Apua näppyiläiseen ihoon

Hjälp_needed

Hei!

Itse olen jo 5-6-vuotta kärsinyt näppyläisestä ihosta - varsinkin posket ovat siis täynnä pieniä näppylöitä (finnejä ja mustapäitä). Ihotautilääkärillä käyty, naamaan käytetty esimerkiksi basironia ja differiniä, wicnelactia jnep. Yksi tetralysalkuuri myös syöty. Silti, ei auta. Olen itse vegaani, viljatuotteita käytän vähän jos ollenkaan, eli ruokavalion pitäisi sinäänsä olla kunnossa. Syön esimerkiksi sinkkiä ja d-vitamiinia.

Onko MITÄÄN vinkkejä antaa? Kaikenlaista on tullut kokeiltuakin, viimeisenä otsonoitu oliiviöljy. Siitäkään ei valitettavasti ollut itselle apua. Vettä juon päivittäin paljon, ulkoilen ja urheilen. Pintakuivalta ihon ehkä kuulostaa, mutta pintakuivalle iholle tarkoitetut tuotteet eivät kyllä ole auttaneet. Noh, tosiaan mikään ei ole oikein auttanut ja alan olemaan aika epätoivoinen :) Ennen ihoni oli tosiaan ihan okei. Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan! Kiitos!

8

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutulla

      B-vitamiini lienee tärkein ravintolisä vegaanin ruokavalioon, varsinkin B-12, sitähän sä et käytännössä saa mistään kasviksista.
      Ehkä ihosi onkin rasvoittuva ja ihonpuhdistus/kosteutusrutiineissasi on parantamisen varaa.
      Näpyt saattaa myös johtua hormonitasapainon heittelystä ja se helpottaa yleensä iän myötä.
      Jos ennen oli paremmin, mieti mikä sun elämässä on ehkä muuttunut, josta seurasi mm. ihon ongelmat. Stressikin vaikuttaa hiusten ja ihon kuntoon, jne.
      Millään kasvorasvoilla tuota ei ilmeisesti saa kuntoon, syy on pintaa syvemmällä.

    • Hjälp_needed

      En nyt varsinaisesti etsinytkään mitään kasvorasvasuosituksia :) (saa siis niitäkin ehdottaa). Rasvainen/rasvoittuva ihoni ei ollenkaan ole.

      Stressi valitettavasti varmaan ollut osasyynä ainakin. Tällä hetkellä elän kyllä ihan onnellista elämää - mutta eipä ole sekään auttanut! :D Vegaani olen ollut viimeiset 15 vuotta, ja sitä ennen siis kasvissyöjä. B12 vitskua syön myöskin purkista. Kiitos vastauksestasi!

      Ja ikää tosiaan se 28 - että millons se hormonitasapaino sitten tasottuisi?

      • mutulla

        No, itselläni on atooppinen eli erittäin kuiva ja herkkä iho, ja mun erinäiset iho-ongelmani loppuivat kuin seinään kolmikymppisenä ekan raskauden myötä. Kaverillani taas nimenomaan raskaus laukaisi kamalan aknen.
        Että silleen. Meillä kaikilla on erilainen nahka ja erilainen sietokyky esim. myös ympäristön saasteille yms. Ei auta kuin elää ja testailla metodeja, ja kysellä apua kosmetologeilta ja ihotautilääkäreiltä, jos kotikonstit ei riitä ja asia vaivaa oikein kovasti.
        Onneksi on meikitkin keksitty, ilman niitä mun kaveri ei juuri ulkona naamaansa näyttäis. : / Ja toivotaan nyt, että kesä ja aurinko tuovat taas jonkintasoisen helpotuksen, ilmankosteushan ei kummoinen ole näillä leveysasteilla.


    • Hjälp_needed

      Joo, riippuu ihan ihmisestä. Vauvoja en kyllä nyt hetkeen ainakaan ole hankkimassa :D No, kosmetologit ja ihotautilääkärit - molemmilla käyty. Ihotautilääkärille tulee varmaan marssittua jossain vaiheessa uudestaan. Kiitos vastauksesta!

    • huuhaatako
    • makealittlemagic

      Kannattaa käydä kattomassa bion.fi tuotteet, itse käyttänyt näitä jo lähes 6-vuotta. Akneoireet alkoi ensimmäisestä raskaudesta ja oma kosmari oli juuri alottanut tällä sarjalla ja olin ensimmäisiä asiakkaita jotka häneltä sai tuotteita testiin. Paras aknenhoitosarja, en edes tiedä onko suomessa olemassa muuta nimenomaan _aknenhoitoon_ erikoistunutta tuotelinjaa mutta bionin tuotteet kyllä on mun suosikit. On myös luonnonmukaset tuotteet josta mun mielestä suuri plussa.

    • Hjälp_needed

      Kiitos vastauksista! Mitään "uutta ihonhoitosarjaa" en vaan millään jaksaisi lähteä enää kokeilemaan

    • Appeli

      Minulla iho puhdistui todella hienosti kun rupesin ensin puhdistamaan siitä meikit illoin puhdinstusbalmilla ja puuvillapesulapulla (ikean vauvalaput, 10 pakkaus maksaa parisen euroa). Pesen laput koneessa muun pyykin ohella, ja yhtä lappua käytän yhden aamun/illan, sitten vaihdan (ostin pari pakettia niin että aina löytyy puhtaita. Eli, suosikkini on Cliniquen Take the day off - cleansing balm (mutta niitä löytyy monesta sarjasta, Bobbi Brown, REN, jne). Herneen verran balmia hierotaan kuivaan naamaan, sitten vähän kosteutta päälle, ja pyyhi pois kostealla pesulapulla. Toista (iltaisin - aamuisin riittää kerran). Päälle ohuesti differiniä, ja differinin päälle tarvittaessa seerumi, ja kosteuttaja (Apteekin La Roche Posay Effaclar sarjan kosteusvoiteet hyvät ja edulliset eivätkä ärsytä ihoa).

      Differin kannattaa aloittaa varovasti, ensin muutaman päivän välein niin että iho ehtii tottua siihen. Itse käytän hyvin ohuesti koko naamalle iltaisin ennen seerumia ja kosteusvoidetta. Ihoni on nyt kuulas eikä mustapäitä juuri synny. Ennen minulla on esiintynyt mustapäitä ja isoja ihonalaisia finnejä.

      Ihoni on normaali/seka kesäisin, ja normaali/kuiva talvisin.

      Tässä vielä linkki loistavaan apuun:

      https://www.youtube.com/watch?v=4mrz0jqVXrc

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe