Taitaa Sonera huijata vanhuksia

ttman

Aloin äskettäin maksaa 84 vuotiaan äitini laskuja. Järkytyin kun Soneran kuukauden lasku peruspuheluista suomessa oli 83 euroa. Miten tämä on mahdollista? Eikö muutamalla kympillä saa sopimuksen jolla voi puhua niin paljon kun lystää! Nuohan pitäis haastaa oikeuteen vanhuksen huijaamisesta.

27

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ttman

      Kyseessä on siis Telia-Sonera, mutta ei väliä. Hujaukselta tuntuu!

      • josjoskusvielä

        Soneran laskut vaan tulevat, vaikka yhteydet pitäisi olla katkaistu. Jos joskus vielä pääsemme irti sonerasta, niin ei koskaan enää missään tapauksessa uskalleta asioida tämän vanhuksille pakkomyyntiä harjoittavan firman kanssa!


    • kouluttaja-

      Telian tehtävä ei ole huolehtia sun äitistä. Eivätkä he tiedä äitisi tarpeita.
      Nyt kun olet aiheeseen herännyt, niin vaihda äidille sopivampi liittymä.

      • ddsss

        Olipa kohtelias vastaus, vedä itsesi WC-pytystä alas!


      • toteaja.-
        ddsss kirjoitti:

        Olipa kohtelias vastaus, vedä itsesi WC-pytystä alas!

        älä hermostu. tottahan tuossa oli joka sana


    • eimikäänihme

      Kaikkea sitä valitetaankin....

      Mutta vähän aiheeseen liittyen: törmäsin täällä hiljattain Globetel-liittymiin. Sellaiseen GSM-liittymään soittaminen näyttää maksavan lankapuhelimesta jotain 0,25 €/min, eli moninkertaisesti normaalihintoihin verrattuna. Ettei vaan olisi valittaja itse vaihtanut lankapuhelimen tällaiseen ja nyt ihmetellään, kun mummon laskut pomppaa taivaisiin...

      Lankapuhelinta kannattaa nykyään pitää käytössä vain, jos siitä soitetaan säännöllisesti vain muihin lankapuhelimiin. On olemassa GSM-puhelimia, joita vanhuskin osaa käyttää.

      • En ymmärrä miten viestisi liittyi mihinkään. Eihän missään sanottu, että kyse olisi lankapuhelimesta. Lisäksi tuollainen 26 c/min pvm oli ennen ihan normia, mm. Saunalahdella oli se. Nykyään taitaa hinnoittelu olla muuttunut niin, että se perustuu tukkuhintaan ja lankapuhelinoperaattori määrää hinnan ja se on luokkaa 15 c/min pvm.

        Lankapuhelimelle ei juuri enää ole perusteita. 20 eurolla kuussa saa kännykästä rajoittamattomat puhelut. Elisan kotipuhelimen perusmaksu on jo 22,20 €/kk.

        Tosiaan operaattorit eivät juurikaan varoittele vanhoja asiakkaita, siitä onko heillä ylikalliit liittymät. Kyllä tämä on asiakkaan tehtävä ja jos asiakas itse ei pysty, niin omaisen.


      • eimikäänihme
        okaro kirjoitti:

        En ymmärrä miten viestisi liittyi mihinkään. Eihän missään sanottu, että kyse olisi lankapuhelimesta. Lisäksi tuollainen 26 c/min pvm oli ennen ihan normia, mm. Saunalahdella oli se. Nykyään taitaa hinnoittelu olla muuttunut niin, että se perustuu tukkuhintaan ja lankapuhelinoperaattori määrää hinnan ja se on luokkaa 15 c/min pvm.

        Lankapuhelimelle ei juuri enää ole perusteita. 20 eurolla kuussa saa kännykästä rajoittamattomat puhelut. Elisan kotipuhelimen perusmaksu on jo 22,20 €/kk.

        Tosiaan operaattorit eivät juurikaan varoittele vanhoja asiakkaita, siitä onko heillä ylikalliit liittymät. Kyllä tämä on asiakkaan tehtävä ja jos asiakas itse ei pysty, niin omaisen.

        "En ymmärrä miten viestisi liittyi mihinkään. Eihän missään sanottu, että kyse olisi lankapuhelimesta."

        Miten niin? Kyllä se nyt _vähän_ liittyi. Jostainhan kallis puhelinlasku johtui. Kun huijaussyytöksiä sylkevä valittaja ei itse kertonut puhelimen tyyppiä eikä juuri muutakaan konkreettista, niin meni arvailuksi. Huomasin kyllä, että viesti oli kännykkäosastolla, mutta eipä siitä täällä oikein mitään voi päätellä.

        Syytöksenä tuo nyt oli mielestäni vähän sama kuin, jos mummo pitäisi jatkuvastl ikkunaa auki ja törkeän kalliin sähkölaskun nähdessään perinnöstään huolestunut poika syyttää sähköyhtiötä huijaamisesta. Tai vesiyhtiötä mikäli dementoituva ja kuuroutuva pappa unohtaa hanan auki...


    • ddsss

      Oliko sittenkin kyse Soneran lankapuhelinliittymästä eikä kännykästä. Yritin äsken vastata kysymykseen ikäänkuin olisi kyse kännykkäliittymästä. Sekin vastaus taisi hävitä johonkin.

      • ddsss

        Eiköhän lankapuhelimestakin soitot kännyköihin ja palvelunumeroihin ole aika kalliita. Kalleus riippuu vähän siitäkin, mitä tarkoitat peruspuheluilla.


    • multisimmi

      entisenä iäkkään ihmisen asianhoitajana annan kymmenenpisteen vihjeen. Otappa äitisi laskut esiin ja summaile paljonko hän puhuu keskimäärin vaikka vuoden aikana kussakin kuussa..... sitten mene Soneran sivulle ja katso mikä paketti on paras saamaasi keskiarvoon... Sen jälkeen murtaudu iäkkään äitisi Sonean omille sivuille ja päivitä liittymä sellaiseksi kuin keskiarvo käyttö osoittaa...
      En ala nyt arpomaan sitä paljonko kertomallasi hinnalla on voitu puhua... se voi olla alimitoittu puhepaketti tai sitten minuuttihintainen... Jossakin mielessä olen sitä mieltä, että Soneran paketit eivät ole suomalaisista paketeista kaikkein epäreiluimpia.

      Samalla voit ruksia tarvittavat estot ko. liittymään, niin niidenkin tuomat lisämaksut on pois...

      Käsitykseni mukaan rajatonkaan liittymä ei maksa edes 30e/kk

    • eikkae

      Mikään asia ei tahdo onnistua Sonerassa . Tein total sport sopimuksen mutta muuttuikin total sport mitä en tilannut. ja lasku kalliimman mukaan.
      pitää mennä' taas selvittämään ensi viikolla. Edellistä sopimusta viime vuonna ei meinannut saada loppumaan vaan piti kolme kertaa käydä sopettamassa samaa sopimusta ennenkuin onnistui. Katson vain fomuloita totalista enkä muuta.
      Välttäkää soneraa aina kun vain mahdollista pääsette paljon helpommalla.

      • z-kromosomi

        dna:n puhelinmyyjien kanssa sama juttu. aina joutuu jälkeenpäin säätämään jos erehtyy jotain sopimaan.


    • SutkejaRosvoja

      Se pitäisi heti kieltää lailla tuo puhelimella soittelu ihmisille kaupustelutarkoituksessa.
      Millä oikeudella sitä tehdään häiriköiden kansalaisia jatkuvasti.
      Sonera on pahinta laatua oleva sutki pulju joka tätä harrastaa.
      Puhelimessa luvataan sitä ja tätä törkeästi valehdellen.
      Nauhoitetaan sitten vain se uhrin lupaus lähettää esim. se soneran sim-kortti.
      Aletaan sillä heti rahastamaan samalla hetkellä. Siis vaikka asiakas palauttaa kortin heti avaamatta postiin. Mitä te sitä lähetätte luvatta postilaatikkoon. Kuittaus postissa pitäisi olla. Silloin se on laillista.
      Onko se nauhoitus edes Suomen lain mukaista. Varsinkin sillä uhkailu vanhoille ihmisille.
      Laskuja alkaa sitten tulemaan uhkauksien kera. Klarnalla, ulosmittauksilla ja 5 euron viivästyksillä.
      Tästä soneran sutkista ansasta ei pääse sitten millään ilveellä eroon.
      Varsinkin vanhoille ihmisille tämä on outoa peliä. Eihän tuo soneran netti edes toimi kunnolla maaseudulla eikä keskuksissakaan.
      Soittaminen asiakaspalveluun maksaa kuunnellen tuntitolkulla jotain pimputusta.
      Mistäpä se soneran lupauksiin luottanut edes tietää mistään asiakaspalveluista.
      Nettiyhteyskin toimii ilmojen mukaan miten sattuu. hitaasti ja katkeillen kokoajan.

      • voimitenikävää

        Ei auta vaikka soittaa asiakaspalveluun. Siellä keksitään kyllä hyvä selitys laskuille,joita tulee vaikka ei ole mitään tilattu. Sitten vielä viivästysmaksut päälle kun on ihmetelty että mistä hemmetistä me joudumme maksamaan. Voi meitä eläkeläisiä nyt ryöstää Sonera. Rehellistä olisi palauttaa kaikki asiattomat laskutukset. Turha toivo!!


    • supportin_seppo

      Se oli markka-aikaa kun iäkäs vähän dementoitunut naapuri soittaa ovikelloa ja kertoo jo ties monennko kerran, että on julmetun kallis puhelinlasku ja lapsenlapset räplää puhelinta kun tulevat mummon luo kylään...

      Tällä kertaa kun sitten asia tuli taas esiin, niin puhelin oli laitettu kiinni. Lupasin naapurinrouvalle että soitan soneralle ja selvitän laskua ja muita asioita.... Maksamattoman laskun loppusumma oli toista tuhatta markkaa ja se sisälti eniron kaltaisia numerotiedustelupalveluita useilla sadoilla markoilla.. yksi kysely saattoi joskus vajaa 20v sitten maksaa jopa 10 mk/ kysely.

      Kun juttelin Soneran asiakaspalveluun, niin selvisi jotenkin, että tämä ihminen oli lähettänyt samaa tekstiviestiä peräkkäin numeropalveluun tajuamatta, että vastausviesti oli tullut jo ekan jälkeen.... ne lastenlapset oli aikuisia eikä he olleet käyneet mummilla aikoihin jne.

      En tiedä mitä vanhuksen omaiset teki, mutta sovimme Soneran asiakaspalvelun kanssa, että suosittelen vanhuksen lapsille, että vanhuksen puhelinliittymä irtisanotaan, otetaan uusi numero jota ei kerrota edes vanhukselle... ja estoihin laitetaan kaikki sen ajan 0100, 0200, viihde estot, eikä numeroa julkisteta 118- kaltaisissa palveluissa.

      Nykypäivänä tuo vanha suunniltelma on ihan sama... tietenkää aina ei numeroa tarvi vaihtaa, mutta nykyää liittymää voi hallita netissä. Eli se joka hoitaa iäkkään ihmisen asioita, niin rakentaa sinne operaattorin sivulle sen profiilin ja katsoo niitä asetuksia ja paketin kokoakin aina tarpeen mukaan. En nyt ala katsomaan operaattoreitten sivuilta, mutta käsitykseni mukaan 25-40e saa melko vapaat peruspuheluasiat miltä operaattorilta tahansa.

      Itse tein asioita hoitaneene sen, että poistin tekstiviestien lähetyksen liittymästä sen takia, että käyttäjä ei osanut viestiominaisuuksia eikä tarvinnut niitä... viestit karkasi ja se ei ollut kivaa....

    • teliacompanu

      Vi tar dina pengar.

    • suooea-anaali

      telemarkkinoin ja varsinkin puhelinliittymien myynnistä on jo tehty laki joka kieltää liittymien myynnin puhelimitse. Toinen operaattori ei saa soittaa toisen operaattorin asiakkaalle ja kalastaa asiakkaita, eikä myöskään iäkkään ihmisen kanssa keskustella... pitää siis yleisesti tuntea onko langan toisessa päässä ihminen joka on kykenevä ymmärtämään tehtävän oikeustoimen merkityksen.

      sit on vielä eriksene nää puhelimella pikkuhousuja ja pölyimuripusseja myyvät....

      https://www.telemarkkinointikielto.fi/?utm_source=affi_ga

      Aikanaan oli se ongelma, että myytiin puhelinlaitteita iäkkäille tai asiaa tuntemattomille kytkynä - eli 2v ja maksat puhelinlaitetta ja olet operaattoriin kiinni... nykyää ne tekee osamaksuja ja saat pitää liittymän missä vaan.

    • Jacop

      Puutuit ihan oikeaan asiaan ja aiheelliseen. Puhelimilla keinottelu on tänä päivänä jo saanut rikollisen luonteen. Erehdyin kysymään välitäjä numerosta-02 02 02 numeroa niin se maksoi minulle noin 12.00e per numero. Samaten on kaikki maksulliset numerot joissa on erikseen määrätyt suuremmat maksut, niin näistä numeroista vastaajat pyrkivät saamaan sinut viipymään puhelimessa mahdollisimman pitkään enkä tarkoita nyt viihde puheluita. Esm TV: kilpailu ohjelmat on selkeää huijausta. Kokeile vaikka. Huijatuksi joutuu varmasti muutkin kuin vanhukset. Esm numerotiedustelu voi maksaa ihan mielikuvituksellisia hintoja jos et pidä varaasi.
      Tähän julkisen rikollisuuden muotoon kyllä ajan oloon puututaan. En usko, että tämä voi tällaisenaan jatkua. Valta kunnallinen aikataulu tiedustelu esm on sika kallista. Me Suomalaiset olemme tässä puhelin asiassa menneet ainakin lähelle laillisuuden rajoja. En tahtois, että kukaan menettäis rahojaan rikollisille.

      • toteaja-

        mitä huijausta se on jos veloitetaan se, mitä palvelun on ilmoitettu maksavan.
        hinnat kyllä ilmoitetaan.


      • vvvvvvvvvvvvvvvvv
        toteaja- kirjoitti:

        mitä huijausta se on jos veloitetaan se, mitä palvelun on ilmoitettu maksavan.
        hinnat kyllä ilmoitetaan.

        Näin se on. Jokainen on vastuussa puheluistaan. Niiden hinnat ilmoitetaan kyllä ennen laskutuksen alkua. Pitää jotain vastuuta ihmisellä itselläänkin olla.


    • Seuraavaaliittymääetsien

      Kirjoitellaan omia kokemuksia Sonerasta. Liittymänä siis Sopiva L, 4G-netti on toiminut ihan moitteetta, ja 10 Gt:n käyttörajakaan ei ole montaa kertaa tullut vastaan. Liittymään kuuluu 1200 min paketti, joka on yleensä riittänyt. Viimeisimmässä laskussa oli kuitenkin mennyt reilusti yli (~500 min), ja tittidii yllättäen lasku olikin 75 €. No, ei kai auta kuin maksaa, mutta samalla oli muuten viimeinen kuukausi Soneralla. Perustelut:
      1. En voinut kuvitellakaan, että kiskotaan noin hirveitä hintoja paketin yli menevältä osuudelta
      2. Asiakaspalvelu kehnoa ja OmatSivut ei osaa kertoa juurikaan mitään
      3. Aiemmin tilasin ilmaisen kokeilujakson muistaakseni Spotifysta ja puhelimessa erikseen painotin, että sen tulee loppua heti ilmaisen jakson jälkeen. No, eipä loppunut ja sen lopettaminen vaati melko monta puhelua.

      • ccccccccccccc

        Ei ole Soneran vika jos et osa katsoa, paljonko ylimenevistä minuuteista veloitetaan per minuutti. Tuo on selkeästi ilmoitettu jokaisen liittymän kohdalla. Puheluminuuttejaan kanattaa myös valvoa jos on pelko, että menee yli.Se Spotify ei myöskään itsekseen irtisanoudu, vaan sinun pitää se itse irtisanoa. Kyllä te ihmiset olette tyhmiä.


    • japeeee

      Sonera on kyllä melkoinen kusettaja firma.

      • kysyjä-

        mikä ei kuseta?


    • huonooooooo

      Sonera muuttui teliaksi. Mä en ainakaan enää pääse katsomaan arkisto laskujani, siis tietokoneella. Aiemmin pääsin.

      Sivuilla ei ole mitään opastusta. Kirjauduin uudelleen pankin kautta, vaihdoin tunnuksen, ei sekään auttanut. Ei auta.

      Pitäisikö vaihtaa liittymää, jos siellä olisi selkeämmät sivut.
      Aina vaan menee huonommaksi.

      • Suppopeippo

        Kyllä laskuja pääsee katsomaan kun kirajautuu sivulle tunnuksilla. Oikeassa yläkulmassa on oma nimi ja siitä pääsee eteenpäin kun osaa lukea


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe