Cannonball / Arman. Täällä Pohjantähden alla

Chapteri

Kiinnostaako sinua tietää enemmän Cannonball toiminnasta?

Voit katsoa Armanin dokumentin "Täällä Pohjantähden alla", mutta se nyt on vain ohut lättänä kuvaus moottoripyörä harrastuksesta ja todellisiin jengiasioihin tai ongelmiin ei siinä pureuduta. Sen sijaan lue kirja "Elämäni Gangsterina", jonka on toimittanut Jarkko Sipilä.

Minun mielestä tämä kirja antaa hyvän yleiskuvauksen Cannonball moottoripyöräkerhon toiminnasta. Siinä kerrotaan asioita neutraalisti. Siinä kerrotaan kerhotoiminnasta jotain hyvää, mutta samalla tuodaan esille myös niitä ei niin kivoja asioita niin kerhosta kuin poliisinkin toiminnasta. Kirjan on kirjoittanut Marko Lönnqvist, joka erosi kerhosta täysjäsenenä vuosien jälkeen.

Kirjan "tarinat" on kirjoitettu siten, että mitään suoranaisia yksi yhteen paljastuksia ei tehdä eikä henkilöiden oikeita nimiä mainita, koska sillä vältetään kaikki mahdollisesti uudet syytteet/haasteet ja tekijä sanoutuu irti kaikesta rottailusta. Kirjassa todetaan kaikille kirjaa lukeville poliiseille ja syyttäjille, että jos tähän kirjaan vedotaan jossain jengioikeudenkäynnissä, niin kirjoittaja tulee todistamaan tarinoiden olevan puhdasta fiktiota. Kirja käsittelee hyvin suomalaisen rikollisuuden ja alamaailman toimintaa, sitä ihannoimatta. Lojaalisuus, veljeys, luotettavuus on mm. niitä asioita, joita ei nykyisissä kerhoissa enää ole vaan toiminta on jotakin ihan muuta.

43

3409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • armanimun

      Arman Pohjantähden alla

      ti 19.4. 22.00 Nelonen

      Kausi 1 - Jakso 3 - Cannonball

      Jokainen nyt tietää, että Armanin tekemä dokumentti kerhosta on sellainen, millaisen kerho haluaa sen olevan. Varmaan jo filmin leikkausvaiheessa on pyydetty kerholta lupa tai mielipiteitä työstämiseen, jotta dokkari olisi heille mieleinen ja se antaisi heistä sellaisen kuvan mitä he itse toivovat? En usko että dokumentissa tulee esille mitään sellaista, mitä emme olisi jo lehdistä lukeneet?

      • fgnfgx

        Sotilaallista porukkaa.Yhden jäsenen otsaan oli tatuoitu rautaristi.


    • Jack342
    • Ertok

      Nyt taitaa leveily loppua..

    • tsssöööt

      Ei taida kerholla mennä hyvin juuri nyt, sillä MTV3 tekstitv:n mukaan 9 kerholaista on pidätetty mm. kerhon presidentti veropetos epäilyistä, joissa epäilyksen mukaan on huijattu yli miljoona euroa alv kikkailuilla.

      Hyvää mainosta näin dokumentin alla?

    • oliko_sarkasmia

      Moottoripyöräily on hyvä harrastus, ei kerkeä pahantekoon kun ajelee prätkällä :)

    • hupsistahei
    • Paskavaltio

      nuohan on tosiaan vaa syytöksiä... näistä vaa tupataa aina uutisoimaan vaikka vasta syytettyinä pidetään.. mustamaalaamista sanon mä!

    • kiinnostaanähdä

      Tänään tulee se Armanin dokumentti ja se pitää varmaan katsoa?

    • Top-of-gun

      Pakkohan noiden on rikoksia tehdä kun kerran elävät virallisen yhteiskunnan ulkopuolella. Näyttivät monet tatuoineen naamansakin sen verran täyteen ettei tosiaankaan ole enää muuta vaihtoehtoa kuin rikokset elämiseen.

    • Poolkij

      Jos tuolla naamalla olisi mäkkärin tiskin takana, saattaisi olla, että asiakkaat olisivat vähissä.

      • Lawandorder

        On täysin naiivia luulla, että nämä eivät ole rikollisia.

        Armanin ohjelmassa(en katso enää koskaan) tuli heti alkuun valhe; "emme raiskaa naisia". hah, ei ole pitkä aika siitä kun poliisille tuli ilmoitus, että kerhotiloissa on joukkoraiskattu nainen. Nuohan kuulemma saavat kaisita eniten pisteitä ja rvostusta jos he raiskaavat poliisinaisen.

        Cannonball on rikollisjärjestö; huumekauppaa, harmaata taloutta, aseita, väkivaltaa, henkirikoksia.

        Ja mihin huumeet yleensä päätyvät, nuorten lasten käyttöön. Ja tämän jälkeen nuori lapsi muuttuu eläväksi luurangoksi eikä ikinä pääse elämän syrjään uudetsaan kiinni.

        Näillä rikollisjärjestöillä on tapana pitää nuoria huumeiden orjiksi jääneitä tyttöjä seksiorjinaan.

        Prätkähiiriä jotka piiloutuvat porukan taakse.


      • yleistäminen

        Ei voi yleistää. Osa on varmasti ihan fiksua porukkaa ja luultavasti se on vain pieni osa, joka tekee rötöksiä.


      • Prätkähiiret

        yleistäminen
        20.4.2016 17:21

        Voi sinua pikku sinisilmäistä. Edellisestä ammatistani johtuen tiedän kaikkien taustat ja ne ovat painokelvotonta tavaraa, ihan kaikkien.

        Joten tuo sinun "luultavasti" on vaan sohvan pohjalta heitetty veikkaus. Ne ovat 100 varmasti kaikki rötöstelijöitä.


      • Chocchoijaa
        Prätkähiiret kirjoitti:

        yleistäminen
        20.4.2016 17:21

        Voi sinua pikku sinisilmäistä. Edellisestä ammatistani johtuen tiedän kaikkien taustat ja ne ovat painokelvotonta tavaraa, ihan kaikkien.

        Joten tuo sinun "luultavasti" on vaan sohvan pohjalta heitetty veikkaus. Ne ovat 100 varmasti kaikki rötöstelijöitä.

        Jos sinä toimit siivoajana cb:n tiloissa, niin eipä sulle mitään tietoa siitä hyvästä jaeltu!


    • Etsellasta

      Jeesus rohkaisee kestämään vainoa

      16 "Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset.
      17 "Pitäkää varanne, sillä ihmiset vievät teidät oikeuden eteen ja ruoskivat teitä synagogissaan. 18 Maaherrojen ja kuninkaidenkin eteen teitä tullaan viemään minun takiani, todistukseksi heille ja kansoille. 19 Mutta kun teidät luovutetaan viranomaisten käsiin, älkää olko huolissanne siitä, miten tai mitä puhuisitte, sillä teille annetaan tuona hetkenä sanat, jotka teidän tulee puhua. 20 Te ette puhu itse, teissä puhuu Isänne Henki.

      Aamen.

      • Akhbarsekäy

        Viittaat näköjään erääseen naapurimaan Vladimiriin, joka on hengailevinaan prätkäjengien kanssa, jota myös yönsusi(jengi)ksi kutsutaan. Jossain uutisvuodossa Vladimir todettiinkin vaivaiseksi lampuriksi ja käyttäyvän lampurin lailla. Siis takuapäin.
        Ja mitä henkeesi tulee, niin se haisee jo tänne asti hyvin pahalle. Me vaan puhumme mitä sylki suuhun tuo, vaikka ilman sylkirauhasia kuten eräs kollegamme sanoi.
        Joten pysyttele kaukana asioista, joista et mitään ymmärrä.
        Mikään ei ole ollenkaan sellaista kuin luulet.


    • Oivoi___

      Lapsen tasolle jääneitä aikuisia miehiä,surullista katsottavaa.

    • FreeSociety

      Kovat on myöskin säännöt että CB:lla ettei esim. naisten hakkaajia suvaita. Siellä kuitenkin yksi naisten hakkaaja katkaisee kätensä ko.jaksossa. Tai näin olen kuullut. ;) Säännöt ja muut puheet kunniasta ilmeisesti ovat joustavia loppujenlopuksi?

      Samoin Armanin täysin kritiikitön fanitus "dokumenttia" tehdessä kertoo siitä ettei vaan ole taitoa tehdä tämänkaltaista ohjelmaa. Ei ymmärretä tai välitetä mahdollisista vaikutuksista (jälkimmäinen pahempi).

      Suosittelen Armania katsomaan pari dokumenttia Louis Theroux:lta ennen seuraavaa fanimatkaa. Antaisi "toimittajan" työt toimittajille.

      Jotta tällaisen kerhon on mahdollista olla olemassa vaatii se ympärilleen hyvin toimivan yhteiskunnan. Joidenkin täytyy maksaa veroja jotta joku voi niitä kritisoida ja jättää maksamatta. Jotenkin herättävää kuunnella kritiikkiä vallitsevaa yhteiskuntaa kohtaan täysin itse ymmärtämättä ironiaa puheissaan.

      Loppujenlopuksi kuitenkin hyvä promo CB:lle ja mukavaltahan äijien menot vaikuttivat näin Armanin silmin.

      • ArmanRules

        Ilmeisesti näimme eri ohjelman, sillä mielestäni siinä ei kiillotettu CB kuvaa. Sen myönnän että pintaa vain silaistiin ja paljon jäi kertomatta, mutta aika hyvin tuosta sai kuvan toiminnan järjettömyydestä.

        Toisaalta sai myös kuvan siitä, miksi joku tuohon mukaan eksyy. Yhteiskuntahan ei tue esimerkiksi rehellistä yrittäjää millään tavalla, lisäksi jos on lapsena hyljeksitty ja halveksittu, niin ihminen hakee hyväksyntää sieltä mistä sitä "helposti" saa. Tulin surulliseksi siitä kertomuksesta, että kaikki mihin osut muuttuu paskaksi. En voi käsittää. Näin äitinä ja äitipuolena.

        Arman kuunteli tarinoita mitä kerrottiin kiinnostuneena ja rauhallisena OTTAMATTA kantaa niihin. Ehkä hän naurahti väärässä paikassa, uskon että häntä saattoi etenkin alussa hieman jännittää.

        Kuten edellisissä jaksoissakin, Arman ei tuominnut eikä osoittanut hyväksyntää haastatellun tekemää toimintaa kohtaan. Oli se sitten juomista, tappamista (vankilajakso) tai MC-kerholaisena oloa.

        Se että haluaa ostaa moottoripyörän, edes harrikan, ei tee kenestäkään rikollista. Mutta se tatuointi oli aika kauhea!


      • FreeSociety

        Ilmeisesti sitten näimme eri dokkarin tosiaan. "Arman kuunteli tarinoita".. Nimenomaan tarinoita joita olisi pitänyt osata kyseenalaistaa. Ei tämä ollut dokumentti vaan kyseenalaisessa valossa esitetty fanimatka.
        Jos lähdettiin etsimään kavereita Helsingin yöelämään niin niitä lienee olisi saanut ilman kuvaamistakin.


      • Sohvapotko

        Mutta siis eikö tässä ohjelmassa ole pointti että katsoja kyseenalaistaa sen mitä näkee?


      • FreeSociety

        Niin. Kai se on dokumenttielokuvan määritys tuokin..
        Griersonin mukaan "creative treatment of actuality" eli todellisuuden luovaa käsittelemistä.
        Eli jos luovuus sisällistetään dokumenttielokuvan määritelmään niin näin tunnustamme dokumentin manipulatiivisen luonteen.


    • talvipuutarha

      Minun mielestä Arman teki hyvin kiillotetun ja yksipuolisen fanitusdokumentin, jossa ei mitään asioita edes kyseenalaistettu. Jos hän olisi saanut/voinut/halunnut tehdä totuudenmukaisen dokumentin, niin hän olisi samaan dokumenttiin haastatellut vaikkapa kerhosta eronneita jäseniä ja kuunnellut heidän mielipiteitään ja samalla olisi tuonut nykyisten jäsenten ajatukset samaan ohjelmaan. Kun kolikon molemmat puolet olisi puolueettomasti haastateltu, niin silloin siitä olisi tullut hyvä neutraali dokumentti, jossa katsojien tehtäväksi olisi jäänyt päättää, että kuka puhuu totta ja kuka ei. Nyt ohjelmasta ei näin ulkopuolisena katsojana saanut oikein mitään irti.

      Näin kommentoi entinen kerhon jäsen Armanin dokumenttia.

      http://www.iltalehti.fi/viihde/2016042021449387_vi.shtml

      • aivan.niin.ja.näin

        Tietenkin kun on kyseessä tällainen ääriporukka, niin aika vaikea siitä on tehdä mitään kovinkaan paljastavaa ja realistista dokkaria. Vielä näin pienessä maassa kuin Suomi. Kyllä kansa tietää aina kuitenkin totuuden. Aina kun kuulee sanan "aattellisuus" joka liittyy miesporukkaan, niin usein ensiksi tulee mieleen kaikenlaista negatiivista aina Aatusta ISIS:iin. Ihminen on kaikkialla samanlainen. Sama "taistelu" tai "kapina" mielessä.


    • ctyftf

      Se pankkiryöstöstä istunut varmaan se, joka tekee niitä likaisiampia töitä,, kunhan eivät ole liikaa ajattelua vaativia,, äijä täysidiootti.

      • säälitys

        Se oli noloin kohtaus siinä dokkarissa, vanha ja kulahtanut äijä selittää miten säikytteli pieniä lapsia, vtun sika. Samoin noloa oli kun siltä yhdeltä pelleltä, joka tykkää naisia läpsiä särky luuta kädenväännössä.


      • dhdhdfh
        säälitys kirjoitti:

        Se oli noloin kohtaus siinä dokkarissa, vanha ja kulahtanut äijä selittää miten säikytteli pieniä lapsia, vtun sika. Samoin noloa oli kun siltä yhdeltä pelleltä, joka tykkää naisia läpsiä särky luuta kädenväännössä.

        Vastaus säälitykselle.Mieshän on brittityylinen gentleman.Huoliteltu herrasmies.


    • Top-of-gun

      Tuo Arman pitäisi nyt karkoittaa maasta kun rikollisjärjestön jäsen. Hän ei tainnut tietää myöskään sitä että tuosta järjestöstä eroaminen on vaikeaa ja kallista.
      Valehtelivat tuosta naistenhakkamisasiassa. Nuo säännöt koskevat vain muiden jäsenten naisystäviä/vaimoja. Muut kerholle eksyneet naiset on vapaata riistaa. Täysin vapaasti heidän käytettävissään.

      Näytti jäsenistö koostuvan ammattivenkuloista.

    • Twelvpac

      Katselin dokkarin ja yhdessä kohtaa silmät osui valkoiset aurinkolasit päässä olleeseen jengiläiseen.. Kova kuntoisen oloinen kaveri kun habitusta katto :-)

      • ökosj

        Arman on mutakuono.


    • Tooooot

      Mutta ku ne on niin iquja

    • CasualtiesOfWar
    • VäsynytMies78c

      Liataan toisen mainetta niin toiset saavat toimia rauhassa? Miksi Arman ei tee dokumenttia myös muiden Suomen Rikollisjärjestöjen Vessanpesusta, itse pesen vessoja että saan ruokaa ja minusta siinä ei ole mitää rikollista, ehkä hajuhaitta, joka poistuu kyllä kloriitilla. Minusta Cannonball toimii rehellisesti enkä näe mitän mikä horjuttaisi Suomen tai Euroopan yhteyiskunnan rauhaa. Suosittelisin seuraavaksi tutustumista Isiksen toimintaan.

    • Ulkomaanvelkaalisaa
    • serbaraattori

      Oli aika hyvä komedia, suomen Kim Kardashian jokelsi "media elää meistä" :D Sulkavan sanomien pikku-(rikos)uutiset ei kuitenkaan ehkä takaa julkkisstatusta... Ohjelman "Starojen" ÄÖ liikkunee heinäseipään kanssa smaoissa lukemissa (Mukaan on laskettu myös juontaja). Ei pitäisi tietysti nauraa elämän epäonnistujille mutta ei tällaisille pelleille voi olla nauramatta... Isi isi, sain selkään naapurin villeltä, tule auttamaan kun en yksin pärjää :D

    • Huvittava piirre mikä tulee aina esille näistä mc-aiheisista kirjoituksista on se että aika monet ilkkuvat "liivimiehiä" ja syyttävät heidän piiloutuvan toistensa taakse mutta samalla kirjoittajat itse piiloutuvat anonyymiteetin taakse.

      Olisi aika kiinnostava tietää jos he kirjoittavat vastaavaa oman nimensä alla esimerkiksi Facebookissa. Todennäköisesti ei.

      Toinen asia mikä paistaa läpi on aiheen polarisointi. Se paljastaa ne kirjoittajat jotka eivät itseasiassa tiedä mitään muuta kuin kuulopuheet ja mitä iltalehdet kirjoittavat. He jotka väittävät että 1%-piireissä ei muuta touhuta kuin prätkiä ovat sinisilmäisiä. Siitä olen samaa mieltä. He jotka väittävät että samat herrat eivät muuta tee kuin rikoksia ovat myös yhtälailla ojassa.

      Yksi asia on varma. Harvat lehtiartikelit saavat yhtä paljon lukioita kuin 1%-kerhoihin liittyvät kirjoitukset. Mitä rajummat otsikot sitä parempi myynti. Voitte olla tasan varmoja siitä että iltalehdet vääristelevät tapahtuneita edukseen = lukijoiden hankkimiseksi.

      Sama koskee virkavaltaa. Prätkäjengien kartoitus ja jahtaaminen on helppoa verrattuna rötösherroihin Armani-puvussa tai sekaviin katujengeihin. Klubitalot on helppo ratsata ja kerhonjäsenet mainostavat liiveillään ketä ovat, minkä nimisiä ja mikä tehtävä.
      Ja kerholaisten jahtaus antaa sitä paitsi paljon mainosta ja iltalehtien vauhdittamana ei yhteiskunta yhtään hoksaa että resurssit menee näyttäviin ja tarpeettomasti resurssivaativiin show-off pidätyksiin vaikka olisi paljon muutakin rahanreikää.
      Ja kaikki tämä karuselli takaa ensivuodenkin budjetin.

      Ja yritetäänkö vähän miehistyä? Ei uhota ja ilkuta jos ei uskalleta tehdä sitä omissa nimissä.

      • tälläkertaanimimerkillä

    • ihankejosena

      Tummapaahtohan on edelleen kerhossa. Ei kun säännöt dokkariin ja lisää liivimerkkejä kun niitä rikotaan rispect

    • porukallakoviajätkiä

      Keskenkasvusia lapsellisia äijiä! Tämä bandidosin tapsa vai mikä lie, pahemman luokan teiniangstit jääny päälle, koko maailma kun on häntä vastaan! Minimaunu vai mikä sekin nyt oli (mihinkä tämä lempinimi viittaa??) retostelee kuinka räiski aseella äidin ja pienen lapsen edessä. Yksi perheellinen selittää kuinka vaimonkin työpaikalle on soiteltu hänen jäsenyydestään, sama mies uhkailee toimittajaa väkivallalla, siinä vuoden isä! Kovin kaikki yrittää selittää ettei olla rikollista toimintaa, muuten vaan poliisi on pahin vihollinen......

    • VoimaHalaus

      Ei mua kauheasti kiinnosta mutta olen kyllä katsonut Armanin dokumentin.
      Ihmisyys sinänsä aina on kiinnostavaa, myös jenginjäsenen sielunelämä.
      Mielestäni hyvinkin lapsellista toimintaa tuo jengiläisten touhu. Myötätunto tunnen heitä kohtaan, ehkä jopa sääliä koska se henkinen kasvu on jäänyt niin alkuvaiheelle.

    • harleydavidsonrules

      WROOOOOOMMMM wroooooooooom wroooom

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe