Kemijärven ja Kemin hankkeista

järvikylänjuippi

Biohankkeista ensimmäisenä uutisen toi julki Sankhai News, Verkossa asiaan ehti ensimmäisenä Dukk News. Uutisoinnissa tuli julki, että paikallisesti puut ovat yhteiskunnan omistuksessa ja näin hakattavissa yhteiseen hyvään.
Dukkis News löi löylyä pesään. 200 kilometriä ympyrän säteenä on helppo ottaa puut kumipyörillä ja loput saadaan sähköjunassa Patokankaan terminaalista, jotka paikallisille jää sahaamatta.
Jälkeen päin tulleen luotettavan lähteen mukaan Sankhai on panamalainen A4 –kokoinen kopio yhtiöstä.

62

1031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KöppänöitäOnkoHeitä

      Ja paskat. Yritys yrittää kunnon puhallusta Kemistä. On ottanut oppia Kemijärveltä Arktosin touhuista.
      Jos päättäjillä järki pelaa, asian voi unohtaa!

    • kolome.seppää

      Kemijärven tehdashanke on kait jo pitemmällä ko Kemin ? Kolome touhukasta yrittäjää kokoaa hankkeen rahoitusta kasaan ?

      • veroja.maksanut

        Aikooko kaupunki laittaa rahaa tuohon hankkeeseen? Entä jos tehdasta ei tule, niin minne rahat menevät?


      • holtiton.luototus
        veroja.maksanut kirjoitti:

        Aikooko kaupunki laittaa rahaa tuohon hankkeeseen? Entä jos tehdasta ei tule, niin minne rahat menevät?

        Kyllä niille maksajat löytyy. Ne päättäjät jokka istuu kaupunkihalituksessa ja Kemijärven Kehitys OY:n hallituksessa joutuvat maksumiehiksi jos he antavat kolmen herran Bioyritykselle rahaa ilman kattavia vakuuksia. Yksinkertaista eikö totta ?


    • puhalluss

      Arttosin hommat oli liian pientä puuhastelua. Kolmen viisaan puhallus on PALJON suurempi ja Kemin vielä suurempi. Nyt on puhalluksen osaajat liikkeellä.

    • kotiPoro9

      Olihan se Arktosin puhalluskin yli 35 miljoonaa euroa. Sitä ei pidä lainkaan väheksyä vaikka siinä auttoikin silloinen Ministeri Jyri Häkämies.
      Nyt Kemissä on kova yritys menossa, toivottavasti ei mene läpi.

    • pesänhoitaja

      Tuossa on kotiporolla pilkkuvirhe. Se koko summakaan ei ollut noin suuri ellei tontille ollut unohtunut StoraEnson rahoja, joita ei ole kaivettaessakaan löytynyt.

      • KotiPoro

        Laskepa uudestaan kaikki suorat ja välilliset tuet mitä yritykselle myönnettiin. Myös StoraEnso oli tukemassa kyseistä firmaa.


    • tervakorva

      Puutavaraterminaali Kemijärvellä sekä Rovaniemen kiskoyhteys ovat tehokkaita jatkoyhteyksiä jättipuutavararekoille. Näin nollaraja loittonee kauas itä. Ja pohjoislappiin ja tekevät kemin tulevan biosellun hyvin kannattavaksi.

      • Yyujhh

        Meinaatko vetämällä vetää ne puutavarat?
        Kun ollaan lopettamassa junayhteydet Kemijärveltä.


    • LaskekaapaIte

      Kemiin ei tule mitään bioselluhanketta. On aivan turha kuvitella että valtio löisi miljardin kiinni noin epävarmaan hankkeeseen. Kannattavuuslaskelmat perustuvat ilmaiseen kuljetukseen ja melkein ilmaiseen puuhun.

      Tämä on hanke joka varmasti kuolee pois.

    • kaupunki.pankkina

      Koska se Kemijärven tehas käynnistyy ? Saiko se poreal piorehvi oy 350.000 lainan kaupunkilta millä alottaa ?

    • raaka-ainevoittoista

      Se on erikoista elinkeinojen kehittämistä, kun panostetaan puuterminaaleihin ja isoihin puurekkoihin. Olisi tärkeämpää panostaa valmiiden tuotteiden tekemiseen ja kuljettamiseen. NIistä jäisi maakuntaan muutakin kuin liikennehaitat

    • tervakorva

      Kehitetään ilman muuta puutavaran kuljetus- korjaustekniikkaa yhden suuren yksikön tarpeisiin. Yksi tehdas lapissa riittää, siksi kaikki tehokkuus puutavaran kuljetuksesta juontuu juurikin Kemiin. Ja siksi mm. Kemijärvelle valmistuu maan tehokkaimpia puutavaran lähetysterminaaleja. Sähkökiskoyhteys on piste iin päälle, kuten toki Rovaniemeltäkin. Kemiin ei tule yksistään uusi biodieseltehdas, vaan lähitulevaisuudessa muutakin kannattavaa biojalostusta jo oleviin sellutehtaisiin. Sen vuoksi kaikkien pitää olla mukana ja tarjota kaikki tehokkuus tämänkin seutukunnan puutavaran päätymiselle Kemiin, jotta kilpailukykyisiä työpaikkoja saataisiin. Puunkorjuu ja kuljetus käsittelyineen työllistää.

      • arhimes.lakia

        Ei puun kuljetus kaukaa ole järkevää. Kuljetus on enimmäkseen veden kuljettamista..puun kosteus-% ? Valmiit tuotteet ovat helppo kuljettaa ja puu on jalostunut pieneen tilavuuteen niissä. Kemijärvi on ihanteellinen sellutehtaan paikka.


    • öowie

      Ei ole järkevää/kannattavaa jalostaa pienissä yksiköissä, kuten esim. Kemijärven edellinen sellu- tehdas. Ja jos Kemijärvellekin rakennettaisiin kannattavan suuri tehdas, ei puutavara riittäisi, kuin ensimmäiset 5 vuotta. Siksi Kemiin.

    • SeKöpömpiKöpö

      Höpön pöpön! Raakapuun Kuljettaminen kiskoilla tai kumipyörillä ei ole koskaan eikä tule koskaan olemaan kannattavaa eikä järkevää. Vaikka miten asiaa tarkastelee, ei voi tulla muuhun lopputulokseen.

      On aivan selvää että sellutehtaan rakentaminen Kemijärvelle on kannattavaa. Kempan ympäristöön on kasvanut paljon hakkuukypsiä leimikoita ja puunkäyttö ympäristössä on ollut vähäistä. Puuta riittää hyvin siihen suunniteltuun 400 000 tonnin vuosituotantoon ja jää vielä hakkuuylijäämääkin.
      Sellutehtaan yhteyteen on suunniteltu myös monenlaisia biotuotteita jotka menevät kaupaksi hyvään hintaan.

      Jos tämä hanke hukataan, on Kempan taru loppu. Viimeinen lähtijä sammuttaa valot.

      • laskutaitoinen

        Sellutonnin tekekemiseen tarvitaan n. 5m3 raaka-puuta! Se painaa n. 800kg/m3, eli 3.75tn. Ylimääräistä kuskattavaa on näin ollen 2.75tn!
        Jos tonni maksaa 10e junalla kemiin, ylimääräinen kustinki on alle 30e/sellutn.
        Kannattaa ehdottomasti jalostaa Kemissä, isossa yksikössä, tulee ainakin tuplana takas!


      • puurot-ja-vellit

        edelleenkään....Kemissä ei ole eikä tule biosellutehdasta... ettekö te usko jo?
        Kukaan ei ole ollut koskaan rakentamassakaan biosellutehdasta kemiin, mistä kumman ihmeestä olette sellaista saaneet päähänne??


      • ViljoHiiOHoi

        Ottamatta sen enempiä kantaa muutoin mutta sitä ei kai kukaan kiistä että tuotteen jalostaminen mahdollisimman pitkälle raaka-ainelähteellä on tuottajan ja ympäristön kannalta paras vaihtoehto.


    • keminterva

      Kemissä on jo kaksi ja yksi kiinalaisten tulossa lisäksi.

      • voi-puupäät

        Edelleenkään Kemissä ei ole biosellutehdasta eikä tule!
        Polttoainejalostamo on suunnitteilla ja sekin erittäin pitkässä kuusessa.....
        niin että älkää sotkeko asioita!!!


    • biopölli

      Jokainen sellutehdas on biosellutehdas. Siellä sitten jalostetaan nykyään biopaperia siis paperia ja paljon. Paljon muuta biotuotetta kuten äänekoskella ja meillä yhä enemmän Kemissä. Kainuulainen biojaloste oli terva jota Oulusta rahdattiin Eurooppaan runsaimmin 1800 luvulla. Kaikkea tällaista haaveillaan nyt myös Kemijärvelle. Suuren puutavaraterminaalin viereen.

      • piourpot

        Huomaa kyllä ettei ymmärretä koko asiaa........
        Rautalangasta: "Pyyhkii yli hilseen niin että pölisee"


      • SontaSäkki
        piourpot kirjoitti:

        Huomaa kyllä ettei ymmärretä koko asiaa........
        Rautalangasta: "Pyyhkii yli hilseen niin että pölisee"

        No niinpä näyttää. En ole koskaan ennen kuullutkaan että että sellutehtaassa jalostettaisiin paperia, biopaperista puhumattakaan. Ainoa fakta biopöllin kirjoituksessa oli tuo tervajuttu. Tervan polttoa ei todellakaan haaveilla Kemppaan. Sellutehdas tai sitten se biosellulaitos on se jota todella halutaan Kempaan!
        Syy siihen on ennenkaikkea koko Lapin ja tottakai Kempan talousalueen siitä saama taloudellinen hyöty.
        Eikä toki voi unohtaa työntekijöitäkään jotka tulevat saamaan kohtuullisen korvauksen ilta-,yö- ja pyhätöistä.


      • biopölli
        SontaSäkki kirjoitti:

        No niinpä näyttää. En ole koskaan ennen kuullutkaan että että sellutehtaassa jalostettaisiin paperia, biopaperista puhumattakaan. Ainoa fakta biopöllin kirjoituksessa oli tuo tervajuttu. Tervan polttoa ei todellakaan haaveilla Kemppaan. Sellutehdas tai sitten se biosellulaitos on se jota todella halutaan Kempaan!
        Syy siihen on ennenkaikkea koko Lapin ja tottakai Kempan talousalueen siitä saama taloudellinen hyöty.
        Eikä toki voi unohtaa työntekijöitäkään jotka tulevat saamaan kohtuullisen korvauksen ilta-,yö- ja pyhätöistä.

        Kukapa sitä sentään sellukattilassa jatkojalostaa biosellua, mutta käytännössä "samankaton" alla, kuten Kemissä ja Oulussa juurii nytkin. Bio sana eteen, niin saatiin mm. Äänekosken uusi sellutehdas biomaailmaan. Ja tuleva Kemin BIO...josta saadaan biodieseliä jne.ja viereisellä luodolla jopa biopaperia, entisen paperin sijaan. Sitä biologiaa, jota Kemijärvellekin haavekuvissa hamutaan.


      • muka-viisas

        Ei ole kirjoittajalla mitään hajua koko asiasta..höh!
        tyhjää suun pieksäntää...aivopieruja!


    • SellupaaliBioKage

      Tällä palstalla liikkuu outoja hiippareita jotka haluavat työntää kaikki sellaiset työpaikat joista työntekijäkin saisi kunnon palkan Kemiin tai ainakin jonnekkin muualle kuin Kemppaan.
      Tänne saisi tulla vain näitä alle kympin tuntipalkkaisia duuneja.

      Ihme urpoja ja kusipäitä. Kateellisia piruja!

    • bioekoglopaali

      Sahateollisuudessa tullaan nauttimaan lähivuosina suurempaa palkkaa kuin biotuotetehtailla näin todetaan sak.sta.

      • SeKöpömpiKöpö

        SAK:sta ei varmasti kukaan totea tavalla jota mainostat. Vaativammasta ja vastuullisemmasta työstä maksetaan aina enemmän. Siksi sellutehtaissa ta biotuotetehtaissa tullaan aina maksamaan parempaa palkkaa kuin mekaanisessa metsäteollisuudessa.

        Juuri tästä syystä Kemijärvelle pitää saada yksi biosellutehdas joka maksaa kunnollisia palkkoja.


      • biosak

        Vaativuus ja vastuullisuus on jo sahamiehillä olemassa ja jatkuvuus taattu. Pilviin piirretty unelmabiosellutehdas ja sen työläiset nauttivat ihan oikeutetusti korkeaa palkkaa olemattomasta työstä.


    • RykimäGuru

      Kateelliset Kemppalaiset ovat biosellutehdasta vastaan. Kemppalaisista noin 98% on kateellisia. Tämä estää hyväpalkkaisten työpaikkojen syntymisen.
      Mieluimmin puut työnnetään vaikkapa Kemiin huolimatta myyjien saamasta paljon huonommasta hinnasta.
      Pääasia on, ettei kukaan tuttu saa duunia....ainakaan sellaista josta saa kunnon palkkaa....

    • biopölli

      Puutavaraterminaali Kemijärvellä tulee olemaan tehokas ja kokonaisedullinen seutukunnan puunmyyjien ja Kemin tehtaiden kannalta. Toki bioselluunelmointi Kemijärvelle realistin päässä hälvenee lähes kuulumattomiin.

      • SulliGalleKage

        Juurikin tämän biopöllin kaltaiset ihmiset yrittävät estää kaikki järkevät ja kannattavat hankkeet.

        Heidän mielestään riittää, että saa vain hiukkasen voita leivälle ja he unohtavat kokonaan kinkun ja vihannekset.

        Oli ehkä hieman vaikea kielikuva, mutta yritin kuvata sitä että miksi tyytyä vähempään kun voi saada enemmän. Kun myy puun, niin ottaa siitä sitten kaiken paikkakunnan hyväksi eikä työnnä sitä vängällä kateuksissaan alajuoksulle Kemimiin.


      • kuitupölli

        Puutavaraterminaali tulee tarpeeseen kun Rovaniemi syöttää puuta Kemijärvelle.


      • veronmaksaja.riepu
        kuitupölli kirjoitti:

        Puutavaraterminaali tulee tarpeeseen kun Rovaniemi syöttää puuta Kemijärvelle.

        Miten sitten jos tehasta ei tuukkaan Kemijärvelle ? Kun lukee ja kuuntelee ns.alan ihmisiä Kemijärvellä niin tuntuu et tehtaan peruskiveä ollaan jo muuraamassa. Missä on se vakavasti otettava rahoittaja tehtaaseen ? Nyt ois jo vihdoin aika Nivalan et kumppaneiden julistaa se. Ei kaupunkin rahoja voi nuin vain heitellä pelkille olettamuksille.


    • rekka.valmiina

      Kova kisa käynnissä . Mikä paikkakunta vetää voiton sellunkeiton kisassa? Kemi,Kajaani,Kuopio,Haapajärvi ..onko vielä muita Äänekosken jättitehdas jota rakennetaan jo. Äänekosken lisäksi lienee yksi tulee lisää ? Varmaan Kemijärvi voittaa ? Pätevin taho valmistelee.

    • tervakorva

      Kenen tarpeita varten puutavaraterminaali Kemijärvelle toteutetaan??Mitä sillä terminaalilla tehdään, jos suuri biosellutehdas on tulossa viereen?

      • ettei.vain

        Äläppä muuta virko. Stora Enso ja kumpp. valtio ovat miettineet asioita jo aikoja sitten puuterminaalin osalta. Joku tarkootushan sillä on ?


      • voi-älynvälkyt

        Meinaatkos että lentämällä puut tulee tehtaalle ja tuotteet lähtee maailmalle?


    • tervekorva

      Siis raakapuu lähtee terminaalista. Sitä varten terminaalia tehdään. Äänekoskellekaan ei tule vastaavaa kun siellä puu jalostetaan. Ei ole missään muuallakaan kun saapuva puu menee kuorimoon ja silppukasaan. Ei siihen välilanssia tarvita ja jalosteet menevät lähettämöltä rekan tai junan kyytiin suoraan.

      • pöllipäät

        Kaikilla laitoksilla on puuterminaali, pakkohan raaka-aine on jossakin varastoida.
        Kädestä-suuhun ei toimi mikään laitos.


      • biologistiikka

        Käy katsomassa toimivia laitoksia. Ei ole isoja lanssia. Nykyään yhä vähemmän kun uitto jäänyt pois mm. Kemissä. Näet kaikki tehtaat ilmakuvista jos et ole koskaan käynyt tai katsonut esim äänekosken suunnitelmia. Ei ole puuterminaalia.


      • johanlykkäs

        missäpä luulet puita pidettävän? piilossako?


    • kuitupölli

      Eihän tämä nyt aivan mustavalkoista toimintaa ole.
      Rautatieasemanseutu pitää saada vapaaksi, on aivan liian kalliita neliöitä varastopaikaksi.

      Ostavat sitä puuta muutkin kuin mahdollisesti rakennettava laitos joten puutavaraterminaali tarvitaan joka tapauksessa ja samalla saadaan nyt sitten viimeisen päälle oleva uusi ratayhteys tarvittaville raaka-aineille ja jalostetettaville tuotteille.

      Puuta täällä on ja kasvaa joka päivä lisää joten jalostavaa teollisuutta tänne kaivataan, se on yhteinen etu sijoittajille ja Kemijärveläisille.

      Vihreä on kullan väri Kemijärvellä mutta kaivajia tarvitaan.

      • untuva.hötteröä

        On myös se pienen pieni mahollisuus et Kemijärvelle ei biosellutehasta tuukkaan. Miten sit se kaupunkin antama laina sille poreal piorefi yritykselle tulee takasin maksettua ? Onhan se 350.000 € ishoko raha ?


      • kaupunki.pankiksi
        untuva.hötteröä kirjoitti:

        On myös se pienen pieni mahollisuus et Kemijärvelle ei biosellutehasta tuukkaan. Miten sit se kaupunkin antama laina sille poreal piorefi yritykselle tulee takasin maksettua ? Onhan se 350.000 € ishoko raha ?

        Milloin kaupunki on tehny päätöksen että kaupunki tai sen tytäryhtiö lainaa taikka takaa yksityisiä yrityksiä ? Eiks aikanaan valtuusto päättänyt juuri toisin ? Päätös linee voimassa edelleen ?


    • keminsellu

      Puutavaraterminaalia tarvitaan vain raakapuun lähettämiseen jalostettavaksi ko.tehtaisiin. Logistiikan perusta on nopea terminaalitarjonta junalasteittain.

    • TohtoriRossenberg

      Nyt on paljon eri hankkeita suunnitteilla Kemijärvelle. Valitettavasti kuitenkin totuus kaikkien näiden hankkeitten kohdalla on, että yksikään niistä ei toteudu.

      Kemijärvi saa jatkaa rauhassa hiljaiseloaan. Vedet ja ilma pysyy puhtaana. Lohi nousee ja riista kasvaa ja voi hyvin.

      Väkiluku laskee hiljalleen. Ne muutamat nuoret ja kyvykkäät ihmiset jotka vielä paikkakunnalla ovat, muuttavat paremman elämän toivossa pois. Eläkeläiset ja työttömät jäävät pitämään Kemppaa pystyssä.
      Edessä on siis leppoisa ja rauhallinen tulevaisuus.

      • pölliköpö

        Juu ,näin on!
        Kun logistiikka on laitettu kuntoon ja isommat autot ajaa puita terminaaleihin, julkaisee SE Veitsiluodon investoinnin, mikä syö puut ruotin ja suomen lapista


    • idea.tapaus

      Kirjoitin tuonne toiselle palstalla nimimerkki idea.tapaus Suomun kehittämis hankkeesta. Voisiko se Kemijärven hankkeen otsikko asiaa sopia? Kehitetään Suomua. Tämä idea voi tuntua "hululta", mutta sopu sijaa antaa eikö ? Jos tulee uusi selluloosa tehdas, Kemijärvelle tulee paljon ihmisiä ja he tarvitsevat virkistystä. Matkailu on myös kehityksen alla. Suomulla tarvitaan erikoista "hullua" toimintaa jopa! Ruoka yhteistyö, lähiruoka, metsästysyhdistykset, riistanhoitoyhdistys. Hirvenliha huutokauppojakin ja uudet tehtaan työntekijät mukaan hirviporukoihin! Yhteiskokous ja hirvipeijaiset myös Suomun Alahallissa!

      idea.tapaus

      22.2.2016 15:08


      Hiljainen keskus olisi ainutlaatuinen koko Suomessa. Suomun luonnonrauha ja lisäksi erillinen "hiljainen halli". Sellainen todeylla suuri halli, jossa ei saa puhua mitään. Siellä syödään itua, kasvista ja paikallisia hirviä. Luonnonrauha, lähiruoka, sienikeitto.

      Ohjelmaan kuuluu kuten on todettu myös retriittiterapia, joka alkaa näytelmä huoneesta. Siellä esitetään teatteria (henkilökunta esittää), jossa on paneeli kohtaus. Se asia on otettu vuoden 2007 vaaleista, mutta ei ole poliittinen kannanotto. Näyttelijät esittävät eri puolueen ehdokkaita. Se on vain symbooli, vertaus. Näytelmä päättyy, kun yks ehdokas kyllästyy toisen ehdokkaan puheisiin ja harjaisee raivoten "Pankaa siltä... jne." ja sitten kaikki osallistujat vaikenevat, poistuvat noita sanoja miettien ulos.

      Kävely on Suomun rinteillä, matkalla on huutoterapia, huudetaan metsän puille. Siis suoraan karjutaan, voi heittäytyä maahan ja raivota, pyöriä maassa jne., patoutmat vapauttaen. Sen jälkeen hiljaa jatkuu matka Suomun huipulle jossa rakennettuna on SUOMU=HALLI, välissä on tuo on merkki, ei se väliviiva, ja SUOMU=HALLIIN mennään mukavasti makuulle sellaisiin lepotuoleihin. Siellä levätään matkan vaivoista. Katsotaan ylös, katossa on lasikatto ja sitä katsotaan. Hiljaa saa mumista ja lopulta aletaan kuvitella ufoja. Siis oikeasti ei tule ufoja, ei niitä ole olemassa, mutta sellainen kuvittelu. Hiljaa nostetaan kädet ylös ja sanotaan toisille muka ihmetellen: "oo-oo ufo!" ja päästetään paha olo ufojen mukaan. Kaikkien pitää siis kuvitella ufoja vaikka ei oikeasti näe.

      Paluu sujuu jo iloisin mielin Suomun rinnettä alas. Nyt saa jo rupatella. Sen jälkeen hirvi ja ituruoka Suomun ravintolassa. Matkamuisto kauppa näytelmähuoneen vieressä, johon palataan.

      Ohjelma ei muutu koskaan, vaan o njoka kerta sama. Ihmiset tottuvat ja mieli virittyy oikealle pituudelle. Suomun keskuksessa. Ei tarvita niin paljon psyykelääkkeitä ja mielisairaaloita, kun on terapiaa ja autetaa ihmisiä.

      En tiedä, mikä on se Harjulan Suomun keskus. Hän on kirjoittanut, ettei ole esittänyt hiljaisuuden keskusta. Kuka on esittänyt hiljaisuuden keskuksen, josta puhutaan täällä? Tätä turpa tukkoon terapiaa saa käyttää. En halua tekijän palkkiota, vaan ilmainen idea. En ole sen hiljaisen keskuksen keksijä, siis en omi toisen ideaa. Voisiko näitä ideoita olla monta mukana.

      • hoivakoti

        Tämä nyt ei oikein ole biohanke , vaikka paljon tekstiä onkin, jopa vieläkin enempi huuhaata kuin yksikään alkuperäisen viesti aihe.


    • BersseBollis

      Ei tule Veittiluotoon investointia eikä Suomulle hiljaisuuden huutokeskusta. Lopettakaa jo se Suomu-hullutus, ei sitä viitsi kukaan enää lukea.

      • Suomun-tuki

        Suomun kehittäminen yhdessä sellutehtaan kanssa on ihan hyvä idea, mutta ehkä pitää olla laajempaa toiminta kuin sitä terapiaamatkaa, mutta ihan hyviä juttuja. Ei tyrmätä heti! Iloa kaikille!


      • ViljoHiiOHoi

        Elämme vapaassa markkinataloudessa.

        Siitä vaan rakentamaan Suomulle hiljaisuuden keskusta, kukaan ei laita varmaankaan hanttiin.

        Kemijärvi on erittäin kilpailukykyinen raaka-ainepohjansa vuoksi biojalostuslaitoksen sijoituspaikaksi ja jalosteiden kuljetus uudella sähköradalla vielä vahvistaa kilpailukykyä entisestään.
        Rahoitusneuvottelut tuntuvat venyvän oletetusta, odottavan aika on pitkää.

        Uudesta puutavaraterminaalista saa jatkojalostamalla hyvän puskurin monelle yritykselle niin tulevalle kuin lähtevällekkin tavaralle.


    • joko.alakaa

      Millä mallilla se tehas asia ny ton ? Joko tehtailija elikkä rahoittaja julkastaan ?

    • kukamaksaa

      Tämäpä se kiinnostaa - kuka maksaa - kuka kustantaa sen jäläkeen kun on kaupunkin rahat syöty...

      • kysyvää.ihmetyttää

        Aina vaan kaupunkilaiset veroina maksaa. Mistä sitä rahaa riittää syytämään näihin "jos sattus natsaan" hankkeisiin ?


      • liisa.ihmemaasta

        Puoli mijoonaa € on suuri raha köyhälle kunnalle jolla on alijäämää jo ennestään kait 5 m€ ja velekaa rutosti. Entäpä jos tehasta ei tuukkaa ? Kuka maksaa ? Tuskin 3 patriottia penniäkään ?


      • kysyvä.edelleen

        Haloo ! Kemin tehas sai EU:lta 90 M€ avustuksen . Paljonko Kemijärven tehas sit saa ? Pitäs ainaki 150 M€ saaha ? Kemissä kinuskit tehtailijana . Kuka on Kemijärven tehtailija joka sijottaa rahat et päästään liikkeelle ? Olis aika jo ilmottaa. Mikä on tämän salamyhkäisyyden taustalla ?


      • hektinen.heikki
        kysyvä.edelleen kirjoitti:

        Haloo ! Kemin tehas sai EU:lta 90 M€ avustuksen . Paljonko Kemijärven tehas sit saa ? Pitäs ainaki 150 M€ saaha ? Kemissä kinuskit tehtailijana . Kuka on Kemijärven tehtailija joka sijottaa rahat et päästään liikkeelle ? Olis aika jo ilmottaa. Mikä on tämän salamyhkäisyyden taustalla ?

        Kuulemma neuvottelut hektisessä vaiheessa rahoittajien kans. LK / Nivala. Tarkottaako hektinen et pian rävähtää sijoittaja julki ja rakentaminen alakaa ?


    • nilaheikki

      Kemijärven monitoimibiojalostustehtaan rakentamisen suunnittelun aloittaminen on siiirtynyt vuoteen 2028. Silloin rahoittajakin julkaistaan. Valkovenäläistä valuuttaa kuulemma tuhtia euroon nähden tuolloin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe