ei nuuskaa alaikäisille

Niko.Tiini

Anu Leena Koskinen Aamulehti

Pirkanmaan poliisi tutkii parhaillaan Pirkkalassa sitä, kuka tai ketkä myyvät toisille alaikäisille nuuskaa. Aiheesta on kirjattu rikosilmoitus.

Pirkanmaan poliisi otti yhteyttä Pirkkalan kouluihin ja ilmaisi vakavan huolensa ala- ja yläkouluikäisten oppilaiden nuuskankäytöstä ja nuuskan myymisestä alaikäisille usein toisten alaikäisten toimesta. Viesti välitettiin viime viikolla Wilma-viestillä kaikkien Pirkkalan koulujen 5.–9.-luokkalaisten huoltajille.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapeli Veijo Niemi kertoo, että huoli nuuskan käytöstä ja myynnistä on noussut erityisesti Pirkkalan yläkoulussa. Koulusta on löytynyt poliisin tiedon mukaan poissylkäistyjä nuuskatyynyjä roskiksesta. Jälkien lisäksi myymisestä on ollut poliisin mukaan muita havaintoja.

– Nuuskan välittämistä on esiintynyt. Muutamat ovat saaneet jostakin nuuskaa käsiinsä ja sillä käydään jonkinnäköistä kauppaa, Niemi kertoo Aamulehdelle.

Hänen käsityksensä mukaan ilmiö koskee noin 13–16-vuotiaita, mutta käytön laajuudesta ei ole tietoa. Veijo Niemi kertoo, että vastaava ilmiö oli pari vuotta sitten Lempäälän koulussa.

– Joku nuori saattaa vain kokeilla nuuskaa ylähuuleen ja todeta yök ja se oli siinä. Joku voi kuitenkin innostua.

Ylikonstaapeli muistuttaa, että nuuskassa on 18 vuoden ikäraja, eikä sitä myydä Suomessa. Tavara tulee siten ulkomailta.

Poliisi ja koulut pyytävät vanhempia seuraamaan oman lapsen nuuskankäyttöä.

– Mikäli havaitsette lapsenne käyttävän nuuskaa, toivomme teidän keskustelevan asiasta vakavasti hänen kanssaan. Jos saatte jotain tietoja siitä, mistä nuuska on hankittu, toivomme teidän olevan yhteydessä oman koulunne rehtoriin, joka saattaa asian edelleen poliisin tietoon, Wilma-viestissä sanotaan.

Tutkimusten mukaan nuoret eivät ole tietoisia nuuskan käytön haitoista ja voivat mieltää sen käytön tupakointia vaarattomammaksi. Nuuska on kuitenkin haitallinen tupakkatuote. Se on haitallista muun muassa suun terveydelle, verenkiertoelimistölle ja raskaana oleville.

3

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyvinOutoa

      Nuuskaa kyllä syynätään mutta anabolisten steroidien kauppaan kukaan ei halua puuttua. Onko siinä kaupassa niin hyvät provikat? Nuuska on ihan karamelliä kun vertaa sitä noihin myrkkyihin.

      • nuuskaasuoneen

        Enemmän noita anabolisia poliisi takavarikoi ja enemmän niistä tuomioita jaetaan kun nuuskasta, joten kyllä niihin joku tuntuu puuttuvan. Ruotsi ei olisi EU maa jos nuuska olisi siellä kielletty, jotkut kansat pistävät vastaan, eivätkä hyväksy kaikkia kieltoja ja rajoituksia. Suomi kieltelee kaikkia asioita mielellään. Sitä en ymmärrä, miksi nuuska on vaarallista kaikille muille eurooppalaisille paitsi Ruotsalaisille?


      • suojattubisnes
        nuuskaasuoneen kirjoitti:

        Enemmän noita anabolisia poliisi takavarikoi ja enemmän niistä tuomioita jaetaan kun nuuskasta, joten kyllä niihin joku tuntuu puuttuvan. Ruotsi ei olisi EU maa jos nuuska olisi siellä kielletty, jotkut kansat pistävät vastaan, eivätkä hyväksy kaikkia kieltoja ja rajoituksia. Suomi kieltelee kaikkia asioita mielellään. Sitä en ymmärrä, miksi nuuska on vaarallista kaikille muille eurooppalaisille paitsi Ruotsalaisille?

        Pirkanmaalla tunnetusti anabolisten kauppa saa pyöriä melko vapaasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe