä ne maksetaan?
        Kirjoituksista huomaa ettet itse ainakaan ole muiden perillisten kanssa paljoa tekemisissä, sillä olisit voinut kysyä heiltä mitä on tapahtunut.

        Ps. olen itse tehnyt 4 pesän jaon ja niihin tarvittavat ositukset, myös maistraatti on ollut mukana 3 pesässä.
        Olen myös ihan tavallinen tallaaja.
        Yhden pesän jakoi juristi, siis paperilla ja siitä on jo 6 vuotta mutta konkreettinen jako on edelleen tekemättä koska yksi alkoi änkyräksi.

        Pankki pelaa 100% varman päälle jakoasioissa, jos on olemassa pienikin teoreettinen riski että kaikki ei ole kunnossa niin homma ei etene ennenkuin riski on eliminoitu.
        Virhe jakokirjassa tai jossain muualla niin homma voi olla jäissä siihen saakka että saia on varmistettu.
        Siihen tuo 3 viikkoa on lyhyt aika.
        Onko vainajan kaikki sukuselvitykset oikein, ettei vain olisi oiottu mutkia suoriksi ja oletettu että kaikki perilliset ovat tiedossa.
        Oletko 100% varma että kaikki kirkonkirjoissa olevat perillliset ovat allekirjoittaneet jakokirjat?

        Myös sanonta että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
        Itse kirjoitit aika akresiiviseen tyyliin joten vastaukset ovat myös saman tyylisiä.


    • bcnxzxcb

      Oletko aivan varma, että jokainen hyväksyi jaon? Ts. olemaan moittimatta jakoa, en muista tarkkaa sanamuotoa, sori.

      • onkotehty

        Ei tätä nulikkaa kannata neuvoa, lukisi esim ketjun "äitini kuoli ja nyt jo kova riita perinnöstä" niin ehkä tajuaisi ettei nämä pelkällä jakolaskulla selviä. piste


      • kiireonkiireon

        Siellä pesässä ei tarvitse olla kuin yksi henkilö joka on edunvalvonnassa, silloin perukirja sekä jakokirja pitää lähettää maistraattiin hyväksyttäväksi ja se kestää. Kolme viikkoa on lyhyt aika, siellä puhutaan kuukausista ja vuosista.
        Miksi et kysy asiaa pesänhoitajalta, missä vaiheessa mennään? Vaikea se on täältä käsin neuvoa kun saa sitten v..ttuilut kaupan päälle


    • ilmankkkos

      No en ainakaan sun neuvojas kaipaa, jonka oma kielenkäyttö on aggressiivista eikä kyllä yhtään sen "aikuisempaa" kuin itse ilmeisesti itseään pitää . Miks edes vaivaudut vastaan tähän, jos koet ettei tämmöistä "nulikkaa" kannata neuvoa? Voi luoja suojelkoon heitä, jotka sun kans joutuu perintöä (joskus) jakaan.

      Hyviä vaihtoehtoja tullut, mutta en usko näiden olevan vastaus tähän asiaan. Kukaan meistä ei ole edunvalvonnassa. Ja edelleen, kun poistuimme sieltä tilaisuudesta asianhoitaja sanoi et seuraava osoite on pankki ja asia ois sillä selvä. Ilmeisesti siellä onkin tullut jotain uutta ilmi, joku lappu puuttuu tms. Minulla on myös läheisempiä sukulaisia kuollut eikä heidän kohdalla todellakaan ole mennyt edes sitä kuukautta, saati vuosia.

      Mutta minäpä jätän tämän keskustelun tähän, koska sehän on totta ettei täältä vastausta löydy.

      • näinmeillä

        No meillä on jakokirja myös tehty viime kesänä ja kaikki piti jo olla selvää mutta sitten huomattiin että maksava osapuoli olikin varaton ja saattannee joku moittineenkin jakoa, en tiedä kun eme ole puheväleissä. Sinuna tarkistaisin jakokirjasta koska moiteaika päättyy, silloin voisi olettaa joitai rahoja tilil päätyvän. Näin aion ite tehä, on ihan turhaa huudella rahojen perään, tulee ku tulee..Ainaki on paperilla nii et kaippa nuo joskus kotiutuu maailmalta...tai sitten ei.


    • opelius

      Perunkirjoitus ja jako oi tollo siinä on jo kaksi asiaa mitä et tiedä.

    • LESYNI

      jos keskustelu perinnöstä on näin ala arvoista,en ihmettele ollenkaan,miten riitaisia ja kateellisia ,oikeat perilliset ovat !

    • kestää.aikansa

      Meillä oli isäni perunkirjoitus joulukuussa ja perukirja lähetettiin verottajalle tarkistettavaksi, menee oma aikansa. Lisäksi se meni pankkiin jakokirja tehtiin n 2 kuukauden kuluttua ja rahat (suurin osa) jaettiin. Tämä meni mielestäni tosi nopeasti koska äitini kuollessa n 5 vuotta sitten, aikaa meni monta kuukautta, ei siinä mitenkään juristia hoputettu kuten ei nytkään. Kai se on heidänkin työtilanteesta kiinni. Verottaja muisti sitten perintöverolapulla n 8 kuukauden kuluttua.

      Isällä on edelleen pankkitili koska on vieläkin kuolinpesään liittyviä laskuja maksamatta ja ehkä tulee mätkyjä/palautusta joulukuussa vielä. Tilille on jätettävä rahaa yllättäviä menoja varten, ettei sitten tarvi myöhemmin alkaa perillisiltä keräämään rahaa laskuihin.

    • Siis tässä pitäisi perintö jakaa. Teet asian tosi hankalaksi, kun et kerro mitään: mitä osakkaita pesässä on? Mitä omaisuutta siellä on? Miten sinun osuutesi suhtautuu itse pesään kokonaisuutena? Perinnön jako voidaan tehdä myös osittaisena, eli jos sinulle on joku tietty rahaosuus, niin saat sen ja sitten ja on sinulta ohi.

      Perunkirjoituksessa on jo selvillä kuka saa minkäkin osuuden. Tämän jälkeen maksetaan varot. Perinnönjako sitten on jaon käytännön toteutus. Joku esimerkiksi saa asunnon ja toinen vastaavasti sen osuuden rahana. Periaatteessa siinä jokainen vaatekappale pitäisi jakaa.

    • Vuosiavuosia

      no eihä toi vielä mitää jos muutama viikko vasta kulunu.. aikoinaan kun olin kp osakas ni perunkirjoituksen jälkeen meni yli vuosi ennenkuin edes sai perukirjasta kopion jokainen osakas, saati sit että mitään rahoja ois kuulunut :D

    • tupahiiri

      Vähän vanha viesti, mutta asiantuntevuuden tasoa kuvaa kyllä aloittajan nimitys "laput" kun tarkoittaa tärkeitä juridisia papereita!

    • Anonyymi

      Eivät uskalla antaa juopolle rahoja, kun menee kuitenkin viinaan.

    • Anonyymi

      Luulenpa, että tämä johtuu siitä,että odotetaan "jonkun" hoitavan asian. Kun sitä jokua ei ole, niin hommat seisoo.

      Mitäpä jos aloittaja ryhtyisi itse toimeen!

      • Anonyymi

        Luulisi jo saaneen rahansa, on kuitenkin 8 vuotta vierähtänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luulisi jo saaneen rahansa, on kuitenkin 8 vuotta vierähtänyt.

        Tuskin, jos ei ole ryhtynyt toimeen. Jakamattomia kuolinpesiä roikkuu tavattoman paljon passiivisuudessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe