Ajattelua kaikesta ja vähän vähemmästä

Nuorinaisenalkujossain

Mulla alkaa olemaan ihan hyvä olla tässä ja nyt. Täällä kaikkeudessa, jossa millään ei oikeasti taida hirveästi olla merkitystä. Oon kamppaillut omia ajatuksiani vastaan monen monta vuotta vaikka olen vielä melko nuori. Päätin joitain kuukausia sitten että annan niiden ajatusten vaan tulla ja mennä, kirjoittamalla niistä osan ylös..
En tiedä haluaako kukaan ymmärtää tai edes ajatella mitään tällaista, mutta kokeilen jos täältä löytyisi muitakin ajattelijoita.
Pelkäsin ennen ajatuksiani ja nyt päätin olla pelkäämättä. Tässä tulee eräs niistä.

Aika menee vain eteenpäin, se jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Ei minun osaltani tai sinun osaltasi mutta yleensäkkin täällä kaikkeudessa. Kukaan meistä ei tiedä onko se joskus alkanut vai onko sillä edes alkua. Emme ole olleet meidän elämämme alussa tässä kaikkeudessa läheskään samanlaisia kuin mitä olemme nyt. Olemme saaneet alkumme jostain mitä kukaan tällä planeetalla ei voi selittää tai edes tietää. Emme taida koskaan ikinä sitä saada selville vaikka kuinka yritämme.

Olemme kulkeneet pitkän matkan tällä planeetalla. Olemme aina olleet täällä jonain pienenä eliönä, soluna tai hiukkasena. Olemme taistelleet tähän päivään ja täällä me vielä olemme. Lisäännymme ja kuolemme. Meistä tuli ajattelijoita, älykkäitä ja olimme vailla selitystä tälle kaikelle. Kaiken merkitykselle, miksi oikein olemme täällä? Mikä on meidän päämäärämme? Jouduimme keksimään erinlaisia uskomuksia siitä miten synnyimme ja miksi täällä elämme.

Epäilen että näiden uskomusten takia olemme jatkaneet lisääntymistä. Koska tuohan se turvaa, kun voi sokeasti uskoa että jokin parrakas herra tuolla taivaassa meistä huolen pitää. Mutta minä en voi tai pysty niin uskomaan. En usko että kukaan tai mikään meistä täällä oikeasti huolen pitää.

Olemme osa jotain paljon suurempaa, jotain mitä emme osaa oikein käsittää. Se jokin kasvaa kasvuaan ja me olemme pienen pieni osa tätä kaikkea. Ja tämä kaikki, tämä maailmankaikkeus on syntynyt jostain käsittämättömästä asiasta ja sen suurin osa ihmisistä haluaa ajatuksistaan sivuttaa. Näin luulen.

Mietin useasti tulevaa, sitä kaukaista tulevaa. Tuhoammeko itse itsemme? Vai tekeekö sen maailmankaikkeus. Kasvaako meidän aurinkomme? Tuhoaako aurinkomme meidät? Koska sen tiedän että jokin sen tekee, koska täällä ei ole mikään pysyvää. Haluanko tulevaisuuden jälkikasvuni kokevan kaiken sen ja kaiken tässä välissä. Kaiken pahan ja kaikki valheet. Keksityt tarinat. Vaikka kaikki tuo, kaikki menneisyydessä, tässähetkessä, tulevaisuudessa ja kaikkeudessa on todella kaunista kun sitä vain uskaltaa ajatella.

Kuinka uskallan itse elää, kun en huomaa tai näe muiden ajattelevan näitä asioita. Jos näitä ajatellan miksei puhuta ääneen? Ovatko ne niin pelottavia ja on helpompi uskoa että jumala meidät tänne on luonut?

Surullista ja niin kaunista.

1

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuorinaisenalkujossain

      Pahoittelen jos löytyy paljon kirjoitusvirheitä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe