Nobody's Wife

Presenthasnorhythm

rakkaudelle
kesyttämäni lieka
tarttui yhteen
päivään
.
kysymyksiin
joihin ei
päättämättömyys
löytänyt
vastausta
.
kuinka
sen maaginen
rytmi
toi jatkuvan
äänen
.
rautalankaan
ruosteen,
viiltävän
punaisuuden
.
kuiskauksen
kokoiseen
elämään
.
turhuuden nousta
valtakuntaansa
.
lopettaen juoksemasta
.
naulaamalla
kantansa
pölyn laskeutua
.
halu on
suuri
.
kyky lukita
pienet kätöset
tekoihin
.
sinä sen
toisella
laidalla
.
olin jo
niin lähellä
.
saamatta
takuuta,
tai edes hämärän
vahvistamaa
tuntia
.
odotin aurinkoa,
sain kuun,
joka
valaisi sieluasi
.
vetovoimaa
tutkia
epätietoisuutta,
harmautta,
jota pölisi
silmien kyvyttömyydestä
olla
enempää
.
joku
oli
ryöstänyt
repliikit,
kyvyn sitoutua
pyhälle rakkaudelle
.
se on jo
kaukana,
pienenä
pisteenä
.
tuska,
joka
tarttuu ja
kieltäytyy
ymmärtämästä
.
leikkaamasta
sydämen
synnyttämää punaa
mielikuvista
.
olet niin
kaunis,
tunteen tuoma
hartaus
.
siipien luoma
varjo,
joka
kätkee sydämeensä
.
siirtäen ruusun
lehtiä,
niissä asuvan
rakkauden
ja avaakin
tahtomattaan
kuoleman oven
.
eihän rakkaus
kuole,
lopeta väristämästä
sieraimiaan
.
äänetön yö
muuttuu
kiihtymykseksi
.
rakkaus pakenee,
muuttaa muotoaan
.
antaa
kesyttömän näytelmän
muuttua
sadusta
todellisuudeksi
.
puolialaston
totuus oli
rakkauden omainen
tiedottomuus
.
synti, joka
oli kärsitty,
mutta silti
se on
raskas
.
jokaisen
soluni
huutaa
.
valtimoni pumpata
tätä
hillitöntä
janoa
.
rakastin koko
sydämelläni,
vieritin kaikkia
esteitä
.
pelkojani,
auringon
pakenevia säteitä
nähdä silmäsi
.
totuus,
anna minulle
totuus
.
pehmeän lihan
tyydyttämä
vartalo
.
värähdys,
joka
tunnustaa
tuntemattoman
.
veri, joka virtaa
suonissasi
ja keinuttaa
eteenpäin
lipuvaa huomista
.
pilviä,
jotka
laskeutuvat
hellyyden ehdoille
.
usvaksi ponnistella
veden rajaan
ulottuvaa
haaksirikkoa
.
rakkautemme
muuttunutta
sotakilpeä
.
yön
mustaan,
unohtaa
.
tuntea mitä
tunsimme
.
mutta
ei
.
se on tahtosi
.
kykysi sitoa
ja irrottaa
.
lyödä
sokeus ja
rukoilla
pimeässä
näkemättä
mitä kohti
.
saarta, jossa
ei ole
maata,
piirteitä
joita sydän
odottaa
.
yhteen
puristamattomilta
huulilta
sanomattomia
sanoja
.
ruosteen punaisten
tähkien
raastaa
väkevänä
.
pistävää makua,
vaikka suudelma
oli eilisen
kaltainen
.
viestittäen
noustessaan
jalustalleen
.
voimaton
jumala
voimattomassa
tunteessaan
.
tunsin ihanuuden
ja
myrkyn joka
syövytti
punaa
harmaaksi
.
voima oli
meissä,
mutta en
saanut
sitä rakkautta,
joka yhdistäisi
.
saisi vereni
palamaan
.
en osaa
selittää
.
en kuiskailla
kuumia
sanoja
kylmään vartaloon
.
pelko ja himo
olivat jumaliani
tänä yönä
.
syli, joka
ryöstää
neidon hetkellisyyteen
ja polvisuu
.
toivoo
rakkautensa vastaavan
.
päästämättä
otteestaan
myrskyävältä mereltä
.
ota elämä,
mutta jätä
järki ja rakkaus
.
katkenneet
siteet sielujemme
kohdata
.
synnyttää
laineita
kuolemattomaan
ikävään
.
kimmoisaan verkkoon,
joka ei pukeudu
täydellisyyteen
.
suloisen lämmön
levitä
kaiken karheuteen
.
mielentilaan,
jota en saanut
omistaa,
kutsua samalla
nimellä
.
näin on hyvä
.
parempi
sellaista,
jota ei koskaan
tapahdu
.
numeroida
anteeksipyyntöön
tai
selittymättömään
.
.
https://www.youtube.com/watch?v=58mT8BSTxsI

9

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IchBinBinIch

      Runojesi kaunis nainen on olemassa...elämässäsi ehkä jollain tasolla...mutta saavuttamaton...saavuttamattomissa...ns. salainen rakkaus, joka ei anna sielullesi rauhaa...*pohtii hmmm*

      Kiittää lukuelämyksestä ja toivottaa hyvää pääsiäistä!

      • Presenhasnorhythm

        Hyvää huomenta

        Tavallaan, eikös kaikki saavuttamaton ole aina tavoittelemisen arvoista. Unelma ihmisestä, joka antaa sen sisäisen rauhan. Näinhän ainakin teoreettisesti voisi kauniisti ajatella. Minun tapauksessa tosin "mission impossible".

        Me ihmiset olemme osaltamme myös geeniemme "vankilassa", ajan ja elämän kautta ehkä jokainen pystyy ymmärtämään, minkälaista " koukkua" on vaikea vastustaa ja minkä pystyy siivilöimään. Tietyt asiat tulevat kuin "riippuvuus" ajan syklissä ja niihin on osattava olla immuuni tai seireenien laulu voi tehdä helposti lopun kaikesta mihin luuli olevansa sitoutunut.

        Miksi se tulella leikkiminen on niin helppoa ja kiihoittaa aina uudelleen ja uudelleen?Pitäisi olla " kytkin", jolla voisi sulkea tietyt asiat ja vahvistaa niitä oikeita asioita? Mutta silloin emme olisi enää kovin inhimillisiä. Meistä tulisi suoraan raamatun hienon oppikirjan mallioppilaita ja koko uskonto ja syntien anteeksiantaminen menettäisi merkityksensä.

        Mä olen monesti miettinyt, että meneekö raja teoissa vai jo pelkissä ajatuksissa. Sitähän on jo puoliksi "paatunut" , jos uhraa ajatuksia asioille, jotka eivät kestä päivänvaloa ja ole inhimillisyyden ja rakkauden sisällön mukaisia merkityksiä. Minun mielestäni jokainen sisimmässään tietää suurin piirtein missä rajat menevät, toiset vain menevät kauemmas kuin toiset.

        Pelkkä ajatus on jo jonkinmoinen rikkomus ja kertoo ihmisen äkkipikaisuudesta ja toteuttamattomana myös siitä, että "yön yli nukkuminen" ja ajattelu on pelastanut monta tarinaa. Siksi oikeanlainen valkoinen valekin voi olla joskus parempi kuin täydellinen totuus, joka saattaa monesti rikkoa koko sen idyllisen ymmärryksen. Vaikka sanotaan nyt sekin, että rehellisyys maan perii on kyllä oikea sanonta, mutta me ihmiset olemme kyllä parempia, kun emme aina sano sitä mielemme "ainoaa oikeaa totuutta". Täytyisi ymmärtää milloin turha totuus vaan satuttaa, eikä hajota illuusiota tai korjaa näkemään uudella tavalla oikeaa tai väärää.

        Tässä tähän pääsiäiseen Ex tempore ajatuksia. Ovatko nämä kristillisen ajatuksen mukaista totuudellista rakkautta vai jopa syntiä, jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä.

        Kiitos sinulle, du bist.


      • IchBinBinIch

        En usko, että mikään aineellinen tavara tai toinen ihminen voi antaa sisäisen rauhan. Ei se tule itsensä ulkopuolelta. Rauha löytyy itsestä.

        Minä uskon, että ihmiselle melkeinpä kaikki on mahdollista, jos vain halua ja tahtoa on tarpeeksi. Ajatukset on vain ajatuksia, teot ratkaisevat. Jokainen itse oman arvomaailmansa mukaan päättää, mitä sallii itselleen. Itselleni ns. kristilliset arvot eivät määrittele tekemisiäni, koska en ole uskonnollinen. Kristinusko eikä mikään muukaan uskonto kahlitse ajatuksiani. Mielen vapaus on minulle erittäin tärkeää. Minä määritän itselleni, mikä on oikein ja väärin. Minä olen Jumalani. Mitä vain voi tehdä, kunhan ei loukkaa ja satuta kanssaihmisiä. Tämä on minun elämänfilosofiani.


      • Pesenthasnorhythm

        Tuo kaikki sinulle suotakoon, aivan kuten olet sen itse itsellesi ajatellut. Mielestäni kristinusko ei kuitenkaan kahlitse ketään. Raamattu, testamentti ja muut kirjoitukset ovat hienoja tekstejä, korkeintaan ihminen tekee ja tulkitsee niistä kahleita itselleen. Jokaisella on vapaus uskoa mitä haluaa, määrittää oikean ja väärän, moraalin jota noudattaa. Olen edelleen sitä mieltä, että oikea uskonto ei tapa eikä sorra ketään, me ihmiset vaan otamme valtuuksia joita meille ei ole annettu eikä anneta. Tämä on minun filosofiani, jossa jäljelle jää aina rakkaus.


      • IchBinBinIch

        En ehkä osaa tulkita Raamattua, koska se herättää itsessäni niin paljon ristiriitaisia kysymyksiä.
        "Älä sääli häntä, älä osoita hänelle armoa, äläkä salaa hänen rikostaan, vaan surmaa hänet. Heitä itse ensimmäinen kivi, ja sinun perässäsi tulkoot kaikki muut. Heidät on surmattava. Heidät on poltettava. Heille ei saa jäädä lapsia." Näin VT kehoittaa tappamaan. Siinä ei säästetä viattomia lapsia, eläimiä..

        Raamatun mukaan ihmisen kohtalo on joko päästä taivaaseen tai joutua helvettiin kidutettavaksi. Toimiiko rakastava isä niin, jos häntä ei totella? Kaiken takana sanotaan olevan rakkaus. Onko se, että joku kitui kuoliaaksi ristillä rakkaudellinen teko? Hyvin hämmentävää minusta.

        Ehkä en vaan ymmärrä. Mutta onneksi minun ei tarvitsekaan.

        Hyvää pääsiäistä!


      • Presenthasnorhythm

        Joo näin näyttää VT lukevan. Siellä on silti erittäin paljon myös hyviä asioita ja lukuja, riippumatta noista esiin tuomiasi joita en allekirjoita minäkään. Siinä ristiinnaulitsemisessa taas on kyse ehkä koko uskon perusajatuksesta ja syntien anteeksiantamisesta eli sinänsä mihin tie totuus ja elämä voi johtaa.

        Mä en sano, että kristinuskon kirjoitukset ovat lakeja ja myöskään, että niitä lukevat ja tulkitsevat kirkonihmiset olisivat jumalia tai oikeassa uskossaan ja tulkinnoissaan. Pakolla, väkivallalla, suvaitsemattomuudella ei varmasti ole mitään tekoa rakkauden kanssa.

        Mä sanon, että jos sitä lukee rakkaudella ja haluaa ymmärtää rakkauden perusolemuksen, sen kyllä sieltä löytää. Se vaatii lukemista, ajattelemista ja kaiken sisäistämistä. Sanat sinänsä silpovat ja antavat ihmisille perusteettomia lupauksia. Mitään asiaa ei saa ottaa ja lukea kuin "piru raamattua", muuten se helvetti on kyllä lähempänä taivasta.

        Nautitaan kauniista säästä ja kehitellään lisää ajatuksia.


    • Marian..sisko

      "Olit jo niin lähellä"! Miksi et tarttunut tilaisuuteen, joka sinulle tarjottiin. Jäit vaan odottamaan aurinkoa sen sijaan, että olisit nauttinut sen nousun luomasta kauneudesta. Varmasti tuo ajatustesi nainen olisi vastannut kutsuusi. Oli se sitten "paatumista", syntiä tai muuten vaan omatuntoa kolkuttavaa heittäytymistä. Syntikin on niin suhteellinen käsite. Jokaiselle oman tilanteen kannalta määriteltyä. En usko, että rakkaus voisi koskaan olla syntiä.
      Tuo, mitä kirjoitat totuudesta on niin totta. Aina ei kannata tyrkyttää omaa totuuttaan ehdottoman oikeana. Sen olen työssäni kokenut. Toisen totuuden kuunteleminen on tärkeämpää. Ja silti säilyttää oma käsitys oikean ja väärän tulkinnasta. Hienotunteisuus ja toisen tunteiden herkkä lukeminen ovat äärimmäisen tärkeitä taitoja. Olen tässä elämäni varrella huomannut, että oman totuuden tyrkyttäminen muille on usein turhauttavaa ajanhukkaa. Tässä tarkoitan totuudella omia mielikuvia ja käsityksiä elämän tarkoituksesta ja hyvyydestä. En niinkään sitä, että onko Bahaman pääkaupunki Nassau :)))
      Mukavaa lankalauantaita!

      • Presenthasnorhythm

        Hyvää ja ihanaa pääsiäisen jatkoa myös sinne (by the way Anoukilla oli tuohon aikaan hyvä bändi kasassa ;)

        Niin eikö sitä voisi kääntäen kysyä montako tilaisuutta kysyä ja nautintoa sallitaan? Rakkaus lienee elämän puhtain ja kaunein asia, mutta jos mennään syvemmälle moraaliin ja mietitään tätä puhtaasti spekuloiden ja syyllistämättä ketään tai kenenkään ajatuksia.

        Raamattu antaa kehotuksen kaikille ihmisille rakastaa ja kunnioittaa kaikkia (hieno ja ylevä kehotus, kannatetaan). Jumalan säätämässä järjestyksessä avioliitto on eräänlainen pyhä toimitus. Mitä tämä rakastaminen ja kunnioitus pitävätkään sisällään? Jumalan tahto ihmiskuntaa varten on yhden miehen ja yhden naisen elinikäinen liitto ja se, että sukupuolielämä kuuluu vain ja ainoastaan tällaisen liiton sisälle. Ja vaikka puhuttaisiin avoliitosta, niin normisto pyritään kristillisessä Suomessa vetämään yleensä samalle tasolle (jos puhutaan seurustelusuhteesta).

        Kaikkeen yleensä kuitenkin liittyvät tunteet, iloa, mielihyvää ja romanttisia mielikuvia eikä niitä kuitenkaan voi järjellä mitenkään säätää. Ihastuminen ja hyväolo saavat jokaisen tuntemaan tyydytystä elämäänsä. Lähtökohtaisesti kukaan ei voi kuitenkaan tyydyttää toisen kaikkia tarpeita. Kaikki jatkuu, mutta mikä muuttuu vaikka periaatteessa mikään ei välttämättä muutu. Saammeko me voimavaran joka kantaa läpi koko elämän ja kuuluuko siihen jonkinasteinen omistaminen, kateus ja mustasukkaisuus kulkea läpi valitun kanssa. Vai seuraako hyvää elämää ero ja uusi rakastuminen uudenlaista iloa ja mielihyvää.

        Mistä se oikea rakkaus syntyy, se joka tukee, tyydyttää ja antaa voimaa ja missä sen määritelmä on tehty? Rakkaushan ei kerskaa eikä kadehdi. En ole oikein koskaan ymmärtänyt kiintymys sanaa liitettynä rakkauteen. Toisaalta rakkaus ei vähene rakastamalla ja aikamme on aina rajallinen, mitataan sitä miten tahansa. Kysymyksessä on aina tunteet ja miten niitä käsitellään. Ennen meillä ei ollut tasa-arvoa, mutta nyt kaikki lähtevät lähes samalta viivalta, ketään ei alisteta kohtaloonsa. Nykyään valta, raha ja kaikki ihanuudet kuuluvat kaikille, niillä ei ole sukupuolta. Avoimuus ja rehellisyys tuntuvatkin olevan määräävässä asemassa, ei mielipiteet eivätkä varsinkaan auktoriteetit. Kyse lienee kommunikoinnista, kyvystä kunnioittaa jonkinlaisia rajoja ja tehdä asioita niin kuin sydän sanoo, vaikka siinä joutuisi jopa ympäristön vastavirtaan. Toisin sanoen kohdata omat ja toisen tunteet, todellisuus jossa elämme.

        Onko ihmissuhteilla muutakin tekemistä kuin tarpeidemme tyydyttäminen? Vertaamalla omia henkisiä kromosomejamme toisen kromosomeihin katsomme, löydämmekö molemmille sopivia malleja yhdessä elämiseen. Mikä on tämä ihmisten välinen ravinto ja miten me haluamme tulla ravituiksi tasaisin väliajoin. Kaikesta pitäisi syntyä rakkautta, ei näytelmä, jossa kaikki osapuolet turhautuvat. Alkaako kaikki läheisyydestä ja hellyydestä. Aisteista, jotta voisimme olla tietoisia omasta kehostamme ja sen tuntemuksista, ymmärtääksemme kontakteja toisiin ihmisiin. Meidän olisi aika ajoin kysyttävä toinen toisiltamme, onko meillä hyvä olla?

        Paljon tuli spekulatiivista tunnelöpinää taas aivojen pintakerroksista ja syvempääkin koskettaen.

        Kiitos sinulle Maria vierailusta.


    • Marian..sisko

      Raamattuhan on "Käytöksen kultainen kirja", joka pitää ihmisen jonkinlaisessa ruodussa. Esimerkiksi yksiavioisuuden kannattaminen estää kaaoksen syntymisen ja rakkauden korostaminen taas pyrkii välttämään anarkiaa. Heikompi ihminen turvautuu näihin oppeihin ja toimii niiden mukaisesti kun taas itsetunnoltaan voimakas ihminen luottaa enemmän omiin vaistoihinsa. Raamatussa on paljon myös ns. huonoja ohjeita, mutta nämä tulisi suhteuttaa sen ajan käsityksiin moraalista. Kaikkea ei tule suoraan verrata tähän aikaan, jossa elämme. Minun suhtautumiseni kristinuskoon on aika lailla käytännön sanelemaa. Pidän perinteitä ja traditioita äärimmäisen tärkeinä peruspilareina ihmisen kasvussa. Ne luovat turvallisuutta ja jatkuvuutta, joita ilman olisimme tuuliajolla.
      Käväisin pojanpoikani (2v) kanssa lastenmessussa ja osallistuimme myös ehtoollisen viettoon. Tosin hänet tietenkin vain siunattiin. Pieni lapsen vartalo luottavaisena painautuneena omaani vasten synnytti minussa valtavan onnentunteen. En ajatellut niinkään Kristuksen ruumista tai verta. Tunsin vaan tuon pienen pojan lämmön vierelläni. Olisiko siinä kuitenkin saavutettu kristinuskon perimmäinen tarkoitus: rakkaus.

      Saada tyydytystä elämään - se kai on ihmisen tavoitelluin päämäärä. Ikävä kyllä tuo tyydytyshimo on riistäytynyt käsistä. Yhä enemmän ja enemmän tavoitellaan erikoisia tapoja saada tyydytystä, koska entinen ei enää tunnu miltään. Extreemiä, jännitystä ja kiksejä haetaan mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Ja jos ei saada, sorrutaan lohduttamaan kärsivää sielua kyseenalaisilla tavoilla. Tavoilla, jotka loppujen lopuksi saavat aikaan vain alakuloa ja itseinhoa. Tämä kaiketi on tämän hetken suurin vitsaus.
      No, tätä juttua nyt riittäisi loputtomiin, mutta pannaan nyt tähän kohtaan piste :))

      Kiitos viisaista sanoistasi ja iloista pääsiäispäivää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe