Acuta suoraan helvetistä

Tacuta

Älkää ikinä menkö Acutaan tai Taysiin, jos suinkin voitte välttää. Neljä kertaa heitetty pihalle Buranan kanssa, vaikka yksityisellä laittoivat suoraan kiireellisenä jonottamatta tutkimuksiin (oireet vakavia).

En edes jaksa vaahdota asiasta, niin tyypillistä tunarointia! VÄLTTÄKÄÄ!

Ps. Hoitajat Acutassa pahinta ja ilkeintä hoitohenkilökuntaa, mitä koskaan tavannut.

Toivon, että koko systeemi lakkaa ja vie kaikki talon työntekijät sinne, minne kukin kuuluu! Miettiköön tekojaan ja asenteitaan sitten, kun viimeinen pasuuna heillekin soi.

Törkeää rahastusta sairaiden kustannuksella ja vielä ongelmien paheneminen kaupanpäälle! Kiitos, ei käy. Menen ilomielin muualle.

19

5878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomattuon

      Sinne tarvitsisi paljon enemmän Henkilökuntaa ja motivoituneita työntekijöitä.
      Läheiseni lähetettiin rajun kolarin jälkeen parin tunnin valvonnan jälkeen kipulääkkeisiin pumpattuna kotiin- pian ambulanssilla uudelleen sairaalaan kun ei oltu sisäisiä vammoja huomattu!!!
      Alkkikset kyllä hoidetaan psykooseissaan kun eivät pärjää kotona, vievät sitten muilta potilailta aikaa.
      Hyviä ja huonoja työntekijöitä siellä on, varmasti kiire ja stressi luo huonon ilmapiirin. Opiskelijat ovat aina olleet mukavia vaikka heitä näköjään muut hoitajat nokittelevat jopa potilaiden edessä.

    • Etnäinheillätasoa

      Kerran joku nuori hoitaja alkoi arvostelemaan sairauttani toiselle nuorelle hoitajalle, kun luuli etten kuule hänen puheitaan. Haukkui huumeiden käyttäjäksi ja arvioi hulluksi, vaikka koskaan en ole huumeisiin koskenut. Kaikki kuulin ja sain siitä sen kuvan, että hän itse oli kuullut joltain toiselta sanoen nyt samat sanat minusta eteenpäin. En todellakaan ole hullu tai sekoillut koskaan niiden väittämiensä päihteiden kanssa (pilven mainitsi mm.), vaikka hermostosairaudesta kyse. Että sellainen "taso", jos sitä voi enää tasoksi edes sanoa.

      • lkjhg

        Minusta on kauheaa jos neurologisesti/hermostollisesti fyysisesti sairaita noin kohdellaan.


    • 3991

      Jos Acutan hoito on mielestänne huonoa, ette selkeästi ole perehtyneet laajemmalti suomalaiseen päivystyspoliklinikkameininkiin, joka varsin värikästä nähtävää on. Acutassa hoito on hyvinkin laadukasta. Ison talon ensiapu on kuitenkin aina ison talon ensiapu, jossa kiirettä riittää. Potilaat silti hoidetaan, joskus kiireisemmällä otteella, joskus vähemmällä hopulla.

      Sitä paitsi, on naurettavaa lähteä arvostelemaan mitään paikkaa, mikäli ei edes jaksa esittää kunnollista tapahtumakuvausta vihanlietsontansa tueksi. Yleensä nämä huutelijat ovat vielä niitä, jotka suivaantuvat kun eivät pääsekään heti halutessaan hoitoon, vaikka vaiva ei alunperinkään olisi päivystyksellistä hoitoa vaatinut.

      Todettakoon vielä, että en Acutassa tai koko Taysissa ole töissä puolustuspuheestani huolimatta, mutta siltikin vakuuttunut hoidon tasosta niin omien henkilökohtaisten kokemuksieni kuin ammatillisen näkökulmani puolesta.

      • Ymmärrystä_oltava

        Olen joutunut harvoin ensiapupolille mutta aina saanut tarvittavan hoidon. Olen käynyt Tampereellakin kun ensiavun nimi ei ollut vielä Acuta ja tapaturmani jäljet hoidettiin kohtuullisella jonotuksella. Olen joutunut myös todella kovissa kivuissa toisaalla ensiapuun ja hoitoa olen saanut heti.
        Noissa julkisen puolen ensiavuissa on lähes aina valtava kiire ja potilaat pistetään hoidontarpeen mukaiseen järjestykseen. Kova kiire stressaa hoitohenkilkuntaa joten ei ihme jos tulee lipsahduksia.


      • Anonyymi

        Ei ole laadukasta. Ei todellakaan. Sieltä ei saa ikinä minkäännäköistä diagnoosia mihinkään. Kaikki mahdolliset särkylääkkeet annetaan ihan kaikissa muodoissa ja niillä passitetaan kotiin. Eivät osaa ammattiaan.

        Turha paikka. Opiskelijoiden harjoittelupaikka.


    • hohhoijaasuomi

      Paljonko kipsien laitto maksaa, kotipaikkakunnan terkkari lähetti sinne.Eikä ole edes taksiin rahaa.Sossusta kysytti, nolla euroa lupasi ja käski lainata jostakin. matkat 50e.

      • Ilmaista_ei_ole

        Kipsin laitto hoidetaan polikliinisesti ja maksu on 32,70 euroa. Jos ei pysty käyttämään julkista liikennettä (olet ilmeisesti menossa kipsin uusintaan, akuuttitilanteessahan kuljetus tapahtuisi ambulanssilla), lääkärin pitää kirjoittaa todistukseen että tarvitaan taksikuljetus (yleensä vain silloin jos esimerkiksi jalka on kipsattu eikä pysty kulkemaan kyynärsauvoilla). Matkakulut on aina maksettava ensin itse ja Kela korvaa sitten myöhemmin omavastuun (25 euroa suuntaansa jos on käytetty tilauskeskusta http://www.kela.fi/matkakorvaukset 50 euroa jos taksi on tilattu muuten), eli joudut maksamaan matkat kokonaan itse etkä saa korvauksia.
        Sossu maksaa yleensä kuitteja vastaa jälkikäteen, joudut siis vippaamaan rahat jos olet tyhjätasku.


    • taantumus

      Terveyskeskusten ja sairaaloitten taso on laskenut, eli toisinsanoen se on samalla tasolla kuin 50-60 luvulla. Koska olemme keskustalaisia kaikki kehitys on pysäytetty keskiviivalla pysymiseen. Vasemmisto ei ärhentele kansalisten puolesta eikä kokoomus puolusta palkollisiaan. Ihmiset ovat heitteillä. Surullista, että ns. omassa maassa kaikki turvallisuudentunne on hävinnyt. Ihmiset ovat tietoisempia lääkinnällisistä mahdollisuuksista eikä heille enää riitä kiisos ja näkemiin. Yleinen hälläväliä ilmapiiri tiivistyy yksilöitten käytöksessä ja lietsoo huonoa kohtelua. Kukaan ei ole enää vastuussa kenestäkään ja laitosapulainen voi olla pitkän lääkärikoulutuksen saaneen "yläpuolella". Hän saattaa jopa suoraan "kävellä" ylempänsä yli. Teveydenhoito kuuluu ihmisen yleisoikeuksiin siinä kuin välttämätön ilma, vesi ja ruoka. Maan taso lasketaan sillä miten hyvin ihmisen peruoikudet totutuvat ei esim. autojen tai puhlimien määrässä. Sairaudet johtuvat aiana vääristä olosuhteista, jopa onnettomuudet koska olosuhteet ovat olleet väärät. Yhteikunta vähät välittää siitä minkälaisissa olosuhteissa ihmiset elävät. Päättäjät eivät koskaan elä heille epäterveellisissä olosuhteissa. Jos he siitä huolimatta sairatuvat he saavat korkeatasoista yksityistä hoitoa. Kansalaiset ovat luovuttaneet. He eivät enää osaa vaatia itselleen elinoikeuksia. Niitä mitkä kuuluvat tälle vuosituhannelle.

    • Ilkeitä

      Kokemusta on myös. Eikä mitenkään hyvää. Hoitajat eivät hallitse edes asiakaspalvelua

      • Anonyymi

        Erittäin ala-arvoista kohtelua myöskin 2021 vuonna. On mahdoton käsittää miten tilanteen annetaan jatkua yhä. Hoitajat kalkattavat yöllä /päivällä niin kovaäänisesti omaa yksityiselämää sä/potilaita mollaten/ym.ym.että kukaan ei voi levätä ollenkaan. Olipa vaikka kuinka kipeä tahansa. Lääkäriä ei kuulu. Edes verikokeita eivät suostu ottamaan vaikka tilanne oli vaikea. Muusta puhumattakaan. Vaikka vanhat /iäkkäät pyytää lasia vettä sitäkään ei anneta. Vaikka olisi potilas jo siis kotiin lähdössä! Suureen ääneen myöskin kalkatetaan potilaiden sos.tunnuksia/nimiä/ym. Ei minkäänlaista hienotunteisuutta. Ammattitaidotonta kylmyyttä. Miksi alalle valitaan sinne soveltumattomia. Mahtaneeko olla soveltuvuus tekstejäkään suoritettu/läpäisty,? Kukapa sen tietää...🤔


      • Anonyymi

        Samaa mieltä! Aivan hirveä paikka, en milloinkaan enää sinne mene, menen terveystalolle, siellä osataan hoitaa.


    • euromake

      Itte voisit mennä sinne helvettiin oitis!

      • Anonyymi

        Asenne "peukalo keskellä kämmentä!" Kaukana talvisotameiningistä. Lisää henkilökuntaa.. Ei vaan tekemään töitä. Surkeuden huippu katsoessani toimintaa 6h. Ensihoidonopiskelijat remmissä. "Kolutettu istui lennonjohdossa.. Eli tietokoneella FB.ssä!!!! Nyt on lupa olla LAISKA! Veromarkat haaskataan, tulosta. Hengenvaarallinen yksikkö. Rahaa, rahaa ja mitä muutakuin TÖIHIN.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asenne "peukalo keskellä kämmentä!" Kaukana talvisotameiningistä. Lisää henkilökuntaa.. Ei vaan tekemään töitä. Surkeuden huippu katsoessani toimintaa 6h. Ensihoidonopiskelijat remmissä. "Kolutettu istui lennonjohdossa.. Eli tietokoneella FB.ssä!!!! Nyt on lupa olla LAISKA! Veromarkat haaskataan, tulosta. Hengenvaarallinen yksikkö. Rahaa, rahaa ja mitä muutakuin TÖIHIN.

        Samaa mieltä. Hengenvaarallinen *yksikkö*. Odotutetaan lukemattomia tunteja. Aulassa ei edes sänkyjä missä voisi levätä kuolemansairaat. Odottamassa tuleeko lääkäriä vaiko eikö tule. Muutama peti heikkokuntoisille välttämätöntä järjestää. Liian vähän tuolejakin. Vaiko liian paljon asiakkaita tuoleihin nähden. Hyvin tylyä kohtelua yleensä jo kun ilmoittaudutaan hoitajalle...🐡🐡🐡🐡🐡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa mieltä. Hengenvaarallinen *yksikkö*. Odotutetaan lukemattomia tunteja. Aulassa ei edes sänkyjä missä voisi levätä kuolemansairaat. Odottamassa tuleeko lääkäriä vaiko eikö tule. Muutama peti heikkokuntoisille välttämätöntä järjestää. Liian vähän tuolejakin. Vaiko liian paljon asiakkaita tuoleihin nähden. Hyvin tylyä kohtelua yleensä jo kun ilmoittaudutaan hoitajalle...🐡🐡🐡🐡🐡

        Ihan tuttua kaikkialla maassa päivystyspoliklinikoilla. Tässä on nyt vuoden aikana saanut tutustua Helsingin eri päivystyspoleihin ja samat kommentit voin allekirjoittaa.


    • Anonyymi

      Valitettavasti joudun komppaamaan negatiivisia kokemuksia.

      Jos Acutaan on mennyt pikkuvaivan vuoksi (vt-infektio, naarmuja tms.), hoito on ollut hyvää eikä odotuskaan ole haitannut. Mutta jos kivut ovat oikeasti todella kovat/vaiva vakava, eikä pysty olemaan siten kuin hoitajat työnsä sujuvuuden vuoksi haluaisivat, täyttyvät kyllä nämä laatikot:

      Salassa pidettävien potilastietojen kailottaminen kaikkien kuullen. CHECK
      Yksin jääminen kivuissa niin, ettei kukaan tule apuun. CHECK
      Hoitajien mielestä myöhemmin hyvin vakavaksi tilaksi osoittautunut vaiva = "olet vain tahallasi hankala" ja muutama dramaattinen lapsellinen ele päälle. CHECK

      Nykyään kauhistuttaa jo ajatuskin, että joutuisi terveydellisesti vakavaan tilaan ja joutuisi menemään Acutaan.

    • Anonyymi

      No kiirettä siellä pitää,jotkut hoitajat ylimielisiä mutta asiallisiakin tuntui olevan,nukkumaan siellä ei pysty,meteli ja trafiikki päällä koko ajan ja paljon joutuu turvahenkilökuntaa apuna käyttämään,kokemusta on potilaana.

    • Anonyymi

      Hoitajien päivä alkaa 45 minuutin kahvitauolla. Sen jälkeen mentiin netille.

      Näin kertoi entinen työntekijä, joka lähti TAYSista oikeisiin töihin tekemään töitä palkkansa eteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe