Lastensuojelun kaltoinkohteluselvitys

kohdeltu

Jyväskylässä tehty lastensuojelun menneisyyden kaltoinkohteluselvitys on julkistettu 7.4.2016. Selvitys koskee ensimmäistä lastensuojelulakia vuosilta 1937 - 1983.

Sitten vaan nopeasti jatkoa, että nähdään, mitä on tapahtunut tuon vuoden 1983 jälkeen. Valitettavasti kaltoinkohtelu ei ole loppunut tuohon vuoteen.

37

461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yhteyttä

      Tämä kaltoinkohteluasia on selvästi kytköksissä tuohon "organisoitu häirintä" - henkilöön. Onkohan hän itse joku lasten kaltoin kohtelija, tuo organisoitu häirikkö.
      Selvitys on kuitenkin julkaistu 7.4.2016 ja se löytyy sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta kaiketi.

    • testejä

      Psykologiset testit sijaisvanhemmiksi aikoville sekä yllätys valvontakäynnit sijaisperheisiin ja laitoksiin! Jospa nämä toimenpiteet purisivat ensi alkuun.

    • katsastakaa

      Myös aikuistuvat ja aikuiset lapset (sijaisperheiden omat) tulee katsasta, sillä myös sijaisperheiden lapsilla saattaa esiintyä' päihteiden väärinkäyttöä, kaltoinkohtelutaipumusta tms. Eivät he kaikista uskomuksista huolimatta ole sen parempia ihmisiä, kuin muutkaan.

      • ollakkovaieii

        Ei se päihteiden käyttö välttämättä jää sijaisperheen tai perhekodin lasten kontolle..vanhemmatkin voi vetää viinaa lasten ollessa paikalla...


      • touhuajoo

        Olen kuullut, että eräs perhe oli vienyt sijoitetut lapset jonnekin ryyppypaikalle mukanaan. Lapset olivat nukkuneet matkailuautossa, kun sijaisvanhemmat vetivät alkoholia juhlakansan kanssa. Matkailuautossa oli useita pieniä lapsia.


    • hopehop

      Toivotaan todella, että selvityksestä on hyötyä lastensuojelussa. Niinhän siinä lupailtiin, että pyritään estämään kaltoin kohtelu jatkossa. Toivottavasti.

    • testiinvaan

      Psykologiset testit sijaisvanhemmiksi aikoville. Pahimmat putoisivat joukosta.

      • testtesttesttestiin

        Ja voisivat jotkut käydä joskus katsomassa paikanpäällä missä kunnossa sijoitettujen lapsien "vanhemmat"on kotonaan..saattaa olla muutakin veressä kun punasoluja.


    • valvontaa

      Tosi sääli lapsen kannalta, jos sekä kotona että perhehoidossa on asiat huonosti. Lapselle tulisi taata hyvä sijaishuolto, jos hän ei voi asua kotona. Mikko Oranen kirjoittaa hyvin Uusi Suomi - julkaisussa sijaishuollon valvomattomuudesta.

    • jyppivoittoon

      Ainakin yhdessä perhekodissa meno on ollut aika villiä vanhempien puolesta...Välillä ei ole tiedetty kuka on kenenkin kanssa ja missä kunnossa....

    • BARLOVE

      MIKÄ PERHEKOTI ON KYSEESSÄ? PIIREISSÄ HUHUTAAN ERÄÄSTÄ....

      • hirnupaju

        Sääliks käy lapsia jos ei näille sijaisvanhemmille tehdä mitään soveltuvuus testejä....:(


    • tsatstsiu

      Kuulopuheiden mukaan Puuppolaan viittaa...

    • vihreakannus

      Palokka

    • Myöshyvääsydäntäon

      Joo ja olisikohan jo parempi, että itsekukin huolehtisi maailmaan saattamansa lapset aikuisiksi. Ei tarvitsisi sijoittaa ketään perhekoteihin, koska kaikki perhekotien vanhemmat vaikuttavat olevan ilkeitä, välinpitämättömiä, väkivaltaisia rahanahneita jne. He ovat kaikkein sadistisimpia ihmisiä maailmassa ja haluavat vain hyötyä toisten hädästä. Ei tulisi yhteiskunnalle suuria kustannuksia, koska perhekotivanhemmat eivät ilkeyttään tee hyväntekeväisyyttä ja jää palkatta kotiin hoitamaan yötäpäivää näitä viattomia kullannuppuja.
      Huom! Nämä lapset todella tarvitsevat erityistä huolenpitoa. Olisi aika antaa myös jotain myönteistä palautetta sijaisvanhemmille. Eivät he kaikki huonoja ihmisiä ole, joku heistäkin saattaa todella rakastaa hoitamiaan lapsia. Ilman rahaa ei lapsilla eikä hoitajilla olisi edes leipää pöytään. Siitä hommasta ei lähdetä kodin ulkopuolelle töihin hankkimaan.
      Joka on kateellinen ja mustamaalaa perhekoteja, ei tiedä todellisuudesta juuri mitään. Tyhmä joka uskoo kaikki huhupuheet.
      Olen entinen perhekotivanhempi, joten puhun kokemuksella.

    • mitämepelastajat

      Kirjoittaja haluaa korostaa itseään leimaamalla sijoitettuja käyttämällä ilmaisua "viattomia kullannuppuja". Ammattitaitoinen tai edes sinnepäin oleva sijaisvanhempi ei arvota hoitamiaan lapsia eikä ylennä itseään "pelastajaksi".

      Itselläni kokemusta tällaisesta kaltoin kohtelevasta pelastajasta, joka kuvitteli olevansa, kuin joku "valittu". Valitettavasti se vaan niin on, että kokemukset muovaavat käsityksiä.

      Hyviäkin on, mutta meidän kohdalle sattui seutukunnan huonoimpiin paikkoihin lukeutuva paikka. Sitä on niin hirveän vaikea kehua. Onneksi todella on hyväkin paikkoja olemassa.

      • mepelastajat

        Kyseine sijaisvanhempi perheineen puolusteli tekemisiään (kaltoin kohtelua ja väkivaltaa) sanomalla::"Mitäs ette itse huolehtineet". Kuulehan huonolaatuisen paikan pitäjä: Sinun tehtäväsi ei ole arvostella lasten vanhempia. Sinun tehtäväsi olisi ollut auttaa ja kannustaa niin lapsia kuin vanhempia. SINÄ KOROSTIT AINOASTAAN ITSEÄSI JA OMIA LAPSIASI. Pönkitit omaa muka hyvyyttäsi lasten avulla esittämällä "pelastajaa". Sellaista sijoitetut lapset eivät tarvitse. Sinun palvelujasi ei enää tarvita.


      • hajoo_paska

        Nusase sinä vaan persrunkkari persettä.


      • ewiwwz
        hajoo_paska kirjoitti:

        Nusase sinä vaan persrunkkari persettä.

        Paljonko sulla on älykkysosamäärä?


    • Väärinymmärsit

      En olekaan enää palvelemassa, joten ei huolta. Hyvin työni hoidin omasta ja hoidettavien mielestä. En tässä kehuja pyydä enkä tarvitse. Haluan vaan sanoa, että turhaa leimata kaikkia sijaisvanhempia kaltoinkohtelijoiksi, jonkunhan tänne saatetuista lapsista on huolehdittava. Se ei ole pelkkä kutsumus joka elättää, vaikka ilman todellista välittämistä ei sijaisvanhemmaksi kannata edes haaveillakaan.
      Vaikea vaan ymmärtää, että perhekoteja moititaan " rahastuksesta ja riistosta". Muutkin työntekijät saavat palkan tehdystä työstä, paljon helpommalla tavalla, ja lomat päälle.
      Yhteiskunnan varoja ei todellakaan tarvitsisi "tuhlata" hoitopaikkoihin, jos vanhemmat hoitaisivat lapsensa itse ja eläisivät normaalisti. Eri asia ovat orvot ja sairaat lapset.
      Huom! Omia lapsiani en korosta, koska niitä minulla ei ole.
      Ymmärsit suuresti väärin, kun noin tuohduit. Nimenomaan tuin lapsia ja heidän vanhempiaan omassa roolissaan.

    • kimallustakimal

      Kyllähän niitä hyvin työnsä tekeviä suitsutetaan. Sädekehä kimaltaa ja yli puolet äitienpäivämitalien saajista on sijaisvanhempia. Mitä heistä puhumaan, kun heidän "hyvyytensä" tiedetään joka tapauksessa. Haluan oikeutta niille lapsille, joilla on arpaonni joutua kaltoin kohtelijoille ja väkivaltaisille mahtailijoille hoitoon. Heistäkö ei saisi puhua lainkaan? Vain näistä sädekehäisistäkö?

    • Hyvänavunsaanut

      Onkohan sitten niin, että sijaisvanhemmissa on vaan täysin epäonnistuneita tai 'sädekehällä siunattuja', kuten annat ymmärtää. Eikö tavallisia rehellisesti toimivia, välittäviä sijaisvanhempia voi mielestäsi olla? Oletko itse ' menettänyt' lapsesi huostaanotossa vai oletko muuten katkera ja kateellinen ihminen?

      • kypsyyttä

        Tiedän toki sellaisenkin, joka ei joka välissä tuonut julki olevansa sijaisvanhempi. Mitä se kenellekään kuuluu? Vaatii paljon kypsyyttä ihmiseltä, että elää tavallista elämää. Aika moni haluaa julistaa, että "olen hyvä ihminen" kun minulla on tällaisia lainalapsia.


      • Lapsiensin

        Niinhän se on, että yleensä ihmiset ovat ylpeitä työstään, oli se sitten mitä tahansa, jos kokevat onnistuvansa. Eivät he salassa puuhaile, koska työpaikka tulee esille jo monessa virallisessa asiassa. Ja ammatillinen perhekoti on ihan virallinen laitos. Miksi sitten yrittää väheksyä toisten työtä ja tehdä se tyhjäksi, pahoittaa sijoitettujen lasten mieltä lisää kaiken muun murheen päälle? Ei näiden lasten luottamus yhteiskuntaan ja ihmiseen ainakaan kasva sillä, että kuulevat sekä omien että sijaisvanhempien mollausta.
        Kypsyyttä todella tarvitaan.


    • sopimatontehtävään

      Olen tavannut sellaisen sijaisvanhemman, joka ensi töikseen kertoi, että "tässä lapsessa on "vikaa", kun se on sijoitettu lapsi" (en kerro tarkemmin). Lapsi oli siinä vieressä. En ollut aiemmin tavannut lasta, en sijaisvanhempaa. En nähnyt lapsessa mitään erityistä. Ilmeisesti sijaisvanhempi halusi heti kertoa, ettei lapsi ole hänen koska lapsi oli hänen mielestään jollain muotoa viallinen.
      Valitettavasti kaikki sijaisvanhemmat eivät ole tehtävään sopivia! Turha sitä väittää. Turha myös verrata lapsen kotia ja sijaisperhettä, koska molemmat ovat lapselle tärkeitä ja lähtökohta huomioon ottaen, pitäisi olla itsestään selvää, ettei sijaisperheessä ole kaltoinkohtelua eikä suuria ongelmia.
      Sijaisvanhemman ei myöskään tule joka paikassa huudella (koulussa esim.) että olen sijaisvanhempi ja teen työni hyvin.

    • Typeryyttä

      Onko tuollaisia sijaisvanhempia todella? Vaitiolovelvollisuus koskee heitäkin. Sijoittajien pitäisi vähän paremmin valita perheet joihin lapsia laittavat. Vastuu on heillä myös.

    • epätasa-arvo

      Mielestäni kyseisessä tapauksessa on joku muu asia vielä pahemmin vialla, kuin vaitiolovelvollisuuden rikkominen. Ja se, kiinnostaako sijoittajaa, on sitten henkilökysymys. Aika paljon on välinpitämättömiä sosiaalityöntekijöitä. Pitää tietää ne, joille ilmoituksen tekee jos tekee. Suurin osa esittää, ettei usko tai muuta sellaista. Että aika lainsuojattomia ovat sijoitetut lapset, jotka sattuvat joutumaan huonoihin paikkoihin.

    • rahaahalutaan

      Eivät myöskään lastensuojelujärjestöt välitä. Heidän suurin motivaatio suuntautuu lastensuojelun "paremman väen" esittelyyn ja huonolaatuisten paikkojen puolustamiseen. Se on se raha, jota halutaan!

    • Valaiseajatustasi

      Mitä tarkoitat paremman väen esittelyllä ja huonolaatuisten paikkojen puolustamisella. Ei ne aina halvimpia ole välttämättä, koska ei kukaan paikkaansa mainosta huonolaatuiseksi. En ymmärtänyt logiikkaasi.

      • palturia

        Vaikka järjestölle olisi tullut tietoa paikan huonosta laadusta, se mainostaa ja kehuu paikkaa esim. lehdessä.


      • Outoajattelija

        Miksi järjestöt mainostaisivat huonoa paikkaa? Eihän siinä ole mitään järkeä eikä siitä kukaan hyödy. Ei nyt ihan sellaista tapahdu. Kyllä perhekotien toimintaa valvotaan ja arvioidaan monelta taholta. Tietämättömänä ja ymmärtämättä heittelet mitä sattuu.


      • omaetuparas

        Kyllä vaan hyötyy. Kytköksiä on monenlaisia, mitä normilukija ei ymmärräkään. Oma lehmä ojassa monella ja silloin ei väliä, onko kyseessä lasten ja perheiden kannalta hyvä sijaisperhe vai kaltoin kohteleva sijaisperhe. Eli sopupeliä esiintyy niinkin aralla alueella, kuin lastensuojelu. Järjestöt eivät ole sen viattomampia, kuin huonolaatuista hoitoa tarjoavat sijaisvanhemmatkaan. Lastensuojeluhan on politiikkaa ja toiminnassa pyörivät mukana jotkut kansanedustajat sekä kunnallispoliitikot (nykyiset ja entiset). Raha se on kova juttu.


      • kytkykaupat
        omaetuparas kirjoitti:

        Kyllä vaan hyötyy. Kytköksiä on monenlaisia, mitä normilukija ei ymmärräkään. Oma lehmä ojassa monella ja silloin ei väliä, onko kyseessä lasten ja perheiden kannalta hyvä sijaisperhe vai kaltoin kohteleva sijaisperhe. Eli sopupeliä esiintyy niinkin aralla alueella, kuin lastensuojelu. Järjestöt eivät ole sen viattomampia, kuin huonolaatuista hoitoa tarjoavat sijaisvanhemmatkaan. Lastensuojeluhan on politiikkaa ja toiminnassa pyörivät mukana jotkut kansanedustajat sekä kunnallispoliitikot (nykyiset ja entiset). Raha se on kova juttu.

        Mikähän se "nuorisosäätiö" esimerkiksi on? Ei mitään hajua? Tämä on siis vaan esimerkki, eikä ole välttämättä lastensuojelun kanssa tekemisissä. Mutta enpä olisi uskonut, että tuollaista suhmurointia esiintyy - ja toistuvasti.


      • rahamoney

        Naurettavaa ja naiivia kuvitella, että yksityinen kansalainen saisi lastensuojelujärjestöistä apua esim. lasten kaltoinkohteluun sijaisperheessä. Lastensuojelujärjestöt ovat sijaisperheiden puolella ja AIVAN varmasti tekevät valheellisen ja lipevän lehtijutun juuri siitä sijaisperheestä, jossa olet havainnut ja järjestölle kertonut esiintyvän kaltoin kohtelua. Lastensuojelujärjestöt kierrättävät samoja henkilöitä järjestöltä toiselle ja ne lobbaavat toisiaan. Ilmeisesti pääjehut saavat varsin hyvää palkkaa ja mainetta itselle.
        Kaukana viattomuuden aika.


    • Lässynlässynlää

      Hylätyt lapset voisi viedä kapteeni Lairion vetämälle joogakurssille Poriin jossa tehdään ihmeellisiä autokauppoja!

      • hyonotyönteko

        Onhan se ikävä lukea asiaa, jossa itse ollut osallisena.


      • huonothiiteen

        Ja ymmärsit täysin väärin. Kyseessä ei ole hyljätyt lapset. Ainoastaan hyljätty huonolaatuinen sijaisperhe.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe