Järkyttävän huono äänieristys.

Hesa22

Ongelma tämä eli kerrosten välinen äänieristys erittäin hyvä MUTTA voi h*lvetti soikoon että kuuluu muuten kaikki selvästi tuosta seinänaapurista. Siis ilmanvaihtokanavista kuuluu hiljainenkin puhe täysin selvästi läpi niin että siitä saa selvää. Lisäksi kuuluu tiskaaminen, ruoanlaitto, epämääräistä kolinaa, wc:n oven avaaminen ja sulkeminen, kusen lorotus, paskominen, piereskely ja seinän takana asuvan juopon joka öiset oksentamiset täysin selvästi kuin omassa asunnossa joku oksentaisi. Kaikki päivät siellä on sukua ja kavereita kylässä ja puhutaan kovaan ääneen yötä myöten aamuun asti ja sitten nukutaan seuraava päivä. Mua häiritsee se että joudun olemaan kotonani varpaillani kokoajan - en halua että mun wc-käynnit on julkista kuunneltavaa enkä halua pyytää ystäviä ja perhettä kylään koska en halua että naapuri kuulee mitä vieraideni kanssa juttelen. Siis ei mitään yksityisyyttä! Miten äänieristystä voi parantaa jos väliseinä on höttöä ja kun puhe kuuluu ilmanvaihtokanavista selvästi läpi? Talo rakennettu -60... Onko muutto ainoa vaihtoehto ja mistä tietää millaiset äänieristykset seuraavassa asunnossa on? Tässä nyt vuoden asunu ja aina vaan ärsyttää enemmän ja enemmän tuo äänimaailma.

37

5688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummopupu

      Sama vika oli mullaki, ku asuin rv.-64 taloissa. Nyt asun rv.2014 ja ei kuulu ku oman asunnon äänet ilmastointihormia pitkin huoneesta toiseen. Muutto auttaa kyllä. ;)

    • styrkkari

      Tuollaisia ne 1960-luvun talot yleensä ovat. Vaihda uudempaan. Tämän vuosituhannen puolella valmistuneet ovat aivan toiselta planeetalta.

      • miten.mahdollista

        No ei pidä paikkaansa. Asun 2000 luvulla rakennetussa talossa ja kaikki kuuluu aivan samalla tavalla läpi kuin aloittajalla. Todella ärsyttävää. Äänieristys on todella hyvää ulospäin eli ulkoa ei kuulu hirmuisesti mitään mutta naapureista kylläkin. Kun alakerran asukki laittaa kaffekupposensa pöydälle se kuuluu yläkertaan asti ja kun menee parvekkeelle tai käy vessassa ym. Ei todellakaan hyvä. Täällä oli kun muutin ensin hirveän hiljaista ja ihmettelin asuuko täällä kukaan sitten tajusin kun uusi asukas muutti naapuriin että sieltähän kuuluu kaikki. Kun oppivat tämän tuleva hiirenhiljaisiksi.


      • pettynytkusetettu
        miten.mahdollista kirjoitti:

        No ei pidä paikkaansa. Asun 2000 luvulla rakennetussa talossa ja kaikki kuuluu aivan samalla tavalla läpi kuin aloittajalla. Todella ärsyttävää. Äänieristys on todella hyvää ulospäin eli ulkoa ei kuulu hirmuisesti mitään mutta naapureista kylläkin. Kun alakerran asukki laittaa kaffekupposensa pöydälle se kuuluu yläkertaan asti ja kun menee parvekkeelle tai käy vessassa ym. Ei todellakaan hyvä. Täällä oli kun muutin ensin hirveän hiljaista ja ihmettelin asuuko täällä kukaan sitten tajusin kun uusi asukas muutti naapuriin että sieltähän kuuluu kaikki. Kun oppivat tämän tuleva hiirenhiljaisiksi.

        Meillä 2011 rakennettu ja ylä-alapuolen asunnoista ei kuulu juuri läpi, mutta seinän takaa kuuluu! Kumma homma miten kehutaan uusia kerrostaloja.


    • Huopatossutehdas

      Suomessa pitäisi enemmän purkaa näitä huonosti rakennettuja kerrostaloja ja rakentaa uusi tilalle, eka putkiremontti on niin suuritöinen jos ei tehdä pinnoittamalla voisi olla hyvä ajankohta purkaa höskä.
      Tosin varmasti kaikkiin 60-luvulla rakennettuihin putkiremppa on jo tehty.

    • näin_on_näppylät

      Täällä kuuluu samalla tavalla kaikki alakerrasta. Kaikki muu vielä menee, mutta kun kaveri ei ole koskaan kotonaan yksin, niin joudun itse kotona ollessani kuuntelemaan heidän puhettaan (usein on bileet käynnissä ja paljon väkeä). Hirveää se on, ihan suoraan sanoen. Juuri lauantaina joku nainen selitti siellä, kuinka "ei ole vi**u pannut ketään eronsa jälkeen" yms. mielenkiintoista.

      Ei ole muuta mahdollisuutta kuin muutto. Oma asuntoni on halpa ja nätti, en haluaisi lähteä, mutta edessä se on ennen pitkää. Säästän tässä nyt vähän aikaa halvan asunnon avulla ja lähden sitten. Samaa lääkettä suosittelen sinulle :/.

      • Hesa22

        Joo on tää ihan hirveetä, etenkin se että yöllä ja monesti viikonloppu-aamuina herää siihen jutteluun, nauruun, huutamiseen ja huuto-oksentamiseen jos siis edes saa unen päästä kiinni kun tuossa keittiön seinän takana juopottelevat ja höröttävät. Kuuluu kaikki ihan selvästi kuin oma kämppä olis täynnä väkeä. Päivät ollaan hiljaa ja ilmeisesti nukutaan. Tämä mun kämppä on edullinen, vasta rempattu ja oon tän rakkaudella sisustanut nätiksi ja kodikkaaksi niin en haluaisi lähteä mutten jaksais enää kuunnella tota elämöintiä :/ Korvatulpat päässä saa olla kotonaan että saa edes hetken rauhan.


    • surkeeta

      Ohuet paperiseinät, niin kuiskaus kuuluu seinän läpi, siinä missä suora huuto.

    • sitä_saa_mitä_tilaa

      Ei tarvi olla 60-luvun taloa jotta naapurin äänet kuuluu. Itse asun ns. senioritalossa, rakennettu 2012. Äänieristys on osittain hyvä, eli ulkoa äänet eivät kantaudu jos ikkunat on kiinni, ei myöskään samassa rappukäytässä asuvilta seinänaapurilta. Mutta auta armias ilmeisesti rappukäytävien välisistä seinistä on jäänyt eristykset tyystin. Toisen rappukäytävän puoleisen seinänaapurin normaali puheäänelläkin käytävät keskustelut kuuluvat asuntooni yhtä hyvin kuin ihmiset olisivat siellä. Kuulen ikävästi kaikki sossu yms. keskustelut jos satun olemaan makuhuoneesssa, enkä todellakaan välittäisi.
      Naapurilla on laaja ystäväpiiri johon hän pitää yhteyttä Skypellä, kova kantava ääni ja vielä tapana kiekasta lauseen lopussa. Lisäksi hän on erittäin aamuvirkku ja herään useita kertoja viikossa jo ennen seitsemää kiekaisuun : "joko olet ollut kauaa ylhäällä ja oletko jo ottanut lääkkeet".

      En todellakaan ole, kysymys ei ole minulle, enkä edes haluaisi nousta, mutta siinä metelissä ei voi nukkuakaan. Seurustelu Skypessä eri ihmisten kanssa jatkuu aamupäivän, jona aikana pyrin olemaan pois asunnostani mahdollisimman paljon.

      Se on normaali elämää, ei siitä voi valittaa eikä kieltää. Ihmettelen vaan miten tällainen on, kaikkien muiden talossa esiintyvien rakennusvirheiden lisäksi mennyt läpi tarkastuksissa. Rakennusfirma käytti alihankkijoita, jotka käyttivät silloisen rakennusbuumin aikana, virolaista , puolalaista ja romaani halpatyövoimaa.
      Rakennusmiehet oliva usein jo aamulla töihin tullessa niin kännissä, että useasti toistuvien lähikadun puhallusratsioiden aikana työnjohtaja seisoi pihalla ja soitteli kännykköihin ja käski siirtää työhöntuloa. Työn jälki on sitten sen mukaista.

    • ota_mitä-määräävät

      Hyvä tarina mutta täyttä puppua, nykymääräyksiä ei täytä jos puhe kuuluu läpi ja rakentajan vastuu on voimassa eli älä selitä..
      Mitenkäs muuten tiesit rakentajien kansallisuuden ja sen että olivat joka aamu kännissä, asuitko työmaaparakissa?
      30-60 luvun taloissa yleinen ongelma on puheen kuuluminen läpi samoin 70-90 luvun taloissa, uudemmissa nykymääräysten mukaan tehdyissä ei noita ongelmia ole.
      Seniori siis ilmaisee itseään pillerihumalassa siellä 60 luvun läävässään, mahtaa olla makiaa kun on hunajaa päässä.
      Rakennusalalla työssä olevana muutoin tiedän että nykyrakennuksilla ei kännissä huseerata se leikki loppuu lyhyeen, muutama kymmenen vuotta sitten se olikin arkipäivää joten otahan ne purkkisi esiin ja myös se sisältö.

      • haluan.tietää

        Kerropa lisää noista määräyksistä. Mistä ne löytäis? Itse asun 2000 luvun alkuvuosina rakennetussa talossa ja aivan sama tilanne kuin senioritalossa asuvalla. Jos rakennettu jo vuosikymmen sitten niin enää mitään tehtävissä?


      • ex_rakennusmies

        Eikä edes riitä tuo "muutama kymmenen vuotta". Nuo huvit loppuvat viimeistään 70-luvulla. Nykyään tulee hoitoonohjaus hyvin nopeasti ja työt on vähissä.


    • meiltjamuualt

      Mie asun1965 rakennetussa ja tämä kusemalla tehty pystyyn ja vaakaan, kuuluu niin iso kuin pieni hätä ja puhe ja töminä, mutta kun uuteen ei ole varaa, liestuulettimesta tulee hajut ja äänet, tämä on sitä hyvää rakentamista.

    • eriste-erkki

      Oikeastaan ihmetyttää, että vaikka määräykset ovatkin olleet erilaisia vuosikymmeniä sitten, niin eikö silti oltaisi voitu rakentaa järjen kanssa. Sen ajatuksen kanssa, että määräyksistä huolimatta ei välttämättä pitäisi jokaisen pierun kuulua naapurista toiseen. Muinoin asuin Raumalla vanhassa kerrostalossa, taisi olla 60-luvulla rakennettu. Viemäri siellä vähän haisi, mutta mitään ei kolmen vuoden aikana kuulunut naapureilta. Olikin melkoinen kulttuurishokki muuttaa siitä sitten pois :).

      Nykyään asun huonommin eristetyssä kerrostalossa, tuntuu kuin asuisi kommuunissa. Ei täällä silti mitkään pierut kuulu; onko oikeasti taloja, missä kuuluu? Ainoa lääke vanhojen kerrostalojen ääniongelmiin on pois muuttaminen. Sillä välin yritän ajatella, että on sentään Suomessakin tuhansia ja tuhansia ihmisiä, jotka asuvat koko ikänsä kerrostalossa. Ja on varmasti pahempia kerrostaloja kuin tämä.

      • Hesa22

        Pierut kuuluvat tietenkin vain kun on itsekin vessassa tarpeillaan, ei sentään muuten mutta nolottaa jos naapuri kuulee mun pierut siksi valutankin vesihanaa päivittäin kun käyn kakkosella ja vesilaitos kiittää :D


    • kerrostalohelvettiävaan

      Olen lukuisten kerrostalojen kokemuksella sitä mieltä, että omakotitalo on ainoa säällinen ratkaisu. Mutta ei ole varaa. Olen omakotilaisille kateellinen. Nyt uudenkarhea kerrostalo ja kusen lorinat kuuluu meille, samoin laminaatti kaikaa lattialle tippuvien esineiden äänet, ja koiran haukunta kantautuu kaksi kerrosväliä. Myös kova puhe kuuluu läpi. Mulla meni ainakin usko uusien talojen muka hyvään äänieristystasoon. pskan marjat. Ok-talo on ainoa oikea asumismuoto, ellei halua tulla mielenterveyspotilaaksi tai juopoksi.

      • petterikallio

        Omat kokemukseni uusista kerrostaloyhtiöistä ovat kovasti päinvastaisia. WC:ssä asioinnit eivät kuuluneet ollenkaan, yläkerran jääkiekkomatsin seuraaminen ja huudahdukset kuuluivat erittäin vaimeana, ei häiritsevänä äänenä. Lattialle putoavia esineitä en muista kuulleeni. Yläkerrassa oli vuokra-asunto ja vuokralaiset myös vaihtuivat välissä. Mitään häiritsevää ei juuri kuulunut. Alakerrasta ja sivuilta ei sitäkään.

        Saman yhtiön huoneistojen välillä on yleensä vaihtelua ääneneristyksessä. Poikkeamat ovat nykyrakentamisessa arviolta -3 dB ja poikkeuksetta normit täyttyvät. Jatkossa tehdään myös uudisrakentamisen yhteydessä mittauksia tiettyyn otokseen huoneistoja.

        Petteri
        www.kodinaaneneristys.fi


      • Simoonkipeä
        petterikallio kirjoitti:

        Omat kokemukseni uusista kerrostaloyhtiöistä ovat kovasti päinvastaisia. WC:ssä asioinnit eivät kuuluneet ollenkaan, yläkerran jääkiekkomatsin seuraaminen ja huudahdukset kuuluivat erittäin vaimeana, ei häiritsevänä äänenä. Lattialle putoavia esineitä en muista kuulleeni. Yläkerrassa oli vuokra-asunto ja vuokralaiset myös vaihtuivat välissä. Mitään häiritsevää ei juuri kuulunut. Alakerrasta ja sivuilta ei sitäkään.

        Saman yhtiön huoneistojen välillä on yleensä vaihtelua ääneneristyksessä. Poikkeamat ovat nykyrakentamisessa arviolta -3 dB ja poikkeuksetta normit täyttyvät. Jatkossa tehdään myös uudisrakentamisen yhteydessä mittauksia tiettyyn otokseen huoneistoja.

        Petteri
        www.kodinaaneneristys.fi

        Samaa mieltä ja kokemusta nimmerkki kerrostalohelvettiä vaan on sama "Simo" joka trollaa asopalstallakin...
        Asuin 90 luvun asoissa huono äänieristys, kuului kuseminen ym, samoin 70 luvun taloissa kuului ja vanhoissa 60 luvun ja 30 luvun taloissa, nyt Aso 2010 Helsingin kantakaupungissa ja ei kuulu vc suihkussa käynti puheääni kuten kuului vanhemmissa, myöskin 2008 rakennettu omistusasunto oli asuntona ja pelkkää kehumista, joten SIMO sinut on taas tunnistettu lukuisine variaatioinesi.


      • maalla_ei_rauhaa

        Asumme tosi rauhallisessa pienessä kerrostalossa Helsingissä. Naapureista ei ikinä kuulu mitään. Meluongelma on maalla Keski-Suomessa. Järven rannalla olevaan perintötilaamme kuuluu naapureiden koirien räksytys melkein läpi vuorokauden. Mitäs teet? Olisi kiva rentoutua maaseudun rauhassa, mutta sitä ei meille suoda. Vaikka eläimistä pidänkin, rajansa kaikella.


    • joo_ja_joo

      Varsinkin kun oikeasti asuisit uudessa:D... Uudessa talossa ei nmittäin ko.äänet kuulu koska talotekniikka on kehittynyt ja määräykset kiristyneet, mutta haaveile sinä tarinasi toistavat aina itseään melko sääittävää siellä vanhassa läävässäsi.
      Ps. omakotitaloja saa paljon halvemmalla kuin hyvällä paikkalla olevai uusia kerrostaloasuntoja joten mars sinne pusulaan kyllä talo löytyy tosin ei sinulle koska pitää edes vähän olla tuohta.

      • kylläkuuluu

        mikä helvetti saa tyypit puhumaan mustan valkoiseksi ja väittämään ETTÄ SUOMALAISET muka OSAA RAKENTAA.

        EI OSAA

        suomen talokannata 90% on täysin laadutonta paskaa. Mitkään määräykset eivät pidä eikä niistä välitetä.

        omakotitalo on ainoa tolkullinen tai jos itse rakentaa. Maksettu massatuotanto on kuraa, SIIS KURAA.

        Te sääntönikkarit voitte vetää käteenne.
        rakennusbisnes on suurinta huijausta mitä löytyy


      • Korruption_loppu

        Mitähän neidit nyt oikein hyperventilloivat. Nykyisten hyvien rakennustapojen mukaan uudisrakennuskin rakennetaan käytännössä uusiksi viiden vuoden välein.

        Noiden kunnolla rakennetuujen kivitalojen kannsaa asia on sellainen, että niihin ei RYSSIJÖITÄ pidä päästää, ei asbestitodistusten kanssa, eikä ilman!

        Papereita saa myös kovanyrkkisin ja maksukykyisin.


    • beethooven

      Töölön 1930-luvun funkkistaloissa on kanapaskaväliseinät. Täyttä hötöä esim. kylppärissä kuulee kuinka naapuri käy pöntöllä jopa parhaimmillaan. Kannattaa purkaa epäedulliset rötisköt sieltä kiireen vilkkaa kokonaan pois ja uutta tilalle.

      • erik_rak_mest

        Nuo on jugendia eikä funkkista. Olen remontoinut porukan vetäjänä tommosia. Itse asustelen Myyrmäki Vantaa 70 lukuisessa vuokra talossa ja kuuluuhan sieltä kova huuto läpi. Ja kun järjestellään usein kännissä mies kaverini kanssa pieru kisat niin naapurin mukaan kuuluu sekin heille. Hyvä talo muuten ja on Mersulle oma sähkö tolppa paikkakin.


    • Arkkitehtuurin_totuus_

      Jugendi on aika 1800 luvun loppu ja 1900 luvun alku, 30 luku on Funkista joten mene sinä ääliö pierujuttuinesi muualle valehtelemaan.

    • Petterikallio

      "Onko muutto ainoa vaihtoehto ja mistä tietää millaiset äänieristykset seuraavassa asunnossa on?"

      Opiskelemalla aihetta ja panostamalla energiaa ja aikaa aiheen ymmärtämiseen. Kun ymmärtää välttää pahimmat ongelmat pääsee tällä jo pitkälle. Nykyinen huoneisto kuulostaa ongelmahuoneistolta, jota ei henkilön olisi alunperinkään pitänyt ostaa käyttöönsä.

      Perusteiden ymmärtämisellä päästään jo hyvin pitkälle. Opiskella voi ilmaiseksi internetistä, materiaalia löytyy suomeksi ja englanniksi. Yksi helppo vaihtoehto on käyttää muutama euro jonkun toisen kokoamaan materiaaliin. Jotain lienee tehtävissä nykyiseen huoneistoonkin. Katso lisää alla olevista osoitteista.

      https://payhip.com/b/NfoH
      [email protected]
      www.kodinaaneneristys.fi

      • Petterikallio

      • Alkuperäinen

        Kiitos vastauksesta, Suomessa rakentamisen laatu vain on niin huonoa että ihan mahdotonta löytää hyvin äänieristettyä asuntoa. Olen tässä asunnossa onneksi vuokralla, en omistusasuja. En tiedä miten uskallan muuttaa jos seuraava asuntokin on surkeasti äänieristetty. Pitää varmaan alkaa etsiä 2000-luvulla rakennettua tai juuri valmistunutta asuntoa vuokralle. Niissä luulisi eristyksen olevan parempi, huolehdin myös siitä ettei näitä ilmastointikanavia eli ns. puheputkia ole seuraavassa asunnossa!


    • kodinrakentajat

      Viimesitään 2006 alkaen ei ole puheputkea ja muutenkin parempi äänieristys, kokemusta on, että tekniikka on kehittynyt.

    • Käytöstapoja

      Joo-o. Niin on paperia tämäkin talo. Emme haluais tietää, millon naapuri paskoo, nussii, oksentaa, ryyppää, riitelee ym. Lisäksi heräily ko. asioihin yöllä alkaa kohta vituttaa kunnolla. Silmät ristissä nytkin. No, talon vika, mutta osittain asujankin. Mikä oikeuttaa viikonloppusin soittamaan musiikkia kovalla? Joillekin viikonloppu on arki ja työtä.

      • ajoituksestakiinni

        "" paskoo, nussii, oksentaa, ryyppää, riitelee ym. Lisäksi heräily ko. asioihin yöllä alkaa""

        Sinun kannattaa suorittaa nuo samat toimenpiteet samaan aikaan niin et huomaakaan naapurin olemassa oloa.....


    • toimivaratkaisu

      Äänieristykset voi helposti itse parantaa. Tilaamalla 10 cm paksuista styroksi levyä. Ne liimataan seiniin ja tarvittaessa kattoon. Jos lattialle niin puupaneelit päälle. Hiljenee kummasti naapureiden äänet ja lämpöä tulee asuntoon.

      • Käytöstapoja

        Mistä kannattaa tilata?


      • toimivaratkaisu
        Käytöstapoja kirjoitti:

        Mistä kannattaa tilata?

        Niitä saa ihan Bauhausista, K-raudasta etc. Eristys toimii ihan hyvin. Oma asunto nykyään hiljainen...


    • petteri61

      Hei,

      Juuri 1960...1970-luvuilla on rakennettu todennäköisesti huonoimmat rakennukset kun kyse on huoneistojen välisestä äänieristyksestä. Asukastutkimukset eri vuosikymmenien taloyhtiöille vahvistavat tätä käsitystä. Noin puolet on tyytymättömiä 60-70-luvun rakennuksissa asuvista.

      Lisätietoja:

      http://rakennusakustiikka.fi/

    • kellonivieäänet

      Kerran asuin saman kaltaisessa talossa ja isännöitsijä sanoi valitukseni kuultuaan. Laita liesituulettimen kohdalle radio soimaan, se vie ilmanvaihtokanavista tulevia ääniä. Osta iso kaappikello, kovaääninen, kellotukku hautaniemi myy isojakin kelloja suhteellisen edullisesti. Kun oma kello on seinällä ja siihen keskittyy ja sitä seuraa, sen ääntä ja soittoa, niin keskittyy vähemmän naapureihin. Täälläkin kuuluu ääniä, mutta kelloni vie äänet ja radio loput.

      • meluvammainen

        Meille sanoi aikoinaan Avain-asumisoikeuden aso-talon kammottavan huonosta äänieristyksestä isännöitsijä (rakennettu 2000) että hommatkaa seinille ryijyjä, ne vaimentaa ääniä. Hah! Arvatkaas lähdettiinkö talosta pois. Välissä kammottavan huonosti äänieristetty 70-luvun vuokratalo -aluksi naapureina oli rauhallisia hiljaisia työssäkäyviä joten monta vuotta meni hyvin mutta sitten alkoi tulla matuja ja juopponistejä joten oli lähdettävä taas. Nyt taas aso alla, rv 2011. Vaimeampi tämä on puheäänien osalta, mutta lattiasta kaikuu valtaisasti esineiden tippumiset ja huonekalujen siirtämiset. Kova nauru ja huuto kuuluu selvästi, samoin alakerran ukon soittama trumpetti ja klassinen musa. Onneksi eivät metelöi 23 jälkeen joten saa nyt kelvata.

        Kokemukseni maamme rakentamisen laadusta ovat siis heikot. En ikipäivänä ostaisi kallista omistusasuntoa kerrostalosta tai rivarista riesakseni. On helppo asua vuokralla tai asossa kun voi tarvittaessa lähteä, jos meno äityy silkaksi älämölöksi. Moni asumisrauha on riippuvainen loppupelissä myös asukkaista. Jos on kunnollista sääntöjä ja muita asukkaita huomioivia, ei hätää. Mutta nykyisin alkaa työssäkäyvissäkin olla kovaäänisiä minä minä-itsekeskeisiä ja muista piittaamattomia asukkaita joten sekään ei takaa mitään.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe