PPO,oikea tie,,,,

mallilaa

Minusta turha ruikuttaa PPO,sta päätökset tehty..eihän mistään saa niin hyvää korkoa.Ja Merjärvisten pitäs saada yrityksiä pystyyn ja PPO;lta rahoitusta.pitäs tehdä itsekkin jotain,eikä aina ruikuttaa.Paljonko muuten oletta maksanut aikoinaan PPO,n osakkuudesta?

24

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kallellaanpahasti

      ..tuotapa kannattaa merimiehen kylillä esittää, siitä vois poikia sullekkin töitä..kaapeloinneista yms.. mutta älä mene niitä päätepuolen juttuja näpräämään kun ei oikein ole sinun vahvinta alaasi..sanovat kokeneet..

      100 vuoden aikana markkinoilta ja euroopasta vastaavissa kaupoissa tehtyjen analyysien mukaan olisi PPO:n arvon pitänyt olla 200 M€.. nyt saitte vain 100:sen ja siitäkin meni Datamen tappioihin 40 Meuroa.. Paljonko itse olet hyötynyt ?..ilmaisista lounaista ja kokouspalkkioista ? Kerro !

    • koskihellaan

      Kirjoitat muutoin täyttä asiaa, mutta ei niitä rahoja kannata Merijärvelle sijoittaa. Eihän teillä ole enää Erkkiäkään pomona...

    • kuitutoistöitäkin

      Kyllä oikea tie olisi kappeliseurakunnan osalta lähteä merkittävällä panoksella uuden kirkon rahoitukseen Ylivieskaan, siihen olisi osuuskunnan rahat todella oikea kohde.. eikä tarvis kuin joskus edes nostaa hallinnossa kissa pöydälle niin tukea löytyis..

    • kirkkokylään

      Pitäs rakentaa PPO-kirkko; sen verran on tämä ollu taivaallisen vertaista huiputusta ja rahojen töhräämistä että kyl tää kirkon ansaitsis!

    • törsäyslopetettava

      Olivat sen kuntonurkan sisu tarkasteneet Raahessa johon ppo on törsännyt rahaa koko ajan tukieuroina, nytkin oli 46 ooo € tappiota tullut 250 ooo euron liikevaihdolla. Sehän on samanlaista bisnestä kuin itse "konsernin" emoyhtiöllä..

      On se kiva reppana tilintarkastajalla kuitata 20 ooo e tarkastuspalkkio kun lausunnossaan mainitsee..olemme tarkasteneet tilit ja yrityksen tuloskunnon riittävällä evidenssillä. Lausuntonamme toteamme yrityksen talous- ja tuloskunnon olevan käymiemme kirjauksien pohjalta hyvän. Tappioita on kirjattu -46 ooo joka siirretään tulevien vuosien voittotilille. Laitteet on liisattu, vakuuksia ei ole ja vuokrasitoumuksia v.2021 asti 600 ooo euroa.

      Ei tule tekemään koskaan sijoituksille tuottoa. Eli on oikein huippusijoitusasiantuntija ollut sopimassa, vissiin jotain tuttuja tai kumminkaimoja on tukien saaja tilinpäätöksen jollekkin allekirjoittajalle tai tarkastajalle ? Kauanko hallinto osuuskunnassa antaa moisen jatkua ?.. niin ja se koko masto kompleksi tuottaa myös tappiota mutta se piiloitetaan "konsernin" taseisiin ja kirjauksiin.. senkin hallinnoi sama "huippuammattilainen" monien tutkintojensa antamilla neuvoilla.. ja tappiota tulee kun saa törsätä jäsenien rahoilla ja itse isolla palkalla.

      Mitenkähän tuohon tukemiseen suhtautuu muut Raahen kuntokeskukset jotka toimii liiketaloudellisesti omillaan mutta niiden omistuksia käytetään kilpailevan yrityksen auttamiseen jatkuvasti. Osaltani ei voi hyväksyä noin epäreilua ja epätasapuolista toimintaa ja tuskin muutkaan.

    • miksihallitushuijaa

      Alla mainitut aloitteet on toimitettu Osuuskunta PPO:n hallitukselle tulevassa v. 2016 osuuskuntakokouksessa käsiteltäväksi osuuskuntalain 5-luvun 6 §:n mukaisesti. Aloitteet on toimitettu pääosin helmikuussa 2016.

      - Yksityisen jäsenen oikeus valtuuttaa kenet haluaa edustamaan itseään, koska se on demokraattista ja yhteisöjäsenelläkin tämä oikeus on.

      - Sääntöjen päätoimialamääräyksen mukaisen jäsenistöä palvelevan toiminnan palauttaminen PPO:n toiminnaksi.

      - Vuonna 2011 tehdyn virheellisen rahastoantipäätöksen oikaiseminen, koska tehty päätös on osuuskuntalain määräysten vastainen.

      - Jäsenelle oikeus erota osuuskunnasta ja saada erotessaan osuuksilleen kuuluva n. 1200 €/osuus osuuskunnan nettovarallisuudesta.(Jakokelpoisesta pääomasta)

      - Liittymismaksujen palauttaminen jäsenille koska Osuuskunta PPO:n liittymiä ei enää ole.

      - Osuuskunnan purkaminen vapaaehtoisen selvitystilan kautta ja sen varallisuuden palauttaminen jäsenille, koska osuuskunnan nykyiselle toiminnalle ei ole sääntöjen päätoimialassa määrättyä perustetta.

      - Osuuskunnan hallintoa sitovan Jäsenäänestyksen järjestäminen osuuskunnan purkamisesta/jatkamisesta.

      - Kaikkien osuuskuntaa koskevien riitojen ratkaisu alioikeudessa välimiesoikeuden sijasta, koska välimiesoikeuskäsittely on suhteettoman kallista.

      - Ikärajan poistaminen hallintoneuvostoon ja hallitukseen valittavien kelpoisuusehdosta, koska se on ristiriidassa Suomen Perustuslain kanssa.

      - PPO:n tytäryhtiöiden yhtiökokousedustajien valinta osuuskuntakokoukselle nykyistä hallintoa koskevan luottamuspulan vuoksi.

      Yhtään ylläolevista aloitteista ei hallitus ole hyväksynyt kokoukseen käsiteltäväksi ?

      • kirjejoulupukille

        Voisko joulupukki ottaa ylläolevat aloitteet pyydetyllä tavalla käsittelyyn osuuskuntakokoukseen kun toimittu osuuskuntalain ja sääntöjen edellyttämällä tavalla.
        Hallitus pyytänyt kirjoittamaan joulupukille joka on sitä mieltä että ne pitää toimittaa hänen kauttaan.


    • NäinseaikakultaaPPOn

      Oheista kirjoitettiin hallituksen julkituomana 2014 ja 2015 aikana:

      Alla on tekstissä totta vain se, että nyt jäsenet ovat joutuneet tilanteeseen jossa He ovat ainoat jotka joutuvat maksamaan ei yksin pääomaveroa vaan myös kaikki suuret lisäkulut jos aikovat luopua myymällä osuuksiaan privanetin tai pankkien avustamana.

      Karkeasti laskien 82096 osuuden omistajaa joutuvat maksamaan ne uhatut verot joka tapauksessa henkilökohtaisesti ja niistä muodostuu aika suuria menetyksiä.

      Nyt kauppahinnalla jonka hallitus on muurannut markkinoille menettää jäsenistö kaikkiaan kuluina 36,75 €/osuus eli 3,1 M€. Tämän lisäksi joka kaupassa perii privanet min.30 € tai 2 % kauppahinnasta (eli jos myy 3 osuutta a 600 € niin provisio onkin 36 €) ja vielä kaiken päälle menee 1,5 % varainsiirtovero joista kertyy 3,2 M€ lisäkulu, Siis yhteensä onkin jäsenet maksumiehinä 6,4 M€ kuluille,,

      Siis tuon ennen v.2013-2014 verottomana saatavilla olleen osuuskunnan omaisuuden maksumiehiksi hallitus houkuttelikin tavalliset jäsenet, ei siis konsernin osalle tulleita veroja mene tässä tilanteessa lainkaan ?

      Mielenkiintoiseksi asian tekee se että ylläolevilla laskelmilla ja "pörssissä" esilläolevalla tavalla on osuuskunnan aikanaan ollut jakokelpoinen pääoma 174 M€ kuihtunut Arvoon 49 257 600 €.. mihin tästä välistä on loput puhallettu ?

      Raahen Seutu 22.5.2014

      Osa 1. MALTTI ON VALTTIA

      Osuuskunnan purkautuessa vain verokarhun vierailu on varmaa.

      Eipäs juupas -keskustelu Osuuskunta PPOn olemassa olosta vain jatkuu. Kun koossa on 140 miljoonan euron omaisuus, ei liene yllätys, että keskustelua rahakasasta jatketaan, vaikka osuuskunnan purkaminen ei varsinaisesti olekaan osuuskuntakokouksen asialistalla. Kuka on odottamassa edelleen tuhansia euroja pankkitililleen ja pistämässä osuuskuntaa lihoiksi, kuka taas toivoo pääomaköyhälle alueelle uutta rahoituslähdettä.

      Odotukset osuuskunnan purkamisen tuottamasta tilistä ovat suuret. Optimistisimmat toivovat jopa 5 000 euron pottia. Laskelma, johon on päädytty jakamalla osuuskunnan tasearvo osuuksien määrällä, ei huomioi verotusta.

      – Osuuskunnan purkautuminen ei ole mahdollista ilman veroseuraamuksia, toteaa Verohallinnon ylitarkastaja Tiina Rantala.

      Yksinkertaisuudessaan verotusta on odotettavissa niin osuuskunnalle kuin sen jäsenillekin erikseen.

      Osuuskunta maksaa käyvän arvon ja hankintahinnan välisestä arvonoususta veroa 20 prosenttia. Jäsenistö puolestaan maksaa saamastaan jako-osuuden voitosta pääomatulona 30-32 prosentin veron.

      Rantalan mukaan tilanne, että osuuskunnan purkamisesta ei seuraisi veroja, on äärimmäisen harvinainen. Tuolloin osuuskunnan nykyisen käyvän arvon tulisi jäädä alle aloitusaikojen hankintahinnan.

      Mikäli osuuskunta puretaan, varmaa on siis ainoastaan verokarhun vierailu osuuskunnassa ja sen jäsenistön luona. Sen jälkeen liikkuvia osia onkin niin paljon aina veroseuraamuksista, omaisuuden sisältämien osakepottien myyntihintoihin, että voidaan puhua vain arvioista.

      Jo esitetty osuuspääoman korko 1 500 euroa kolmelle osuudelle on verovapaata. Verottajalta saatujen ennakkopäätösten pohjalta tehdyn laskelman mukaan osuutta kohden jaettavaa tämän jälkeen jäisi noin 750 euroa ennen henkilökohtaista veroa. Normiosakkaan kolmen osuuden saldo ennen veroja olisi siis 2 250 euroa. Verokarhun käynnin jälkeen tilille jäisi noin 1675-1845 euroa.

      Mikäli osuuskunta jatkaa sijoitusosuuskuntana, osuuden hinnaksi koronmaksun jälkeen ja kauppapaikan aloittaessa on arvioitu 690 euroa ja sille vuosittaista korkoa 50 euroa. Laskelman mukaan jos jäsen malttaa odottaa viisikin vuotta ottaen korot ja arvonnousun, saisi hän korkoina 260 euroa ja osuudenmyynnissä

      1 050 euroa. Jo yhden vuoden odottaminen ja myynti sen jälkeen tuottaisi enemmän kuin purkuvaihtoehto.

      Kuka tai mikä taho nyt vastaa ja vahvistaa että näin tulee käymään ?

      Mikä on osuuden todellinen arvo..konsultit määritteli sen 1 240 €/kpl ?

    • toinentoistaantörkeämpää

      On se törkeää kun kuulin oulussa että sieltä on tj värvännyt ostetuilla valtakirjoilla osuuskuntakokoukseen kaikki oman sukunsa ja muut kumminkaimat ? Elisahan vei turvaamismenettelyyn anvian valloitusyrityksessä kun väitti valtakirjoja firman henkilökunnan keränneen työaikana.. no tuskin osuuskunnan tj työaikana on sortunut moiseen..vai onko kun ascotit-hellit ja kait muutkin on tuollaista mennyt tekemään..tulleneeko illalla uni silmään jos sortuu noin ala-arvoiseen toimintaan ?

      Mitä sanoo ketjun aloittaja totuudesta ?

    • Kiitos-ppo-hallinnolle

      Välitän sotaveteraanien ja leskien kiitokset osuuskunnan hallinnolle meille osoitetusta luottamuksesta viime osuuskuntakokouksessa.
      Ne maksamamme osuus-ja liittymismaksut ja muu omaisuus olisi tosin ollut paljon miellyttävämpi saada omaan käyttöön ennen viimeistä veteraanipäivää 27.4.2017 Lahdessa.
      Olette varmaan tyytyväisiä eri instanssien puitteissa, poliittisissa järjestöissä ja muissa jopa "salaisissa konklaaveissanne"

      Kun seuraavan kerran soi Veteraanin iltahuuto emme ole ehkään kuulemassa sitä, nauttikaa Te siitä ja sen taustoihin liittyvistä teoistanne.

    • öööööööööööööö

      Samanlaista häiriköintiä kuin Oulunpalstalla se Heinolan höppänä,niistä lessuista.

    • viisaitamietelmiähuom

      Minusta Osuuskunta PPO:n kokouksessa lausui Tapio Pihlajamaa hyvin niin hallinnolle ja toimitusjohtajalle sopivan ohjeen :
      Asioiden paljous usein näköalat peittää,
      anna silloin rohkeus syrjään kaikki turha heittää.
      Anna nähdä olennainen,siitä olla riippuvainen.

    • jokuuskoojamaksaa
      • totuussiltikunniaan

        ..tuohan on se askotin "markkinahinta". Tasehinta on 1240 €/osuus.

        Nuo on ulosmittauksen saantokauppoja jossa yritetään realisoida..mm. rkt:n konkurssipesän osuuksia maksamattomiin veroihin..Haloo..siellä suutarit ja maakarit hamuaa niitä koska saavat hallituksen hyväksynnän niillemuut kun itse ovat päättämässä..muut voikin sitten olla ihmeissään.
        Lisäksi myyjä menettää korot 70 €/osuus...ja maksaa pääomaverot myynneistä


    • onkokelläänoikeustajua

      Haluaisin yhdenkin rehellisen kannanoton onko oikein että leskiltä ja perikunnilta on väärin perustein evätty vainajalle osuudessa kuuluneet oikeudet? Kun selvityksiä osuussiirroista on tehty niin on johdettu harhaan ihmisä ja ovat menettäneet merkittäviä summia tällä tavalla. Rekisterit sen kertoisi jos hallinto ja sinne valitut edustajat vain uskaltaisi ottaa asian esille ja korjata ne.

    • korjausliiketarvitaan

      Vielä olisi aikaa korjata virheitä, mm. leskien ja perikuntien osuuksien siirroissa tapahuneet virheet. Peltomaa on itse julkisesti hallintoneuvoston kokouksessa (tallenne) sanonut että asia tiedetään mutta sen korjaamiseksi pitäisi tehdä töitä ? Jos kerran jäsenrekisterit on ajantasalla niin sehän on yksi eräajo jolla virheelliset tiedot ja siirrot saadaan korjattua.
      No tosin useampikin hallintoihminen on sanonut että "Mehän muut jäsenet saadaan näin väärin ollen enempi jaettavaa".. aika kiero kannanotto jäsenien valitsemilta edustajilta.

    • esityshallinnolle

      Hyvää Juhannusta osuuskunta PPO:n hallinnolle toivottaa jäsenkunta.
      Toivotuksella toivotaan hyviä päätöksiä jäsenkunnan eduksi ja niin että he saavat heille kuuluvan osansa omaisuudesta joka on heiltä 100 v aikana kerätty pieninä puroina..kulut katetaan-voittoa ei tavoitella periaatteella.
      Ei mitään markkinahintaa vaan oikea taseeseen pohjautuva summa jossa on rakennusrahastot ja muut realisoitavat erät täysimääräisinä mukana.
      Lopuksi pidetään osuusmaksuosuuksilla komeat juhlat osuuskunta PPO:n ent. Pohjanmaan Puhelinosuuskunta muistoksi Ylivieskan uudella jäähallilla arkilauantaina jonne kaikki jäsenet ja asiasta kiinnostuneet on tervetulleita.

    • osuustoiminnanarvo

      Miten se menikään..kuka se oli mies maalla mutta merellä vellihousu ? Tiedetään..

    • mielenkiintoistadataa

      Hallintoa lähellä oleva taho julkitoi huolestumisensa osuuskunnan varojen osalta juuri esitetyn kuluvan vuoden tammi-maaliskuun raportoinnin osalta.
      Kuluvan vuoden liikevoitto oli käytettävissä olevalla likviditeetillä vain 0,821 M€ kun se viime vuonna samaan aikaan oli 1,134 M€ kertoo tilastointi.

      PPO:n rahoituskate, eli korkotulojen ja -menojen välinen kate, pieneni kaksikymmenystä (-20 %)vuodentakaisesta.
      Rahoituskate oli tammi-maaliskuussa 0,516 M€. Sekä korkotuotot vähenivät, että korkokulut nousivat viime vuodesta.

      Sijoituspalvelujen liikevoitto laski 1,103 miljoonaan euroon, mikä on alle puoleen vuoden takaisesta.

      Huolena on nyt miten jäsenkunta tulee reagoimaan jos vuoden osalta joudutaan ilmoittamaan ettei osuusmaksun korkoa makseta ollenkaan kun hallinto ja johto on luvannut tietyn tasoista koronmaksua olevan jatkuvasti vuositasolla.

      Lähitaholle oli jäänyt sellainen kuva hallinnon huolestumisesta, että harkinnassa on jopa yritystoiminnasta tuttuja toimenpiteitä jotta kulurakennetta voitaisiin keventää. Itse jäsenasioiden ja sijoitusmassan hoito ei vaatisi nyt havaittavissa olevaa merkittävää yliresurssointia johon on päädytty ehkä lyhytnäköisen strategian valintojen johdosta. Keskustelut olivat olleet luottamuksellisia.

      Mielenkiinnolla nyt seurataan seuraavia raportteja ja analyysejä mutta on myös varauduttu nopeisiin ratkaisuihin ennen vuodenvaihdetta kun ensin saadaan hoidettua viime vuoden sitoumukset ja luvattu korkojen maksuliikenne.

    • huiputushuuhaata

      ..nyt selvisi taas yksi jäynä jota jäsenille aiheutuu kun osuusmaksun korko maksetaan 10.8 .. jos ei valiteta ..niin se oli toimitusjohtajan tiedote ;
      mutta ..eihän niitä pitänyt jäsenien maksaa osuuskoroista ? Niillähän peloteltiin kauppasummasta koko lafkan myyntihinnasta ja siksi ei voitu muka jakaa oikeaa omaisuuden perusteella kuuluvana.. näinhän se uutela julisti kokouksessa raahesa ? nyt kaikki 27 000 jäsentä maksaa kaikista 82 000:sta osuuksistaan veroa.. kuka laskee paljonko.. ihan kokoomuslaista järjenjuoksua näköjään..askotti ja sappisuutari maksakoon itse myös kaikki samaan malliin..

    • kuormastasyötiintaas

      Siellä oli jouduttu luopumaan jo ainoista hyvin tuottaneista ammattilaisten käsissä olleista pörssiosakkeista jotta oli saatu limittiä tileille osuuskoron maksua varten. Nyt joudutaan jälleen kikkailemaan kirjanpidollisesti jotta näyttäisi ettei pääomia ole syöty. On hyvä kuitenkin muistuttaa ettei nekään keinot kanna kauas ja jopa "rajoitetulla evidenssillä" tilintarkastusta hoitava tahokaan voi useampaa kertaa katsoa sormien läpi vääriä kirjauksia vaan se on herra herrallakin ja laki niilläkin. .vai mitä sanoo Matti

    • liitäntähän

      Mitenhän on menneet sijoitukset ikkuna-ovi-pelletti-sukka-alumiin-lasi ja koodi yms. muihin rahaa saaneisiin firmoihin. Paljonko ovat pystyneet maksamaan korkoa sijoituksille? Jokohan näkyy osuusmaksunkoron nousuna ?
      Faktaa on kuitenkin että asiantuntijoiden antaman lausunnon mukaan noissa on otettu suuria riskejä jopa globaalien markkinoiden trendit on jätetty huomioimatta.

      Mitä lisäArvoa voi osuuskunnan hallinnon henkilöt antaa noinkin laja-alaisesti toimiville yrityksille tai tehtaille. Kenttä sanoo "Ei mitään", ovat vain nauttimassa hallituslounaat ja kokouspalkkiot, yhtään uutta kehitysajatusta eivät pysty tuomaan estraadille jotta firmat menetyis paremmin. Korjatkaa jos ole väärässä.

      Seuraavassa osuuskuntakokouksessa esilletuotavat voitto yms saannot eivät perustu varsinaisiin sijoituksiin ja niiden tuottoihin vaan jo aikaisemmin osuuskunnan aikana tehtyihin oikeisiin ratkaisuihin joiden hedelmiä nyt nautitaan ottaen taseesta kuorrutus päälle... mistä tuo kaikki raha on aikoinaan kertynyt.. Minä vaan kysyn.

      Paras ja oikeudenmukaisin ratkaisu olisi että vielä olemassa oleva varallisuus jaettaisiin jäsenille ylijäämänä kuten teki,,hyvä sijoituskohde Oulun Puhelin=nykyinen Partnera. Siellä sanoi isännät että ihan turha on seisottaa rahoja tileillä kun ei ne tuota juuri mitään mutta kulupuoli kasvaa ja elää rikkaasti.

    • ppovoittoon

      PPO:n osuuksien arvo on pääosin kartutettu jäseniltä perityillä ylihintai-silla puhelin- ja tietoliikennepalvelumaksuilla. Keskimäärin miljoona € vuodessa 100 vuoden ajan. Tämän asian on vahvistanut mm. PPO:n hallituksen entinen pj. J Uutela toteamalla 18.4.2014 net-tikeskustelupalstalla että, ”Kuinka paljon itse käytät lankapuhelimen tai kiinteän laajakaistan mak-suihin rahaa kuukaudessa? Niistähän vanhan PPO:n tulot koostuivat.”
      Nyt PPO:n johto haluaa käyttää heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien osakkaiden ahdin-koa hyväksi ja riistää heiltä heidän puhelinmaksuilla kartuttamansa osuuden arvon puoleen hin-taan osakkaalle kuuluvasta arvosta. Itse on valmis myymään, mutta tuottoarvon mukaiseen mark-kinahintaan, eli 2000 € per osuus.

    • kopioija3

      Lue Jarmo Viinalan blogi osoitteessa:

      haapavetistapaatoksentekoa.blogspot.fi

      Kertoo ppo:sta ja kuntien välisestä omituisuudesta. Tämä aloitus on poistettu päivän aikana lukuisia kertoja eri palstoilta. Kuka pelkää? Kuka ohjaa seriffejä ja miksi? Tämä aloitus poistetaan vähän väliä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe