Pädetkö koirallasi?

Truustinna

Nykyisin koiraharrastus on mahdotonta pätemistä. Juupas-eipäs jankataan siitä mitä koira oikeasti ajattelee. Yhdet viilettää taskut täynnä lihapullia ja ovat mielestään erinomaisia kouluttajia jotka pohjaavat toimintansa tieteeseen. Toiset viilettää nokka pystyssä koska ovat mielestään erinomaisia laumanjohtajia joita koira tottelee ilman kouluttamista. Ja keskinäinen inttäminen siitä, kumpi on oikeassa, on loputonta.
Olen muuten molemmilla nähnyt niin hyvätapaisia kuin huonotapaisia koiria. Sieltä kai se totuus sitten löytyy, lopputuloksesta. Taitaa kuitenkin olla vähemmän merkitystä ideologialla kuin sen toteuttajalla. Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi, aamen.

13

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinolentodennut

      Seura tekee kaltaisekseen heikkoluonteisen. Koira kyllä valitsee itse elinympäristöstään vahvaluonteisimman ja luotettavimman johtajakseen. Ongelmia tulee aina siinä, jos ihmisellä ei ole tarpeeksi vahva ja vakaa luonne johtaakseen koiraa. Tällöin koira ottaa automaattisesti johtajan aseman ja toimii miten parhaaksi näkee. Ei voi koiraa syyttää omasta vajavaisuudestaan koskaan.

    • pe-piristys

      Itsekin pysyisin sellaisen henkilön lähellä joka heittelisi satasia kouraan kun seuraan sitä ja suorittaisin pikku tehtäviä. Eri asia arvostaisinko tai luottaisinko kys. henkilöön. Itse asiassa monet ihmiset taitavatkin tehdä tätä päivittäin käymällä töissä palvelemalla firmansa johtoa kuuliaisesti. Sitten kahvipaussilla haukkuvat pomonsa, mutta kun hän saapuu paikalle ollaankin mielin kielin. Ainahan voi saada enempi palkkaa kun jaksaa kerjätä ja mielistellä..:D

      • kunkäskykäy

        Sanos muuta. Olenkin herätyskelloa ruvennut kutsumaan leikkisästi "pomon pilliksi". Aina kun se soi tuntuu pieni kuristusotteen omainen kouraisu kurkussa ja äkkiä pitäisi rynnätä kauheella höngällä paikalle.


      • Mnjooh

        Kyllä sää sitä arvostaisit ja luottaisit, ei epäilystäkään. Ei niitä satasia sulle kauan tippuisi jos lopettaisit seuraamisen ja tehtävien suorittamisen. Luottamuksen on siis oltava molemminpuolista että homma toimii.

        Tosin, jos sää olet arka ja pelkäät omaa varjoasikin, niin silloin todennäköisesti seuraisit sitä vaikkei heittelisikään satasia. Silloin palkkasi olisi turvallisuudentunne jota ei voi satasilla ostaa.


    • turvatarkastaja

      Niin, eikö turvallisuuden tunne ole koiralle se kaiken A ja O? Kuten myös monelle ellei kaikille ihmisillekin.

    • auttakeemäessä

      Miten sitä turvallisuutta ja luottamusta sitten luodaan koiran ja omistajan välille, että koira tottelisi? Kuten ap totesi niin monilla eri tavoilla voi mennä syteen tai saveen. Mistä sitä näin aloittelijana voi tietää mitä tehdä kun joku suosittelee nappulakoulua ja toinen topakasti pevi-koulua. Sitten on vielä nää Cesar Milan fanit jonka tulokset tosin vakuuttavat, mutta mahdotonhan sen oppeja on soveltaa kun on noviisi eikä mistään mitään tiedä. Puhumattakaan vielä siitä Victoria Stillwellikö se nyt oli. Pari jaksoa häntä katsoin ja tuli jotenkin hölmö olo kun ei tajunnut loogisuutta. Millani osasi sentään selittää paremmin ja kokonaisuus näytti järkevämmältä. Pitääkö tässä nyt lukea kaikki turhatkin koira opukset ja kokeilla eri koulut läpi ennen kuin mitään selvää saa mistään? Luulisi, että koirakin menee jo ihan sekaisin kun oma pääkin tuntuu räjähtävän...

      • 131326

        Toimi näin: Seuraa koirasi toimintaa, sen mielenkiinnon kohteita ja reaktioita asioihin silmä tarkkana niin lenkillä kuin myös kotonakin. Kun aikaa kuluu huomaat miten koira toimii ja voit sopeuttaa oman toimintasi(ääni, eleet ja ilmeet) koiran tapoihin. Kun koira reagoi jotenkin jota et halua, tee jotakin toiminnan muuttamiseksi. Seuraa miten koira reagoi omaan toimintaasi ja seuraavalla kerralla samassa tilanteessa muuta omaa toimintaasi toisenlaiseksi. Ja jälleen seuraa kuinka koira reagoi sinuun. Jos koira toimii nyt erilailla, siis paremmin kuin edellisellä, niin jatka tällä tavoin ja toiminta vahvistuu. Muutoin etsi jälleen toinen vaihtoehtoinen tapa reagoida koiran reaktioon. Ennen pitkää löydätte yhteisen sävelen jolloin molemmat nautitte toistenne seurasta ja elämänne on kuin yhtä juhlaa.

        Mielellään priorisoi ongelmat hankaluusjärjestykseen ja sitten valitset yhden, kenties helpoimman, johon keskitytte kerralla. Kun tämä asia on poissa päiväjärjestyksestä, siirrytte seuraavaan, vaativampaan. Jne jne.

        Huonoista asioista poisoppimista helpottaa kummasti kun opetat samoihin aikoihin koiralle uusia taitoja ja asioita joista voit sitä hyvällä omalla tunnolla kiittää ja palkita. Tarkoitan siis uusia temppuja joista voi olla apua myös sinulle. Ihan sellaisia pikkuasioita kuten vaikka lattialla lojuvan sukan ojentaminen sinulle pyykkikoriin vietäväksi tai jos koira on riittävän kookas, esim valon sytyttämiseen tai sammuttamiseen tassulla painamalla.

        Itse en ole yhtä ainoata koirakirjaa lukenut, mutta noilla keinoin sain koirastani melkoisen hyvätapaisen mussukan. Päätin etukäteen tärkeimmät asiat jotka halusin koirani osaavan, tavat jotka piti hallita ja lähdin määrätietoisesti toimimaan päämäärääni kohti.


    • notskibanjo

      Ota ihan rauhassa:) Kun nyt järkevästi lähdetään vyyhtiä purkamaan niin aloitetaan vaikka kirjoista. On Kaimiota ja vaikka mitä. Kysymys kuuluu, oletko nähnyt näiden kirjojen kirjoittajien omia koiria videolla esim. tai nähnyt miten ne käyttäytyvät ns. haastavissa tilanteissa (paljon liikennettä, ärsykkeitä lähellä, haukkuvia koiria vieressä jne.)? Jos vastaat ei, niin parempi kun heität kirjan suoraan jorpakkoon. Eli ei näyttöä ei myöskään diiliä. Satuilla voi vaikka mitä, mutta käytäntö ainoastaan merkitsee.
      Sitten koulukunnat. Olet nähnyt miten esim. koirakuiskaaja taidoillaan saa suht. nopeasti koiran hallintaan. Mieti kuulostaako vaikka pevin jääkausi tai purkin heittely tosissaan järkevältä toiminnalta? Ajattele asiaa ja vertaile koululuntia kriittisesti. Sama pätee muihinkin koirakouluihin. Uskotko todella, että pelkillä nameilla saat haluamasi tuloksia? Olet nähnyt miten taidokas ihminen hallitsee ja muuttaa koiran käytöstä. Millan ei ole suinkaan ainoa maailmassa joka osaa hallita koiria hyvin. Hän on vaan luonut uran "taidoillaan" ja ohjelmakin on menestynyt siksi koska lopputulokset ovat niin hyviä ja vakuuttavia monien mielestä. Ameriikoissa ja maailmassa on monia, monia, monia muitakin hänen tasoisiaan kouluttajia jotka vain eivät ole julkisuudessa. Milania on nyt sattunut vain onnistamaan kun on oman shown saanut.
      Eli mieti asiaa tätä kautta. 1.Todiste, että osaa homman vakuuttavasti eikä sinnepäin. 2. oma pohdinta, mikä oikeasti näyttää järkevältä, hyvältä ja tunne siitä, että oikeasti oppisit jotain uutta itse. 3. Kriittisyys kirjoja kohden. Jos olet himolukija niin hillitse itsesi. Muista aina, että monilta puuttuu se tärkein eli näyttö. Näyttö ei ole huhupuheita tai kirjan takakannen suosittelijat vaan raakaa videomateriaalia tositilanteista. Jos kirjan mukana joku dvd niin silloin voisi olla ihan mielenkiintoinen tosin.
      Toivottavasti oli apua:)

    • fanitus

      Itse tykkään Milanista sen takia, että hän osaa soveltaa eikä juuri koskaan ammu yli vaan tietää miten edetään minkäkinlaisen koiran kanssa jotta saadaan toivottu lopputulos aikaiseksi. Osaa siis lukea koiraa, tilanteita ja ihmisiä hyvin. Hyvin taitava kouluttaja.

    • asdklgn

      Riippuu koirasta mit' keinoa kannattaa käyttää, osa on tosi itsenäisiä eikä ryhdy leikkiin jos siitä ei ole suoraa hyötyä niille, toiset taas tekevät mitätahansa pelkän kehun perässä. Suurin osa kuitenkin varmasti pärjää millä tahansa johdonmukaisella koulutuksella

    • foureyes

      sanokaas mitä teen,sakemannini seisoo kokoajan takanani seuraamassa mitä teen. koen helvetillistä tuskaa,kun lasken pihalle ja ajattelen käyväni tekemään jotain. se seisoa töröttää ihan hemmetin rasittavasti kokoajan, siis vaan seisoo. ei levollisesti,vaan joskus jopa pistävä ilme ,ja kyttää kun mykkä..sitä. jos sanon että mee maate nyt siitä,niin menee kauemmas,kiertää jonkun 10 m kiepin ja taas seisoo ja läähättää ja tuijottaa. on ollut mulla 8 viikon iästä eikä oo käyny mitään, ja nyt on 6v. asia vaan pahenee. ennen meni maate ja tuijotti. ei oo kivaa kun katse porautuu persiiseen kokoajan.

    • laumis

      Itse ainakin haluan ostamaltani palvelulta jotain todistusaineistoa, koirien käytöstä videolta tai luonnossa tai vähintään joltain suosituksen. Ei kaduta kun etsin you tubesta tuttuni suositteleman kouluttajan videoita ja päädyin koirakouluun josta ei tarvinut ostaa sikaa säkissä. Sain tulokset jotka luvattiin, enkä uskonut ihan niin helposti käyvän. Matkaa kertyi koulutukseen jonkin verran mutta ei kaduta.

    • TottaKaiPäden

      Kaikkeen muuhun on yritetty vastata, mutta otsikkoon ei ->

      Tottakai Päden !

      Olenhan kovan luokan koiran omistaja.

      En neuvo muita, enkä rahasta.

      Olen kasvattanut Dobermannin, Rottweilerin, Bullterrierin
      Dogo Argentinon ja myös "vähäpätöisempiä" rotuja, joita
      ei nyt kannata mainita.

      Koirat ovat olleet lapsiperheessä, eikä niistä yksikään ole
      koskaan tehnyt kenellekkään mitään.
      Rottweiler meinasi kerran yhden nokisutarin hoidella.
      sutari tuli porteista pihallemme ja yksi lapsistamme silloin muutaman kuukauden ikäisenä nukkui pihalla vaunuissa. Rotikka ei kuitenkaan koskenut (sutari ymmärsi pysähtyä).

      Meidän Bulli söisi kaikki muut koirat mitkä näkyy tai liikkuu,
      mutta ei syö koska kiellän (kova isäntä) :)

      Dogo söisi bullin, mutta ei syö koska sanon EI (kova isäntä) :)

      Mutta hei, koirilla on myös kova emäntä. Kun Dogo oli puolivuotias
      juoksi jonkun vapaana ollut Amstaffi kaikki kalusto näkyvillä ja meteli päällä dogoa kohti päälle käydäkseen. Emäntä meni dogon eteen ja huusi amstaffille että ET TULE. Amstaffi pysähty siihen korvat luimussa..:)

      Mutta Onneksi En ole Yksin, meitä PSK:n tärkeitä Pätijöitä on Paaaaljon muitakin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe