Windows 10 asennus HP probook 4530s

HannuHopo

Nyt ei omat taidot riitä ei. W10:n asennus alkaa iloisesti ja näyttää sujuvan, kunnes tulee herjauksia, että nyt ei jatketa, jos et raivaa alta pois HP Protect Tools Security Manager -ohjelmaa. Sitten, kun alat poistohommiin, niin tuleekin ilmoitus, että tätä et voikaan poistaa. Siinä sitä sitten ihmetellään.

Pitäisiköhän HP:n Security päivittää W10 sietäväksi vai viedä kone asiantuntijalle. HP.n tukisivuilta en oikein saanut tolkkua. Sieltä sai tehtyä analysoinnin, ja sen mielestä kone on yhteensopiva Windows 10:lle, mutta ei se vaan olekaan.

Kiitos avusta, jos joltakin neuvoja löytyy?

15

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palauta_tehdasasetukset

      Siinä on vanha Windows-asennus vain mennyt pahasti solmuun, jos ei pysty uninstalloimaan HP:n omia ohjelmia. Ihan normaalia, jos ei ole pitkään aikaan asentanut käyttistä puhtaalta pöydältä. Laitteistossa ei ole mitään vikaa.

      Kannattaa siis tehdä päivitys pidemmän kaavan kautta, eli ensin kopioit talteen kaikki tärkeät tiedostot, sen jälkeen tehdasasetuksiin palautus (käynnistyksessä F11) jolloin kone formatoi kovalevyn ja asentaa seiskan kuten käynnistäessä konetta 1. kertaa.
      Sen jälkeen poistaa kaikki koneen mukana tulleet ohjelmat siten että ohjelmat ja toiminnot lista menee ihan tyhjäksi - mikään niistä roskista ei ole tarpeellinen eikä toimi win10:ssä. Hiiri ja wifi toimivat MS:n omilla ajureillakin.
      Sen jälkeen asentaa kaikki päivitykset seiskaan ja lopulta päivitys win10:iin. Näin sain kympin asennettua 4730s läppäriin, ja onkin toiminut elokuusta lähtien täysin moitteettomasti.

      Huoltoon konetta ei kannata viedä, koska se vain maksaa liikaa ja on paljon hitaampaa ja työläämpää kuin tehdasasetusten palauttaminen itse.

      • kuin

        Noilla ohjeilla toimii niinkuin siinä lukee, ainakin minulla meni just niin ,kiitos opastajalle


      • Anonyymi

        Eihä windows toimi koskaan.


    • voi_asentaa_suoraan

      HP:n 4530s win7 tuotetunnusavain on koneen biosissa (ei tarralapulla), ja siihen voi myös suoraan asentaa usb-tikulta puhtaana asennuksena win10 1511:n, joka ottaa avaimen biosista automaattisesti.
      Puhtaaseen asennukseen menee tuollaisessa vanhemmassa läppärissä n. 20 min, jos siihen on vaihdettu ssd-levy.

    • HannuHopo

      Ok..kiitos. Nyt on menossa kirjanpidon tilinpäätöksiä ym. hauskaa, joten parempi kokeilla tuota myöhemmin, ettei vaan käy tiedostojen palautusten kanssa köpelösti.
      Windows 7:n päivityksiä kone on rallatellut omia aikojaan, mutta joku lienee mennyt solmulle..

      • HöpöHöpönen

        Tietysti varmuuskopiointi on hoidetta asiallisesti.


      • vanha_hdd

        Tilinpäätöstiedostot eivät ole ollenkaan tärkeitä, jos niitä ei ole kopioitu jonnekin talteen josta ne varmasti pystyy myös palauttamaankin.

        4-5 vuotta vanhan läppärin mekaaninen HDD voi yllättäen hajota vaikka huomenna.


    • HannuHopo

      Jep..kaikki oleellinen menee ulkoiselle kiintolevylle ja osa Dropboxiinkin, mutta lähinnä tarkoitin ajankäyttöä juuri kiireisempään aikaan.

    • ProtectToolsia ei taida pystyä poistamaan mikäli ei ensin poista kaikkia muita siihen liittyviä HP:n ohjelmistoja (levyn kryptaustyökalu ym).

      • jooopsss--

        Kaikki hp sanitizer ym. kilkkeet ensin pois ja sitten se security protection manager viimeiseksi


    • HannuHopo

      Pitäisi olla sellanen systeemi, että esim. HP:n tukisivustolla olisi linkki, että suoritapa tästä uusi Win10 koneeseesi. Sit sieltä tulisi sellaset bitit, että ne raivaisi väylää puhtaaksi. Nyt sieltä voidaan tehdä analyysi koneesta, mutta asiakas eli tietokoneen ostanut kuluttaja jätetään viime kädessä painimaan yksin ongelmiensa kanssa.

      Mikäli kuluttajaa haluttaisiin hyvin palvella, niin vielä on paljon työsarkaa!

      • Tuo on jo sen verran vanha kone, että HP ei ole missään vaiheessa luvannut koneelle Windows 10 -yhteensopivuutta. Päivitys siis tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla. HP ei välttämättä edes voi luvata yhteensopivuutta, se riippuu laitteessa käytetyistä komponenteista ja niiden valmistajien ajureista.

        Jos asian kanssa ei halua painia, niin jättää päivittämättä tai maksaa jollekin ammattilaiselle siitä painimisesta.

        Jos olet ostanut vaikkapa Sonyltä Android-pohjaisen älytelkkarin, niin pitäisikö Sonyn tuotetuen neuvoa ja auttaa sinua asentamaan laitteeseen Debian, mitä Sony ei ole koskaan suunnitellut käytettäväksi laitteessa? Tuo mitä vaadit HP:ltä on hyvin pitkälti sama asia.


      • hyvin_toimii_10

        Ei se kovin vanha ole. Aika uusi ja tehokas Sandy bridge -läppäri, jossa ei ole kerrassaan mitään yhteensopivuusongelmia kympissä.
        Tuhannet HP 4530s ja 4730s probookkien käyttäjät ovat kymppiin jo siirtyneet kohtaamatta päivityksessä mitään ongelmia - kone on vain nopeutunut todella paljon kun on päässyt eroon hitaasta ja laiskasta, surkeasta seiskasta.


      • hyvin_toimii_10 kirjoitti:

        Ei se kovin vanha ole. Aika uusi ja tehokas Sandy bridge -läppäri, jossa ei ole kerrassaan mitään yhteensopivuusongelmia kympissä.
        Tuhannet HP 4530s ja 4730s probookkien käyttäjät ovat kymppiin jo siirtyneet kohtaamatta päivityksessä mitään ongelmia - kone on vain nopeutunut todella paljon kun on päässyt eroon hitaasta ja laiskasta, surkeasta seiskasta.

        Eli muutaman vuoden ikäinen, ei Sandyt mitään tuoretta kamaa ole vaikka suorituskyvyltään edelleen ihan hyviä. HP ei lupaa tuolle koneelle toimivuutta kympin kanssa. On ihan todennäköistä että toimii ongelmitta ja Windows 10 sisältää kaikki tarvittavat laiteajurit, mutta niin kauan kun laitevalmistaja ei lupaa toimivuutta, ongelmia _voi_ tulla.

        Kokeilemalla selviää. Jos on ongelmia, niin palauttaa vanhan käyttiksen. Jos toimii, niin hyvä. Saa paremman ja nopeamman käyttiksen ilmaiseksi käyttöönsä.


      • hyvin_toimii_10

        "ongelmia _voi_ tulla."

        Ongelmat olisi havaittu jo lokakuussa 2014 kun insider-testijakso alkoi.
        Puhut kuin vieläkin olisi lokakuu 2014, eikä tarkkaa tietoa, toimiiko kymppi kyseisessä läppärimallissa vai ei. Elokuussa 2015 oli jo hyvin tiedossa että mitään toimivuusongelmia ei ole.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe