Naismystisismi

LebedevDas

Poimintoja Maetreyii Nolanin kirjasta Naisen Voiman Lähde Naismystisismi.

Ananda Seva ry. 2011, Hakapaino, Helsinki

(matriarkaatti, naismystisismi, seksuaalisuus, parisuhde, fysiologia, äitiys, työelämä, yhteiskunta)

Shrii Shrii Anandamurtin henkisen läsnäolon inspiroimana

-----

20 vuotiaana 1970 luvulla Nolan aloittaa Yoogan. Henkinen mestari S. S. Anandamurti, jolta saa intuitiivisen ohjausvirran. Matkustaa Intiaan. Julkaisee osan opetuksesta 1992. Osa tiedosta ei voi edelleen julkaista, koska aika ei ole vielä valmis. 1996 Kaliforniaan Ananda Seva järjestö.

S.S.Anandamurti Prabhat Rainjan Sarkar (1921-1990)

- Tantra

- PROUT

-Ananda Marga

- naisasia, Sahaja Yooga, astanga jooga osat ja Pohjois-Intian tantra

Osa 1

"Koska nykyajan naiset ovat omaksuneet miehisen voiman mallin, voi se koitua kohtalokkaaksi niin heille itselleen kuin myös miehlille, koko yhteiskunnalle". (s.XIII)

Naisen tantran alkuperä varhaisissa matriarkaateissa (äidinvalta) 45 000 -8 000 eaa. (XIV)

Patriarkaatti (isävalta) nostaa neitsyt kulttia korkealle. Todellisessa matriarkaatissa kyse on Äitiyden palvomisesta. Kyse on luomisesta, huolen pidosta, Äiti Maasta. Neitsyys ei ole tärkeä.

- ekofeministit

-Neitsyt Maria kultti

-esoteerinen kristillisyys Sofia - teologia

Mies opetti naista häpeämään, inhoamaan omaa kehoaan.

Uusi kausi on alkamassa Nyt, jolloin nainen nousee arvoon.

Ennen vanhaan ihanne on ollut Äiti, joka synnyttää ja ruokkii rinnoillaan.

Tantra tarkoittaa: "se, mikä vapauttaa pimeydestä ja tietämättömyydestä"

Tantra kehittyi Pohjois-Intiassa matriarkaatin kaudella. Tarkoitettu naisille ja sitä harjoitettiin salaisesti ryhmissä. Tantra naisia kunnioitettiin korkeasti. Vähitelleen patriarkaatti omaksui Tantran ja alisti naiset. Alistaminen on sidoksisa väestön lisääntymiseen, elintilan vähenemiseen, ajan muuttumiseen ja sodan käyntiin.

Naisen pitää oivaltaa kuka hän on.

Sadashiva 7000 vuotta sitten Pohjois Intiassa opetti tantraa vaimolleen Parvatille.

-Naisen Tantran tiellä kaikki, mikä on rajoittunutta, rajallista, kypsymätöntä, muunnetaan.

-Oikeus omaan kehoonsa ovat tärkeimmät.

-Pyhää Äiti Shakti, Jumalatar, luomisen alkusyy.

-Atlantis perustui matriarkaattiin.

-Viimeisen matriarkaatit elivät vielä 10 000 - 11 000 vuotta sitten Euroopan alueella.

-Äiti oli kaikki kaikessa. Isällä ei ollut roolia lasten kasvattajana. Miehet metsästivät ja naiset hoitivat kotia. Miehet palvoivat äitiä, toivat lahjoja, kunnioittivat. Äiti oli päällikkö, joka synnytti lapsia. Lapsista kasvoi klaani, jonka palvonnan kohden on ollut klaanin äiti.

-Ei ollut avioliiton järjestelmää. (s.34)

-Miehellä ei oikeuksia.

-Lapsen siittäminen mystinen rituaalinen kokemus.

-Naisten kuukausikierto epässäännöllisestä kohti säännöllistä, mikä johti hedelmällisyyteen ja synnyttävyyteen.

-Siirtyminen pienistä ryhmittymistä kohti suurempia asutuskeskuksia. Euroopan rannikkoalueet Irlantia myöten.

-Äideistä kasvoi papittaria.

-Lapsia laskettiin Äidin suvun mukaan.

-Matriarkaatin lopussa isä liitettiin lasten hoitoon. Syntyi parien muodostuksia.

-Elämä on ollut yksinkertaista ja miellyttävää mutta ilman suurempia henkisiä filosofioita. Kuitenkin oli poikkeuksia kulttuureissa, että oli korkeampi henkinen saavutus.

-Pohjois-Intia, Etelä-Amerikka, Kiina

- Matriarkaatissa on ollut lempeyttä, että jäsenistä pidettiin huoltaa

"35 000 vuotta sitten syntyi suuri nainen, joka näytti tien mystiseen oivaltamiseen ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa." (s.49)

-ensimmäinen valaistunut

-sai Jumalan aseman ja häntä palvottiin laajasti

-pienellä Välimeren saarella oli hänen temppelinsä Kreikan alueella, josta levisi palvonta Egyptiin, Indusjokilaaksoon

- shamaani, tietäjä perusti kaupunkivaltiot, temppelit, uskonnot

-Delfoin oraakkeli on myöhempi ilmentymä papittarien tantra traditiosta

OOMM, Mother Earth, save our woman from the suffering! Give humanity hope and love.

2

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LebedevDas

      Naismystisismi

      Osa 2

      "..nainen ensiksi näkee ja hyväksyy naisellisen luonteensa ja sitten huolellisesti itseään tutkiskellen päättää, mitkä ovat hänen erityiset taipumuksensa ja vahvuutensa. Itsensä arvioiminen on tärkeä askel, jotta voisi ymmärtää oman henkisen perustansa luonteen. Kun tämä on tehty, nainen saattaa oivaltaa, että hänen tiensä on ainutlaatuinen eikä täydelleen noudata niitä ulkoisia muotoja, jotka on annettu tänä patriarkaalisena aikana. Hän saattaa huomata, että hänen tarpeensa, energiansa ja sisäiset ominaisuutensa ovat hieman erilaisia, ja että hänen tulisi etsiä naisten seuraa henkisellä tiellään." (s.55)


      "naisen ei pidä tukahduttaa naiseuttaan. Hänen ei pidä omaksua maskuliinisuutta eikä potea minkäänlaista alemmuuskompleksia naisellisen syntyperänsä vuoksi." (s.56)

      "Naisen luonteenomainen taipumus on olla vastaanottavainen, luova, elämää ravitseva." (s.56)

      Maskuliininen kausaalinen prinsiippi (Shiva) ja Luovaa feminiininen prinsiippi (Shakti)

      "Kun nainen astuu henkiselle tielle, hänen ei kannata tulla miehen kaltaiseksi eikä meditoida maskuliinisella tavalla, ollen välittämättä fysiologiastaan, yrittäen neutralisoida seksuaalisuutensa." (s.58)

      "Juuri ne ominaisuudet, kuten emotionaalinen kiinnittyminen, joita voidaan pitää myös esteenä henkisellä tiellä, voivat olla naiselle hyvinkin otollisia. Nainen saattaa olla niin paneutunut lastenhoitoon, perheensä huolehtimiseen, niin moniin asioihin maailmassa, että hänellä on hyvin vähän aikaa henkisiin harjoituksiin. Monelle naiselle ajan puute on todellinen este. Mutta samat taipumukset, jotka vetävät naisia pois henkisestä elämästä - kyky syvään antaumukselliseen ja emotionaaliseen vastaanottavaisuuteen - voivat myös edistää henkisesti suuntautuneen naisen kehitystä." (s.58)

      "Nainen voi antautua jumalaiselle Purushalle koko sydämestään, kaikin naisellisin tavoin. On hyvin erityinen lahja ihmiselle, henkisen tien kulkijalle, saada naisen keho, sillä salainen tie voi olla helpommin saavutettavissa naisen kuin miehen kehossa. Vaikka monet miehetkin tekevät tätä harjoitusta, on antautuminen helpompaa naisen kehossa." (s.59)

      "Naisen elämä liittyy enemmän tunnesiteisiin, perhesiteisiin." (s.61)

      Kirjan tekijä korostaa henkistä etsintää, jumalaa, jotta nainen saavuttaa täydellisyytensä.

      "Naisilla tulisi muun muassa olla omat seremoniansa: seremonia, jolla valmistellaan morsianta avioliittoon, pyhäksi morsiameksi, jumalattareksi aviomiehelle; äidiksituloseremonia, jolla odottava äiti valmistellaan lapsen syntymään; puhdistusseremonia, joka valmistaa hänen mieleltään tulevaan synnytykseen. Raskauden aikana naisen on hyvää meditoida, tehdä keveitä harjoituksia ja harrastaa kävelyä, ellei mikään lääketieteellinen seikka ole esteenä, sekä saada ohjausta lastenhoidossa muilta äideiltä. Kun synnytys lähestyy, voidaan järjestää erityinen rituaali, joka tuo mystisismin tunteen synnytyskokemukseen. Kun nainen on viimeisellä raskauskuukaudella, tulisi häntä valmistaa synnytykseen päivittäisin kylvyin ja naisten antamalla hieronnalla. Kyn synnytys on jo lähellä, voidaan hänelle järjestää siunausseremonia, jossa ovat mukana jo synnyttäneet naiset, jotka vihkivät hänet äitiyteen. Voidaan tehdä monenlaisia rituaaleja. Suositan lämmintä kylpyä ja ruusuntuoksua kylpyveteen pari, kolme tuntia ennen kuin syntymän hetki koittaa, kylvyn jälkeen lempeätä hieromista, johon kaikki naiset osallistuvat, niin että synnytys sujuu helposti. Tarjotaan äidille lämmintä maitoa hunajan kera lisäämään rintojen maidonertiystä; äidin ympärillä on kukkia ja hyviä tuoskuja; hoidetaan ja laitetaan äidin tukkaa, tarjotaan lämmintä makeaa, sattvista ruokaa, niin että äiti saa osakseen runsain mitoin rakkautta, siunausta ja huolenpitoa; voidaan meditoida yhdessä, välittää parantavaa energiaa lapselle ja niin edelleen, niin että nainen on täysin valmistautunut synnytykseen. Tämä saa aikaan erittäin sopivan mielentilan. Seremoniaan osallistuvat voivat meditoida visualisoiden lapsen terveenä ja onnellisena. Synnytyksen aikana on hyvä tehdä myös hengitysharjoituksia kivun lievittämiseksi, ja naisten ja aviomiehen seura voivat tällöin erittäin suotavia. Tämä on vain yksi esimerkki." (s.66)

      "Oleellista on, että nainen tuntee, että hänen yhteisönsä naiset ovat hänen kanssaan, ja että äidit ovat opastaneet vauvan hoidossa." (s.66)

      "Myös astuminen avioliittoon on mystinen seikkailu, jota voidaan valmistella naisten kesken. Hääseremoniaa edeltävänä iltana naiset voivat järjestää morsiamelle seremonian seuraavan tapaan: Morsian laitetaan piiriin keskelle, kukkia asetellaan ympärille, luetaan runoja, lauletaan mantroja tai lauluja pyhälle naiseudelle. Kukkien terälehtiä ripotellaan morsiamen päälle ja kaikki naiset vuorollaan siunaavat morsiamen, tanssitaan ja niin edelleen. Tässä rituaalissa kuuluu painottaa sitä, että edessä on muutosvaihe naisen elämässä, henkinen muutosvaihe, jonka läheiset naiset siunaavat." (s.67)

      "Nuorelle tytölle ensimmäisten kuukautisten ilmestyminen voi oll

      • LebedevDas

        ... olla pelottavaa, jos häntä ei ole niihin valmisteltu. Niinpä äidin, naispuolisten perheenjäsenten ja sukulaisten olisi valmisteltava tyttöä. hänen täytyy saada ymmärtää, että kyseessä on lahja elämältä, osa hänen naisen voimaansa. Hänen ei kuulu kokea kuukautisiaan heikkoutena, huonona aikana, vaan naisenvoimansa ilmentymänä. Tyttöä autetaan siis valmistautumaan oikealla tavalla, niin että hän kokee ensimmäiset kuukautisensa rajan ylittämisenä, rajan, joka vie naiseuteen. Ensimmäisten kuukautisten jälkeisenä täydenkuun yönä voidaan ptiää seremonia täydenkuun valossa, ulkona tai sisällä. Myös kynttilän valo käy, jos kuu on pilvessä.." (s67-68)

        "Myös imetyksen aloittamiseen voidaan liittää rituaali. Ja kun kuukautiset päättyvät, koittaa taas rituaalin hetki, kypsyyden juhlistaminen. Nainen päästää velvollisuudestaan synnyttää, ja hän ottaa itselleen uuden tehtävän." (s.68)

        "Vaihdevuosien alkaminen on hyvin voimakas muutos: naisen tulisi vaihdevuosirituaalissa jättää symbolisesti taakseen äidin velvollisuudet ja niihin liittyvät hoitotehtävät. Ja vaikka hän on edelleen lastensa äiti ja tulee aina rakastamaan lapsiaan, ei hän enää synnytä uusia lapsia maailmaan. Hän omaksuu laajemman äidinroolin, äidin, joka huolehtii kaikista olennoista. Kun hän astuu tähän vaiheeseen, hänellä on elämänkokemusta, kuukautiskierto on tullut päätökseen, hän astuu kypsään ikään ja omistaa elämänsä Pyhälle Äidille, Pyhälle Isälle, Korkeimmalle. Tästä lähtien hänen tehtävänsä elämässä on pitää huolta kaikkien elävien olentojen hyvinvoinnista. Hän on suorittanut loppuun velvollisuutensa perhettään kohtaan, ja nyt hän omistautuu henkiselle päämäärälle, hän alkaa ilmentää viisaan naisen arkkityyppiä: myötätuntoista, kaikista olennoista huolta pitävää naista, ja hän saavuttaa viisauden ja henkisen vapautuksen." (s.68)

        "Naisten yhteistunne on hyvin heikko suuressa osassa tämän päivän maailmaa, mikä on aiheuttanut nykyajan yhteiskunnan rappion. Naisilla on niin kiire tulla miesten kaltaisiksi, että he eivät anna arvoa noille rituaaleille, jotka suojelevat heitä naisina. Naisten kumppanuutta ei ole olemassa, ja niinpä naiset ovat yksin, kukin tahollaan. Näin ei saisi olla." (s.69)

        "Puhutaan paljon synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, mutta sanonpa, että jos naisella on ympärillään toisia naisia, jotka välittävät hänestä, ei hän helposti masennu; synnytyksen jälkeistä masennusta ilmenee hyvin harvoin. Mutta jos naiset joutuvat elämään eristyneinä eikä heillä ole toisten naisten seuraa eikä kunnollista turvaverkostoa, he ovat alttiina masennukselle, ja kasvattaessaan lapsiaan he tuntevat olevansa usein hyvin yksinäisiä." (s.69)

        Tämän päivän maailmassa perheet ovat hajonneet sinne tänne; äidit, isoäidit ja sisaret eivät ole lähettyvillä. Naisella on kenties yksi ystävä, jonka luokse hän voi mennä käymään kerran viikossa, jos hyvin käy. Mies on töissä, ja nainen on yksin pienen vauvan kanssa. Hän on yksinäinen eikä hänellä ole ketään, joka näyttäisi miten pikkuvauvaa hoidetaan. Tämä tilanne ei ole hyväksi äidille eikä lapselle. Vaikka sukulaiset eivät voisi olla läsnä, äidin tulisi ainakin voida hakeutua toisten äitien seuraan. Äideille pitäisi olla jotakin yhteistoimintaa. (s.69)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1479
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1378
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1350
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1304
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe