Talo vilkkaan tien vierestä ?

aaapuuuva

Askarruttaa talo jota olen katsellut,talo on vilkkaasti liikennöidyn tien vieressä n.10m päässä ja 5m korkeammalla kuin tien pinta. Tottuuko tuollaiseen hulinaan kun kokoajan rekat kohisee ohi ?Talo on halpa, uudet ikkunat ja hyväkuntoinen.

12

4489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepalee

      Kuulostele vähän sisällä miltä äänet kuulostaa.Käykää muutaman kerran katsomassa.

    • tahmakorva

      Kyllä tasaiseen liikennemeluun aika hyvin tottuu, mutta tuossa tapauksessa tie on jo turhan lähellä. Olen itse asunut rautatien ja valtatien välissä, jossa tavarajunat täristivät ja rekat kuuluivat runsaan sadan metrinkin päästä, mutta eivät pahasti. Jos kymmenen metrin päästä kulkee satoja raskaita autoja päivässä, se ei voi olla häiritsemättä sisälläkin, ja pihallehan henkilöautotkin aiheuttavat ääntä, joten meteli on siellä jatkuvaa.

    • eihyvä

      saasteesta puhumattakaan. Eikä voi kasvasvattaa omenoita, marjoja, vihanneksia.

    • BauHerr

      Pienhiukkasista tulee asbestiin verrattava (tai sen ylittävä) ongelma. Arviolta 3000 suomalaista kuolee ennenaikaisesti pienhiukkasiin joka vuosi. Hiukkasia taas tulee ulkomailta ja lähesiltä teiltä (esim dieselpäästöt, nastarenkaiden rouhima asfaltti, jne.)

      10 metriä tiestä ja 5 metriä ylöspäin, tekee etäisyydeksi noin 11 metriä; keskimääräinen eliniän odotus laskee ainakin kuukausilla. Tosin sveitsiläisen tutkimuksen mukaan kuolleisuus pienenee kerrosten mukaan. Ensimmäinen kerros tappaa. 5 metriä saattaa olla se ratkaiseva.

    • BauHerr

      Pienhiukkasista tulee asbestiin verrattava (tai sen ylittävä) ongelma. Arviolta 3000 suomalaista kuolee ennenaikaisesti pienhiukkasiin joka vuosi. Hiukkasia taas tulee ulkomailta ja lähesiltä teiltä (esim dieselpäästöt, nastarenkaiden rouhima asfaltti, jne.)

      10 metriä tiestä ja 5 metriä ylöspäin, tekee etäisyydeksi noin 11 metriä; keskimääräinen eliniän odotus laskee ainakin kuukausilla. Tosin sveitsiläisen tutkimuksen mukaan kuolleisuus pienenee kerrosten mukaan. Ensimmäinen kerros tappaa. 5 metriä saattaa olla se ratkaiseva.

    • Yksielämävain

      Melu tappaa ihmisen pikkuhiljaa. Etsi netistä tietoa . Olen lukenut asiasta joskus. Ei kannata ostaa. Melu vaikuttaa myös täysin kuuroihinkin ihmisiin vaikka uskomattomalta kuulostaakin. . Kotkeintaan muuta siihen vuokralle joksikin aikaa. Älä osta .

    • EiEiEiEiÄlä

      Asun helsingissä ja vilkkaasti liikennöityjä väyliä on noin 200 metrin päässä.
      Kyllä se melu on häiritsevää, ei siihen totu. Olen asunut tässä paikassa kohta 38 vuotta.
      Ei melupesään kannata muuttaa ellei toinen vaihtoehto ole telttailu tai yömaja.

    • en_ostaisi

      Vilkkaan tien melu on pahempi kuin mikään muu. Onpa tullut mm. asuttua kerrostalossa, jossa PUOLEN KILOMETRIN päässä menneen moottoritien melu häiritsi. Pihalle melu ei juurikaan kuulunut, mutta ylimmän krs parvekkeelle kyllä. Ikkunoita jos piti yöllä auki, niin yleensä oli luvassa herääminen meluun liikenteen alkaessa vilkastua puoli viiden maissa aamulla. Näin etenkin alkukesällä, kun tien pinta oli vielä nastarenkailijoiden karkeaksi jyrsimää -> kesärenkaiden ja -nopeuksien tuloksena syntyi melkoista vollotusta! Illalla melu vaimeni vasta puolen yön maissa, joten hiljaista aikaa ei vuorokaudessa montaa tuntia ollut. No, heinäkuussa kyllä oli hiljaisempaa - liikennemäärät tällöin selvästi pienempiä.

      Talvella lumiaurojen kolina kuului sisälle asti. Tosin tähän ei sentään tullut herättyä, mutta äänen kuuli, jos sattui olemaan valveilla. Valtaväylät yritetään tietenkin aurata ennen aamuruuhkaa.

      Lentokoneet häiritsevät vähemmän. Junat häiritsevät vähemmän. Nyk. talosta vetää laskutuvia koneita (poikkeuksellisissa tuulioloissa ja pääkiitotien remonttien aikana yli) matalalta yli. Sisälle ei kuulu mitään, jos ikkunat kiinni. Juna-asema 150 m päässä. Sisälle ei kuulu mitään. Tosin ulkoseinärakenteesta/ikkunoista on ilmeisesti tehtykin vähän normaalia/minimitasoa paremmin ääntä eristäviä. Mutta ei nämä em. ihmeemmin häiritse edes ikkunoiden ollessa auki tai talon pihallakaan. Enemmän häiriötä tulee liikenteestä (bussit, pakoputkivammaiset moottoripyörät ym.) ja juna-aseman liepeillä pyörivistä känniääliöistä.

      Jos harkinnassa oleva talo on uudehko, niin siihen lie laitettu paremmin ääntä eristävät seinärakenteet. Mutta noin lähellä tietä = varmasti kuuluu jotain sisälle. Eikä ikkunoita tarvitse hirveästi pitää auki... ei melun eikä pölyn vuoksi. Nastarenkaat rouhii monta tonnia kivipölyä joka tiekilometriltä...

      • No, puoli kilsaa ei ole vielä mitään. Kaverilla on kuivanmaan mökki Askolassa n. 1,1 km päässä Mäntsäläntiestä (Porvoo-Mäntsälä maantie) linnuntietä mitattuna ja hiljaisena iltana pihalla kuulee jokaisen ohiajavan auton suhinan. Ei nyt toki häiritsevän kovana, mutta lintujen ollessa pimeällä hiljaa kuitenkin selvästi.

        Lentomelusta olen eri mieltä. Asuin kymmenisen vuotta sitten Viherlaaksossa 60-luvulla rakennetun talon ensimmäisessä kerroksessa. En ole mitenkään meluherkkä ja nukunkin yleensä sikeästi, mutta siellä heräsin useana aamuna lentomeluun (tuntui kun kone olisi minä tahansa hetkenä tulossa suoraan ikkunan läpi asuntoon). Kyseinen asunto oli ainoa jossa olen kokenut kärsineeni melusta, olen kuitenkin asunut myös 150 metrin päässä Teollisuuskadusta (siis Helsingissä, edesmennyt OP-keskus oli suora vastanaapurini), enkä kokenut vilkaisliikenteistä katua minään suurempana ongelmana.

        Junatkaan eivät ole mikään herkku, tai jos asuu ihan aseman vieressä, niin ehkä sitten. Matkavauhtia ajava juna kun aiheuttaa kiskojen vinkumisen ja lisäksi terävää kolinaa. Eli radan lähelle ei kannata muuttaa jos on herkkä äänille.


    • vilkas.liikenne

      Se nyt on vähän siinä, mikä on vilkas tie ja millaisia nopeuksia siinä ajetaan.
      Meidän talo on Vantaan laitakaupungilla, ajoittain vilkkaan kokoojakadun varrella, vain 10 m päässä kadusta ja 160 cm lauta-aita välissä. Ei meidän mielestä mitenkään paha vaikka ei ihan huopatossutehtaalta tunnukaan. Hyvää kuitenkin se, että melu ei ole jatkuvaa ja bussipysäkit ovat 30 sek kävelymatkan päässä.
      Kaveri asuu Korsossa periaatteessa rauhallisella alueella, mutta laskeutuvien lentokoneiden melu estää normaalin keskustelun pihalla. En huolisi, kuten en taloa läheltä moottoritietä tai tavallista vilkasliikenteistä maantietäkään. Niiden lähistössä kuuluu sellainen jatkuva pirullinen humina. Vähän paikasta riippuu, mutta motarin melu kuuluu hiritsevänä jopa kilometrin päähän.

    • meteliseka

      No jaa, kaikki on suhteellista. Olen asunut lapsena ja nuorena vanhassa talossa, jonka vierestä meni maantie noin kolmen metrin päästä. Talo oli niin vanha, että oli kai rakennettu joskus pienen kärry- tai kylätien varteen, mutta tietä oli jouduttu sitten leventämään ja se kulki tosiaan ihan siitä vierestä. Toisella puolella tietä oli koulu, joka oli silloin vielä käytössä. Koulurakennus ei ollut ihan niin tien vieressä, mutta koulun piha rajoittui tiehen, aita oli ihan tiessä kiinni.

      Ja silloin kun siinä asuimme, tietä pitkin jyrisivät rekat ja kuorma-autot kaiken aikaa, koska lähettyvillä oli kolmekin tehdasta ja saha. Ja niiden lisäksi sitten se lasten mekkalointi kouluaikoina.

      Siihen tottui aivan hyvin. Vasta joskus teini-ikäisenä aloin nukkua huonommin ja se öinen rekkojen jyrinä ärsytti. Rekat kulki erityisesti öiseen aikaan, koska tiet oli silloin kapeita ja huonoja ja ajoivat eniten silloin, kun muuta liikennettä oli vähiten. Koko talo tärisi, kun iso rekka jyryytti ohi.

      Kumma juttu kuitenkin, että siihen tottui niin hyvin. Kymmenen metriähän on minusta jo paljon! Nyt kun mietin, niin eihän tuosta meidänkään talon seinästä tiehen ole varmaan kymmentäkään metriä, tie on tosin omakotialueen halki kulkeva väylä, mutta kulkee siinä autoja vähän väliä. Ei nyt sentään mitään rekkoja kuitenkaan.

      Jos hinta on halpa, niin houkuttaahan se tietysti. Minua itseäni ei pelottaisi tuo, mutta toisille on vaikea mennä sanomaan juuta eikä jaata. Monethan vielä laskelmoi ajatellen talon myöhempää myyntiarvoa. Onko mahdollista, että tielle tehdään jotain tulevaisuudessa, entä jos sitä levennetään. Tai sitten voi käydä niin, että tulee uusia väyliä ja tien käyttö päinvastoin vähenee. Kannattaa toisiaan sitä liikenteen meteliä kuulostella kunnolla, miltä se todella tuntuu. Onhan noita asuttuja taloja isojen valtateitten varsilla vaikka miten paljon, enemmän tai vähemmän tien vieressä. Ei kai niissä ihmiset asuisi, jos ei niissä pystyisi asumaan.

    • beethooven

      Täälläpäin ne sellaiset talojen asunnot ovat noin 7000:- euroa per asuin-neliö. Välillä jopa enemmänkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3017
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2866
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2038
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1788
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1755
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1472
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      96
      1223
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1188
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe