Prince kuollut

taasyksimuusikko

Olipahan taas ikävä uutinen. Ajattelin että repivät taas turhia otsikoita kun kone laskeutui flunssan takia, mutta veikin hengen. Ei olisi pitänyt jatkaa keikkailua ennen kuin olisi ollut täysin terve. Tiedä sitten johtuuko lääkkeiden väärinkäytöstä vai mistä, luulisi lääkärin tutkineen kunnolla ja kehottaneen lepäämään jos olisi ollut aihetta.

http://www.iltalehti.fi/viihde/2016042121453538_vi.shtml

28

1860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onhan_noita

      Moni muu prinssi elää yhä ja voi hyvin! Ei syytä huoleen...

    • ItSnowsInApril

      Nyt täytyy sitte odottaa niitä joittenkin vittupäitten "hähää homo hihii"-kommentteja. MUTTA mä en niistä piitannut sillonkaan kun Bowie kuoli <(

    • DaddyPop

      On se kyllä surullista. Mies oli eittämättä merkittävimpiä muusikkoja mitä kevyen musiikin puolella on ollut. Toista niin monipuolista ja taitavaa ei ole eikä tule. Hän yhdisti musiikissaan lukuisia eri tyylilajeja rockista souliin ja r&b:hen sekä diskosta psykedeliaan ja jazziin. Laulamisen lisäksi hän soitti useita instrumentteja, muun muassa kitaraa, kosketinsoittimia ja rumpuja. Musiikissaan Prince revitteli kitaraa kuin Jimi Hendrix, vaihtoi laulutyyliään nasaalisesta huutamisesta eroottiseen falsettiin ja julkaisi levy levyn jälkeen hämmentävän omaperäistä materiaalia.

    • makunsakullakin

      Princen musiikki kuulostaa liian tietokonemaiselta herättääkseen syvempiä tuntemuksia. Yhtä lailla moni-ilmeinen Stewie Wonder käy esimerkiksi tunneskaalan toisesta laidasta.

    • PrincenNakki

      Eipä yllätä että narkki oli tämäkin. Lahjakkuuden tuhlausta kuten Houstonin Whitneyllä.

      • lääkenarkkiko

        Neljä kertaa samalla viikolla käynyt apteekissa, olikohan lääkäreiden määrämiä, niitäkin voi hakea eri lääkäreiltä ja yhteiskäyttö sitten tappaa. Tainnut olla niin kova tarve esittää ettei flunssa kaada ja otti sitten liikaa lääkkeitä, samalla tavalla pitäisi kaikien levätä vaikka olisi mikä tähti.

        Musiikista ei tule mieleen kuin Purple Rain ja The Most Beautiful Girl in the World, varmasti olisi paljon muutakin hyvää.

        Whitneyn äänestä en tykännyt, mutta ikäviähän nuo kuolemat aina ovat. David Bowie kuoli sairauteen, eikä ihan nuori enää, mutta MJ ja etenkin Amy Winehouse kuoli aivan liian nuorena. Onhan niitä paljon, näyttelijät toinen ryhmä mistä kuolee paljon nuorina. Julkkiksena ei ole helppoa.


      • Valitettavaa

        Kuolinsyy lienee tässä vaiheessa spekulointia ja saattaa sellaiseksi jäädäkin, en itse usko huumeisiin. Joillakin netin palstoilla liikkui kuukausia sitten huhu HIV:stä, johon artisti olisi lakannut ottamasta lääkkeitään, mutta tuon paikkaansapitävyydestä ei toki ole tietoja. En silti yllättyisi.

        Valitettava tapaus kuitenkin, Prince oli oman sukupolvensa lahjakkaimpia.


      • juorusivut

        TMZ kuulema väittää Princen olleen 6vrk ennen kuolemaansa huumevieroituksessa ja kuolleen huumeiden liika-annostukseen. Ei ihme jos vielä lääkkeitä ottanut sekaisin. TMZ tietysti voi keksiä jutut itse kun ei tarvitse lähdettä paljastaa ja yrittävät saada omaiset kertomaan oikean syyn.


      • totta_ko
        Valitettavaa kirjoitti:

        Kuolinsyy lienee tässä vaiheessa spekulointia ja saattaa sellaiseksi jäädäkin, en itse usko huumeisiin. Joillakin netin palstoilla liikkui kuukausia sitten huhu HIV:stä, johon artisti olisi lakannut ottamasta lääkkeitään, mutta tuon paikkaansapitävyydestä ei toki ole tietoja. En silti yllättyisi.

        Valitettava tapaus kuitenkin, Prince oli oman sukupolvensa lahjakkaimpia.

        Alkaa vaikuttaa että oli oikeasti AIDS, siksi tiesi kuolevansa pian kun ei halunnut hoitoja ja tuli kiire kirjoittaa elämänkertaa. Mutta miksi ei AIDS-lääkkeitä kun käytti muitakin ja mitä järkeä valvoa vuorokausia huumeiden avulla, vähemmästäkin kuolee. Onkohan jehovan todistajat kieltäneet aids-lääkkeet kun synnillä hankittu sairaus. Joutaisi kieltää tuollaiset uskonnot.

        "Nimettömäksi jääneen lähteen mukaan Princellä olisi diagnosoitu aids puoli vuotta sitten. Supertähti olisi kuitenkin lähteen mukaan kieltäytynyt hoidosta ja uskoi vakaasti Jumalan parantavan tähden.

        Sama lähde kertoo National Equirerille, että Prince olisi saanut hi-viruksen jo 90-luvun puolessa välissä ja se olisi hoitamattomana kehittynyt aidsiksi puoli vuotta sitten.

        Prince oli harras jehovan todistaja ja kieltäytyi uskontoonsa vedoten kaikesta lääkityksestä, joka olisi saattanut pidentää artistin elämää. Laulajan kerrotaankin kuihtuneen 36-kiloiseksi ennen kuolemaansa ja olleen valmistautunut kuolemaan.

        National Enquirer -lehden mukaan Prince kärsi alilämmöstä, raudan puutteesta ja satunnaisista hallusinaatioista ennen kuolemaansa. Kuoleman yhteydessä esiin nousseiden kipulääkkeiden käytön uskotaankin nyt johtuneen aidsin aiheuttamista oireista."
        http://www.iltalehti.fi/viihde/2016042821485669_vi.shtml


    • kutenmonimuukin

      Media on Princeä piukassa, vaikka ukon musiikki oli suomalaisille yhdentekevää.

      • mustaamullekin

        Juuri niin, YLE piti äijän kuolemaa koko aamun ykkösuutisena. Popmusiikin kentässä mies oli keskitason alapuolella tuotoksillaan.


      • Prinssi.kuin.prinssi

        "Media on Princeä piukassa, vaikka ukon musiikki oli suomalaisille yhdentekevää."
        Älä muuta sano! Minä en ole koskaan edes kuullut tämän prinssin laulua. Nimi oli jotenkin hämärästi tuttu, joten kai se on joskus radiossa mainittu siten, että olen sattunut sen kuulemaan.


      • niinvarmaan

        Kuitenkin jaksoit etsiä tämän palstan.


      • Prinssi.kuin.prinssi
        niinvarmaan kirjoitti:

        Kuitenkin jaksoit etsiä tämän palstan.

        "Kuitenkin jaksoit etsiä tämän palstan."
        Väärä luulo! Avasin yleisen musiikki-palstan, ja tähän ketjuun oli juuri joku vastannut, joten se oli lähes ylimpänä listassa. Ylen uutisissa oli mainittu tämä Prince, ja siksi päätin klikata tämän ketjun auki ja katsoa, mitä tästä minulle tuntemattomasta tähdestä kirjoitetaan - eli tunteeko häntä kukaan muukaan?
        En edes tiennyt, että Princellä oli täällä oma osastonsa.


      • Aikamme_Mozart
        mustaamullekin kirjoitti:

        Juuri niin, YLE piti äijän kuolemaa koko aamun ykkösuutisena. Popmusiikin kentässä mies oli keskitason alapuolella tuotoksillaan.

        Se oli ykkösuutinen ja merkittävä sellainen. Jos menet impivaaralaisuutesi ulkopuolelle huomaat kaikkisen merkittävien starojen metallista nykypoppiin surevan Princen poismenoa. Voit laajentaa tajuntaasi katsomalla perjantaina Teemalta Sign o'the Timesin.


      • princeolihuikee

        "Aikamme Mozart" tai "Aikamme pop-Mozart" ei ole yhtään liioittelua. Prince oli ällistyttävän tuottelias ja luova kaveri, joka on tehnyt monta kaikkein suurinta popmusiikin klassikkoa, kuten Kiss, Little Red Corvette, Purple Rain ja Nothing Compares 2 U.

        When Doves Cry on tosin oma suosikkini.


      • Purpletears

        Jos Princen musiikki oli sinulle yhdentekevä, tuskin voit sanoa, että se oli sitä kaikille suomalaisille. Itse noin 30 vuotta kuunnellut Princeä ja suru on suuri. R.I.P The Beautiful One.


    • sitäsaamitäottaa

      huumehörhöt lähtee peräjälkeen näin se vaan menee,montakohan keikkaa ovat tehneet selvinpäin

    • Sydanlihas

      Oliskohan ollut sydänlihaksen tulehdus? Sairaana ja flunssaisena esiintyminen?

    • oueroueroeruoer

      Kuolevainen se oli tämä Princekin....elämä jatkuu...en tajua sitäkään, vaikka olisi kuinka nero multilahjakkuus, että jäädään rypemään johonkin itkumereen...nämä suuruudet ovat usein itse syypäitä loppuunsa; eivät lepää, käyttävät piristeitä jne.....jokainen kuolee joskus, niin tämäkin tähti sammui....

    • kaiken_laista

      Eilen kertoivat että oli valvonut yli 4 vrk ennen kuolemaa, nyt väittävät väärinkäyttäneen kipulääkkeitä ja olleen kroonisessa rahapulassa. Jospa joku jätti tahallaan hissiin ettei ehdi tuhlaamaan kaikkia rahoja, 150 miljoonaa jaettuna seitsemälle, kyllähän sillä hyvin elelee, musiikista jatkuvat tulot päälle.

    • Ikuisestifani

      Prince oli suurenmoinen ja korvaamaton artisti! Hän elää varmasti Jumalan valtakunnassa tästedes.

      • Prinssi.kuin.prinssi

        "Prince oli suurenmoinen ja korvaamaton artisti! "
        Radio Suomi soitti pari päivää sitten kello 17 uutisten jälkeen joitakin Princen kappaleita, joten minäkin kuulin häntä ensimmäistä kertaa elämässäni. Useimmat kuulostivat ihan mukiinmeneviltä. Tyylivaihtelut olivat suuria. Miehen lauluääni ei ollut niitä kaikkein eniten korvaa miellyttäviä, mikä selittänee sen, ettei hänen levyjään myyty läheskään samoja määriä kuin todellisten supertähtien levyjä.


      • Ikuisestifani

        Okei :) No, olen eri mieltä, sillä minun mielestäni Princen samettinen baritoniääni, ja toisaalta korkealla viilettävä falsetti, ovat kauneinta poplaulantaa mitä maailma päällään kantaa. Tietysti klassisesta musiikista löytyy parempia laulajia. Prince oli jokatapauksessa äärimmäisen taitava vokalisti, siitäkin huolimatta, jos joku ei hänen äänestä tykkää. Biisintekijänä hänen ansioitaan on hankala kiistää: niin Madonna, Celine Dion, Chaka Khan, Tom Jones, Sinead O Connor kuin Alica Keyskin on saanut hittejä Princen säveltämistä kappaleista. Prince on siis tehnyt musiikkia näille kaikille (/he ovat saaneet Prince-covereista elämänsä suurimmat hitit, kts. Sinead O Connor, Chaka Khan).

        Maailman paras artisti ei välttämättä ole ensimmäinen kuvaus, jonka moni suomalainen Princestä antaisi. Koska - kuten totesit - on paljon suomalaisia, jotka tunnistavat korkeintaan Purple Rainin, Kissin ja ehkä Diamonds and Pearlsin. Mutta minun mielestä Prince on lauluntekijänä etevin - etevämpi kuin Paul McCartney, Stevie Wonder, Paul Simon ja Brian Wilson, jotka sinänsä ovat kyllä upeita. Mutta jos ei Princen ääni sinua miellytä, niin kokeile vaikka noiden muiden artistien levyttämiä Prince-sävellyksiä.

        Parasta on jos oppii nauttimaan Princen miellyttävistä muunnesävelistä, rohkeista introista, joissa on usein modulaatio kohti säkeistöä, kuolemattomista kertosäkeistä (Little Red Corvette, Kiss, Cream, Let's Go Crazy) ja siitä, miten viimeisen päälle musiikki on miksattu ja tuotettu, ylitsevuotavalla perfektionismilla.


      • Prinssi.kuin.prinssi

        "Mutta jos ei Princen ääni sinua miellytä, niin kokeile vaikka noiden muiden artistien levyttämiä Prince-sävellyksiä."
        En aio sen kummemmin ryhtyä Princen säveltämää musiikkia etsimään, mutta painan nimen mieleen. Hieman asian vierestä tekee mieleni kertoa, että jotkut suuressa arvossa pidetyt tähdet eivät ole läheskään niin musikaalisia kuin voisi luulla kriitikoiden ylistyksestä. En tarkoita Princeä, joka tuntuu pysyvän nuotissa ihan hyvin, vaan esimerkiksi Bob Dylania. Joissakin kappaleissa hänen huuliharppunsa ja kitaransa eivät ole keskenään vireessä, mutta muut muusikot ja tuottajat eivät ole viitsineet asiaan puuttua.
        Eikä ole tarvinnutkaan, sillä Dylanin levyjä on myyty epävireisinäkin kohtalaisesti. Ei kuitenkaan läheskään niin paljon kuin voisi luulla hänen asemastaan kevyen musiikin kentässä. Vuosia sitten Dylanin myytyjen levyjen määrä oli 30 miljoonaa, mutta se on varmasti nykyisin korkeampi.
        Esimerkiksi Elvis Presleyn levyjä on myyty varmasti yli miljardi, ja joidenkin arvioiden mukaan jopa puolitoista miljardia kappaletta. Britanniassa eniten levyjään kaupaksi saanut on hieman yllättäen Cliff Richard, joka on todella myynyt levyjään jopa enemmän kuin Elvis — mutta siis nimenomaan Britanniassa, ei koko maailmassa. Syy on yksinkertainen: Elvis teki levyjä 23 vuotta, kun taas Cliff Richard on tehnyt niitä 57 vuotta, ja jatkaa yhä.


    • percules

      Ei kummoinen kiukuja,ärsyttävä ääninen puppeli poika.

    • lääkäritappoi

      Melkein kuin MJ:n tapauksessa ja lääkäri oli myös paikalla kun Prince löydettiin.

      "Minneapolisilaisessa Robbinsdalen lähiössä toimivaan lääkärikeskukseen viime viikolla tehty kotietsintä paljasti, että keskuksen lääkäri Michael Todd Schulenberg tapasi Princen 7. ja 20. huhtikuuta. Jälkimmäinen tapaaminen oli vain päivää ennen hänen kuolemaansa.

      Schulenberg oli myös läsnä silloin, kun Prince löydettiin elottomana Paisley Parkin kotinsa hissistä huhtikuun 21. päivä. Lääkäri sanoo valaehtoisessa lausunnossaan tulleensa kertomaan testituloksia.

      Lehti ei tavoittanut Schulenbergia kommentoimaan etsintäluvan tietoja, mutta lääkärikeskuksesta kerrotaan, ettei hän ole enää heidän palveluksessaan.

      Viranomaiset löysivät Princen kotona tehdyssä kotietsinnässä kovien kipulääkkeiden reseptejä. Poliisi tutki jostain syystä tiistaina uudestaan artistin kotia, mutta ei halunnut kertoa miksi."
      http://yle.fi/uutiset/kokiko_prince_michael_jacksonin_kohtalon/8872837

    • uuttatietoa

      "Uutistoimisto AP:n mukaan keväällä traagisesti menehtyneen Princen lääkkeet olivat väärin merkittyjä. Laulajan kuolemaan johtaneet lääkkeet sisälsivät viranomaislähteen mukaan synteettistä opioidia fentanyyliä, joka on 50 kertaa vahvempaa kuin heroiini.

      Nimettömän viranomaislähteen mukaan Princen lääkkeet oli merkitty hydrokodoniksi, joka on huomattatavasti heikompi opioidi.

      Laulajan kodista löytyi myös lukuisia muita väärin merkittyjä lääkkeitä kuten kodeiinia ja oksikodonia.

      Princen ruuminavaus vahvisti, että supertähti menehtyi nimenomaan "
      http://www.iltalehti.fi/viihde/2016082222210001_vi.shtml

      Kukahan merkannut lääkkeet väärin, kai se on sentään tiennyt mitä syönyt ja paljonko voi ottaa. Luulisi lääkäreillekin tulevan tuomioita ja apteekille jos sekaantuneet laittomuuksiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe