Minkä Ruotsalaiset tekee paremmin?

khafhlghksg

Tuossa 14-17-vuotiaina suomen pojat ovat vielä ruotsalaisia edellä. sitte ruotsalaiset ajaa kirkkaasti ohi 17-25 ikäisinä. miksi?

kattokaa ny vaikka 23v EM-tuloksia

8

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kallafakta

      Ei ne kaikki ruotsalaiset, katsokaa tosiaan tuon kisan tuloksia.

      Mutta mutta, Ruotsalaiset leireilevät aktiivisesti ja usein ympäri maapallon....EIKÄ MUUTEN LEIREILE OMAKUSTANTEISESTI.

      Kun liitto ei satsaa rahaa urheilijoiden leirityksiin on tuloksia turha ihmetellä.

      • Ihmetyss

        Ruotsi kyllä menestyi joukkueena taas kerran paljon paremmin. Kun Suomessa liitolla ei ilmiselvästi ole rahaa nuorten lahjakkuuksien leirityksiin, niin miksi ei näiden painijoiden vanhemmat kääri hihoja ja ala keräämään sitä rahaa? Sen sijaan, että vain valitetaan ja se on surkutellaan joka vuosi?


      • Pekka62

        Ei pelkällä leirityksellä pystytä korvaamaan niitä normaalien arki-iltojen treenikaverien puutteita. Karu totuus on, että vielä 2-3 saman kokoisen kaverin olo treeniringissä ei takaa mitään osaavasta valmentajasta huolimatta.
        Siitä kun ruvetaan laskemaan lomat, lentsut, mahataudit, rippikoulut, sienet, olkapäävammat, nilkannyrjähdykset, kokeet, luokkaretket ja rannekivut pois joka pojalta, niin liian harvoin pystyy valmentaja vetämään haluamansa laisia treenejä.
        Ja kun aina on se 1-2 kriittisesti sopivan kokoista poikaa pois, niin ensin kipinät katoavat. Niin valmentajalta kuin painijoilta.
        Ainoa ja järkevin (myös taloudellisesti) tie matkalla menestykseen on tehdä yläasteen jälkeen sellaisia valintoja, että totinen harjoittelu mahdollistuu. Valitettavasti se tarkoittaa monen pojan kohdalla lähtöä muualle päin Suomea harjoittelemaan.
        Jos tuo kotoa lähteminen onnistuu jääkiekossa, niin miksei se onnistu painissa? Toki jääkiekossa odottaa se siellä sateenkaaren päässä kulta-aarre ammattilaisuuden merkeissä, mutta kyllä siinä alkuvaiheessa lätkävanhemmat sijoittavat vähintään samoja summia jälkikasvunsa harrastukseen kuin painissa laitetaan.
        Jos olen ollut eri mieltäkin, mutta vuodet ovat opettaneet siinä, että meidän omalta salilta voi kovalla työllä päästä Suomen parhaaksi, mutta maailman parhaaksi pääsemistä saa haaveet heittää, jos lähtö kotoa ei houkuta.


      • hihat-alhaalla
        Ihmetyss kirjoitti:

        Ruotsi kyllä menestyi joukkueena taas kerran paljon paremmin. Kun Suomessa liitolla ei ilmiselvästi ole rahaa nuorten lahjakkuuksien leirityksiin, niin miksi ei näiden painijoiden vanhemmat kääri hihoja ja ala keräämään sitä rahaa? Sen sijaan, että vain valitetaan ja se on surkutellaan joka vuosi?

        Mitä varten liitto on ?


      • Håkans

        Ruotsin liitto ei valitettatavasti kyllä juniorien leirityksiä korvaa


      • vad_sa_du
        Håkans kirjoitti:

        Ruotsin liitto ei valitettatavasti kyllä juniorien leirityksiä korvaa

        Riippuu juniorista, osan korvaa liitto osan seura.


    • Molskimake

      Suomalaisen painin suurin ongelma on painijoiden vähäinen määrä.Painia harrastetaan yli15v. hyvin harvassa paikassa,ja niissäkin vain murto-osassa on osaava valmentaja ja riittävästi harjoituskavereita.Ruotsissa paini on paljon suositumpi laji,kuin Suomessa ja lajin markkinointi on onnistunut.Ei meillä lajin taso nouse niin kauan,kun lahjakkaimmat urheilijat lopettavat liian aikaisin tai siirtyvät muihin lajeihin.Lajin pariin jää yleensä sellaiset,joilla on omassa seurassa hyvä meininki ja treenikavereita,toki näistäkin tulee jonkin tason molskijyriä,mutta kansainvälisiä urheilijoita tulee ainoastaan valtavan suuresta massasta seulomalla parhaat ja antamalla näille paras mahdollinen valmennus ja oppi välittämättä,minkä seuran tai kenenkä isän poika on.

      • Turkkiin

        Totta puhut, monellako salilla suomessa edes 4 saman kokoista/tasoista treenikaveria? 20v ikäisissä

        Kilometrejä kertyy ja ilmasto lämpenee kun suomessa painia harrastaa, ja sekin työ riittää ehkä nippanappa ruotsalaisia vastaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe